TZmestudio Posted October 20, 2019 Author Posted October 20, 2019 27 minut temu, Tyś(ka) napisał: :) Super, to może ktoś pójdzie za Twoim przykładem. by się przydało, bo chwilowo nie mamy za co odpchlić stado, a termin już dawno minął. Dlatego: kupujący i cegiełkobiorcy PRZYBYWAJCIE !! Quote
Tyśka) Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 30 minut temu, TZmestudio napisał: by się przydało, bo chwilowo nie mamy za co odpchlić stado, a termin już dawno minął. Dlatego: kupujący i cegiełkobiorcy PRZYBYWAJCIE !! To poproszę jeszcze jedną puszkę (czyli będą dwie + jedna gwiazdka) i dane do przelewu :) Już się namyśliłam i umyśliłam, że dodatkowe zakupy będą na kolejnym bazarku. Quote
Radek Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 4 godziny temu, TZmestudio napisał: Ale weekendowe cegiełki są zazwyczaj droższe, ze względu na zakaz handlu w niedzielę. :-D Poważna sytuacja. Quote
Senanta Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 Nadszedł czas na zrobienie dodatkowych zakupów na zimę. Proszę 6 x 250g - łój nerkowy przetopiony i 8 x puszkowiec. Wymyśliłam jak zawiesić następne karmidełko dla licznych grup moich sikorek więc muszę zwiększyć zapasy. Moja siostra jest zachwycona prezentem z puszkowca. Wizyty sikorek i wróbelków sprawiają jej wielką frajdę. Ubiegłej zimy wysypywała ziarenka mimo to ptaszki nie przylatywały. Tym razem zawiesiła puszkowiec i sikorki tłumnie odwiedzają ogródek :-) Proszę nie spieszyć się z wysyłaniem, mam jeszcze zapasik z poprzedniego zamówienia. Dane do przelewu znam. paczkawruchu PSP: 289965 ul.Jabłeczna 28 Quote
Radek Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 Się przywitam i zaczynam przygotowania do pracy. Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 12 godzin temu, Senanta napisał: Nadszedł czas na zrobienie dodatkowych zakupów na zimę. Proszę 6 x 250g - łój nerkowy przetopiony i 8 x puszkowiec. Wymyśliłam jak zawiesić następne karmidełko dla licznych grup moich sikorek więc muszę zwiększyć zapasy. Moja siostra jest zachwycona prezentem z puszkowca. Wizyty sikorek i wróbelków sprawiają jej wielką frajdę. Ubiegłej zimy wysypywała ziarenka mimo to ptaszki nie przylatywały. Tym razem zawiesiła puszkowiec i sikorki tłumnie odwiedzają ogródek :-) Proszę nie spieszyć się z wysyłaniem, mam jeszcze zapasik z poprzedniego zamówienia. Dane do przelewu znam. paczkawruchu PSP: 289965 ul.Jabłeczna 28 Już się biorę za produkcję. :) Myślę że w środę będę wysyłał. 11 godzin temu, Aldrumka napisał: 2 kg orzechów poproszę Dopisuję zatem do rachunku :) Dziękuję bardzo. 1 godzinę temu, Radek napisał: Się przywitam i zaczynam przygotowania do pracy. Rozumiem, że jak skończysz owe przygotowania to pora zbierać się do domu? :-D Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 12 godzin temu, Senanta napisał: Nadszedł czas na zrobienie dodatkowych zakupów na zimę. Proszę 6 x 250g - łój nerkowy przetopiony i 8 x puszkowiec. Wymyśliłam jak zawiesić następne karmidełko dla licznych grup moich sikorek więc muszę zwiększyć zapasy. Moja siostra jest zachwycona prezentem z puszkowca. Wizyty sikorek i wróbelków sprawiają jej wielką frajdę. Ubiegłej zimy wysypywała ziarenka mimo to ptaszki nie przylatywały. Tym razem zawiesiła puszkowiec i sikorki tłumnie odwiedzają ogródek :-) Proszę nie spieszyć się z wysyłaniem, mam jeszcze zapasik z poprzedniego zamówienia. Dane do przelewu znam. paczkawruchu PSP: 289965 ul.Jabłeczna 28 Skoro wszystko znasz to tylko informacyjnie: 6 x 250g - łój nerkowy przetopiony i 8 x puszkowiec.=6x5+8x5=30+40=70 Ale pewno sama już dawno to wyliczyłaś :) Nic tak nie działa na handel jak reklama zadowolonego klienta. :-D Quote
Senanta Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 1 godzinę temu, TZmestudio napisał: Skoro wszystko znasz to tylko informacyjnie: 6 x 250g - łój nerkowy przetopiony i 8 x puszkowiec.=6x5+8x5=30+40=70 Ale pewno sama już dawno to wyliczyłaś :) Nic tak nie działa na handel jak reklama zadowolonego klienta. :-D Bardzo zadowolonego. Tak, tak. Obliczyłam zapłatę i już wczoraj przelałam kasę. Szkoda tylko, że nie mogę u Ciebie kupić ziarenek dla małych ptaszków. Muszę zakupić dla wróbelków około 40 kg żarełka ze sprawdzonego źródła. Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 1 godzinę temu, Senanta napisał: Bardzo zadowolonego. Tak, tak. Obliczyłam zapłatę i już wczoraj przelałam kasę. Szkoda tylko, że nie mogę u Ciebie kupić ziarenek dla małych ptaszków. Muszę zakupić dla wróbelków około 40 kg żarełka ze sprawdzonego źródła. A kto powiedział że nie możesz zamówić ziaren?? Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 1 godzinę temu, Senanta napisał: Bardzo zadowolonego. Tak, tak. Obliczyłam zapłatę i już wczoraj przelałam kasę. Szkoda tylko, że nie mogę u Ciebie kupić ziarenek dla małych ptaszków. Muszę zakupić dla wróbelków około 40 kg żarełka ze sprawdzonego źródła. Standardowa mieszanka: Słonecznik czarny Proso Len Rzepak Kanar Pszenica +śladowe ilości innych Może być jeszcze wariant z kukurydzą mieloną, siemie lniane. Słonecznik jest niełuskany, przez to się nie psuje. Ja płacę 5zł za kg gatunek pierwszy i tylko pierwszy. Quote
Senanta Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 3 godziny temu, TZmestudio napisał: Standardowa mieszanka: Słonecznik czarny Proso Len Rzepak Kanar Pszenica +śladowe ilości innych Może być jeszcze wariant z kukurydzą mieloną, siemie lniane. Słonecznik jest niełuskany, przez to się nie psuje. Ja płacę 5zł za kg gatunek pierwszy i tylko pierwszy. :-) W takim razie proszę o wycenę 40 kg zmieszanych ziarenek dla małych dziobków sikorek i wróbelków. Wstrzymujemy na razie wysyłkę puszkowców do czasu wyjaśnienia sytuacji z zakupem ziarenek. Quote
Senanta Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 2 godziny temu, Senanta napisał: :-) W takim razie proszę o wycenę 40 kg zmieszanych ziarenek dla małych dziobków sikorek i wróbelków. Wstrzymujemy na razie wysyłkę puszkowców do czasu wyjaśnienia sytuacji z zakupem ziarenek. Wszystkie drobne ziarenka są ok, tylko pszenicy bym nie chciała w zestawie. Kiedyś przez pomyłkę kopiłam ziarna w których była i ptaszki nie chciały jej jeść, wydziobywały drobne ziarenka a pszenicę wyrzucały z karmnika. Zadowolone były gołębie bo mogły zjeść to co spadło wróbelkom z dzióbków ;-) Quote
Radek Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 15 godzin temu, TZmestudio napisał: Rozumiem, że jak skończysz owe przygotowania to pora zbierać się do domu? :-D Niestety nie:/ Dzisiaj był bardzo długi dzień. Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 5 godzin temu, Senanta napisał: Wszystkie drobne ziarenka są ok, tylko pszenicy bym nie chciała w zestawie. Kiedyś przez pomyłkę kopiłam ziarna w których była i ptaszki nie chciały jej jeść, wydziobywały drobne ziarenka a pszenicę wyrzucały z karmnika. Zadowolone były gołębie bo mogły zjeść to co spadło wróbelkom z dzióbków ;-) Pszenica nie jest obowiązkowa. Jutro przekalkuluję i powiem jak to wygląda. Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 6 minut temu, Radek napisał: Niestety nie:/ Dzisiaj był bardzo długi dzień. W budżetówce????? :-) Byłeś na szkoleniu? :-D Quote
Radek Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 1 minutę temu, TZmestudio napisał: W budżetówce????? :-) Byłeś na szkoleniu? :-D Rada i zebrania. O szkolenia też nowa dyrekcja dba... Quote
TZmestudio Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 1 minutę temu, Radek napisał: Rada i zebrania. Kup następnym razem gaz rozweselający i będzie zabawa :-D 1 Quote
Radek Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 6 godzin temu, TZmestudio napisał: Kup następnym razem gaz rozweselający i będzie zabawa :-D Nikt by się nie nudził:) Quote
TZmestudio Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 32 minuty temu, Radek napisał: Ojejku, nikt od rana nikt nie zaglądał:/ Zaglądali, ale byli nieśmiali :) 1 Quote
Recommended Posts