Jump to content
Dogomania

Rozliczony. Koniec. Pierwszy i wyjątkowy Festiwal Filmów Polskich w Dogolandii dla Pieguska i Treka Radys do 26.02.2020 r

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Niestety. Nam odebrali awans do finału. Boniek wtedy niesłusznie był ukarany za żółte kartki i siedział na trybunach zamiast grać. Rossi strzelił nam 2 bramki. ech.

Ale dobra, to festiwal filmowy a nie footbolowy, chociaż i to i to na "f"

Filmy trzeba zgadywać!

Jak Ty mnie teraz zaimponowałaś(eś).... :-)

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Mnie gnębi i cytat Kamili i nieodgadnięty film z malującym historię bohaterem z wojska ... :/

Na tym wojskowym poległam. Myślałam że to komedia. Nawet widziałam tę scenę ten text.A okazało się że to o malowaniu i romantyczny. :)

Posted

To zapodam jak wygląda stan głosowania. Jesteśmy niesamowicie zgodni w wyborach :))

Głosowanie Jury na Pierwszym Festiwalu Filmowym Polskich filmów wszechczasów. 

Kategorie:

1. Ulubiony Polski Film

• Dom zły (1 głos)

2. Ulubiony Polski Aktor:

• Tadeusz Fijewski.(5 gł)
  • Artur  Barciś (1gł)
  • Piotr Fronczewski (1gł)
  • Janusz Gajos (1gł)
  • Bogumił Kobiela (1gł)
  • Maciej Kozłowski (1gł)
  • Daniel Olbrychski (1 gł)
  • Franciszek Pieczka (1 gł) 

3. Najlepsza Polska Aktorka

• Krystyna Janda (1gł)
  • Anna Seniuk (1gł)
  • Aleksandra Śląska (1 gł) 
  • Agata Kulesza (1gł)
  • Anna Dymna (1 gł) 
  • Hanna Śleszyńska (1 gł) 

4. Najlepszy Polski Reżyser 

• Jerzy Gruza(1gł)
  • Juliusz Machulski (1 gł) 
Posted
3 minuty temu, agat21 napisał:

Czy ten bohater to Kamil Kurant i chodzi o "Życie Kamila Kuranta"?

Nie no, bzdury jakieś piszę, tam nie było muzyki rockowej :DDD

Niniejszym wycofuję :)

Posted
1 godzinę temu, uxmal napisał:

Na tym wojskowym poległam. Myślałam że to komedia. Nawet widziałam tę scenę ten text.A okazało się że to o malowaniu i romantyczny. :)

O malowaniu w przenośni, nawiązując do tytułu, temat wojska to epizody z życia (nie jest to film o żolnierzu)... właściwie to film o bucie młodego człowieka, ale też o ojcu, bo ten bohater miał córkę.

Z tymi cytatami to akurat tak wyszło, że wszystkie są z wojska, ale film jako całość nie jest o wojsku. Nie jest komedią, jest filmem obyczajowymi. Nie jest to jakiś mój bardzo ulubiony film, ale ... harmonijka Sławka Wierzolskiego (choć to ylko kilkadziesiąt sekund) w scenie rozsypywania prochów na jeziorze :-)...

Posted
20 minut temu, agat21 napisał:

Nie no, bzdury jakieś piszę, tam nie było muzyki rockowej :DDD

Niniejszym wycofuję :)

Oglądałem, choć nie pamiętam - muszę przyznać, że trochę odległe skojarzenie.

Posted
1 godzinę temu, b-d napisał:

O malowaniu w przenośni, nawiązując do tytułu, temat wojska to epizody z życia (nie jest to film o żolnierzu)... właściwie to film o bucie młodego człowieka, ale też o ojcu, bo ten bohater miał córkę.

Z tymi cytatami to akurat tak wyszło, że wszystkie są z wojska, ale film jako całość nie jest o wojsku. Nie jest komedią, jest filmem obyczajowymi. Nie jest to jakiś mój bardzo ulubiony film, ale ... harmonijka Sławka Wierzolskiego (choć to ylko kilkadziesiąt sekund) w scenie rozsypywania prochów na jeziorze :-)...

No już wiem.. Autoportret z kochanką. Nie widziałam całego filmu, tylko jakieś fragmenty, pewnie sceny z wojska mi umknęły. 

• Like 1
Posted
16 minut temu, agat21 napisał:

No już wiem.. Autoportret z kochanką. Nie widziałam całego filmu, tylko jakieś fragmenty, pewnie sceny z wojska mi umknęły. 

Wow

Posted
49 minut temu, Aska7 napisał:

To ja przy niedzieli coś łatwego, ale weszło już do polskiego słownika : )

"Złote, a skromne "

"Kler" oczywiście, biskup Mordą zwany :)

Posted
3 godziny temu, Aska7 napisał:

To ja przy niedzieli coś łatwego, ale weszło już do polskiego słownika : )

"Złote, a skromne "

2 godziny temu, agat21 napisał:

"Kler" oczywiście, biskup Mordą zwany :)

Było :))

Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

Brawo :-)

A sceny właściwie już opisałem. Kapral (Mirosław Baka) przy tym biegu do samotnego drzewa, którego nie było widać w pełnym rynsztunku bohatera jechał na zdezelowanym rowerze składaku, który na dodatek po drodze się zepsuł itd...

Posted
1 godzinę temu, b-d napisał:

Brawo :-)

A sceny właściwie już opisałem. Kapral (Mirosław Baka) przy tym biegu do samotnego drzewa, którego nie było widać w pełnym rynsztunku bohatera jechał na zdezelowanym rowerze składaku, który na dodatek po drodze się zepsuł itd...

Chyba muszę przypomnieć sobie ten film :) Choćby dla scen wojskowych ;)