Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska trafił nowy psiak. W zasadzie czy psiak czy suka trudno było zobaczyć bo siedział w budzie ciężko przestraszony i nie ruszał się z miejsca.
Może jest w szoku bo dopiero trafił do schroniska? A może jest chory i nie może chodzić to tego nie wiem. Pewnie przy następnej wizycie schroniskowej się okaże czyli w piątek. Byłam w jego klatce i podrzuciłam mu do budy troszkę chrupek przed nos aby ryszył się troche, ale było zero reacji. Tylko głową chce się jakby chować przed człowiekiem. Szkoda takiego terierkowatego malucha. Narazie wstawiam fotki, jak będzie wiadomo coś więcej to dam znać.

w schroniskowej budzie

już u weterynarza

i w hoteliku

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj wyłonil sie z budy nasz chłopaczek :multi:

na poczatku pod nos jak byl w budzie mu rozne smakołyki podkladalam a pozniej po długim czasie wygramolił sie na zawnatrz no i nawet poszczekał troche na robotnikow :evil_lol:

psiak nie ma obrozki siersc nie jest zła - moze on ma domek? Trzeba poczekac zobaczymy moze ktos odbierze, wiemk tylko ze zostal znaleziony w Łeczycy - pomiedzy Puszczykowem a Luboniem, moze warto tam ogloszenia wywiesic?

Posted

psiak wychodzacy z budy - czas zaczac poszukiwania domku

potrzeba by tekstu dobrego....

no i szukamy pomysly na imie dla tego chlopaczka, macie moze jakies ktore by ladnie pasowalo?

no i musze dac znac jamnikom

Posted

Kasia mam domek dla małego młodego pieska. TYlko nie wiemy w jakim on jest wieku i jaki do ludzi tak naprawdę. Bo wiemy że wypłosz.

IMiona - potrzebne:
Zbieramy propozycje, ja daję takie:
Kirys
Jack
Ali
Fuks

Posted

a mnie przypadlo do gustu Tobi :p

psiak jesr raczej młody, wypłoch to prawda ale zero agresji, jak podchodzi to spokojnie i jest bardzo zdziwiony wszytskim, jak ktos mowi do niego to przekreca glowe i słucha raz jednym raz drugim uchem,

Goga domek trzymaj bo mały mysle bedzie dobra opcja to bedzie spokojny z lekka anemiczny psiak - sprawia takie wrazenie, jak odchodzi przestraszony to nie ucieka a idzie jakby sie skradał, wychodzi tak samo :crazyeye:
po oswojeniu bedzie swietny, tylko troszke czasu jeszcze trzeba, bo jak jestem i pracuja maszyby obok to boi sie halasu jak psy inne szczekaja glosno to tez i to wszystko sie naklada wiec mały ma smierc w oczach, ale jest juz duzo odwazniejszy niz na poczatku :cool3:

Posted

Witam na wątku :)

Ja bym proponowała Firek ( taka spolszczona wersja od fear :lol: chociaż wygląda jakby było od fire :lol: )

I oczywiście mogę pomóc z ogłaszaniem, tylko jakiś tekst by się przydał, bo ostatnio mam z tym problemy:roll:

Posted

psiaka nikt nie odebrał ze schroniska wiec mozna szukad dla niego nowego domku, podnoszenie i odwiedzanie watku bardzo mile widziane

jutro bedzie kolejne oswajanie sie z chlopaczkiem :p

Posted

niestety zdjec nie udało sie zrobic, wyprowadzic na spacer tez nie :shake:

psiak taki depresyjny jest :-(
dzis nie wychodził z budy jak zawsze zeby zobaczyc co sie dzieje wiec zawedrowalam do jego boksu, lezal w budzie nie uciekal na moj widok tylko lezal

załozylam mu obrozke, przypielam smycz chcialam go zabrac ale on lezal i nie chcial isc a na sile go nie bede wyciegac bo sie zniecheci, ale jak go glaskalam zakladałam wszytsko to ani radosci ani warczenia ani nic, tylko wzrok wbity w ziemie, jak mnie to dobija

na koncu jak wychodzilysmy z Hania ze schronu to wyczłapał sie na chwile popatrzyl co sie dzieje i wrocil do budy

najgorsze jest to ze ani na wolania ani na smakolyki doslownie na nic nie reaguje, jak mu sie cos pod nos podłozy to albo tylko powacha albo wezmie do pyska i wypluje, jedynie paroweczki jakos do niego przemawiaja tzn je gdy pod nos dostanie

jakby go do domku zabrac to by sie psiak zmienil, jedno jest pewne Goga bedzie cichy i raczej bezproblemowy, a na pewno nie bedzie agresywny, tyle moge powiedziec....