Jump to content
Dogomania

Rozliczony. Koniec. Pierwszy i wyjątkowy Festiwal Filmów Polskich w Dogolandii dla Pieguska i Treka Radys do 26.02.2020 r

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, b-d napisał:

To moze znowu - sorka, o kapralu ;-) z innego filmu, ktory juz tu był.:

"...gdzie są wasi kaprale?!!! - My jesteśmy kaprale!"

No to to Kroll i cytat z kaprala Wiadernego

• Like 2
Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Ale tamtego o miłosci to chyba nie zgadnę, chyba fo nie widziałam

Myślę, że widziałaś, tylko nie zapadł w pamięć,  Jest to historia - obraz bohatera, którą sam opowiada (jakby maluje).

Posted
8 minut temu, b-d napisał:

Myślę, że widziałaś, tylko nie zapadł w pamięć,  Jest to historia - obraz bohatera, którą sam opowiada (jakby maluje).

Powidoki

Posted
32 minuty temu, b-d napisał:

Jak monolog bohatera to Koterskim mi pachnie... "Ajlawju" albo "Nic śmiesznego" 

Posted

1 godzinę temu, b-d napisał:

Haha:-)

Żadna artyleria wcale nie strzelała. Nikt nie strzelał. Żołnierze zsw (drużyna albo pluton) biegała zygzakiem po jakimś kartoflisku, a trzy metry za nimi szedł kapral z jakas słomką w zębach czy plutonowy i krzyczal: "ogień artylerii z lewej! " . No i młode wojsko wtedy robiło na 5 sekund padnij,  po tych sek. zrywali się i biegli znów kilka metrow (tylko trochę w bok) i znów okrzyk": ogień artylerii..." aż w pewnym momencie bohater już nie miał ochoty biegać i padać i po prostu położył się. Podszedł do niego ten kapral i pyta: "jesteście ranni żolnierzu?" -"Tak, umieram" 

Ajc,  Gdzieś bije dzwon ale nie wiem w którym miejscu 

Posted

12 minut temu, Kamila Proc napisał:

"jakis kredycik musze zalatwic. przesadzilam, oj przesadzilam"

Będziesz mogła zestaw wybrać ten najlepszy,  Same pychotki są. Może nie jest tak źle  :(

Posted
26 minut temu, agat21 napisał:

Jak monolog bohatera to Koterskim mi pachnie... "Ajlawju" albo "Nic śmiesznego" 

Kurczę, przesadziłem z tym filmem. :-(  - niestety nie, trochę inne klimaty. Nie ma tam takiej ironii jak u Koterskiego. 

Posted
3 minuty temu, b-d napisał:

Kurczę, przesadziłem z tym filmem. :-(  - niestety nie, trochę inne klimaty. Nie ma tam takiej ironii jak u Koterskiego. 

Ile waży koń trojanski? 

Posted
10 minut temu, uxmal napisał:

Francuski numer 

Nie :-(

Ale cytat był niedokładny, bo z pamięci. Teraz dokladnie:

"-O kotek. Jak się wabi? - Sokrates. -Ładnie, widzę że się znasz na brazylijskim futbolu."

?

Posted
20 godzin temu, uxmal napisał:

Sorry dziewczyny i chłopaki  za off :(

https://fakty.interia.pl/mazowieckie/newsamp-warszawa-awaria-cieplownicza-na-pradze-polnoc-zginelo-szesc-,nId,4339969

Jak poinformował rzecznik Komendy Stołecznej Policji nadkomisarz Sylwester Marczak, w wyniku awarii woda zalała laboratorium kryminalistyczne, gdzie są kojce z psami policyjnymi. Sześć z nich zginęło. "Jest to dla nas ogromna tragedia. Opiekunom psów udzielono wsparcia psychologicznego" - podkreślił. Jak dodał, psy były wyszkolone w kierunku osmologii. "Będziemy się zwracać o pomoc do innych komend wojewódzkich, żeby zapewnić kontynuację pracy" - dodał rzecznik KSP.

20 godzin temu, agat21 napisał:

O rany, znowu zwierzęta cierpią przez ludzką głupotę. "Kojce policyjne", czemu policjanci sami na noc nie zostają w kojcach policyjnych tylko idą do domu!? I teraz jeszcze dla nich pomoc psychologiczna.. 

O rany :-(  biedne psiny :-(

Posted
41 minut temu, b-d napisał:

Nie :-(

Ale cytat był niedokładny, bo z pamięci. Teraz dokladnie:

"-O kotek. Jak się wabi? - Sokrates. -Ładnie, widzę że się znasz na brazylijskim futbolu."

?

E=mc2?