Gusiaczek Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 2 godziny temu, TZmestudio napisał: skoro ilość listów i paczek wciąż maleje to z czegoś te wielkogabarytowe placówki trzeba utrzymać. No to ciach podniesiemy ceny. A klient płacze i płaci... tak tylko się mądrzę..... A najbardziej płaczą siedzący w okienku, za najniższą krajową, na których niewinnych gromy lecą :( 2 godziny temu, guccio napisał: Lepiej kurierem. 2 godziny temu, TZmestudio napisał: drożej Ano drożej i szkoda, że Paczka w Ruchu to jednak ryzyko, jak z przesyłką nierejestrowaną Quote
TZmestudio Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 2 minuty temu, Gusiaczek napisał: A najbardziej płaczą siedzący w okienku, za najniższą krajową, na których niewinnych gromy lecą :( Ano drożej i szkoda, że Paczka w Ruchu to jednak ryzyko, jak z przesyłką nierejestrowaną Reklamacja Paczki w Ruchu skończyła się w moim przypadku po 4 miesiącach i to tylko dlatego że zostawiłem kwitki nadania. Ale pozytywnie. A co do osób w okienku to oni są powiernikami frustracji i złości klientów. A Ci co zawinili są zazwyczaj daleko za biurkami w centrali. Ale rzeczywiście już niewiele brakuje aby przesyłki kurierem były w podobnej cenie jak paczki PP 2 Quote
guccio Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 10 minut temu, TZmestudio napisał: Reklamacja Paczki w Ruchu skończyła się w moim przypadku po 4 miesiącach i to tylko dlatego że zostawiłem kwitki nadania. Ale pozytywnie. A co do osób w okienku to oni są powiernikami frustracji i złości klientów. A Ci co zawinili są zazwyczaj daleko za biurkami w centrali. Ale rzeczywiście już niewiele brakuje aby przesyłki kurierem były w podobnej cenie jak paczki PP Z DHL korzystam-ceny porównywalne z pocztą a o ile wygodniej i gwarancja,że jutro u adresata. Quote
Gusiaczek Posted May 30, 2019 Author Posted May 30, 2019 18 minut temu, guccio napisał: Z DHL korzystam-ceny porównywalne z pocztą a o ile wygodniej i gwarancja,że jutro u adresata. Zwijam się jak w ukropie, by przesyłki były najtańsze ... Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego, że zabraknie kupujących z powodu wysokich cen przesyłek ... A swoją drogą - obniżamy ceny fantów niesamowicie, co jest równoznaczne z mniejszą pomocą Ogoniastym i jeno PP się bogaci! :( Chcesz być pomagaczem? oswój się z haraczem! ;) 1 Quote
TZmestudio Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Z ciekawości sobie sprawdziłem wysyłki kurierem. Przy 1-2kg PP paczka priorytet to koszt 16zł Przy założeniu że paczka to 10x20x30cm (nie sprawdzałem dokładnie jakie są wymiary książek) to FedEx 15zł, a DPD 16zł. To daje do myślenia. O listach nie wspomnę bo kwota 18zł za list do 2 kg (priorytet) to pomysł iście szatański. Quote
yucca Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Powiem szczerze, że najczęściej korzystam z przesyłek przez Ruch, tak często jak oczywiście jest możliwość. Nigdy nie spotkało mnie nic złego ze strony Ruchu, nigdy nie zaginęła przesyłka, zawsze wszystko szybko i sprawnie, i najważniejsze- taniej. Chociaż poczta też jeszcze nic nigdy mi nie zagubiła :) Widać mam takie szczęście :) Quote
guccio Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 1 godzinę temu, TZmestudio napisał: Z ciekawości sobie sprawdziłem wysyłki kurierem. Przy 1-2kg PP paczka priorytet to koszt 16zł Przy założeniu że paczka to 10x20x30cm (nie sprawdzałem dokładnie jakie są wymiary książek) to FedEx 15zł, a DPD 16zł. To daje do myślenia. O listach nie wspomnę bo kwota 18zł za list do 2 kg (priorytet) to pomysł iście szatański. INPOST jeszcze tańszy podobno Quote
guccio Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 1 godzinę temu, Gusiaczek napisał: Zwijam się jak w ukropie, by przesyłki były najtańsze ... Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego, że zabraknie kupujących z powodu wysokich cen przesyłek ... A swoją drogą - obniżamy ceny fantów niesamowicie, co jest równoznaczne z mniejszą pomocą Ogoniastym i jeno PP się bogaci! :( Chcesz być pomagaczem? oswój się z haraczem! ;) Nie myślę o kosztach przesyłki.Myślę o groszach dla psin...Grosz do grosza. 1 Quote
Olena84 Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Pieknie dziękuję za książeczki, czekają w kolejce u naszej dwójki do przeczytania ;p Quote
Aga76 Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Jaaacie! Już mam przesyłkę :) Dziękuję i pozdrawiam :) Quote
jaguska Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Książki już na półce, czekają na swoją kolej :) Dziękuję. Quote
Gusiaczek Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 21 godzin temu, Olena84 napisał: Pieknie dziękuję za książeczki, czekają w kolejce u naszej dwójki do przeczytania ;p Super :) 20 godzin temu, Aga76 napisał: Jaaacie! Już mam przesyłkę :) Dziękuję i pozdrawiam :) Migiem! Serdeczności :) 16 godzin temu, jaguska napisał: Książki już na półce, czekają na swoją kolej :) Dziękuję. Ogromniem rada, buziaki :) Quote
Gusiaczek Posted June 3, 2019 Author Posted June 3, 2019 Dziękuję za potwierdzenia :) Wyobraźcie sobie, że na poczcie nie ma fromularzy na paczki! Mam nadzieję, że dzisiaj będą i Siwy jednak coś przyniesie, bo zostało nam 6 przesyłek. Quote
yucca Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Melduję, że paczka dziś dotarła, dziękuję serdecznie :) A nie było to łatwe bo spaliła się moja poczta i teraz wszyscy listonosze naginają z przesyłkami z poczty głównej z drugiego końca miasta. Ktoś się chyba wkurzył..... ;) ;) Quote
Maria1957 Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Wczoraj otrzymałam ... dziękuję i pozdrawiam. Quote
Aga76 Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 10 godzin temu, Gusiaczek napisał: Wyobraźcie sobie, że na poczcie nie ma fromularzy na paczki! Mam nadzieję, że dzisiaj będą i Siwy jednak coś przyniesie, bo zostało nam 6 przesyłek. Wierzę :) "Igły" świetna lektura :) Quote
guccio Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Odebrałam.Dziękuje.Pozdrawiam z upalnego Roztocza. Quote
Gusiaczek Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 17 godzin temu, yucca napisał: Melduję, że paczka dziś dotarła, dziękuję serdecznie :) A nie było to łatwe bo spaliła się moja poczta i teraz wszyscy listonosze naginają z przesyłkami z poczty głównej z drugiego końca miasta. Ktoś się chyba wkurzył..... ;) ;) Dziękuję :) Współczuję listonoszom :( 14 godzin temu, Maria1957 napisał: Wczoraj otrzymałam ... dziękuję i pozdrawiam. Dziękuję :) 13 godzin temu, Aga76 napisał: Wierzę :) "Igły" świetna lektura :) Nim sprzedałam, przeczytałam i podzielam zachwyt ;) 9 godzin temu, guccio napisał: Odebrałam.Dziękuje.Pozdrawiam z upalnego Roztocza. Dziękujemy za potwierdzenie i roztoczańskie pozdrowienia :) Sercem jestem nad Stawami Echo i Rudce ;) Quote
Gusiaczek Posted June 7, 2019 Author Posted June 7, 2019 Dziękuję za potwierdzenia. Do wysłania pozostały dwie paczki - czekam na jedną wpłatę i jeden adres. Mam nadzieję, że w poniedziałek będziemy mogli zakończyć bazarek i wysłać pieniądze beneficjentom. Miłego łikendu Kochani! :) Quote
Recommended Posts