Nadziejka Posted October 8, 2021 Posted October 8, 2021 zagladam choc z modlitwa za wszystkie zegnaj maluszku zegnaj odpoczywaj spokojny tam za mostkiem teczowem Quote
Tyśka) Posted October 8, 2021 Author Posted October 8, 2021 6 godzin temu, Kamila Proc napisał: maly zjadl cos? Do rana, może kiedy Beata, znajoma Marty była w pracy to podjadł, teraz już neitsety wszyscy mają głodówkę na podróż. Quote
Tyśka) Posted October 8, 2021 Author Posted October 8, 2021 Sporo zamieszania dzisiaj: - stary, schorowany bezdomny Bruno miał operację (czekam na wieści dostałam informację tylko, że dobrze), nie przedłuży mu to wiele życia (ma przerzuty w kościach i narzadach), ale uratowało życie na już, - łapany był mały z mamą, potem dziewczyny jeździły do tej miejscowości (20km w jedną stronę), aby zobaczyć jak mamusie się miewają, bo było zgłaszane, że wariują, - trzeba było zorganizować na szybko dla nich miejsce i transport (będzie łączony, pod Krakowem odbiera je anecik, szczegóły podam jutro albo Dogomanki, które Rodzince pomagają ♡, ja obiecałam że na transport anecikowy wpłacę ze spadku po Myszce 216zł, mam nadzieję, że ta kwota wystarczy), - uszykować do drogi koteczkę (musi przed 4 rano dojechać jutro do Tomaszowa, a to jest 50km drogi,tam odbiera ją Pani która wiezie do Poznania), - uszykować Majlo (jest w Bilgoraju), mamusię że szczeniorkiem i mamusie Niebieskooka (ta trójka jest 20km od Biłgoraja, w innych miejscach), dopiąć odbiory! Te psiaki do Wieliczki (autostrada) wiezie Kasia, czyli znajoma Marty, z którą działają w Biłgoraju. Oby tylko do jej małego samochodu zmieściło się tyle klatek i psiaki za bardzo nie wariowały. 😞 I jeszcze toczy się sprawa adopcji dla dużej suni mix cane corso z labradorem, która jest w DT u dziewczyn. Dzielne są, mocno! 2 Quote
Tyśka) Posted October 8, 2021 Author Posted October 8, 2021 Czarny kocio, roboczo nazwany Yuumi już podleczony i podkarmiony. Jeszcze zostało parę dni, aby wyleczyć paskudztwo i będzie mógł pojechać pod skrzydła agat21 i Jej Znajomego ♡ 3 Quote
elik Posted October 8, 2021 Posted October 8, 2021 Wielkie wyzwania Was czekają. Życzę, aby wszystko dobrze się zakończyło. Quote
Aldrumka Posted October 8, 2021 Posted October 8, 2021 Oj Tysiu, tylko podziwiać i trzymać kciuki ... Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Jadą już 🙂 Nie było łatwo, bo mamuśka trikolorka rzucała się do gryzienia podczas przekładania z klatki do transporterka, ale się udało. A Mały to słodziak, nie jest taki dziki. Dzisiaj rano siedział na rekach: 3 Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 A tutaj od lewej mniejszy piesek to suczka dzika, która siedziała w stodole z Niebieskooką. Nie miała jeszcze szczeniąt. Nadal na wolności. A po prawej nowy pies, przybłęda, samiec. Oby to nie zwiastowało cieczki 😞 Bo jeszcze ta sunia, jedna nowa z miotem (zgłoszona w piatek) i mama Majlo, Alexa i Benia wraz z dwojgiem szczeniąt są jeszcze do uratowania 😞 1 Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Koteczka powinna być już w DT Fundacji "Ja pacze sercem", tymczasem podrzucam Wam Ralfika z kocim wyrzutkiem. Ojj, przydałby się im wspólny dom ;) Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 36 minut temu, Tyśka) napisał: Koteczka powinna być już w DT Fundacji "Ja pacze sercem", tymczasem podrzucam Wam Ralfika z kocim wyrzutkiem. Ojj, przydałby się im wspólny dom ;) Ralfik z koteczkiem skradli moje serce dokumentnie. Są cudowni ♡ A w sprawie koteczka powoli już zaczynam organizować transport. Oby jak najszybciej mógł przyjechać do hoteliku i spotkać się z okulistą. Też jest wspaniały :) 1 Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Oby podróż przebiegła bez przeszkód. Do transportu suni i maluszka pewnie trzeba będzie dołożyć, ale właśnie skończył się jeden bazarek, parę groszy z niego będzie, mam nadzieję, że na transport cały wystarczy. 1 Quote
Kamila Proc Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Koteczka powinna być już w DT Fundacji "Ja pacze sercem", tymczasem podrzucam Wam Ralfika z kocim wyrzutkiem. Ojj, przydałby się im wspólny dom ;) kochanyyyy Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Szczeniaczek z mamusią dojechali :) Maluch cudny, ogonek chodzi na ludzi I psy. Mama przerażona, gryzła :( Pani Irenka z Katowic zafundowała 100 szt. podkładów dla malucha. Dziękuję! :) Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Spójrzcie, jaki brzdąc jest pozytywny ♡ FILMIK Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 I jego reakcja na ludzi :) DZIKUSEK? :) - filmik. Jego mamusia to dramat, czołga się:( Quote
Kamila Proc Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 55 minut temu, Tyśka) napisał: Spójrzcie, jaki brzdąc jest pozytywny ♡ FILMIK kochany maluch Quote
Aldrumka Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Z mojego bazarku będzie 150 zł Wstępnie myślałam: 100 zł na szczeniaczki + mamuśki a 50 zł na koteczku , ale może uważacie że lepiej inaczej 1 Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Przed chwilą, Aldrumka napisał: Z mojego bazarku będzie 150 zł Wstępnie myślałam: 100 zł na szczeniaczki + mamuśki a 50 zł na koteczku , ale może uważacie że lepiej inaczej W tym całym zamieszaniu zapomnialam napisać: koteczka cały transport ma gratis :) akurat tak się zdarzyło, że Pani z Tomaszowa jechała do rodziny do Poznania i nie chciała ani złotówki. Możesz spokojnie przeznaczyć całą kwotę na transport szczeniaczka i mamuśki Wieści od Kasi, która wiozła psiaki, Niebieskookiej i Majlo jeszcze nie mam. :( Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Marta jak co weekend miała objazd po psiakach i kotkach w DT (Biłgoraj, Tomaszów, okolice Zamoscia), odwiedziła też bezdomniaki w przytulisku Finki. I niestety, o ile po kocim miocie z mamą słuch zaginął, tak nowy kotek się tam złapał :( Więc zawiozla go do DT tego rudego kocurka. Będzie szukał domu, o ile jest zdrowy... Jest śliczny, dymny, nie powinien się zasiedzieć. Filmik: https://youtube.com/shorts/bAkns0HtQew?feature=share Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Biedna mamusia, co ona przeżywa :( Najpierw w kennelu, teraz wśród innych psów. Na pewno jest przerażona :( Ale nie ma innej drogi jeśli mamy jej pomóc. Nie mogła zostać w lesie. Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Tutaj z rudaskiem: Rudasek czuje się lepiej, coraz bardziej żywotny, ma podrygi do zabaw, próbuje sam się załatwiać, ale to ostatnie niestety nadal zajmuje mu to sporo czasu i sprawia ból. :( Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 3 minuty temu, agat21 napisał: Biedna mamusia, co ona przeżywa :( Najpierw w kennelu, teraz wśród innych psów. Na pewno jest przerażona :( Ale nie ma innej drogi jeśli mamy jej pomóc. Nie mogła zostać w lesie. Jest przerażona, ale udało się jej założyć smycz, co wprawiło Martę w osłupienie. :) Miejmy nadzieję, że suczka szybko poczuje się bezpiecznie. Będzie trzeba ją porządnie odrobaczyć, zdiagnozować jej łapkę która ciągle trzyma w górze i... wysterylizować. Musi być lepiej, najważniejsze że śpi już w cieple. Nigdy Wam tego nie zapomnę, dziękuję ♡ Aaa, sunia z wyglądu baaardzo przypomina Gucia od Ewy Marty i Ellig, jest śliczna:) Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 1 minutę temu, Tyśka) napisał: Jest przerażona, ale udało się jej założyć smycz, co wprawiło Martę w osłupienie. :) Miejmy nadzieję, że suczka szybko poczuje się bezpiecznie. Będzie trzeba ją porządnie odrobaczyć, zdiagnozować jej łapkę która ciągle trzyma w górze i... wysterylizować. Musi być lepiej, najważniejsze że śpi już w cieple. Nigdy Wam tego nie zapomnę, dziękuję ♡ Aaa, sunia z wyglądu baaardzo przypomina Gucia od Ewy Marty i Ellig, jest śliczna:) Wszystko zrobimy. Po kolei. Ewu jest niesamowita ❤ 1 Quote
Tyśka) Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Przed chwilą, agat21 napisał: Wszystko zrobimy. Po kolei. Ewu jest niesamowita ❤ Tak, ewu i Ty, jesteście bardzo odważne i cudowne, że z marszu padło "pomożemy, łapcie i mamuśkę" :D Marta nie dowierzała i pytała mnie czy na pewno, czy jej się to nie śni:) Uff. Można trochę odetchnąć. Gdyby Alex i Benio znaleźli swoje rodziny, można by łapać kolejną mamę:( Ale to powoli... I tak udało się szybko zorganizować pomoc dla tylu bezdomniaków, że jestem w szoku. Quote
Recommended Posts