fizia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Oto MIKUSIA - najmniejszy piesek w schronisku. Prześliczna, malusieńka sunieczka - wielkości Yorka. Została oddana przez właścicieli, bo urodziła szczeniaka... i zrobiło się za ciasno w domu...właściciele stwierdzili, że już mają za dużo zwierząt MIKA jest bardzo młoda, ma ok. roku, a najprawdopodobniej nawet poniżej roku. To taka kochana, słodka przlepka - zmieści się w każdym domu, wystarczy jest malutki kącik, czyjeś kolanka, na których będzie mogłą się wyspać i ramiona, do których będzie się mogła przytulić. Jest trochę przestraszona sytuacją. Przebywa na wybiegu dla szczeniaków, ale jest mniejsza od szczeniaka. Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu Domu dla MIkusi - nie możemy pozwolić, żeby taki okruszek był w schronisku! MIKUSIA przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy). [SIZE=3][SIZE=3]Tel. Adopcyjny: (+48 )518125320 [SIZE=3]www.schronisko.klomnice.pl [SIZE=3]Zbiorowy wątek psiaków z tego schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68576 Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 MACIUPEŃKA jak okruszek, młoda, cudna *MIKA* prosi o Dom! Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 majqa napisał(a):To jest istna perełka, psi cymesik. :loveu: :lol: Nie sposób ogarnąć motywów pozbywania się zwierząt. :-( Biedna mała. Podobno zostawili sobie szczeniaka, a dla Miki już nie było miejsca... Co to za pomysł, żeby niespełna roczna sunia miała szczeniaki :angryy: Quote
majqa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 To jest istna perełka, psi cymesik. :loveu: :lol: Nie sposób ogarnąć motywów pozbywania się zwierząt. :-( Biedna mała. Quote
rita60 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Jaka drobinka cudna,mam nadzieje,ze ja ktos wypatrzy i pokocha. Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=118202171&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ118202171MXGuidMZ1206b9e6-c7b0-a0e6-53e2-2782ffffe7be&mpcat=Community&mpname=List-Ad&mpname=Conf-Ad-Total&mpuid=3200003%3B9034%3B118202171%3B13585620%3B%3B&secev=AQAAASBkIAAAAM0AAAABACIxMjA2YjllNzI4OS5hMGU2NTQyLjNjMzQzLmZmZmZjYWM4AAAAAQAAAAAHC587AC8IhArnapotcduzVWdGSA1O%2BlWG&wmid=118202171 Quote
dorcass Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 zrobie jej allegro oczywiscie, kurcze jaka ona piekna i ruda i ma dluzszy wlos, kocham takie psiaki rude z dluzszym wlosiem:loveu: Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ona na prawdę jest maleńka,nie znam yorków za dużo bo wiadomo,ze z takimi nie pracuje w schronisku ale nasza wolontariuszka Zuza ma yorka którego poznałam i stąd moje porównanie. Sunia jest maleńka, dużo mniejsza od 7 miesięcznej szczeniaczki z którą teraz mieszka. Jest trochę wystraszona,nie od razu daje się wziąć na ręce i nie umie chodzić na smyczy bo do tej pory mieszkała na dworze:angryy: Z tego co wiem na tej posesji mieli 5 psów i stwierdzili,że to za dużo. "Właścicielką" jest starsza pani. Jej zięć stwierdził,ze ona sama psami się nie opiekuje a oni nie mają czasu na 5 psów i postanowili oddać suczkę (żeby już więcej nie mieć szczeniaków) a zostawili sobie jej synka. Niechętnie przyjmujemy psy które mają właścicieli bo wiadomo,że schronisko jest dla zwierząt bezdomnych ale zawsze lepiej przyjąć niż by się im miało coś stać. I tak Mika trafiła do nas. A jest przeurocza,wszyscy się nią zachwycają. Myślę,że dużo osób szuka takiego pieska mini,nie każdy ma niestety dom z ogrodem a taka kruszynka nawet w najmniejszym mieszkanku będzie się bardzo dobrze czuła. Pewnie też maksymalnie tydzień zajmie zrobienie z niej pieszczocha. Ona się garnie do ludzi tylko chyba jeszcze nie wie czy może im ufać. Gdybym nie wzięła małej terierki na tymczas to od wczoraj Mika by była u mnie na DT. Bo łapie za serce:loveu: Quote
max burka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Faktycznie jest prześliczna i na pewno znajdzie;) domek Quote
Zuza i Noddy Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Jejciu, ale cudo :loveu: Żeby moja babcia chciała psiaka, to już by jej pewnie nie było w schronisku. No ale nie możemy jej przekonać na następnego po śmierci jej ukochanego Kajtusia. Do dam jeszcze tylko tak orientacyjnie, ze mój Nodziak ma ok 30 cm w kłębie i jakieś 35 długości (bez głowy i ogona). Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Dostałam takie pytanie z gumtree czy ten psiaczek slodki nadal szuka domku? przekierowałam do Truskawy Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 No to super :) Jeszcze nikt nie dzwonił ale wiadomo,już po 22. Quote
silke Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Że co? Wyrzucili suczkę, bo urodziła szczeniaka? Wyrzucili mamę i zostawili sobie szczeniaka? :grab: Oby szybko trafiła do dobrych ludzi. Quote
li1 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Powinno sie ja wysterylizowac przed oddaniem do nowego domu. Suczka jest sliczna i istnieje olbrzymie ryzyko, ze bedzie rodzila i rodzila. Blagam, sterylizujcie wszystkie psy przed adopcja. Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 silke napisał(a):Że co? Wyrzucili suczkę, bo urodziła szczeniaka? Wyrzucili mamę i zostawili sobie szczeniaka? Tak mnie więcej. Na szczęście nie wywalili na ulicę tylko przywieźli do schroniska,zrzekli się oficjalnie psa i zapłacili obowiązująca za to opłatę. A mogli wywalić w lesie jak to przeważnie bywa. Więc i tak nie najgorzej. li1 napisał(a):Powinno sie ja wysterylizowac przed oddaniem do nowego domu. Suczka jest sliczna i istnieje olbrzymie ryzyko, ze bedzie rodzila i rodzila. Blagam, sterylizujcie wszystkie psy przed adopcja. Gdyby tylko były takie możliwości to byśmy to robili. Zanim wydamy sunie to dom sprawdzimy poza tym podpisujemy zobowiązanie adopcyjne które zabrania rozmnażania i możemy sobie zażyczyć przysłania nam zaświadczenia o sterylizacji suni w nowym domu. Quote
max burka Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Mikusia na pewno ktoś czeka na ciebie w nowym domu, bądź cierpliwa ;) Quote
fizia Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 http://zwierzaki.cafeanimal.pl/MACIUPENKA-jak-okruszek--mloda--cudna-*MIKA*-prosi-o-Dom!,17841 Quote
Recommended Posts