Jump to content
Dogomania

Gucio z problemami zdrowotnymi potrzebuje wsparcia finansowego - bezdomny działkowicz - zostaje w DT na prawach domownika w zamian za utrzymanie i opiekę lekarska.

Recommended Posts

Posted

Leki pomagają w tej chwili Guciowi, w związku z tym poprosiłam Martę, żeby odwołała podanie Librelli w środę. Za to poprosiłam o zapisanie Gucia do ortopedy. Bo moim zdaniem jednak ortopeda powinien zadecydować co mu podawać. Być może Librella w tej chwili to za wcześnie. Zobaczymy.

Posted

Zalecenia ortopedy są takie:

Potwierdził moje przypuszczenia, że na Librellę jest za wcześnie. Bardzo dokładnie go obmacal i powiedział, że aż tak go nie boli. Librellę zostawiamy na przyszlość. Nie jest to lek pierwszego wyboru.

Po spacerze naświetlanie lampą na podczerwień. W razie bólu pyralgina i raz w tygodniu zastrzyk Milgamme (to bomba witaminowa z witaminą B12 i innymi). Pierwszy zastrzyk już za nim. Ma też dostawać krzem.

Lampę przekażę Marcie dzisiaj.

Gucia może boleć też śrut, który ma w sobie. Niestety w miejscu nieoperayjnym:(  Ja o tym śrucie zapomniałam już, ale rzeczywiście go ma:(

Posted

Odwiedził mnie dzisiaj Gucio. Przyjechali po lampę na podczerwień do podgrzewania Gutka. Poznał mnie i od razu ruszył po schodkach do mojej klatki 🙂 Zawsze bardzo lubił do mnie wchodzić. Niestety dzisiaj Marta spieszyła się, była też Sasza, która właśnie została zacewnikowana, więc chciała wracać do domu, żeby mogła odpocząć w domu. 

Gucio wygląda doskonale. schudł troszkę i sierść zaczyna nabierać blasku. Mam nadzieję, że lampa pomoże w tych jego dolegliwościach. 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Opłaciłam dzisiaj pobyt Gucia w grudniu i oddałam Marcie za dwa zastrzyki Milgamme dla Gutka. Marta opłaciła od siebie wcześniejsze 3 zastrzyki. Po tych 5 dawkach Gucio odpoczywa. Za 3 miesiące powtórka.

Bardzo serdecznie dziękuję Małgosi i Rafałowi za poratowanie nas znowu i wpłatę 200 zł dla Gucia. Dzięki temu nie kończymy roku na minusie, a na małym plusiku ❤️

0a949601-aeaf-4bdc-b21c-0dff93762af4.jpg

cfa79939-ac7c-4f02-a803-bc3817345c45.jpg

• Like 1
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...