ona03 Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 7 minut temu, kiyoshi napisał: Kurcze... Nie widzialam kartek :( no nic... Posadzkę je na razie gdziekolwiek a jak wyjdą to rozsądne na miejsca docelowe bo wszystkie wyglądają prawie tak samo :) dziękuję :))) Liatra to takie małe jasnozielone igiełki wychodzące z bulwy i one były w doniczce z funkią zielono-żółtą.Funkia zielona była oddzielnie. Jak pisałam, jesienią dzieliłam funkie i sadzonki są małe :), ale nie martw się, jak wsadzisz do ziemi szybko ruszą. Na razie wyglądają tak samo bo nie maja jeszcze liści, jak liść się rozwinie to kolor rozpoznasz :))) Wysyp z doniczki to na pewno rozpoznasz co jest co :) Quote
ona03 Posted April 22, 2021 Author Posted April 22, 2021 Dostałam w sobotę sadzonki agapanta, i od soboty nie miałam kiedy go wystawić... 74.AA Agapant ----- NOWOŚĆ---- a/ niebieski sadzonki 2 szt - 5 zł/szt -- b/ biały sadzonka 1 szt - 5 zł/szt -- 74.BB Oman wielki 4 szt. 5 zł/szt ----- NOWOŚĆ---- Quote
kiyoshi Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 9 godzin temu, ona03 napisał: Liatra to takie małe jasnozielone igiełki wychodzące z bulwy i one były w doniczce z funkią zielono-żółtą.Funkia zielona była oddzielnie. to na pewno nie rozpoznam, bo wszystkie pomieszałam :) ale nie ma się co martwić, pewnie za 2 tygodnie będą pierwsze listki. A w ogóle to chciałam napisac, że naprawde podziwiam jak solidnie wszystkie roślinki zapakowałaś. Każda oddzielnie, stabilnie, nic sie nie zniszczyło. Napracowałas się. Bardzo dziękuje :) dziś rozpoczynam sadzenie ;) Quote
ona03 Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 Dzień dobry kfffffiatuszki :) agapancik się poleca :))) 38 minut temu, kiyoshi napisał: to na pewno nie rozpoznam, bo wszystkie pomieszałam :) ale nie ma się co martwić, pewnie za 2 tygodnie będą pierwsze listki. A w ogóle to chciałam napisac, że naprawde podziwiam jak solidnie wszystkie roślinki zapakowałaś. Każda oddzielnie, stabilnie, nic sie nie zniszczyło. Napracowałas się. Bardzo dziękuje :) dziś rozpoczynam sadzenie ;) Cieszy mnie, że roślinki dotarły bezpiecznie :))) Ogrodniczki :) wiem, które rośliny mogą sprawić wam kłopot z rozpoznaniem i te staram się podpisać. Karteczka jest włożona między papier, którymi są zawinięte roślinki. Nie mogę umieścić kartki bezpośrednio przy doniczce, bo papier szybko chłonie wodę i z kartki zostanie niewiele. Dlatego zawsze piszę, rozpakowywać ostrożnie, i karteczka wyleci :))) 1 Quote
b-b Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 Melduję ,że rozpakowałam paczkę. A ,że połowy nie wiem co to jest (śmiech) muszę sprawdzić co kupiłam :)) Dziękuję Iw pięknie za wzorową przesyłkę. Wszystko dojechało całe - jak zawsze! :)** Miłego dzionka :)))))) Quote
ona03 Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 No wiesz Bogduniu :) rozchodnik jak kapusta - to chyba rozpoznasz miododajna - duże zielone listki jak na fotce bazarkowej brunera - właśnie kwitnie :))) szafirki kwitną :) serduszki to chyba bez problemu :) z funkią możesz mieć problem, bo jeszcze listków nie pokazała, ta z ciemnymi wypustkami to stalowa, zielono-biała ma już listki, a zielono-żółta to ta co została :) calla - to chyba bez problemu :))) Zapraszam nadal :)))) Lolcio troszkę choruje, kasy potrzebuje..... taki jestem cholutki....... Quote
Iv_ Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 2 godziny temu, ona03 napisał: Dzień dobry kfffffiatuszki :) agapancik się poleca :))) Polecam agapanty! :) Mam niebieski i biały. Wiadomo z jakiego źródła ;) Co roku pomału przybywa im kwiatów. Pierwszy raz kwitły 3 sztuki, później 5, a w zeszłym roku już 9 :) 1 Quote
b-b Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 1 godzinę temu, ona03 napisał: No wiesz Bogduniu :) rozchodnik jak kapusta - to chyba rozpoznasz miododajna - duże zielone listki jak na fotce bazarkowej brunera - właśnie kwitnie :))) szafirki kwitną :) serduszki to chyba bez problemu :) z funkią możesz mieć problem, bo jeszcze listków nie pokazała, ta z ciemnymi wypustkami to stalowa, zielono-biała ma już listki, a zielono-żółta to ta co została :) calla - to chyba bez problemu :))) Zapraszam nadal :)))) Lolcio troszkę choruje, kasy potrzebuje..... taki jestem cholutki....... Połapałam się Iw , połapałam ;) Lolitku, maleńki nie choruj chłopaku :( 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Polecam agapanty! :) Mam niebieski i biały. Wiadomo z jakiego źródła ;) Co roku pomału przybywa im kwiatów. Pierwszy raz kwitły 3 sztuki, później 5, a w zeszłym roku już 9 :) Szykuje się na nie w przyszłym roku :)) Quote
ona03 Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 2 godziny temu, b-b napisał: Połapałam się Iw , połapałam ;) Lolitku, maleńki nie choruj chłopaku :( Szykuje się na nie w przyszłym roku :)) Super, że już wiesz co jest co :)))))) Tylko zielonym do góry :))) Jak nie sprzedadzą się, to zostaną te co mam. Zaraz je posadzę do doniczki . Quote
ona03 Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 39 minut temu, Iv_ napisał: Zaproszę :)) Dzięki Iv_ciu, cały dzień na grzędzie siedzisz :))))) U mnie zimno, brrrrr, nie byłam dziś na grzędzie. Quote
Iv_ Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 8 godzin temu, ona03 napisał: Dzięki Iv_ciu, cały dzień na grzędzie siedzisz :))))) U mnie zimno, brrrrr, nie byłam dziś na grzędzie. U mnie też był ziąb :/ Ciakawe co dzisiejszy dzień przyniesie. Na razie słońce i - 1* C Quote
ona03 Posted April 24, 2021 Author Posted April 24, 2021 Dzień dobry kfffffiatuszki :) 2 godziny temu, Iv_ napisał: U mnie też był ziąb :/ Ciakawe co dzisiejszy dzień przyniesie. Na razie słońce i - 1* C U mnie na plusie 5, i słoneczko też, zobaczymy co dalej. Muszę dziś dużo roślinek przygotować :) Quote
maarit Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 52 minuty temu, ona03 napisał: Dzień dobry kfffffiatuszki 🙂 Te są niezawodne ale nazwy sobie nie przypomnę... Taki ze mnie ogrodnik/ farmer Quote
Iv_ Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 1 godzinę temu, maarit napisał: Te są niezawodne ale nazwy sobie nie przypomnę... Taki ze mnie ogrodnik/ farmer To werbena ;)) Quote
ona03 Posted April 24, 2021 Author Posted April 24, 2021 1 godzinę temu, Iv_ napisał: To werbena ;)) Brawo Iv_ciu 2 godziny temu, maarit napisał: Te są niezawodne ale nazwy sobie nie przypomnę... Taki ze mnie ogrodnik/ farmer Mnie też czasami nazwy odlatują ..... A właśnie sobie przypomniałam, że scewolę muszę zamówić :))) I zamówiłam, nawet Pani ogrodnik z myślą o mnie, stałej klientce, odłożyła 20 szt luzem, bo wszystko idzie do ampli i cena dużo wyższa. w tym roku zamówiłam sobie tez różową i białą :) 1 Quote
maarit Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 6 godzin temu, Iv_ napisał: To werbena ;)) No oczywiście, że werbena. Mnie się kompletnie nazwy nie trzymają. Jak stanę przy stoisku z kwiatami to albo wybieram jeśli widzę, albo pytam: ,,ma pani takie... No te... ( I tu następuje długi opis) 😆 2 Quote
NikaEla Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Posiałam , pokopałam i padłam. Część krzaczków z poprzedniego bazarku ładnie listki wypuszcza, ale kilka niestety nie. Ziemia sucha, mim o że przecież pada raz po raz. Oby jutro padał deszcz, bo posialiśmy trawę, kwiatki , zioła i marchewkę. Quote
ona03 Posted April 24, 2021 Author Posted April 24, 2021 2 godziny temu, NikaEla napisał: Posiałam , pokopałam i padłam. Część krzaczków z poprzedniego bazarku ładnie listki wypuszcza, ale kilka niestety nie. Ziemia sucha, mim o że przecież pada raz po raz. Oby jutro padał deszcz, bo posialiśmy trawę, kwiatki , zioła i marchewkę. Może jeszcze się obudzą, u mnie tez niektóre jeszcze śpią :) Jak masz piaszczystą glebę to cała woda będzie spływać.... Dookoła krzaczków wysyp coś, aby zahamować parowanie :) Dziś przygotowałam do wysyłki : lunarmermaid - ale brak adresu, koja, Smyczku, NikaEla, mila-ada, Kawon 5, alex260503 - jutro pakowanie :) 1 Quote
ona03 Posted April 24, 2021 Author Posted April 24, 2021 Dobrej nocy kfffffiatuszki :)))))))))) Quote
Recommended Posts