Jump to content
Dogomania

Rozliczony. Koniec. Pierwszy i wyjątkowy Festiwal Filmów Polskich w Dogolandii dla Pieguska i Treka Radys do 26.02.2020 r

Recommended Posts

Posted

A co z tymi? Ktoś odgadnie?

"- A twoje specjalne dojście do wojska?

- Skończyło się. Od kiedy w jednym w filmie zgubiłem im czołg nie pożyczą mi nawet onucy."

"Kto to jest? Rambo? Z czymś takim w domu?! Czołg sobie ku..wa kup!"

Posted
6 minut temu, b-d napisał:

Tak:-)

Ja niestety słabo dr Socratesa pamiętam:-(  - to nie cytat.

Bo to raczej końcówka tego tekstu jest zapamiętywalna. Tak jak we francuskim numerze był podobny cytat. 

Z e=mc pamiętam Stefanka (dużego faceta takiego mafioso)  no i Stefanka z francuskiego numeru. 

Posted
7 minut temu, uxmal napisał:

Bo to raczej końcówka tego tekstu jest zapamiętywalna. Tak jak we francuskim numerze był podobny cytat. 

Z e=mc pamiętam Stefanka (dużego faceta takiego mafioso)  no i Stefanka z francuskiego numeru. 

:-) Ale chodzilo mi -tak jak gangusowi  w filmie -o piłkarza Socratesa, który skończył też studia medyczne. Grał na pocz. lat 80tych. :-) Wtedy bylem zachwycony. Dziś. Ledwo ledwo... :-( 

Nie wiem, czy nie miksuję filmów, czy Stefanem to ten z takim sweterkiem w kolorze takim...?

Posted
Przed chwilą, b-d napisał:

:-) Ale chodzilo mi -tak jak gangusowi  w filmie -o piłkarza Socratesa, który skończył też studia medyczne. Grał na pocz. lat 80tych. :-) Wtedy bylem zachwycony. Dziś. Ledwo ledwo... :-( 

Socrates grał w drużynie Brazylii na mundialu w Hiszpanii w 82 roku. Niestety wtedy Brazylia jakoś szybko odpadła. Włosi ich posłali chyba do domu?

Posted

Aaaa, ciekawe, A ja myślałam że to niewiedza pazury jest śmieszna.  Że pomylił Sokratesa imię z Brazylią :))) ciekawe  :) a to moja niewiedza że był jakiś Sokrates oprócz Tego  Sokratesa  :)

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Socrates grał w drużynie Brazylii na mundialu w Hiszpanii w 82 roku. Niestety wtedy Brazylia jakoś szybko odpadła. Włosi ich posłali chyba do domu?

Brawo Agat, Pamiętam, że odpadli, Choć był Zico i Socrates... :-( A Włosi zostali mistrzami.

Posted
1 minutę temu, b-d napisał:

Brawo Agat, Pamiętam, że odpadli, Choć był Zico i Socrates... :-( A Włosi zostali mistrzami.

4 minuty temu, agat21 napisał:

Jeśli będzie bazarek piłkarski  wymiękne  na starcie 

Posted

Niestety. Nam odebrali awans do finału. Boniek wtedy niesłusznie był ukarany za żółte kartki i siedział na trybunach zamiast grać. Rossi strzelił nam 2 bramki. ech.

Ale dobra, to festiwal filmowy a nie footbolowy, chociaż i to i to na "f"

Filmy trzeba zgadywać!

Posted
14 minut temu, agat21 napisał:

A co z tymi? Ktoś odgadnie?

"- A twoje specjalne dojście do wojska?

- Skończyło się. Od kiedy w jednym w filmie zgubiłem im czołg nie pożyczą mi nawet onucy."

"Kto to jest? Rambo? Z czymś takim w domu?! Czołg sobie ku..wa kup!"

Strzelam Poranek kojota

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Jeśli będzie bazarek piłkarski  wymiękne  na starcie 

Uxmal musisz się wziąć za Siebie!!! :-)))

Posted
2 minuty temu, agat21 napisał:

Niestety. Nam odebrali awans do finału. Boniek wtedy niesłusznie był ukarany za żółte kartki i siedział na trybunach zamiast grać. Rossi strzelił nam 2 bramki. ech.

Ale dobra, to festiwal filmowy a nie footbolowy, chociaż i to i to na "f"

Filmy trzeba zgadywać!

Mistrzu! 

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Nie. To są z dwóch różnych filmów, ale reżyserował jeden mistrz, dziś wyróżniony już przez b-d :)

Dzisiaj jest opóźniona tematycznie. Najpierw latałam po sali gimnastycznej,  potem latałam z psem potem z miotłą i garami jeszcze pranie zostało ale nie mózgu :)