uxmal Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 10 minut temu, b-d napisał: Tak! :-) Brawo! :-) Aż mam ochotę jeszcze raz to obejrzeć... choc kawałek jakiś, może scenę na schodach z dziecięcym wózkiem (jak u Eisensteina): "my go wysłaliśmy..., a on w filmach gra" ( no jakoś tak). :-))) A czy mogę jako ulubionego reżysera (jeśli jest taka kategoria) zgłosić Juliusza Machulskiego? Jest jest taka kategoria :) dziękuję bardzo:) 1 Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Przed chwilą, uxmal napisał: O rany jaki dzisiaj ruch :))) No widzisz, a Tyś na jogę poszła! :)) Nie no, żartuję oczywiście, joga jest super :) "- Czy jest suchy chleb dla konia? - My dzisiaj mamy jogę! - Co? - Jogę! - Nieee.. jogi to ja nie zbieram. ... taka młoda!" Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Czy mogę: " ... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!..." ??? Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 1 minutę temu, b-d napisał: Czy mogę: " ... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!..." ??? Chorobcia! Nie wiem. Muszę się zadumać. Odsierścianie i odkłaczanie mieszkania mię czeka, to będę kombinować w trakcie :) Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 3 minuty temu, agat21 napisał: Chorobcia! Nie wiem. Muszę się zadumać. Odsierścianie i odkłaczanie mieszkania mię czeka, to będę kombinować w trakcie :) To dla ułatwienia drugi cytat: "co się Wam stało, jesteście ranni? - tak, umieram!" I trzeci:"...jestem sierotą. - Nie jestescie sierotą - ja jestem Waszym ojcem, a Ojczyzna matką!" Może takie trochę niedokładne te cytaty...:-( Quote
uxmal Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 15 minut temu, b-d napisał: Czy mogę: " ... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!..." ??? Dymsza to mówił? Quote
Kamila Proc Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 2 godziny temu, Kamila Proc napisał: Potop? wienc? Quote
uxmal Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 1 minutę temu, Kamila Proc napisał: wienc? Nie mam serduszek :( Quote
uxmal Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 2 minuty temu, Kamila Proc napisał: wienc? Ula chyb poszła na spacer . Quote
uxmal Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 19 minut temu, b-d napisał: Czy mogę: " ... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!... ogień artylerii z lewej!!!... ogień artylerii z prawej!!!..." ??? Kariera Nikosia Dyzmy? Quote
UlaFeta Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 46 minut temu, uxmal napisał: Ula chyb poszła na spacer . Bylam po fanty do wyslania z bazarku:),a joga jest przereklamowana ♡ Jeszcze tylko poczte zalicze i jestem w domku. Quote
Kamila Proc Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Przed chwilą, UlaFeta napisał: Bylam po fanty do wyslania z bazarku:),a joga jest przereklamowana ♡ Jeszcze tylko poczte zalicze i jestem w domku. Potop? Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 49 minut temu, uxmal napisał: Dymsza to mówił? 44 minuty temu, uxmal napisał: Kariera Nikosia Dyzmy? Oj, nie ... choć może niezbyt dokładne te cytaty. Dla ułatwienia jeszcze jeden: " Widzicie to samotne drzewo na horyzoncie?! - Nie, nie widzę! - Azymut samotne drzewo na horyzoncie - bieeegiem marsz!!!" Quote
UlaFeta Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Suchy chleb dla konia to zbierał Jarema Stepowski w Wojnie domowej:-D Quote
UlaFeta Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 5 minut temu, Kamila Proc napisał: Potop? No nie:-D Quote
Kamila Proc Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 2 minuty temu, UlaFeta napisał: No nie:-D stara wiedzma nie? Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 32 minuty temu, UlaFeta napisał: No nie:-D Ogniem i mieczem? Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 A mój trop tez nie pasuje? Do wiedźmy? Typowałam "Tato" Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 38 minut temu, UlaFeta napisał: Suchy chleb dla konia to zbierał Jarema Stepowski w Wojnie domowej:-D No jasne :) Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 40 minut temu, b-d napisał: Oj, nie ... choć może niezbyt dokładne te cytaty. Dla ułatwienia jeszcze jeden: " Widzicie to samotne drzewo na horyzoncie?! - Nie, nie widzę! - Azymut samotne drzewo na horyzoncie - bieeegiem marsz!!!" Kurczę chyba tego nie oglądałam. Chociaż jak uxmal wspomniała o Dymszy, to przyszedł mi do głowy "Dodek na froncie" Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 1 minutę temu, agat21 napisał: Kurczę chyba tego nie oglądałam. Chociaż jak uxmal wspomniała o Dymszy, to przyszedł mi do głowy "Dodek na froncie" Oj niestety nie to miałem na myśli. Ale to fakt - trudne to jest do odgadniecia, bo to może nie jest jakiś kultowy film. Cytaty są z epizodu życia bohatera - zasadniczej służby wojskowej - jakiegoś tam ułamka filmu. Film jest o nieszczęśliwej (raczej) miłości, miedzypokoleniowych nieporozumieniach, w tle z muzyką rockową (na końcu bluesowo na harmonijce Amazing Grace Sławka Wierzcholskiego) . ??? Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 5 minut temu, agat21 napisał: No to może "Skazany na bluesa"? Ojjj, nie - niestety :-( Bardziej o miłości ... ;-) Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 "Wszystko co kocham" - to już strzelam jak ta artyleria - raz z prawej raz z lewej strony :D 1 Quote
b-d Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Haha:-) Żadna artyleria wcale nie strzelała. Nikt nie strzelał. Żołnierze zsw (drużyna albo pluton) biegała zygzakiem po jakimś kartoflisku, a trzy metry za nimi szedł kapral z jakas słomką w zębach czy plutonowy i krzyczal: "ogień artylerii z lewej! " . No i młode wojsko wtedy robiło na 5 sekund padnij, po tych sek. zrywali się i biegli znów kilka metrow (tylko trochę w bok) i znów okrzyk": ogień artylerii..." aż w pewnym momencie bohater już nie miał ochoty biegać i padać i po prostu położył się. Podszedł do niego ten kapral i pyta: "jesteście ranni żolnierzu?" -"Tak, umieram" Quote
Recommended Posts