Jump to content
Dogomania

Rozliczony.....Kwiatki z Lolciowej rabatki ---- czynne do -- 07.05.2021 - godz.20.00

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, kiyoshi napisał:

Kurcze... Nie widzialam kartek :( no nic... Posadzkę je na razie gdziekolwiek a jak wyjdą to rozsądne na miejsca docelowe bo wszystkie wyglądają prawie tak samo :) dziękuję :)))

Liatra to takie małe jasnozielone igiełki wychodzące z bulwy i one były w doniczce z funkią zielono-żółtą.Funkia zielona była oddzielnie.

Jak pisałam, jesienią dzieliłam funkie i sadzonki są małe :), ale nie martw się, jak wsadzisz do ziemi szybko ruszą.

Na razie wyglądają tak samo bo nie maja jeszcze liści, jak liść się rozwinie to kolor rozpoznasz :)))

Wysyp z doniczki to na pewno rozpoznasz co jest co :)

Posted

Dostałam  w sobotę sadzonki agapanta, i od soboty nie miałam kiedy go wystawić...

74.AA   Agapant  -----  NOWOŚĆ----

a/ niebieski  sadzonki  2 szt  - 5 zł/szt   --

b/ biały  sadzonka 1 szt  - 5 zł/szt   --

74.BB   Oman wielki  4 szt. 5 zł/szt -----  NOWOŚĆ----

Posted
9 godzin temu, ona03 napisał:

Liatra to takie małe jasnozielone igiełki wychodzące z bulwy i one były w doniczce z funkią zielono-żółtą.Funkia zielona była oddzielnie.

to na pewno nie rozpoznam, bo wszystkie pomieszałam :) ale nie ma się co martwić, pewnie za 2 tygodnie będą pierwsze listki. A w ogóle to chciałam napisac, że naprawde podziwiam jak solidnie wszystkie roślinki zapakowałaś. Każda oddzielnie, stabilnie, nic sie nie zniszczyło. Napracowałas się. Bardzo dziękuje :) dziś rozpoczynam sadzenie ;)

Posted

Dzień dobry kfffffiatuszki :)

agapancik się poleca :)))

ACtC-3dPTePBEZNCOMGllTkNAQpd6x9eWWtZiuPP3SjcnaXRyRU3WK0mB_an6KOFS5ZAJ7MGbXqq81iiiKlUTWooSBFaVp5x9gySKAD0t0YCStgwFpTepCZOmbhwYNkoj8FfmkqgzyUodLGHzwFhCS3vRJNl=w835-h626-no?authuser=0

38 minut temu, kiyoshi napisał:

to na pewno nie rozpoznam, bo wszystkie pomieszałam :) ale nie ma się co martwić, pewnie za 2 tygodnie będą pierwsze listki. A w ogóle to chciałam napisac, że naprawde podziwiam jak solidnie wszystkie roślinki zapakowałaś. Każda oddzielnie, stabilnie, nic sie nie zniszczyło. Napracowałas się. Bardzo dziękuje :) dziś rozpoczynam sadzenie ;)

Cieszy mnie, że roślinki dotarły bezpiecznie :)))

Ogrodniczki :)

wiem, które rośliny mogą sprawić wam kłopot z rozpoznaniem i te staram się podpisać.

Karteczka jest włożona między papier, którymi są zawinięte roślinki.

Nie mogę umieścić kartki bezpośrednio przy doniczce, bo papier szybko chłonie wodę i z kartki zostanie niewiele.

Dlatego zawsze piszę, rozpakowywać ostrożnie, i karteczka wyleci :)))

• Upvote 1
Posted

Melduję ,że rozpakowałam paczkę.

A ,że połowy nie wiem co to jest (śmiech) muszę sprawdzić co kupiłam :))

Dziękuję Iw pięknie za wzorową przesyłkę. Wszystko dojechało całe - jak zawsze! :)**

Miłego dzionka :))))))

Posted

No wiesz Bogduniu :)

rozchodnik jak kapusta - to chyba rozpoznasz

miododajna - duże zielone listki jak na fotce bazarkowej

brunera - właśnie kwitnie :)))

szafirki kwitną :)

serduszki to chyba bez problemu :)

z funkią możesz mieć problem, bo jeszcze listków nie pokazała, ta z ciemnymi wypustkami to stalowa, zielono-biała ma już listki, a zielono-żółta to ta co została :)

calla - to chyba bez problemu :)))

Zapraszam nadal :))))

Lolcio troszkę choruje, kasy potrzebuje.....

taki jestem cholutki.......1525692890_Pozbach.thumb.jpg.2f4846a29debd6ee013ed70a5048b88b.jpg

Posted
2 godziny temu, ona03 napisał:

agapancik się poleca :)))

ACtC-3dPTePBEZNCOMGllTkNAQpd6x9eWWtZiuPP3SjcnaXRyRU3WK0mB_an6KOFS5ZAJ7MGbXqq81iiiKlUTWooSBFaVp5x9gySKAD0t0YCStgwFpTepCZOmbhwYNkoj8FfmkqgzyUodLGHzwFhCS3vRJNl=w835-h626-no?authuser=0

Polecam agapanty! :)

Mam niebieski i biały. Wiadomo z jakiego źródła ;) 

Co roku pomału przybywa im kwiatów. Pierwszy raz kwitły 3 sztuki, później 5, a w zeszłym roku już  9 :) 

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, ona03 napisał:

No wiesz Bogduniu :)

rozchodnik jak kapusta - to chyba rozpoznasz

miododajna - duże zielone listki jak na fotce bazarkowej

brunera - właśnie kwitnie :)))

szafirki kwitną :)

serduszki to chyba bez problemu :)

z funkią możesz mieć problem, bo jeszcze listków nie pokazała, ta z ciemnymi wypustkami to stalowa, zielono-biała ma już listki, a zielono-żółta to ta co została :)

calla - to chyba bez problemu :)))

Zapraszam nadal :))))

Lolcio troszkę choruje, kasy potrzebuje.....

taki jestem cholutki.......1525692890_Pozbach.thumb.jpg.2f4846a29debd6ee013ed70a5048b88b.jpg

Połapałam się Iw , połapałam ;)

Lolitku, maleńki nie choruj chłopaku :(

1 godzinę temu, Iv_ napisał:

Polecam agapanty! :)

Mam niebieski i biały. Wiadomo z jakiego źródła ;) 

Co roku pomału przybywa im kwiatów. Pierwszy raz kwitły 3 sztuki, później 5, a w zeszłym roku już  9 :) 

Szykuje się na nie w przyszłym roku :))

Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

Połapałam się Iw , połapałam ;)

Lolitku, maleńki nie choruj chłopaku :(

Szykuje się na nie w przyszłym roku :))

Super, że już wiesz co jest co :)))))) Tylko zielonym do góry :)))

Jak nie sprzedadzą się, to zostaną te co mam.

Zaraz je posadzę do doniczki .

Posted
39 minut temu, Iv_ napisał:

Zaproszę :))

Dzięki Iv_ciu, cały dzień na grzędzie siedzisz :)))))

U mnie zimno, brrrrr, nie byłam dziś na grzędzie.

ACtC-3dYv9z96r1EsVSjPYBYC0sXFjm6uWdUNZ38FXNYTsAjhWl-HJzL68Q1u6IYkDvrm3vR1KsXYp1SbcZg15X-cm-fr02cO9KVnTvWKjAWC87blEcZamDgS3h6DQLWGWy7zF5Y33SWw1uFT443utMrP6_X=w835-h626-no?authuser=0

Posted
8 godzin temu, ona03 napisał:

Dzięki Iv_ciu, cały dzień na grzędzie siedzisz :)))))

U mnie zimno, brrrrr, nie byłam dziś na grzędzie.

ACtC-3dYv9z96r1EsVSjPYBYC0sXFjm6uWdUNZ38FXNYTsAjhWl-HJzL68Q1u6IYkDvrm3vR1KsXYp1SbcZg15X-cm-fr02cO9KVnTvWKjAWC87blEcZamDgS3h6DQLWGWy7zF5Y33SWw1uFT443utMrP6_X=w835-h626-no?authuser=0

U mnie też był ziąb :/

Ciakawe co dzisiejszy dzień przyniesie. Na razie słońce i - 1* C

Posted

ACtC-3ftQ1jrFnq0XZ4apr9c5e9NynrqMtcsyXrvgsL-Y0Gu_01jRh42dpEJ3u4UHbU8EVUQEHbbRCbRsezD6JQEKxAdr2hCAtsmraNLFpMFa30QXuHdfqMmxiSzcpjgCQvN1eHtXOQLltX8alEU5ztPILqV=w470-h626-no?authuser=0

2 godziny temu, Iv_ napisał:

U mnie też był ziąb :/

Ciakawe co dzisiejszy dzień przyniesie. Na razie słońce i - 1* C

U mnie na plusie 5, i słoneczko też, zobaczymy co dalej.

Muszę dziś dużo roślinek przygotować :)

Posted
1 godzinę temu, maarit napisał:

Te są niezawodne ale nazwy sobie nie przypomnę... Taki ze mnie ogrodnik/ farmer 

To werbena ;)) 

Posted
1 godzinę temu, Iv_ napisał:

To werbena ;)) 

Brawo Iv_ciu

2 godziny temu, maarit napisał:

Te są niezawodne ale nazwy sobie nie przypomnę... Taki ze mnie ogrodnik/ farmer 

Mnie też czasami nazwy odlatują .....

A właśnie sobie przypomniałam, że scewolę muszę zamówić :)))

I zamówiłam, nawet Pani ogrodnik z myślą o mnie, stałej klientce, odłożyła 20 szt luzem, bo wszystko idzie do ampli i cena dużo wyższa.

ACtC-3etmSxSLjlj2zcd-MuI4cNAiafLYsLNReI6_fhTMlXA4d_rU2jiNs9ozkuNVtGA9McynMfMJIeUUFK8YPRoYM2i_DwQeIBvqt98pBj-eGdYOVO4axZYVe39GMQ8iRjDhvRLGUQMHCMcPh83uAjpJ8e8=w835-h626-no?authuser=0

w tym roku zamówiłam sobie tez różową i białą :)

ACtC-3cFPi3LIxWj06FuTN6tsuWMWVH5Ec-Lp_wZlHzDmUb9Flpcl-4zf8TDV-rWZnZv8lt2WcaFPCGmcDS71Z3AUsD09JmG4P-fsWyuwtdhBPhVeNtzDIXLVNBIcijr_47411sob6hiM5ZlNDIcjEx9-SvK=w835-h626-no?authuser=0

• Like 1
Posted
6 godzin temu, Iv_ napisał:

To werbena ;)) 

No oczywiście, że werbena. Mnie się kompletnie nazwy nie trzymają. Jak stanę przy stoisku z kwiatami to albo wybieram jeśli widzę, albo pytam: ,,ma pani takie... No te... ( I tu następuje długi opis) 😆

• Like 2
Posted

Posiałam , pokopałam i padłam. Część krzaczków z poprzedniego bazarku ładnie listki wypuszcza, ale kilka niestety nie. 

Ziemia sucha, mim o że przecież pada raz po raz. Oby jutro padał deszcz, bo posialiśmy trawę, kwiatki , zioła i marchewkę.

Posted
2 godziny temu, NikaEla napisał:

Posiałam , pokopałam i padłam. Część krzaczków z poprzedniego bazarku ładnie listki wypuszcza, ale kilka niestety nie. 

Ziemia sucha, mim o że przecież pada raz po raz. Oby jutro padał deszcz, bo posialiśmy trawę, kwiatki , zioła i marchewkę.

Może jeszcze się obudzą, u mnie tez niektóre jeszcze śpią :)

Jak masz piaszczystą glebę to cała woda będzie spływać....

Dookoła krzaczków wysyp coś, aby zahamować parowanie :)

Dziś przygotowałam do wysyłki :

lunarmermaid - ale brak adresu,  koja,  Smyczku,  NikaEla,  mila-ada,  Kawon 5, alex260503 - jutro pakowanie :)

• Like 1