Magimi Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Dzień dobry, Mój szczeniak (2.5mca, 4kg kundelek) dzisiaj rano połknął w całości foliowe wieczko od jogurtu (fantasia), zjadła go w całości nie zdążyłam nawet z pyska wyciągnąć. Stało się to jakoś 9h temu, a ponieważ są święta to najbliżsi weterynarze nie przyjmują (małe miasteczko), piesek zachowuje się normalnie, je, biega, pije, robi normalne kupy i nie boli ją brzuszek, ale nie wiem czy mam podjąć jakieś inne działania czy po prostu czekać aż któraś stroną wydali tę folię. Najpewniej weterynarz będzie dostępny dopiero za jakieś 2dni ale jak będzie trzeba to pewnie pojadę do miasta obok, chce się tylko upewnić czy jest to konieczne czy wystarczy poczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Obserwuj kupę,powinna wydalić to wieczko.Jeśli tak się nie stanie - czeka was wizyta u weta,bo nie strawi tej folii,a ta może jej zatkać przewód pokarmowy.Daj jej jakieś treściwe jedzenie - gęstawy ryż,zgniecione ziemniaki gotowane,w rozsądnych ilościach,chodzi o to,żeby masa "przepchnęła" cialo obce. 2 godziny temu, Magimi napisał: Dzień dobry, Mój szczeniak (2.5mca, 4kg kundelek) dzisiaj rano połknął w całości foliowe wieczko od jogurtu (fantasia), zjadła go w całości nie zdążyłam nawet z pyska wyciągnąć. Stało się to jakoś 9h temu, a ponieważ są święta to najbliżsi weterynarze nie przyjmują (małe miasteczko), piesek zachowuje się normalnie, je, biega, pije, robi normalne kupy i nie boli ją brzuszek, ale nie wiem czy mam podjąć jakieś inne działania czy po prostu czekać aż któraś stroną wydali tę folię. Najpewniej weterynarz będzie dostępny dopiero za jakieś 2dni ale jak będzie trzeba to pewnie pojadę do miasta obok, chce się tylko upewnić czy jest to konieczne czy wystarczy poczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magimi Posted April 19, 2019 Author Share Posted April 19, 2019 16 minut temu, bou napisał: Obserwuj kupę,powinna wydalić to wieczko.Jeśli tak się nie stanie - czeka was wizyta u weta,bo nie strawi tej folii,a ta może jej zatkać przewód pokarmowy.Daj jej jakieś treściwe jedzenie - gęstawy ryż,zgniecione ziemniaki gotowane,w rozsądnych ilościach,chodzi o to,żeby masa "przepchnęła" cialo obce. Dziękuję za odpowiedź, ile mniej wiecej powinnam poczekać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 To zależy od samopoczucia psiaka.Jeśli przez kilka dni nic się nie zadzieje,ale folia 'nie wyjdzie' - trzeba iść do weta.Jeśli zacznie wymiotować etc - szukaj dyżurujących lecznic. 41 minut temu, Magimi napisał: Dziękuję za odpowiedź, ile mniej wiecej powinnam poczekać? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlonaS Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Mój pies, będąc podrostkiem zjadł wielki blister foliowy po szczepionce dla lisów w lesie. Usiłowaĺam mu wyjąć z paszczy to znalezisko, myślaĺam, że to jakiś gnat, ale połknął. Na początku było ok., po kilku dniach zwymiotował to. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magimi Posted April 20, 2019 Author Share Posted April 20, 2019 Dziękuję za odpowiedzi, dzisiaj rano wstałam i wieczko było już na poslaniu pieska, najprawdopodobniej zwymiotowala w nocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 uff...Spokojnych Świąt! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magimi Posted April 20, 2019 Author Share Posted April 20, 2019 1 godzinę temu, bou napisał: uff...Spokojnych Świąt! :) Już z mniejszym stresem! Dziękuję i wzajemnie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts