Jump to content
Dogomania

Leon znowu stracił dom!!! Jest w DT. Potrzebne pieniądze i Dom STAŁY! MA DOM.

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie mogę siedzieć non stop na necie więc podaje mój numer 501 133 455, dajcie znać co robimy. Facet może jechać po Leonka dziś od 18.00 lub jutro po od 16.00 !!!

Posted

Niech jedzie! Płacę za transport. Potrzebuję tylko nr konta (oczywiście na PW), na które mam przelać pieniądze.
A temu dziadowi mam ochotę wpie......uuuuu:angryy::angryy::angryy:
Szlag mnie trafia! Że też ja się dałam kiedyś tak omamić i kolesiowi psa wydałam :wallbash:

Posted

Strasznie bylyscie szybkie. Moze i tak trzeba bylo. Moj TŻ dopiero wrocil, ale rozmawialismy o tym ze jutro moglibysmy po niego pojechac i dac Justynie. No ale widze, ze sprawa juz zalatwiona. Nie pisalam wczesniej bo nie chcialam zeby potem bylo, ze ktos cos obiecywal mamil( nie wiedzialam co maz na pomysl wycieczki do Lubina) no nic Goś teraz zarabia w "Ł" i sie krezus zrobila :evil_lol:
Najwazniejsze, ze Zgredek zabezpieczony ;) czyli znowu szuka DS moze zaluzmy, ze we Wrocku albo Opolu zeby go miec na oku tak na stale :)

Posted

graynew napisał(a):
Strasznie bylyscie szybkie. Moze i tak trzeba bylo. Moj TŻ dopiero wrocil, ale rozmawialismy o tym ze jutro moglibysmy po niego pojechac i dac Justynie. No ale widze, ze sprawa juz zalatwiona. Nie pisalam wczesniej bo nie chcialam zeby potem bylo, ze ktos cos obiecywal mamil( nie wiedzialam co maz na pomysl wycieczki do Lubina) no nic Goś teraz zarabia w "Ł" i sie krezus zrobila :evil_lol:
Najwazniejsze, ze Zgredek zabezpieczony ;) czyli znowu szuka DS moze zaluzmy, ze we Wrocku albo Opolu zeby go miec na oku tak na stale :)

Trzeba było się śpieszyć, bo sytuacja patowa. :shake:

Dziewczyny ze spanielowego podrzuciły mi pomysł, wyślę gościowi pluszowego misia z dałączoną karteczką z "życzeniami". :diabloti:

Posted

Dziewczyny ze spanielowego podrzuciły mi pomysł, wyślę gościowi pluszowego misia z dałączoną karteczką z "życzeniami". :diabloti:

Dobre, dobre, dobre! :diabloti: "Miś" oczywiście będzie pluszowym pieskiem, prawda?

Leonek już odbity, jedzie do Opola. :p

Suuuuuuperrrrrr!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:
Daj proszę znać jak tylko do Was dojedzie! Ale ulga...maaatko
Kasa zostanie przesłana jeszcze dzisiaj. A dokładniej za chwilę ;)

Goś teraz zarabia w "Ł" i sie krezus zrobila :evil_lol:

Tia...brat sobie po prostu nieco dłużej poczeka na spłatę długu :eviltong: Ale cóż... priorytety, nie? ;)

Posted

Leonek już u mnie w domu. Zachowuje się jak na razie super ale czy nie jest z piekła rodem to się okaże z czasem. Stan psa określam na bardzo dobry. ;)

Posted

Goś napisał(a):
Dobre, dobre, dobre! :diabloti: "Miś" oczywiście będzie pluszowym pieskiem, prawda?

A jakżeby inaczej. :evil_lol:
Kiedyś miałam też takiego na baterie chodzacego i szczekającego, ale chyba się zepsuł i wylądował na strychu. :evil_lol:

Shell napisał(a):
Leonek już u mnie w domu. Zachowuje się jak na razie super ale czy nie jest z piekła rodem to się okaże z czasem. Stan psa określam na bardzo dobry. ;)

Leonku pokaż się tam z dobrej strony. :cool3:

A jak ze stadkiem poznał się już?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
A jak ze stadkiem poznał się już?

Leon poznał się z moimi suczkami, tu nie ma problemu. Problem to królik, który ma osobny pokój i troszkę go drażni, że do pokoju wstępu brak. :razz:

Posted

A to akurat możliwe, że bardzo dobrze mu zrobi - od początku ma podetknięte przed nos jakieś zasady i ograniczenia. Niech wie, że tu się już panoszyć nie wolno ;) Myślę, że nie powinnaś mu nigdy pozwolić tam wejść. Niech to będzie dla niego taki teren zakazany...

Cieszę się, że z suczkami się dogadał :p Przyda mu się dobry psi wzór!

Posted

Super wieści! :multi: A ja właśnie miałam napisać, że dziś rano uzgodniliśmy z TZ, że jako, że mamy groby do odwiedzenia i Lubinie i w Opolu, to zmodyfikujemy trochę plany wyjazdowe i jutro pojedziemy do Lubina i odbierzemy Leona, przenocujemy go a w niedziele zawieziemy do Opola! A tu taka niespodzianka! :lol: Jesteście fantastyczne!!! Życzę Leonkowi dużo szczęścia i szybkiego znalezienia PRAWDZIWEGO człowieka!

Posted

Powiem Wam tak. Leon jest bardzo grzecznym psem w domu i na spacerze. Słucha się i ładnie chodzi przy nodze ale ma zapędy na szefa w stadzie. Całą noc przespał, nie załatwił swoich potrzeb w domu ale mruczy (bo to warczanie jeszcze nie jest) kiedy wycieram mu łapy. Właścicielka mówiła, że gryzie podczas kąpieli, to się okaże. Jest troszkę większy od mojej najmłodszej pociechy i nie bardzo wychodzi im zabawa w bieganki choć przez moment myślałam, że chce ją przegonić i chapnąć. Jest bardzo pazerny i problem zaczyna się podczas karmienia bo nie ma mocnych na niego, zżera jedzenie moim sukom. No nic, miski będą zabierane. Jest dobrze utrzymany ale ma problemy ze skórą, przydał by się weterynarz. Futro jest matowe, zasiane łupieżem (efekt mąki) i się drapie. :-? Na pierwszy rzut oka wygląda jak przebiałkowanie ale nie wiem czym był karmiony.

Posted

No opis Shell i tak wyglada super. Juz sie martwilam ze zdolali go przez te 4 miesiace bardziej znowu pokrzywic.
A co do futra, lupierzu i drapania to moze to tez byc efekt czestych kapieli i niewlasciwego szamponu. SKoro Pani mowila, ze gryzie przy kapieli to moze go prali co dwa dni a jak wiadomo skora psa tego nie zniesie no chyba ze to codzienne kapiele w stawie czy rzece.

Tak czy inaczej fajnie, ze juz jest w dobrym domku i ktos nad nim panuje.

Posted

Koleś wspominał (delikatnie mówiąc) o problemie Leona ze skórą w przeszłości i kosztach weterynaryjnych jakie musiał przez to ponieść...ech. W każdym razie słowem mi dziad nie wspomniał, że takim gównem go karmili! A potem mi się skarżył, że pies ma problemy z trawieniem, a miał być zdrowy. Nie no :wallbash:
Powiem tak, przerzuć go na normalną karmę dla psów i poczekajmy ze dwa tygodnie. Jeśli nie będzie poprawy, pomyślimy o wecie.
Tym warczeniem/mruczeniem przy wycieraniu łap zupełnie się nie przejmuj - to najlepsza metoda na niego. Rób swoje. Nie strofuj, nie uspokajaj, po prostu wycieraj dalej. Jak się uspokoi i ulegnie - nagródź. Kiedy pierwszy raz wyciągnęłyśmy go z koleżanką ze schroniskowego boksu na odkłaczenie i czesanie, na początku motał się jak szalony. Warczał, próbował gryźć i w ogóle taaaki był groźny. Trwało to....już nie pamiętam... W każdym razie dość szybko zorientował się, że jego śliczne uzębienie nie robi na nas specjalnego wrażenia i zwyczajnie odpuścił. Cały zabieg trwał ponad 2h i większość tego czasu Leonek przespał mi na rękach :lol:
A później to już nas chyba pamiętał, bo przy kąpieli tylko żałośnie popiskiwał, ale zupełnie się już nie buntował. Oczywiście uległość była sowicie nagradzana, więc objadł się podczas tej kąpieli, że ho! :evil_lol:
Wydaje mi się, że do niego trzeba mieć mnóstwo cierpliwości i opanowania. Jasno pokazać mu panujące w domu zasady i się ich zdecydowanie trzymać, ale nie wdawać się z nim w żadne... "kłótnie" - jego trzeba rozumem, a nie siłą. Nie dać się wyprowadzić z równowagi, pokazać, że jego manifesty nic nie znaczą i, że i tak bedzie po Twojemu. Bo jak zaczniesz powiedzmy na niego krzyczeć, to on już wie, że jest na dobrej drodze - pękasz. A jak będzie zachowywał się ładnie to Nagradzać,nagradzać i jeszcze raz nagradzać. Jeśli taki z niego żarłok, to połowa roboty jest zrobiona - teraz tylko to wykorzystać :cool3:
Coś jeszcze....? Chyba tylko Powodzenia!
I Zgredziu cholercia zachowuj się, bo taki mały kundel z ciepie, a problemów sprawiasz masę ;)

Posted

A wiem co jeszcze. Taki pomysł mi wpadł do głowy... Może skoro on taki pazerny, to naucz go dobrych manier przy misce. Ja z każdym psem powtarzam tę samą procedurę. I świetnie się to sprawdza. Pies ma siedzieć i grzecznie czekać aż położysz przed nim miskę i pozwolisz mu zacząć jeść. Dzięki temu pies uczy się, że a) to Ty rozdajesz jedzenie, a nie on Ci je zabiera, wyrywając z ręki b) musi zapracować na swoją miskę - nie ma nic za darmo c) uczy się cierpliwości i kilku nowych komend takich jak siad, zostań czy zostaw. Tylko do tego najlepiej Ci chyba będzie karmić go osobno. Ale moim zdaniem warto - opłaca się ;)