Jump to content
Dogomania

Zakończony, rozliczony. 6 psich szczęściarzy, zaczyna nowe życie ! Pomóż im dojechać do Szafirki ! Do 15.01.20r, godz. 20.00

Recommended Posts

Posted
29 minut temu, Olena84 napisał:

jak możecie lubić kawę;), herbata tylko!

Kawa ma bardzo wielu zwolenników, chyba więcej niż herbata. Coś w tym jest  :)

1-3.jpg

Posted
1 godzinę temu, Jolanta08 napisał:

I ja przydreptałam z powitaniem , miłego dnia kawaproszeR.gif

Witamy Joluś !!! Nareszcie zapachniało pyszną kawą !

1 godzinę temu, Livka napisał:

Kawę podano :)

Znalezione obrazy dla zapytania na dzień dobry

Moja ulubiona z mleczną pianką ! Wygląda bardzo apetycznie... Wypiję ją dopiero po 15.00.

58 minut temu, Jo37 napisał:

Ale smakowicie wygląda.

Aż ślinka cieknie...

57 minut temu, Olena84 napisał:

jak możecie lubić kawę;), herbata tylko!

Spróbuj Olenko kawę z odrobiną amaretto. Niebo w gębie ! Chociaż herbata też jest nie gorsza. Pijam ją z miksturą, którą robię z rumu, miodu, cytryny, kilku goździków i kawałka laski cynamonu. To dopiero jest uczta dla podniebienia !

25 minut temu, elik napisał:

Kawa ma bardzo wielu zwolenników, chyba więcej niż herbata. Coś w tym jest  :)

1-3.jpg

To prawda, solidna dawka kofeiny z rana, potrafi rozruszać ! A na dodatek smakuje wybornie ! Witaj Eluś ! Tobie też życzymy dobrego poniedziałku i całego tygodnia !

• Like 1
Posted
27 minut temu, Havanka napisał:

herbata też jest nie gorsza. Pijam ją z miksturą, którą robię z rumu, miodu, cytryny, kilku goździków i kawałka laski cynamonu. To dopiero jest uczta dla podniebienia !

W zasadzie ja lubię także i  herbatę, ale właśnie nie taką zwyczajną, tylko z piórek. Chętnie spróbuję herbaty z Twojego przepisu Elu  :)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

W zasadzie ja lubię także i  herbatę, ale właśnie nie taką zwyczajną, tylko z piórek. Chętnie spróbuję herbaty z Twojego przepisu Elu  :)

Jaka to herbata z piórek? A mój przepis polecam. Chociaż nie do końca jest mój, bo wzorowałam sie na składnikach oryginalnej mikstury, kupionej w sklepie. Jeżeli masz Elu w swoich zasobach jeszcze korzeń imbiru, to odcinek 1,5 - 2 cm pokrój na bardzo cienkie plasterki i też dodaj. Zakręć słoiczek i pozostaw w lodówce na 24 godz. Potem wystarczy łyżeczka do herbaty z półplasterkiem cytryny. I pijąc, jesteś w innej galaktyce !

5 minut temu, Jolanta08 napisał:

Podrzucę w porze obiadowej , może ktoś wpadnie i pomoże psiakom ?  ha2.gif

Joluś, potrafisz poprawić humor !

Posted
5 minut temu, Havanka napisał:

aka to herbata z piórek? A mój przepis polecam. Chociaż nie do końca jest mój, bo wzorowałam sie na składnikach oryginalnej mikstury, kupionej w sklepie. Jeżeli masz Elu w swoich zasobach jeszcze korzeń imbiru, to odcinek 1,5 - 2 cm pokrój na bardzo cienkie plasterki i też dodaj. Zakręć słoiczek i pozostaw w lodówce na 24 godz. Potem wystarczy łyżeczka do herbaty z półplasterkiem cytryny. I pijąc, jesteś w innej galaktyce !

Piórka, wiórka  :) :)

Herbatę z dodatkiem imbiru lubię w zimie. Rozgrzewa, że ho, ho  :)   Ale dotychczas dodawałam do herbaty bez pośrednictwa lodówki. Spróbuję z lodówki.

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, elik napisał:

Piórka, wiórka  :) :)

Herbatę z dodatkiem imbiru lubię w zimie. Rozgrzewa, że ho, ho  :)   Ale dotychczas dodawałam do herbaty bez pośrednictwa lodówki. Spróbuję z lodówki.

Eluś, sorry, ale dalej nie kumam...

Posted

Chciałam serdecznie podziękować za dokonane wpłaty na konto tego bazarku. Nie spodziewałam się, że aż tyle ich już będzie !

Jak zawsze będą zaznaczone w poście zakupowym, kolorem czerwonym.

Szczególne podziękowania dla Livki i Danuty1, za solidne zaokrąglenie wpłat ! Kocham Was Dziewczyny !

Kolejna niespodzianka jest od naszej kochanej Pani Ani G.-R. !  Pani Ania dołożyła do transportu 30 zł ! Pani Aniu, serdecznie dziękuję i przy okazji życzę tylko dobrych dni w Nowym Roku, przeżytych w zdrowiu i szczęściu !!!

Posted
9 godzin temu, Havanka napisał:

Eluś, sorry, ale dalej nie kumam...

Wiórka herbaciane , tak się w moich stronach nazywa herbatę nie z torebek, tylko z liści herbacianych.

• Upvote 1
Posted
12 godzin temu, Jolanta08 napisał:

I ja podrzucę bazarek bo coś pustawo się robi   ofak.gif

Witaj Jolu ! Ale się usmialam z tego gagu !!!

11 godzin temu, Jo37 napisał:

Zapraszamy. Żadna złotówka się nie zmarnuje.

Dokładnie ! Są zbyt cenne ! Dzień dobry Joasiu ! 

7 godzin temu, elik napisał:

Wiórka herbaciane , tak się w moich stronach nazywa herbatę nie z torebek, tylko z liści herbacianych.

Aaaaa, teraz zaskoczylam. Witaj Elu ! 

Posted
21 godzin temu, Havanka napisał:

Spróbuj Olenko kawę z odrobiną amaretto. Niebo w gębie ! Chociaż herbata też jest nie gorsza. Pijam ją z miksturą, którą robię z rumu, miodu, cytryny, kilku goździków i kawałka laski cynamonu. To dopiero jest uczta dla podniebienia !

Brzmi ciekawie ;)

14 godzin temu, Jolanta08 napisał:

I ja podrzucę bazarek bo coś pustawo się robi   ofak.gif

o rany, biedne kotki ale nie sposób się nie zaśmiać

9 godzin temu, elik napisał:

ja tylko takie pije;)

Posted
5 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Dzień dobry ,zapraszamy i z kawą czekamy  kawa7.jpg

5 godzin temu, Livka napisał:

Dzień dobry :)

Kawa po nieprzespanej nocy ;)

Znalezione obrazy dla zapytania kawa na dzień dobry

Moje kochane dziewczyny nie zapomniały i dziś o dobrej kawusi ! Bardzo lubię dobrą kawę i jej przecudny aromat ...

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Ja też  :)

Hopsamy do góry!

Hopsamy, hopsamy, bo już jutro zamykamy !

Olenko, spróbuj koniecznie herbatki z mojego przepisu, może Ci też posmakuje.

• Like 1
Posted
28 minut temu, mgog napisał:

Poproszę miseczkę karmy :)

No i jest cudna niespodzianka !!! Witaj Mgog ! Bazarek chyli sie już ku końcowi, tłumów już nie ma, a tu TAKI klient się zjawia ! Pięknie dziękuję ! Napisz tylko, proszę, którą miseczkę sobie życzysz? Mamy 2 rodzaje; większą za 10 zł lub mniejszą po 5 zł.