lunarmermaid Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 Witam na bazarku z fiołkami afrykańskimi. Do sprzedania mam sadzonki fiołków afrykańskich, wyhodowanych przeze mnie z listków kupionych od pasjonatów fiołków. Większość to fiołki odmianowe, kilka to już niestety NN - zgubiłam lub zamazała się nazwa fiolka na doniczce. Będzie również kilka listków do samodzielnego ukorzenienia. Bazarek będzie na pomoc szczebrzeszyńskim kotom i koty w DT u guccio. Czas trwania bazarku - do 6.10.2021 r. Linki do beneficjentów bazarku 1 Quote
lunarmermaid Posted September 24, 2021 Author Posted September 24, 2021 Post rozliczeniowy Nr 16 - elmas - 10 zł Nr 17 - guccio - 10 zł Dla kotów że Szczebrzeszyna będzie 10 zł i dla kotów na DT u guccio również 10 zł :( Malutki, ale zawsze coś. Oby następny bazarek był bardziej udany. Quote
lunarmermaid Posted September 24, 2021 Author Posted September 24, 2021 Na razie wypisze odmiany, z których mam sadzonki, zdjęcia muszę dopracować, żeby weszły na dogo. Od razu zaznaczam, że nie mam wszystkich zdjęć kwitnących odmian, niektóre mam dopiero od niedawna i jeszcze nie kwitły. Przykładowe kwitnienia można znaleźć w internecie. Sadzonki są różnej wielkości, w zależności od wielkości fiołka - standard - największe liście, takie fiołki jak można spotkać w markecie - semimini - średniej wielkości listki - mini - malutkie listki - trailer - fiołek, który tworzy kilka rozet W miarę możliwości pouzupełniam zdjęcia, gdyby ktoś chciał zdjęcie konkretnej sadzonki, proszę pisać, zrobią zdjęcie! 1 Quote
lunarmermaid Posted September 24, 2021 Author Posted September 24, 2021 Sadzonki po 10 zł sztuka. - Lithuanika 2szt - PL - Corvette Goes To Heaven 2 szt - N-Adam 1 szt - NK-Viki 1 szt - Petite Blanche 1 szt - LIK-Gusinyje Łapki 3szt - Magia Miłości 3 szt - Viola Drago sport 1 szt - Ann Ljublju Petro 3 szt - Curly Ocean 2 szt - Florens 1 szt - NN 2 szt - Gratis, fiołek odmianowy, któremu zaginęła nazwa, tak samo jsk wcześniejszy NN, dostałam w gratisie, stąd nazwa 4szt - PL-Droga Pająka 1 szt Quote
lunarmermaid Posted September 24, 2021 Author Posted September 24, 2021 Możliwe również do kupienia listki fiołków do samodzielnego ukorzenienia. Cena 3 zł sztuka. Odmiany Mać Rouge Rouge 2 szt Allego Winsome Pink 2 szt Rob's Heebie Jeebie 5 szt Sofia Rotaru 2 szt Ślubny Bukiet 1 szt RS Modeler 2 szt AE Awanturia 2 szt Może coś się jeszcze znajdzie. Zdjęcia uzupełnię przez weekend. Chyba że ktoś zdjęć nie potrzebuje i chce kupić wcześniej to proszę PW, zmienię datę rozpoczęcia. Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 Przykładowe zdjęcie sadzonek fiołków, widać różnicę w wielkości sadzonek. Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 1. Sadzonki, standard a b c 2. Listek, standard a b 3.Listek,standard a b 4. Listek, standard a b Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 5. Sadzonka, semimini a 6. Listki, mini a b c d e 7. Listki, semimini a b Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 8. Listki NN, standard a b 9. Listki, mini a b Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 Sadzonki 10. Lithuanika a b 11. PL - Corvette Goes To Heaven a b 12. N-Adam a 13.NK-Viki a 14.Petite Blanche a Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 15. LIK-Gusinyje Łapki, trailer a b c 14. Magia Miłości, standard a b c 15.Viola Drago sport, semimini a 16.Curly Ocean, semimini a kupiła elmas b Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 17. Florence, standard a kupiła guccio 18. NN -na zdjęciu poglądowym te największe sadzonki, standard a b 19.Gratis, fiołek odmianowy, któremu zaginęła nazwa, tak samo jak wcześniejszy NN, dostałam w gratisie, stąd nazwa - też te duże sadzonki a b c d 20. PL-Droga Pająka, na zdjęciu po lewej stronie małe sadzonki, trailer a Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 Listki oprócz tych wcześniej pokazanych ze zdjęciami 21. Ślubny Bukiet, standard a 22. NN - kwiaty fioletowe z białym środkiem, kwitnie obficie i długo, zdjęcia dorobię, bo akurat jest w trakcie kwitnienia, standard a b Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 Zapraszam serdecznie od jutra od 8.00 Quote
rozi Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 7 godzin temu, lunarmermaid napisał: 17. Florens, standart a Czy to moja Florence? Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 1 godzinę temu, rozi napisał: Czy to moja Florence? Możliwe, z dogo też mam kilka fiołków :) Jaki kolor kwiatów? Quote
rozi Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 46 minut temu, lunarmermaid napisał: Możliwe, z dogo też mam kilka fiołków 🙂 Jaki kolor kwiatów? Pytam, bo się wzruszyłam. Florence to niejako mój autorski fiołek, dostał imię na pamiątkę mojej suki, kupiłaś listek Quote
lunarmermaid Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 1 godzinę temu, rozi napisał: Pytam, bo się wzruszyłam. Florence to niejako mój autorski fiołek, dostał imię na pamiątkę mojej suki, kupiłaś listek No i masz rację, to ten. Pięknie rośnie i kwitnie. Quote
rozi Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Nr.8 to, moim zdaniem, Jolly Magic, tylko mój był bardziej purpurowy. Quote
lunarmermaid Posted September 27, 2021 Author Posted September 27, 2021 1 godzinę temu, rozi napisał: Nr.8 to, moim zdaniem, Jolly Magic, tylko mój był bardziej purpurowy. Raczej nie, to taki typowy NN, kupiłam w zeszłym roku na fb. Quote
lunarmermaid Posted September 27, 2021 Author Posted September 27, 2021 2 godziny temu, guccio napisał: Dzień dobry.Poprosze 17. Zapisuję i dziękuję. Quote
Recommended Posts