2010 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 :multi:Swietna wiadomosc dla slicznego Kubusia na DZIEN DOBRY ! Trzymamy kciuki za zaklepany domek! ZAPRASZAMY na bazarek Brysia na pieski z Rudy Slaskiej ! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-nie-tylko-na-psiaki-z-rudy-do-6-maja-136033/#post12173534 Quote
mmlasowice Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Nie mogłam Kubusia przekazać do domku , który na niego czekał. Trudno wytłumaczyć ludziom odmienność jego charakteru .Ten piesek musi znaleźć dom ,w którym żył kiedyś posokowiec lub jakiś inny gończy szalenie żywiołowy. Pomimo kastracji Kuba nie zakończył swoich popisów z wyskokami w górę. Płot o wysokości 180cm przeskoczy jak iskra. Mojemu mężowi strącił okulary z nosa, gdy wybił się z pozycji siedzącej przy męża nodze. To nie jest pies do domu z dziećmi - tylko pod opiekę doświadczonych dorosłych. Quote
2010 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 :placz: przecież z myśliwskimi tak juz jest .:cool3: sa b.żywiołowe, emocjonalne, ruchliwe ( chetnie skaczą)i trzeba b.pilnować. Taki psiak potrzebuje dużo ruchu to będzie szcześliwy i grzeczny. Quote
mmlasowice Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Kuba powinien zostać wyadoptowany wraz z suczką. Odkąd zaprzyjaźnił się z Fioną trzyma sie posesji - i nie robi wyskoków w świat. Muszę jednak przyznać ,że zawołany wraca. Natomiast za ogrodzeniem nie oddala się tylko kombinuje skok powrotny. Jego reakcja na duże psy - typu rottweiler- jest zadziwiająca. Wskoczył do kojca mojego rottka obszczekał go i.........wyskoczył. Po co , na co, czemu -nie wiem. Quote
2010 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 to chyba akrobata - cyrkowiec ? Moze chce sie pochwalic ?:lol: Quote
mmlasowice Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Akrobata - gryzoń. Przegryza wszystkie smycze i linki. Nie mogę zapinać go , gdy wychodzę .Musi zostać zamknięty w domu. Quote
bico Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Jednym słowem Kubuś ma ADHD:evil_lol: ech, no tak to już jest z tymi typowo myśliwskimi rasami:roll: kurcze, ale mi szkoda tej szansy domku dla Kuby:-( a nie da się tych Państwa jakoś przeszkolić, pouczyć, pomóc, instruować w opiece nad tym psem, pewnie maja dobre chęci i może chcieli by się pouczyć, podjąć to wyzwanie, spróbować po prostu:cool3: Quote
mmlasowice Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Kuba to pies WYŁĄCZNIE DLA ZNAWCÓW RASY - TYP BIZNESMENA!!!!!!!!! Zamkniesz mu drzwi - wejdzie oknem,zamkniesz wrota-przeskoczy przez płot/ nie oddali się ,żeby SOBIE nie zaszkodzić!/ Pogoni silniejszego od siebie -mojego rottweilera- i zdąży uciec przed jego odwetem /jak błyskawica/. Słucha już moich komend i nagan, ale w jego spojrzeniu nadal błyszczy iskra SPRYTU. ON NIE WARCZY, NIE GRYZIE - tylko daje sygnały dżwiękowe innym psom ,żeby nie zbliżały się do tego co jego / min do mnie/ Quote
Brysio Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Wyróznione pogrubione allegro www.allegro.pl/show_item.php?item=624966136 Quote
bico Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 mmlasowice napisał(a):Kuba to pies WYŁĄCZNIE DLA ZNAWCÓW RASY - TYP BIZNESMENA!!!!!!!!! Zamkniesz mu drzwi - wejdzie oknem,zamkniesz wrota-przeskoczy przez płot dobre!:evil_lol: Quote
mmlasowice Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Brysio i Gosiu - proszę wstawcie Kubusia na stronę "GOŃCZEGO POLSKIEGO" i "POSOKOWCA". Kuba demonstruje w pełni swój łowczy talent.Ludzie spacerujący do lasu i idący na cmentarz muszą włączać 4 bieg - ponieważ Kuba przeskakuje płot i Ich pogania. Zdążają jedynie zmotoryzowani i na rowerach! Zamykam go w domu i przypinam do linki przy budzie - tylko jak długo mam go tak męczyć. SZUKAJMY MU WSPÓLNIE MYŚLIWEGO DO ADOPCJI!!!!!!!!!!!!!! PROSZĘ!!!!!!! Quote
Brysio Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Kurcze nie bardzo wiem o jakie to portale chodzi ale zaraz cos poszukam;) Kubusiu w górę!! Quote
2010 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Zobaczcie podobieństwo Kubusia do tego gończego ! Posokowiec jest brazowy. Quote
Brysio Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 ick kochana a jestes moze zapisana na jakims forum dla gonczych? ja szukałam portali z ogłoszeniami dla takich ale bez skutku:oops: Quote
2010 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 jasne , żę pomogę i poszukam ( myśliwca mam w domu ). Podam jak coś znajdę. :loveu:Kubuś fajny psiaczek i można spróbować. Quote
2010 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Brysio! Na forum psów myśliwskich lub gończego to ogłaszają tylko te z rodowodem, ale na innych forum można go wpisać do rubryki z gończymi zaznaczając, że to mieszaniec gończego. A czy on oprócz allegro ma inne ogłoszenia? Quote
mmlasowice Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Nawiązałam kontakt z Kołem Łowieckim Wysłałam Im maile - ale wróciły. Jutro jeszcze raz zadzwonię do Pana Prezesa Andrzeja Dul. Powpisywałam się na strony Posokowców i Gończych do korespondencji . Na razie nikt nie odpisał. Quote
Brysio Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 ick napisał(a):Brysio! Na forum psów myśliwskich lub gończego to ogłaszają tylko te z rodowodem, ale na innych forum można go wpisać do rubryki z gończymi zaznaczając, że to mieszaniec gończego. A czy on oprócz allegro ma inne ogłoszenia? nie jeszcze nie:oops: Quote
2010 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 na forum polskigonczy nie ogłaszają gończopodobne. a na knieja.pl ( też nie ) a na tym forum ktoś odpisał ;Jaki pies jest dobry na polowanie ?, cytuje : "Każdy pies, jak sa psy wyszkolone, to są dobre w tym do czego zostały stworzone" a to nic nic nie szkodzi . Trzeba tam ogłosić gdzie będą potecjalni zainteresowani!!! :loveu:On jest jedyny w swoim rodzaju ! Niepowtarzalny gończopodobny ! Quote
Recommended Posts