Usia_82 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Mam problem z wyborem "szkoły" obdzwoniłam chyba z 15 i wszystkie odpadają bo teren nie jest ogrodzony :placz: Znacie może jakąś dobrą a przede wszystkim ogrodzoną "szkołę" bo moja sunia ma tendencje do ucieczek (jak tylko coś wywęszy to wpada w obłęd i leci przed siebie za zapachem) Interesują mnie te z warszawy i okolic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prittstick Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 To najpierw zrob dobre "posluszenstwo"(szczegolnie przywolanie, odwolywanie, skupienie na zadaniu, motywacja) a potem bierz sie za agility. A jak bedziesz startowala w zawodach gdzie jest masa psow, to wszystkie inne beda musialy opuscici teren, zeby Twoj pies sie nie rozproszyl i nie uciekl? Posluszenstwo jest podstawa w kazdym sporcie "kynologicznym". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usia_82 Posted April 5, 2009 Author Share Posted April 5, 2009 Posłuszeństwo ma zrobione egzamin zdała na 179 punktów (i ma to faktyczne przełożenie w codziennym życiu), jest to dobry wynik zważywszy na to że jest to sunia która nie aportuje a za aport na egzaminie jest 30 punktów. Poza tym ona nie leci za psami więc nie będę mieć takich problemów jak piszesz. Do zawodów nam daleko ja chcę po prostu popracować ze swoim psem! Jest to sunia ze schroniska która do 8 miesiąca zmieniła właścicieli jak rękawiczki (tylko 3 razy oddawano ją do schronu). W tym wieku nie których zachowań nie da się już wyplenić szczególnie że jak ją wzięłam nie dało się z nią chodzić na smyczy nie mówiąc o znajomości podstawowych komend, więc chyba dobrze że ja chcę z nią pracować.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prittstick Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Ok, ale piszesz, ze "moja sunia ma tendencje do ucieczek (jak tylko coś wywęszy to wpada w obłęd i leci przed siebie za zapachem)". Wiec ucieczka moze Ci sie zdazyc wszedzie. Co z tego, ze bedzie teren ogrodzony, jak suka cos zweszy i tyle sobie poskaczecie. Moze warto najpierw to wypracowac, a potem brac sie za agility... nie wiedzialam, ze w Warszawie jest 15 klubow agility. ja znam Fort, Cavano, Baritus, Russ, Alterantywe, Hopse. Wiem, ze Cavano ma ogrodzony teren(ale siatka w siatke sa sarny i konie), Alternatywa (o ile ma tam gdzie ja chodzilam na szczeniaczkowo) ma tez ogrodzony teren. Hopsa tego co wiem tez. Pomijajac fakt, ze wiekszosc tych klubow zima ma treningina hali, ktora jest sila rzeczy "ogrodzona". Fort ma tak jakby ogrodzony, tzn wjazd jest otwarty,jest to na boisku, ale jakos szczegolnie sie nie przygladalam jak to ogrodzenie wyglada dalej (w kazdym razie jest). Wedlug mnie klubu agility nie powinno sie wybierac na podstawie tylko posiadania ogrodzenia (kazdy klub trenuje na w jakis sposob ogrodzonym terenie, musi byc tam przciez barak na przeszkody, a ten raczej nie stoi sobie gdzies w parku miejskim lub na dzikim polu). Klub sie powinno wybierac ze wzgledu na "jakosc' prowadzonych treningow, metod nauczania itp. Fajnie, ze wzielas suke ze schroniska, ze z nia cos robisz, ze ma zdane PT, ale skoro macie problem z czyms co uniemozliwia wam normalne trenowanie, to chyba warto najpierw to naprawic, zanim zacznie sie cos wiecej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usia_82 Posted April 9, 2009 Author Share Posted April 9, 2009 To nie tak jak piszesz, suka podczas treningu na pewno nie ucieknie, problem pojawia mi się tylko podczas przerw, ale to instynkt i niestety zrobić z tym coś będzie trudno... Na samych polach mokotowskich jest chyba 5 szkół które jak to ujęła mi babka odgradzają się taśmą... W sobotę jedziemy do Alternatywy babka z którą rozmawiałam i dokładnie wytłumaczyłam na czym polega nasz problem zgodziła się nas przyjąć, i powiedziała że spróbujemy nad tym popracować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prittstick Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Na Polach Mokotowskich jest 5 szkoł agility???:crazyeye: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PATIszon Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 [quote name='Usia_82']To nie tak jak piszesz, suka podczas treningu na pewno nie ucieknie, problem pojawia mi się tylko podczas przerw, ale to instynkt i niestety zrobić z tym coś będzie trudno... .[/quote] Oj, to w czym problem...skoro piesk daje noge tylko podczas przerw to wystarczy przerw nie robic i juz piesek posluszny jak ta lala....:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martita Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Ja nie slyszalam o zadnej...:roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dog_master Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 [quote name='Usia_82']To nie tak jak piszesz, suka podczas treningu na pewno nie ucieknie, problem pojawia mi się tylko podczas przerw, ale to instynkt i niestety zrobić z tym coś będzie trudno...[/quote] Yyy, podczas przerw? ;) Na smycz psa albo do klateczki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokka Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 [quote name='martita']Ja nie slyszalam o zadnej...:roll:[/quote] Ale Ty nie z Warszawy, to co mogłaś słyszeć :lol:. Za to ja - z Warszawy, jak najbardziej, no i też o żadnej nie słyszałam :evil_lol:. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ajsonowa Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 przeciez na Polach to jest prowizoryczny torek, na ktorym kazdy wlasciciel psa trenuje agility :razz: bodajze byla szkola psow "Beta" ??? no to mamy 1, ale gdzie pozostale 4 to ja za cholere pojecia nie mam :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prittstick Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Moze szkoła Azorres juz otworzyła agility:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta_gp Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 czy ktoś chodzi(ł) na agility do RUSSa? A może zna ktoś poprostu jakieś opinie o nich? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Ja chodzę i mi tam bardzo fajnie. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuzia&Snoopy Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 A gdzie znajduje się klub RUSS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
black&white Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 w tej chwili mamy treningi w Łosiu koło Warszawy , ale na sezon jesień-zima -wiosna zapewne przeniesiemy się do hali w Warszawie, kontakt do nas jest podany w temacie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f202/kluby-agility-w-polsce-118348/"][COLOR=#000000]Kluby Agility w Polsce[/COLOR][/URL] zapraszamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoria Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Był może ktoś w szkole 'Baritus'? Mam zamiar zapisać tam mojego psa, więc chciałabym znać opinie osób, które były tam ze swoimi psami;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monsun Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 W Baritusie ćwiczę regularnie od wiosny '08. Bardzo dobrze mi się współpracuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuzia&Snoopy Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 [quote name='Victoria']Był może ktoś w szkole 'Baritus'? Mam zamiar zapisać tam mojego psa, więc chciałabym znać opinie osób, które były tam ze swoimi psami;)[/QUOTE] My też chodzimy (do grupy początkującej) i bardzo nam się podoba;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoria Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Zuzia, chodzicie na Bemowo czy Gocław? Jesteście w jak liczej grupie? Płaci się od razu za cały kurs czy za pojedyncze zajęcia? Bo możliwe, że mogłabym przychodzić co 2 tygodnie.. bo inaczej ciężko by było z transportem.. Jak się skończy kurs, to potem co? Koniec, czy można przychodzić poskakać sobie zamemu? Bo z tego co wiem to zajęcia w grupach sa 10 tygodni, tak? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berek Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 Przychodzą mi do głowy FreeXy: http://freexy.pl/ Justyna Damec też ma placyk na Bielanach, tu w grę wchodzą tylko lekcje indywidualne - chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyota Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Jak ja Wam zazdroszę, że macie taki wybór !!! W mojej mieścinie nie ma żadnej szkoły :(. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts