mtf zalesie Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 jedyne dt jakie znam kolo siebie to 300 zl mies,plus karma ,nie dam rady placic nastepnego Quote
marlenka Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Sytuacja nie jest taka zła jak to wyglądało na początku. Właściciel działki na której mieszkają psy zabiera szczeniaki do siebie do domu . Narazie z tego co się dowiedziałam będą mieszkały w garażu na jego posesji. Więc nie będą spały na pustej działce. Znajoma tego Pana ma zaszczepić maluchy i odrobaczyć na swój koszt(następny plus) Szczeniaki będą w Warce, podałam do siebie telefon i czekam na kontakt od tego Pana. Niesety sunia jest bardzo dzika i pewnie nie da jej się złapać - chyba że zrobi to osoba z doświadczeniem to chętnie pomogę . Podobno to jest taki więszy pies. Narazie tyle nowości . Jak czegoś się dwiem to napiszę . Acha dzwoniła do mnie Ala z Augustowa i następna rzecz . Ktoś u niej na wsi wyrzucił rodwailera, sunia , orosła , da się głaskać . Nie umiem założyć wątku może ktos pomoże w tej sprawie. Quote
Klaudus__ Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [I]O matko... Kolejne bezdomne dzieci... :shake:[/I] Quote
zerduszko Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Nie macie w olokicy kliniki, która ja by przetrzymała po sterylce?? Dołożę grosza :roll: Quote
marlenka Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Niestety u nas w okolicy nie ma kliniki która by mogla przetrzymać zwierzątko po operacji. Ciężko jest o dobrego weta a co dopiero marzyć o klinice. Napewno będzie potrzebny dt ale co potem? Wypuścić na wolnośc? Quote
Gosiapk Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Kurcze, niedobrze, przecież sterylka jest niezbędna Quote
Marzenuś Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Jak nie urok to sra.... Dopiero co miałam tel od p. Ali. U chłopa jest sunia mix kaukaza. Rok i 4 miesiące. Zime spedziła na króciutkim łańcuchu a za bude służyła jej deska oparta o jakąś szope. Sunia jest wychudzona i zaniedbana, mimo próśb i gróźb gość nie reaguje :( Podobno dostał ją od sąsiadów jak sie do bloków przenieśli. Potrzebny tymczas. Łagodna do ludzi, nie wiemy jak z psami. Quote
sonikowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Super, że szczeniaki będą miały dach nad głową, zastawnaiam się jendak czy nie za wcześnie, żeby oddzielić je tak nagle od matki? I co z sunią? Jak ona sobie poradzi z mlekiem? Quote
Gosiapk Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [quote name='Marzenuś']Jak nie urok to sra.... Dopiero co miałam tel od p. Ali. U chłopa jest sunia mix kaukaza. Rok i 4 miesiące. Zime spedziła na króciutkim łańcuchu a za bude służyła jej deska oparta o jakąś szope. Sunia jest wychudzona i zaniedbana, mimo próśb i gróźb gość nie reaguje :( Podobno dostał ją od sąsiadów jak sie do bloków przenieśli. Potrzebny tymczas. Łagodna do ludzi, nie wiemy jak z psami.[/QUOTE] A czy chłop odda psa? Quote
Gosiapk Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 czy właściciel działki będzei szkał także domów dla szczeniaków ? Quote
mtf zalesie Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 mixkaukaza chca oddac ,suka jest strasznie wychudzona,nie pozwalaja ja dokarmiac,nie pozwalaja robic zdjec,ale na odanie sie zgodzili.szukamy tymczasu,moge pomoc w transporcie i kosztach sterylki suka rotka juz zniknela niestety Quote
Gosiapk Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Tylko jak szybo znaleźć dla takiedo dużego psa dom? Nie bedzie to proste Quote
kuba123 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='mtf zalesie']mixkaukaza chca oddac ,suka jest strasznie wychudzona,nie pozwalaja ja dokarmiac,nie pozwalaja robic zdjec,ale na odanie sie zgodzili.szukamy tymczasu,moge pomoc w transporcie i kosztach sterylki suka rotka juz zniknela niestety[/QUOTE] zapytaj może tu [url]http://www.dogomania.pl/forum/f78/borys-za-tm-budujemy-kojec-szanse-dla-innych-starych-chorych-kaukazow-pomoz-128235/[/url] może akurat Quote
marlenka Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='sonikowa']Super, że szczeniaki będą miały dach nad głową, zastawnaiam się jendak czy nie za wcześnie, żeby oddzielić je tak nagle od matki? I co z sunią? Jak ona sobie poradzi z mlekiem?[/quote] one maja około 2,5 miesiąca . myślę ze dadzą rade ;) Quote
sleepingbyday Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 [quote name='kuba123']zapytaj może tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f78/borys-za-tm-budujemy-kojec-szanse-dla-innych-starych-chorych-kaukazow-pomoz-128235/[/URL] może akurat[/quote] ktos juz tam był? Quote
sleepingbyday Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 mtf, czytałam przed chwila o tym kaukazie z fotka na telefonie, to sie robi pilne, a wy lepiej znacie sprawę - pisałyście na wątku tego kojca o tym? Quote
mtf zalesie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 na watku kaukaza nie pislam bo myslalam ze oni kaukazolubni a rotek mix coprawda ale nawet kolo kaukaza nie siedzial.jesli okaze sie wiecej rotek niz mix to moze zrobie deal z fundacja rotka,moze bede tam jechac ale w niedziele po poludniu Quote
kuba123 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 przecież pisałaś mix kaukaza o tu [quote name='mtf zalesie']mixkaukaza chca oddac ,suka jest strasznie wychudzona,nie pozwalaja ja dokarmiac,nie pozwalaja robic zdjec,ale na odanie sie zgodzili.szukamy tymczasu,moge pomoc w transporcie i kosztach sterylki suka rotka juz zniknela niestety[/QUOTE] Quote
mtf zalesie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 tak mix kaukaza rowniez jest 1 1/2 roku suka nie daja robic zdjec ,sprobujemy znalezc jakies dojscie ew.w niedziele,pocztam watek czy nie stare kaukazy tez biora i za ile Quote
sonikowa Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Kojec Borysa u Biafry powstaje z myślą o starych kaukazach, w kiepskim stanie, bez szans na adopcję. Są dwie kandydatki, które czekają. Może jednak coś z tym biedakiem da się wymyślić, nawet jeśli nie u Biafry. Napiszcie tam dokładnie co i jak. Quote
marlenka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='mtf zalesie']tak mix kaukaza rowniez jest 1 1/2 roku suka nie daja robic zdjec ,sprobujemy znalezc jakies dojscie ew.w niedziele,pocztam watek czy nie stare kaukazy tez biora i za ile[/quote] Zdjęcia kaukaza i rotta zrobione . Wysłałam Sleep zdjęcia to wklei , facet od tego kaukaza mało wczoraj policji na mnie nie wezwał , ale powiedziłąm mu pare słów i zamknął się z rodziną w domu . Psa w dalszym ciągu chce oddać , bo wczoraj mi to potwierdziła . teraz czekamy tylko na wklejenie fotek. Quote
sleepingbyday Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 wkleiłam na wątku przytuliska w augustowie. Quote
mtf zalesie Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 kaukazica 1,4 roku nie pasuje do kojcow u biafry bo sa juz kandydatki kaukazy staruszki.czyli jesli trzeba pomocy to podrzucac jedzenie/nie wiem czy sie da/i szukac domu Quote
Recommended Posts