Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Monika 1101 napisał:

W poniedziałek moja suka(3lata) ma sterylizację oraz usunięcie przepukliny pępkowej.Czy bezpieczniej zrobić oddzielnie te zabiegi czy lepiej na jednej narkozie?

"Moja suka jest od dwóch lat wysterylizowana.Wiek szczeniaka 4m -ce (7 listopad)

Suka oszczeniła się i mam 4 szczeniaki ,1 pies i 3suki.(6 listopad)

Moja4 letnia suka jest sterylizowana.(lipiec 26)"

Ciężko się połapać,ale rozumiem,że masz dwie suczki i ta druga ma byc teraz wysterylizowana,tak?Tak,można usunąć przepuklinę "za jednym zamachem",ale chyba wet poinformował Cię o tym? Chyba,że jest to duża,zaawansowana przepuklina,wtedy lepiej byłoby odczekać jakiś czas.

Posted

Sorry że nie zacytuję ale w pierwszym poście napisałam że mam dwa psy Perłę i Sabę.I to ty jechałeś po mnie że trzymam dwie suki że szczeniakami w jednym pokoju i doprowadzam do rozrodu bez warunków i wiedzy.

• 6 months later...
Posted

Korzystaliście może z usług tego chirurga dla psa w Warszawie https://www.wetmedic.pl/chirurgia-i-ortopedia? Moja suczka jest już po pierwszej cieczce i chciałabym ją wysterylizować. Podobno najlepiej zdecydować się na to jak najszybciej, ponieważ zapobiega to różnym groźnym chorobom. A Wy decydowaliście się na ten zabieg ze swoim zwierzakiem? Ile trwał proces gojenia i powrotu do zdrowia?

Posted

Mój wet i ja uważamy, że tak wczesna sterylizacjajest niedobra. Jeżeli juz to po trzeciej.

Miałam suki hodowlane, sterylizowane dużo później i nie chorowały.