Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wystawa klubowa i uciągi - Łódź 2003???

Rybki moje kochane,

Jest jakieś prawdopodobieństwo (piszę ?jakieś?, bo jak dla mnie to mamy trochę mało czasu, i na razie za mało kasy), że we wrześniu nasz klub zorganizowałby Towarzyskie, nie mistrzowskie (chociaż z udziałem mistrzów ;-) Zawody w Uciągu, w sobotę 20.09 dzień przez klubówką szpiców w Łodzi.

CHciałabym zobaczyć czy wśród Was jest jakieś zainteresowanie, takim charakterem spotkania? CZy ktoś przejechałby dzień przez klubówką na takie zawody i spędził wspólnie czas?

Impreza uciągowa byłaby częścią większego festynu rekreacyjnego w w ośrodku w Wiśniowej Górze. To jest kilkanaście kilometrów od Łodzi w kierunku wschodnim. Są tam do dyspozycji domki od 2 do 5 osobowych. Dwójki bez łazienek i wody piątki z natryskiem toaleta. Ceny ok. 20 zł od osoby. Psy nikomu nie przeszkadzają. Można hałasować i palić ogniska. Z tego co nam powiedziano na weekend dodatk. zniżka 25%. Mysle, ze gdyby zrobić rezerwacje dla grupy, to byłoby jeszcze taniej. Tel: 042/2132392. E-mail: wiś[email protected]

Pojedyncze osoby, które przyjadą możemy przenocować po domach naszych członków. Jeśli ktoś jest dzielny, to bez problemu i kosztów może rozbić się u mnie, lub u Arka namiotem. Kojce i miejsce na stake out się znajdą. Kajka, Grześ i Mike, i Wanka - Tanka - mogą potwierdzić. Chętnie też zrobilibyśmy towarzyski bieg wieczporem lub rano oraz wielkie ognisko na moim lub Arka Boguszewskiego ranczo. Mini wyścigi możemy zrobic w lesie Łagiewnickim (to jest w granicach miasta). Sami tam się ścigamy i trenujemy.

Co do uciągów, to plany mamy wielkie, ale chcielibyśmy je zrobić na specjlanych płozach, żeby warunki były jak najbardziej zbliżone do uciągów na saniach. Niestety, koszt takiego toru trochę zabija. W każdym razie będziemy się starać, ale rozumiecie że nie wszystko zależy od nas. Chcemy, żeby nie była to wielka impreza, ale intersująca, może jakyś indianie, zawody strzelania z łuku, piłowanie bala na czas, etc, etc, tak żeby się nie nudzić, bo nie każdy zapewno ustoi kilka godzin patrząc na zmagania siłaczy ;-)

Liczymy na część stałego składu ?uciągowych? malamuciarzy i haszczakarzy, ale chcemy przede wszystkim żeby była to impreza towarzyska, miła, okazja do spotkania. Mamy już sygnały od kilku hodowców, którzy z chęcią przyjadą wcześniej, jeżeli impreza dojdzie do skutku. CO wy na to?

Posted

nie pamiętam co pisałeś o Azji ;-(, ale to na pewno nikt od nas. U nas jest miażdżąca przewaga malamutów, chociaż choroby ostatnio zabrały nam 3 sztuki :(

Nikt z nas nawet tam nie mieszka, propozycję uciągów dostaliśmy od ajentów ośrodka.

Ale wiem, że Wiśniowa góra i okolice Łęczycy są wylęgarnią zapchlonych i schorowanych haszczaków z pseudohodowli. W "Gratce" od lat co tydzień są informacje o szczeniakach, a z miesiąc temu było nawet o kilku naraz dorosłych do rozmnażania.

Moja koleżanka ma rudą Gapę z okolic Wiśniowej Góry, nie wiem też czy CHinook od Moniki od Manu też stamtąd nie pochodzi.....

Posted

W Watasze od dłuższego czasu husky mamy tylko my, Marzena od Godnej z Coyoacan, ze swoimi 4 psiurkami, Monika z Bełchatowa od Manu i Chinooka i Jacek z Aleksandrowa z Largo. Reszta ekipy to malamuciarze z dziada pradziada, już z kolejnymi pokoleniami psów. Jakoś tak jest, że ci co do nas przychodzą z haszczakami, to przychodzą raz, dwa a potem im się już nie chce. Widać miłość do mamutków wśród łodzian jest silniejsza. :D

Posted

Tor powinien być z . poczekaj niech dobrze napiszę "polietylenu" robi to gościu ze Zduńskiej Woli - wycenił ślizgi na tor do ew. prob uciągu na 1200 zl netto.

Posted

ewaka,

to brzmi pieknie,

nie wiem jeszcze jak bedzie, dla mnie to za daleki termin, ale kto wie, moze sie skusimy...o klubowce tez bedziemy myslec...

a czy taki tor do prob uciagu jest wielokrotnego uzytku? czy bedziecie mogli go jeszcze wykorzystac? moze zrobmy zrzutke-zbiorke? mysle ze chetni by sie znalezli...zawsze by to was troszke odciazylo finansowo.

co wy na to?

Posted
Moja koleżanka ma rudą Gapę z okolic Wiśniowej Góry, nie wiem też czy CHinook od Moniki od Manu też stamtąd nie pochodzi.....

Chinook na szczęście stamtąd nie pochodzi... Miejsce jego przyjścia na świat tez nie było idealne (pies okazał sie być koszmarnie zapchlony), ale do przezycia. "Hodowca" jest ze wschodniej części Łodzi, gdzieś za Widzewem, czy jakoś tak. Dokładnego adresu nie ma sensu chyba podawać...

Ewunia, co do planów, to są fantastyczne (pisze w sensie pozytywnym :) ) i my bardzo chcemy ! :D Jak sie wszystko dobrze ułoży, to będziemy na tej imprezie i pojedziemy na Klubówkę jako widzowie.

Posted

A, i jeszcze...

Chcemy, żeby nie była to wielka impreza, ale intersująca, może jakyś indianie, zawody strzelania z łuku, piłowanie bala na czas, etc

Mnie się ten pomysł bardzo, ale to BARDZO podoba !

Jakby co, to ja staję do zawodów !!! Juz sawet swój własny łuk mam ! :D

Posted

Jeśli ktoś jest dzielny, to bez problemu i kosztów może rozbić się u mnie, lub u Arka namiotem. Kojce i miejsce na stake out się znajdą. Kajka, Grześ i Mike, i Wanka - Tanka - mogą potwierdzić.

POTWIERDZAM !!! :) I ja się piszę na taką imprezkę !!! Na klubówkę napewno przyjadę ze SCOTYM więc co tam jeden dzień w tą czy w tą.... Wanka-Tanka mam nadzieję że też będzie mogła przyjechać i wiem że na klubówce obowiązkowo będzie.

Posted

Jacek piłę i łuki mamy bo już robiliśmy te konkurencje na różnych pokazach, PIła jest taka "Twoja-moja" ;-)

Za chwilę dam ci namiar na priva na tego gościa w Zduńskiej.

Jest szansa, też że znajdziemy jakichś sponsorów. W czwartek wstepnie jestem umówiona na spotkanie w Atlasie. Inni też poszukują....

Powstała też opcja, że zawody odbyłyby się przy klubówce (większość szpiczastych jednak przyjedzie tylko na jeden dzień), ale decyzja należy do naszego szefa ZK, który jest do końca tego tygodnia na urlopie. W każdym razie działamy, a co tego wyjdzie bóg raczy wiedzieć. ;-)

Posted

dzięki za chęci. Pomoc zawsze się przyda.

A co do zawodów i klubówki, to jak widać na forum kiepskie zainteresowanie :-?

Największe upudrowańce wystawowe z pewnością dziwiłyby się, co to za za głupie psy, co te ciężary tak ciągną.... :lol:

Posted

heJ :D

Ja bym byl zainteresowany i przyjechal tym bardziej jak widze jest to sobota wiec mam czas mozecie mnie pisac :) (na 70 % ) moze uda misie tez wyciagnac ludzi z klubu :) (tylko nie wiem jak oni pracuja :/ ) wezme swojego AH i sobei troche pobiegamy :) no a ma ktos moze pozyczyc szelki do uciagu ? (bo ja nie mam a chcialbym zobaczyc jak moj pies radzi sobie w ciagnieciu ciezarow - nigdy go do tego nie trenowalem )

przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale brak czasu :) caly czs jestem zabiegany :P

Posted

Ewaka mam prosbe czy moglabys mi podac nazwy hodowli husky'ch jakie sa w okolicach Lodzi? (jesli to nie jest problem :) )

z gory dziekuje :]

Posted

Jeśli chodzi o łódzkie hodowle to jest ich mało. Nie wiem czy chodzi ci o hodowle sprzedające szczenięta z rodowodem czy bez rodowodu. Hodowla TAMAJEKO psy dość ładne, ale na wystawach bez wysolich lokat na wystawach. Hodowla p. Lewandowskiego - nie polecam !!!!

Jeśli chodzi ci oszczenięta z rodowodem to mogę ci zaproponować również szczenięta po mojej GODNEJ z Coyoacan i po COMECIE Żanety Żmudy. obecnie mają trzy tygodnie ( suczka i piesek) 8)

Posted

Tak to my. Jeśli chodzi o zdjęcia maluchów to są w trakcie wywoływania. Jeśli się udały to pokażemy. Ale z tym miotem roku to chyba jednak przesada bo zainteresowania naszymi dziećmi nie ma żadnego. Chcieliby ci, którzy w tej chwili nie mogą sobie pozwolić na kolejnego psa. Jeśli któryś z maluchów u nas zostanie to najprawdopodobniej będzie to jedyny miot po Godnej, a szkoda bo chyba jest wartościową suką do hodowli. 8)

Posted
ci, co chcieliby

czyli np. My ;-)))))

cześć Marzenko ;-) (dostałaś potwierdzenie?) Meterku śliczny, zazdrość mi bo w niedziielę będę oglądać maluszki Rudzika Marzeny ;-)

Co do imprezy: nie pamiętam czy tu pisałam, ale powstała jeszcze alternatywna opcja, że zawody odbyłyby się na klubówce. Wtedy nocleg nie byłby niektórym potrzebny, a naprawdę zainteresowanych może trochę więcej. Zależy to od dwóch czynników: Od naszego szefa ZK, który do niedzieli jest na urlopie, oraz tego czy klubówka tradcyjnie będzie na stadionie Startu.

Mike

Jestem po wstępnych rozmowach ze sponsorem (jednak nie Atlas, ale ich konkurencja ;-)

i wygląda na to, że rzecz się powiedzie. Chociaż nie chciałabym na razie zapeszać, więc nie obiecuję zbyt wiele. Daliśmy sobie konkretny deadline. Jeżeli do 10 sierpnia nie dostaniemy zgody na sponsoring to bedzie klapa, bo czas goni.

Rav

Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz ;-). Pytałeś o te szelki do uciągu. Większość psiaków startuje w tradycyjnch szorkach typu sivash, ale ci, którzy uciągami zaczynają się na "bardziej" poważnie zajmować - szyją bądź nabywają np. w CZechach szorki do uciągów. Wyglądają one bardzo podobnie do tych zaprzegowych - różnica polega na tym że te mają przedłużone pasy tylne szelek do jakiegoś 30 cm dlugości za psim ogonkiem i połączone są taką lekką drewnianą poprzeczką. To ponoć lepiej rozkłada ciężar i nie plącze liny z ciężarem.[

Posted

ZGADZA się w 100 % !

Wiem, bo sama mam od niego takiego - bez...

Pan Dariusz Lewandowski.

Teraz żałuję, ale z drugiej strony Chinook jest cudowny ! W zaprzęgu sprawdza się bardzo dobrze, jest śliczny. Jest dość niski, szczupły, ale mocno zbudowany - bardzo silny i szybki.

Mam duże zastrzeżenia do warunków, w jakich trzyma psy - pies miał prawdziwą gigant-kolonię pcheł na sobie ! :evil:

Posted

Meterek

Ja się Marzeny już dawno pytałam o szczeniaczki, a jak się okazało, że będą to buuuuu.....

Następny miał być pies i to srebrny. Domin tak zarządził, bo ma już dość suk, które są moje i w ogóle się go nie słuchają.... No i Marzena nas zaczęła kusić..... i kusić...... i jak już prawie skusiła to aż Domina z roboty 30 czerwca w urodziny wylali :evil:

Ale ja też pierwsze co to powiedziałam Marzenie, że pewnie ma już dawno zamówienia na maluchy, a tu nic..... To znaczy są, ale nie tacy fajni jak my... :D , no i pies zostałby w Łodzi ;-))

ale morduchny fajne....

Posted

dostalam zaproszenie na lodzka klubowke, ze zwiazku w Lodzi, napisano na zgloszeniu ze 20 wrzesnia odbedzie sie spotkanie hodowcow, wystawcow z obsada sedziowska i ze serdecznie zapraszaja....

czyzby spotkanie integracyjne- i ustalenie wynikow koncowych jeszcze przed wystawa? :o

Posted

ja tez sie wybieram na klubowke, tyle ze to jeszcze nie jest pewne, ale moze.... ::))

co do Waszej imprezy to bardzo bym chciala, ale tez sie jeszcze wszystko okaze :)