Ewa Marta Posted September 4, 2024 Author Posted September 4, 2024 No i nie wiem skąd to złe samopoczucie 😞 Quote
Ewa Marta Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Mamy interpretację wyników wetki prowadzącej Gucia. Gucio wyniki ma dobre krwi, brak wskazań do leczenia wątroby, (często zdarza się że jedne wyniki są gorsze od drugich i zadaniem lekarza jest odpowiednia interpretacja), tarczyca dobra, w dolnej granicy, ja bym nie odstawiała jednak Forthyronu, wydaje mi się, że te niskie dawki powinien dożywotnio dostawać, więc dawka bez zmian. Natomiast w badaniach usg, dobre, miąższ wątroby podwyższony, ale we krwi brak jakichkolwiek odchyleń, natomiast w rtg duże zmiany w kręgosłupie, spondyloza górna i dolna, i tu jest duży problem bólowy. Zaczęłabym od Game dogów i nie wolno mu chodzić po schodach, potem wejdziemy w jakieś leki. Możecie też udać się do ortopedy. Zamierzamy zamówić mu Game Doga, obserwować jego zachowanie i za jakiś czas udać się do ortopedy. Quote
elik Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 Dnia 4.09.2024 o 16:45, Ewa Marta napisał: No i nie wiem skąd to złe samopoczucie 😞 To już chyba wiadomo - z bólu od kręgosłupa 😞 Quote
Ewa Marta Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Dnia 5.09.2024 o 10:50, elik napisał: To już chyba wiadomo - z bólu od kręgosłupa 😞 No właśnie:( Ale przynajmniej wiadomo co robić Quote
elik Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 Dnia 5.09.2024 o 10:54, Ewa Marta napisał: No właśnie:( Ale przynajmniej wiadomo co robić Tak. Biedny Guciu ma tyle schorzeń, że kilka piesków można by nimi "obdarzyć" 😞 Quote
Ewa Marta Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Dnia 5.09.2024 o 10:57, elik napisał: Tak. Biedny Guciu ma tyle schorzeń, że kilka piesków można by nimi "obdarzyć" 😞 On nie jest przecież stary. Ma 7 lat:( Bardzo serdecznie dziękuję Ellig za wpłatę 50 zł dla Gucia ❤️ Wyjątkowo dużo w tym miesiącu pójdzie kasy na badania i leczenie 😞 Quote
Ewa Marta Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Z całego serca dziękuję Kasi K. za wpłatę 50 zł dla Gucia ❤️ Quote
Ewa Marta Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Zamówiłam Guciowi Game dog Antiflexi. Na razie 80 tabletek. Zobaczymy, jak na niego podziałają. Quote
Ewa Marta Posted September 13, 2024 Author Posted September 13, 2024 Gucio dostał od mojej przyjaciółki dwa opakowania Euthyroxu ❤️ To ludzki zamiennik Forthyronu, wielokrotnie tańszy. Quote
Ewa Marta Posted September 18, 2024 Author Posted September 18, 2024 Bardzo serdecznie dziękuję mojej koleżance Kasi W. za wpłatę 20 zł dla Gucia ❤️ Quote
Ewa Marta Posted October 4, 2024 Author Posted October 4, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy Nesiowatej za wpłatę 20 zł dla Gucia ❤️ Quote
Ewa Marta Posted November 4, 2024 Author Posted November 4, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy Nesiowatej za wpłatę 10 zł dla Gucia ❤️ Gucio czuje się w mirę dobrze, ale dostaje niesteroidowe leki przeciwzapalne. Mam nadzieję, że nie nastąpi jakieś pogorszenie i nie będzie odczuwał dyskomfortu. Quote
Ewa Marta Posted November 7, 2024 Author Posted November 7, 2024 Gucio jedzie dzisiaj na kontrolę do weta. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Quote
elik Posted November 7, 2024 Posted November 7, 2024 Dnia 7.11.2024 o 11:37, Ewa Marta napisał: Gucio jedzie dzisiaj na kontrolę do weta. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Musi być ok 🙂 1 Quote
Ewa Marta Posted November 12, 2024 Author Posted November 12, 2024 Takie właśnie życie wiedzie Gucio 🙂 Quote
elik Posted November 12, 2024 Posted November 12, 2024 Dnia 12.11.2024 o 17:52, Ewa Marta napisał: Takie właśnie życie wiedzie Gucio 🙂 Super życie 🙂 1 Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2024 Author Posted November 28, 2024 Gucio znowu zaniemógł. Od wczoraj nie chciał jeść, cały czas leżał. To nie jest normalne, bo zazwyczaj to pogodny i ruchliwy psiak. Marta pojechała dzisiaj na badania. Gucio miał zrobione rozszerzone badanie krwi, podaną pyralginę w zastrzyku. Nie mam jeszcze wyników, ale wetka napisała już do Marty: to sponsyloza, Po wynikach krwi, Proponuję pulsacyjne leczenie przeciw zapalnymi i przeciwbólowymi i librele przez trzy miesiące. Jeśli go boli, to trzeba koniecznie mu ulżyć. Librella zwłaszcza przy pierwszych dawkach bardzo poprawia jakość życia, więc trzeba się na nią zdecydować. Gucio ma teraz dostawać leki, Marta ma go obserwować i ewenatualnie za tydzień dostanie Librellę. Nie znam kosztu Librelli dla niego, ale pewnie koło 300 zł jedna dawka. Za dzisiejsze badanie zapłaciłam 231 zł. Opłaciłam od razu pobyt Gucia w listopadzie 200 zł Bardzo serdecznie dziękuję Ani J, za wpłatę 100 zł dla Gucia i Rafałowi za 200 zł. Ja też wpłaciłam 100 zł, bo zbieram na Librellę. Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2024 Author Posted November 28, 2024 Eluś, dzięki za wgranie wyników. Dostałyśmy niewyraźnie zdjęcie, ale wyniki są zdaniem wetki idealne. To niestety spodyloza. Po podaniu pyralginy odżył. Będzie dostawał Reumocan, a z tydzień libella. Quote
elik Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 O matko. Biedne te nasze psiaki 😰 Pomysłów brak skąd brać kasę, aby ulżyć im w chorobach 😞 Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2024 Author Posted November 28, 2024 Dnia 28.11.2024 o 20:32, elik napisał: O matko. Biedne te nasze psiaki 😰 Pomysłów brak skąd brać kasę, aby ulżyć im w chorobach 😞 Biedne, ale trzeba zrobić wszystko, żeby nie cierpiały 1 Quote
Ewa Marta Posted December 2, 2024 Author Posted December 2, 2024 Bardzo serdecznie dziękujemy Nesiowatej za wpłatę 10 zł stałej na grudzień ❤️ i Kasi K. za wpłałę 25 zl dla Gutka ❤️ Quote
Recommended Posts