Jump to content
Dogomania

Cynka z zamojskiego schroniska też dostała szansę na prawdziwy dom i czułą rodzinę. Cynka straciła dom we Wrocławiu, ale znowu ma rodzinę i koleżankę do towarzystwa:):):) Zamieszkała w Lwówku Śląskim.

Recommended Posts

Posted

No i znowu mi się płacze, ale bardziej chyba z radości...

Do tych dobrych wieści dorzucam zdjęcie, które dostałam o MikAgi❤️

IMG-20220411-WA0004.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 11.04.2022 o 20:54, Tola napisał:

No i znowu mi się płacze, ale bardziej chyba z radości...

Do tych dobrych wieści dorzucam zdjęcie, które dostałam o MikAgi❤️

IMG-20220411-WA0004.jpg

Oby takich powodów do łez było jak najwięcej ❤️ 

Posted
Dnia 11.04.2022 o 22:14, mari23 napisał:

Oby takich powodów do łez było jak najwięcej ❤️ 

Oby, Maryś, oby.

Dziękuję Ci pięknie za pomoc w ogłaszaniu Cynki, Poker i Tyśka też.

Dziękuję, że byłaś tutaj w tych trudnych miesiącach, kiedy już było wiadomo, ze Cynka musi szukać nowego domu.

Mam nadzieje, ze wszystkie tutaj będziemy jeszcze mieć wiele powodów do radości.

• Like 1
Posted

Dostałam mejl  z DS.

Dzień dobry,
Przesyłam parę zdjęć dziewczynek. Dzisiaj były na działce, w domu trochę poszalały, a teraz odpoczywają. Ogólnie jest wszystko super, jesteśmy bardzo zadowoleni.

1148631204_CynkawDS4.jpg.1bd5db92d9bae7461b63094ab6cc5ef5.jpg

1108766166_CynkawDS.jpg.aeb515d9b5db10412e812866af954548.jpg

1242684616_CynkawDS2.jpg.5f83641c85d50c46c07ad06b0cc9ea56.jpg

1107818799_CynkawDS3.jpg.faff13456da39977d971dfe89b3ff51a.jpg

1703868242_CynkawDS1.jpg.4e458b89dcf6c798c87000d816d891f8.jpg

• Like 7
Posted

Bardzo dziękuję za te zdjęcia, odganiają moje złe myśli, których jeszcze trochę zostało.

Najważniejsze, że i młodzi i psy są zadowoleni:)

Moja malutka chyba się nawet śmieje...

• Like 1
Posted

Taką dostałam odpowiedź. Możemy odetchnąć .

Dzień dobry,

Cynia ma się świetnie. Zaaklimatyzowała się w domu całkowicie, wszyscy ja polubili. Wczoraj praktycznie cały dzień spędziła na działce, były w sumie 4 psy, więc miała towarzystwo, ale głównie wylegiwała się na trawie i bawiła z naszą Kajką. Myśleliśmy, że Kajka ją zdominuje, ale wczoraj Cynii zachciało się bawić o 22, a Kajka już zawsze śpi o tej porze, więc poszła ją zbudzić i się bawiły jeszcze przed snem.
Także wszystko w porządku, teraz dziewczynki śpią.

• Like 6
Posted
Dnia 19.04.2022 o 20:59, Poker napisał:

Taką dostałam odpowiedź. Możemy odetchnąć .

Dzień dobry,

Cynia ma się świetnie. Zaaklimatyzowała się w domu całkowicie, wszyscy ja polubili. Wczoraj praktycznie cały dzień spędziła na działce, były w sumie 4 psy, więc miała towarzystwo, ale głównie wylegiwała się na trawie i bawiła z naszą Kajką. Myśleliśmy, że Kajka ją zdominuje, ale wczoraj Cynii zachciało się bawić o 22, a Kajka już zawsze śpi o tej porze, więc poszła ją zbudzić i się bawiły jeszcze przed snem.
Także wszystko w porządku, teraz dziewczynki śpią.

Bardzo się cieszę, bardzo:)

Posted
Dnia 19.04.2022 o 21:24, Tola napisał:

Bardzo się cieszę, bardzo:)

Już nie musisz beczeć 🙂

Dnia 19.04.2022 o 21:30, agat21 napisał:

Bardzo krzepiące wieści! 🙂

Mam nadzieję, że tak już zostanie.

Posted
Dnia 19.04.2022 o 22:48, Poker napisał:

Amen!!! Niech już tak zostanie! ❤️  wspaniałe wieści z domku :)

• Like 1
Posted

Cynka zrobiła miłą niespodziankę. Były obawy, że może mieć cofkę, siusiać w domu, a okazało się ,że dziewczynka bardzo lajtowo przeszła zmianę domu.

Myślę, że obecni właściciele dali jej luz, niczego nie wymagają i obecność Kajry przyczyniły się do tego.

Pani pisze o niej Cynia, więc imię chyba ciut zmienione.

Posted
Dnia 19.04.2022 o 22:48, Poker napisał:

Już nie musisz beczeć 🙂

Już nie beczę, a nawet wierzę, że Cynka odnajdzie w nowej rodzinie miłość i stabilizację.

Fakt, trochę łez było, ale ja bardzo emocjonalnie podchodzę do takich sytuacji,  każda myśl o pozostawionej, tęskniącej  za dawnym domem Cynce powodowała te moje smutki i płacze.

A wygląda na to, ze sunia faktycznie szybko zaakceptowała zmianę, bardzo się cieszę.

Posted
Dnia 21.04.2022 o 17:53, Tola napisał:

Już nie beczę, a nawet wierzę, że Cynka odnajdzie w nowej rodzinie miłość i stabilizację.

Fakt, trochę łez było, ale ja bardzo emocjonalnie podchodzę do takich sytuacji,  każda myśl o pozostawionej, tęskniącej  za dawnym domem Cynce powodowała te moje smutki i płacze.

A wygląda na to, ze sunia faktycznie szybko zaakceptowała zmianę, bardzo się cieszę.

Widać zmiana na lepsze i mądra sunia to od razu wiedziała, stąd naprawdę uśmiechnięta jest na tych zdjęciach.....a my wszystkie przy monitorach też uśmiechnięte, choćby i łza się zakręciła, to z radości i Cynkowego szczęścia. Imię Cynia to pewnie zdrobnienie od Cynka i świadczy o czułości ❤️ 

• 2 weeks later...
Posted

Kolejne wiadomości o Cynce

Dobry wieczór, cała majówkę mieliśmy bardzo ładną pogodę i zabierałam dziewczynki na działkę. Tam oczywiście zabawa, patyczki, piłeczki i ganianie się. Cynka lubi zaczepiać Kajkę do zabawy i podgryza ją w łapki, to znaczy, że chce się bawić. I w domu ciągle albo śpią albo się bawią i tak na zmianę. Wszystko razem robią, razem jedzą, śpią, bawią się, nawet jak jedna gdzieś idzie, to druga za nią. A Cynka już się tak przyzwyczaiła, że jak ją musiałam na chwilę zostawić na działce z rodziną i podjechać do sklepu, to jak widziała, jak odchodzę, to piszczala i szczekała jak we Wrocławiu za państwem.

Pozdrawiam

Tolu, myślę ,że można już zmienić tytuł wątku.

• Like 1
Posted
Dnia 5.05.2022 o 22:24, Poker napisał:

Kolejne wiadomości o Cynce

Dobry wieczór, cała majówkę mieliśmy bardzo ładną pogodę i zabierałam dziewczynki na działkę. Tam oczywiście zabawa, patyczki, piłeczki i ganianie się. Cynka lubi zaczepiać Kajkę do zabawy i podgryza ją w łapki, to znaczy, że chce się bawić. I w domu ciągle albo śpią albo się bawią i tak na zmianę. Wszystko razem robią, razem jedzą, śpią, bawią się, nawet jak jedna gdzieś idzie, to druga za nią. A Cynka już się tak przyzwyczaiła, że jak ją musiałam na chwilę zostawić na działce z rodziną i podjechać do sklepu, to jak widziała, jak odchodzę, to piszczala i szczekała jak we Wrocławiu za państwem.

Pozdrawiam

Tolu, myślę ,że można już zmienić tytuł wątku.

No i znowu płaczę, ale już  z radości.

Z przyjemnością zmieniam, bardzo się cieszę:).

Wybieram się napisać na FB tekst o Cynce, wciąż brak mi czasu.

Może w sobotę...

Jeszcze raz dziękuję Ci Poker; dziękuję też wszystkim, którzy byli tutaj z nami i trzymali kciuki za Cynkę.

• Like 1
  • Upvote 1
  • Tola changed the title to CYNKA STRACIŁA DOM, SERCE PĘKA:( Cynka z zamojskiego schroniska też dostała szansę na prawdziwy dom i czułą rodzinę. Udało się!!! Cynka ma nową rodzinę i koleżankę do towarzystwa:):):) Zamieszkała w Lwówku Śląskim.
Posted
Dnia 5.05.2022 o 22:29, Tola napisał:

No i znowu płaczę, ale już  z radości.

Z przyjemnością zmieniam, bardzo się cieszę:).

Wybieram się napisać na FB tekst o Cynce, wciąż brak mi czasu.

Może w sobotę...

Jeszcze raz dziękuję Ci Poker; dziękuję też wszystkim, którzy byli tutaj z nami i trzymali kciuki za Cynkę.

"kamień z serca", jak to się mówi ❤️