Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.02.2023 o 09:51, Isiak napisał:

Tak, to ten gagatek 🙂

A co piesiowi???

Już nic💪Zrobił mu się jakiś guz na łapce.Amputowali paluch z dużym zapasem skóry (podejrzenie nowotworu).

Łapka się nie goiła i w czasie drugiej operacji wycięli węzeł chłonny.Dali znów na histopatlogie,ale nic nie wykazało.Teraz łapka się całkowicie zagoiła.A ja na dyżurze 😅 bo synuś często wyjeżdża.

Posted

Kociary, potrzebuję rady.

Czy kocur po wykastrowaniu przestanie znaczyć mieszkanie? I czym umyć meble, w czym wyprać chodniki, dywany i łóżko, żeby przestało śmierdzieć? Gad leje wszędzie, na ciuchy, meble, chodnik, łóżko, do wanny i zlewu w kuchni. Mimo ciągłego mycia i sprzątania smród w mieszkaniu jest taki, że trudno funkcjonować. Znajoma wyrzuciła już nawet łóżko i kupiła nowe, pilnowała, a i tak nie upilnowała i już kocur na nie nalał. Ona zawsze miała w domu czyściutko i pachnąco, a teraz wstyd nawet drzwi otworzyć komukolwiek, bo smród bucha jak z meliny. Ja jej poradziłam domestos, ale nie wiem, czy miałam rację. Może coś innego jest skuteczniejsze, może są jakieś specjalistyczne preparaty?
Ona ma trzy koty, dwie kotki i kocura.

Posted
Dnia 5.03.2023 o 13:21, Isiak napisał:

Kociary, potrzebuję rady.

Czy kocur po wykastrowaniu przestanie znaczyć mieszkanie? I czym umyć meble, w czym wyprać chodniki, dywany i łóżko, żeby przestało śmierdzieć? Gad leje wszędzie, na ciuchy, meble, chodnik, łóżko, do wanny i zlewu w kuchni. Mimo ciągłego mycia i sprzątania smród w mieszkaniu jest taki, że trudno funkcjonować. Znajoma wyrzuciła już nawet łóżko i kupiła nowe, pilnowała, a i tak nie upilnowała i już kocur na nie nalał. Ona zawsze miała w domu czyściutko i pachnąco, a teraz wstyd nawet drzwi otworzyć komukolwiek, bo smród bucha jak z meliny. Ja jej poradziłam domestos, ale nie wiem, czy miałam rację. Może coś innego jest skuteczniejsze, może są jakieś specjalistyczne preparaty?
Ona ma trzy koty, dwie kotki i kocura.

Do dezynfekcji można użyć octu.Warto spróbować.

IMG_20230305_204531.jpg

Posted
Dnia 6.03.2023 o 05:43, Kamila Proc napisał:

no to juz wiesz, ze trzeba wykastrowac

Ja to wiem, ale wpływ mam niewielki. Dawno jej o tym mówiłam i ona też to wie, tylko trzyma ją kasa. Musiałabym znowu ja wszystko finansować. Płaciłam już za leczenie jej dwójki kociąt (były chore, jak je zabrała) i za sterylizację kotki. Kupiłam na początku kotkom zabawki i karmę. Podejrzewam, że ona liczy na to, że również opłacę jej kastrację kocura i kupię te środki do mycia (znalazłam na allegro spray za 39,90 zł i koncentrat do mycia za 66,74 zł). Ale mam dwa swoje koty, karmię cztery pod blokiem, mam deklaracje na dogo i poza dogo. I tylko jedną wypłatę, a wszyscy wiemy, jak teraz drogo się żyje. Więc trochę ten tego...

• Like 2