guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 1 minutę temu, Baltimoore napisał: No właśnie :)) Cieszę się, że tak fajnie udało się tym dwóm kotkom, wiem od Isabel :)) Ale pomyślałam o Izbicy- zawsze można je tam czasowo ulokować, a potem wziąć do siebie. Finansowo pomogę ogarnąć. Bo pasowałoby jak najszybciej tą trójkę złapać. Teraz koty "marcują" już w styczniu/lutym, koteczka pewnie kotna już jest :( Z kim ja w tej sprawie miałabym rozmawiać? Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Jak chcesz to zadzwonię do pani doktor z Izbicy. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 8 minut temu, Baltimoore napisał: Jak chcesz do zadzwonię do pani doktor z Izbicy. To byłoby dobre wyjście na ten moment.Musza tylko wrócić transportery z Katowic. Quote
UlaFeta Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 2 godziny temu, guccio napisał: W poniedziałek koteczka i Lolek jadą do swoich domków. Bolka będziemy ogłaszać.W tej trójce na wolności jest napewno jedną koteczka. One też białaczkowe? Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 To kotki już jutro jadą? Podmienic coś w ogłoszeniach czy na razie ogłaszać bez zmian? Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 24 minuty temu, Tyśka) napisał: To kotki już jutro jadą? Podmienic coś w ogłoszeniach czy na razie ogłaszać bez zmian? Jednak edytowałam troszke. Zostawiłam tylko Bolusia. Mam nadzieję, że Lolus na dobre zakotwiczy się u siebie. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 14 minut temu, Tyśka) napisał: Jednak edytowałam troszke. Zostawiłam tylko Bolusia. Mam nadzieję, że Lolus na dobre zakotwiczy się u siebie. Bardzo dobre domki w/g wizytatorek.Wiele rozmów telefonicznych mnie też daje pewność na dzień dzisiejszy.Domy stabilne finansowo gotowe kontrolować nosicielstwo. Wszystko już ogarnięte,jutro rano wyjazd.Za transport zapłacą nowe domki-wyszla ta propozycja od nich. 1 Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 21 minut temu, Tyśka) napisał: Jednak edytowałam troszke. Zostawiłam tylko Bolusia. Mam nadzieję, że Lolus na dobre zakotwiczy się u siebie. Dziękuje,nie tracę nadziei.Nosicielstwo to nie wyrok. Quote
Tyśka) Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 :) Brzmi mocno obiecująco. Oby i Bolkowi trafił się taki Domek. Czy zaraz po wyjeździe kotków będziesz łapać kolejne? Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 3 minuty temu, Kamila Proc napisał: niezle Czas goni,jak kotki pojadą łapię kociczke-to priorytet a i miejsce będzie. Quote
sue Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 W Izbicy mamy "otwartą" kolejkę sterylek, za które częściowo zapłaci fundacja Szare Bure i Łaciate (chyba - jeśli nie pomyliłam nazwy) - ta od akcji Powszechna Sterylizacja. Można kotki pod to podciągnąć, w tej chwili zrobiliśmy 3 sztuki, są dwie w kolejce. Wystarczy powiedzieć pani doktor żeby do tego dopisała. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 5 minut temu, sue napisał: W Izbicy mamy "otwartą" kolejkę sterylek, za które częściowo zapłaci fundacja Szare Bure i Łaciate (chyba - jeśli nie pomyliłam nazwy) - ta od akcji Powszechna Sterylizacja. Można kotki pod to podciągnąć, w tej chwili zrobiliśmy 3 sztuki, są dwie w kolejce. Wystarczy powiedzieć pani doktor żeby do tego dopisała. A jak długo się czeka?Były kocie wesela...Jedno napewno kotka a nie wiem co jeszcze dwa. 1 Quote
sue Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Jak dzwoniłam w sprawie tych w kolejce - w tym tygodniu - trochę było ciasno w lecznicy. Pani dr powiedziała, żeby pytać na dniach. Wczesna ciąża niezbyt przeszkadza w wykonaniu sterylizacji, ale wiadomo, że nie można za bardzo zwlekać. Musimy zabrać te trzy które są, w tamtym tygodniu dopiero jedna była zrobiona - wtedy na pewno będą mogły przyjechać kolejne. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 2 minuty temu, sue napisał: Jak dzwoniłam w sprawie tych w kolejce - w tym tygodniu - trochę było ciasno w lecznicy. Pani dr powiedziała, żeby pytać na dniach. Wczesna ciąża niezbyt przeszkadza w wykonaniu sterylizacji, ale wiadomo, że nie można za bardzo zwlekać. Musimy zabrać te trzy które są, w tamtym tygodniu dopiero jedna była zrobiona - wtedy na pewno będą mogły przyjechać kolejne. Wiem,że trzeba szybko.Zobaczymy,jak koteczke złapię,biorę do siebie na wolne miejsce.W ostateczności mój wet. Nie wiem czy wiesz- od 1-go kwietnia nowe zasady sterylek,kastracji.Bedzie można samemu wybierać gdzie chcesz wykonać zabieg. Quote
sue Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Ok, jak się dowiem czegoś bliżej dam znać. ^ A do tej pory nie można było? Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 1 minutę temu, sue napisał: Ok, jak się dowiem czegoś bliżej dam znać. ^ A do tej pory nie można było? Jeśli chodzi o gminne pomoce to nie.Tylko z tymi co gmina miała podpisaną umowę.W moim przypadku Krajewski. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 1 minutę temu, Kamila Proc napisał: kocie wesela, eh Lepiej nie słyszeć,uszy odpadają. Quote
Bgra Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Zrobiłam ogłoszenie Bolkowi na Katowice, wypromowane na tydzień. Parka już drodze? Powodzenia :) Quote
guccio Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 Kocurek i koteczka pojechały do swoich domków 3 Quote
Kamila Proc Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 1 godzinę temu, guccio napisał: Kocurek i koteczka pojechały do swoich domków braaaaawo Quote
Nadziejka Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Gucinkowa calem sercem trzymam za kotunki za Ciebie ciociu tez ogromnie Ciesze bardzo ze jada do swoich domkow Quote
UlaFeta Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 2 godziny temu, guccio napisał: Kocurek i koteczka pojechały do swoich domków będą wieści.? Quote
Recommended Posts