Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, TZmestudio napisał:

skoro ilość listów i paczek wciąż maleje to z czegoś te wielkogabarytowe placówki trzeba utrzymać. No to ciach podniesiemy ceny. 

A klient płacze i płaci... 

tak tylko się mądrzę.....

A najbardziej płaczą siedzący  w okienku, za najniższą krajową, na których niewinnych gromy lecą :(

2 godziny temu, guccio napisał:

Lepiej kurierem.

2 godziny temu, TZmestudio napisał:

drożej

Ano drożej i szkoda, że Paczka w Ruchu to jednak ryzyko, jak z przesyłką nierejestrowaną

Posted
2 minuty temu, Gusiaczek napisał:

A najbardziej płaczą siedzący  w okienku, za najniższą krajową, na których niewinnych gromy lecą :(

Ano drożej i szkoda, że Paczka w Ruchu to jednak ryzyko, jak z przesyłką nierejestrowaną

Reklamacja Paczki w Ruchu skończyła się w moim przypadku po 4 miesiącach i to tylko dlatego że zostawiłem kwitki nadania. Ale pozytywnie.

A co do osób w okienku to oni są powiernikami frustracji i złości klientów. A Ci co zawinili są zazwyczaj daleko za biurkami w centrali. 

Ale rzeczywiście już niewiele brakuje aby przesyłki kurierem były w podobnej cenie jak paczki PP

• Like 2
Posted
10 minut temu, TZmestudio napisał:

Reklamacja Paczki w Ruchu skończyła się w moim przypadku po 4 miesiącach i to tylko dlatego że zostawiłem kwitki nadania. Ale pozytywnie.

A co do osób w okienku to oni są powiernikami frustracji i złości klientów. A Ci co zawinili są zazwyczaj daleko za biurkami w centrali. 

Ale rzeczywiście już niewiele brakuje aby przesyłki kurierem były w podobnej cenie jak paczki PP

Z DHL korzystam-ceny porównywalne z pocztą a o ile wygodniej i gwarancja,że jutro u adresata.

Posted
18 minut temu, guccio napisał:

Z DHL korzystam-ceny porównywalne z pocztą a o ile wygodniej i gwarancja,że jutro u adresata.

Zwijam się jak w ukropie, by przesyłki były najtańsze ...
Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego, że zabraknie kupujących z powodu wysokich cen przesyłek ... A swoją drogą - obniżamy ceny fantów niesamowicie, co jest równoznaczne z mniejszą pomocą Ogoniastym i jeno PP się bogaci! :(
Chcesz być pomagaczem? oswój się z haraczem! ;)

• Like 1
Posted

Z ciekawości sobie sprawdziłem wysyłki kurierem. 

Przy 1-2kg PP paczka priorytet to koszt 16zł

Przy założeniu że paczka to 10x20x30cm (nie sprawdzałem dokładnie jakie są wymiary książek) to FedEx 15zł, a DPD 16zł. 

To daje do myślenia. 

O listach nie wspomnę bo kwota 18zł za list do 2 kg (priorytet) to pomysł iście szatański. 

Posted

Powiem szczerze, że najczęściej korzystam z przesyłek przez Ruch, tak często jak oczywiście jest możliwość. Nigdy nie spotkało mnie nic złego ze strony Ruchu, nigdy nie zaginęła przesyłka, zawsze wszystko szybko i sprawnie, i najważniejsze- taniej. Chociaż poczta też jeszcze nic nigdy mi nie zagubiła :) Widać mam takie szczęście :)

Posted
1 godzinę temu, TZmestudio napisał:

Z ciekawości sobie sprawdziłem wysyłki kurierem. 

Przy 1-2kg PP paczka priorytet to koszt 16zł

Przy założeniu że paczka to 10x20x30cm (nie sprawdzałem dokładnie jakie są wymiary książek) to FedEx 15zł, a DPD 16zł. 

To daje do myślenia. 

O listach nie wspomnę bo kwota 18zł za list do 2 kg (priorytet) to pomysł iście szatański. 

INPOST jeszcze tańszy  podobno

Posted
1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Zwijam się jak w ukropie, by przesyłki były najtańsze ...
Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego, że zabraknie kupujących z powodu wysokich cen przesyłek ... A swoją drogą - obniżamy ceny fantów niesamowicie, co jest równoznaczne z mniejszą pomocą Ogoniastym i jeno PP się bogaci! :(
Chcesz być pomagaczem? oswój się z haraczem! ;)

Nie myślę o kosztach przesyłki.Myślę o groszach dla psin...Grosz do grosza.

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Olena84 napisał:

Pieknie dziękuję za książeczki, czekają w kolejce u naszej dwójki do przeczytania ;p

Super :)

20 godzin temu, Aga76 napisał:

Jaaacie! Już mam przesyłkę :) 

Dziękuję i pozdrawiam :) 

Migiem!
Serdeczności :)

16 godzin temu, jaguska napisał:

Książki już na półce, czekają na swoją kolej :)1c3fb854eb50b9eebe25aa07c1a7e4e0.gif

Dziękuję.

Ogromniem rada, buziaki :)

Posted

Dziękuję za potwierdzenia :)

Wyobraźcie sobie, że na poczcie nie ma fromularzy na paczki! Mam nadzieję, że dzisiaj będą i Siwy jednak coś przyniesie, bo zostało nam 6 przesyłek.

Posted

Melduję, że paczka dziś dotarła, dziękuję serdecznie :) A nie było to łatwe bo spaliła się moja poczta i teraz wszyscy listonosze naginają z przesyłkami z poczty głównej z drugiego końca miasta.

Ktoś się chyba wkurzył..... ;) ;)

Posted
10 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Wyobraźcie sobie, że na poczcie nie ma fromularzy na paczki! Mam nadzieję, że dzisiaj będą i Siwy jednak coś przyniesie, bo zostało nam 6 przesyłek.

Wierzę :)

"Igły" świetna lektura :) 

Posted
17 godzin temu, yucca napisał:

Melduję, że paczka dziś dotarła, dziękuję serdecznie :) A nie było to łatwe bo spaliła się moja poczta i teraz wszyscy listonosze naginają z przesyłkami z poczty głównej z drugiego końca miasta.

Ktoś się chyba wkurzył..... ;) ;)

Dziękuję :)

Współczuję listonoszom :(

14 godzin temu, Maria1957 napisał:

Wczoraj otrzymałam ... dziękuję i pozdrawiam. 

Dziękuję :)

13 godzin temu, Aga76 napisał:

Wierzę :)

"Igły" świetna lektura :) 

Nim sprzedałam, przeczytałam i podzielam zachwyt ;)

9 godzin temu, guccio napisał:

Odebrałam.Dziękuje.Pozdrawiam z upalnego Roztocza.

Dziękujemy za potwierdzenie i roztoczańskie pozdrowienia :)
Sercem jestem nad Stawami Echo i Rudce ;)

Posted

Dziękuję za potwierdzenia.
Do wysłania pozostały dwie paczki - czekam na jedną wpłatę i jeden adres. Mam nadzieję, że w poniedziałek będziemy mogli zakończyć bazarek i wysłać pieniądze beneficjentom.
Miłego łikendu Kochani! :)