Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To co, teraz będziemy się licytować na staże albo ilość notek *patrzy z politowaniem*? A co Ty o mnie wiesz? Naprawdę uważasz, że ja tylko na Dogomanii bywam? A jak Ci powiem, że adminuję i moderuję tu i ówdzie od ładnych paru lat, i są fora, na których mam po pięć tysięcy notek i więcej to się odczepisz :lol:?

I owszem, niestety, ale Twoje posty wskazują na to właśnie dokładnie, że jesteś jakąś trollującą radośnie nastolatką, która sobie przyszła pobzdurzyć.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='owczarnia']To co, teraz będziemy się licytować na staże albo ilość notek *patrzy z politowaniem*? A co Ty o mnie wiesz? Naprawdę uważasz, że ja tylko na Dogomanii bywam? A jak Ci powiem, że adminuję i moderuję tu i ówdzie od ładnych paru lat, i są fora, na których mam po pięć tysięcy notek i więcej to się odczepisz :lol:?

I owszem, niestety, ale Twoje posty wskazują na to właśnie dokładnie, że jesteś jakąś trollującą radośnie nastolatką, która sobie przyszła pobzdurzyć.[/quote]
sluchaj, ty naprawdę jakas wariatka... najpierw liczysz moje posty, a jak ja juz swoje i twoje liczyc zaczęlam, to ty juz wykombinowala, ze liczyc w ogole nie oplaca się, to ty najpierw usiadz i porozwazaj czego ty w ogole chcesz od zycia, ode mnie, od siebie i od tego forumu, tylko wtedy cos pisz, co? bo strasznie się osmieszasz:roll: zal mi ciebie, moze twoje malzenstwo jest zle, czy masz jakies powazne klopoty w zyciu, ze taka gniewna jestes? powiedz, ja postaram się ciebie zrozumiec i na ciebie nie gniewac się;)

Posted

[quote name='owczarnia']Ja liczę Twoje posty :lol:? A gdzie, pokaż, co?

O, Jezu.

Reszty nie skomentuję, nie będę się zniżać.[/quote]
przypominam: ktos, to znaczy Owczarnia, napadla na mnie, ze ja jestem tu nowa i glupia, a ona juz tu siedzi 4 lata i wszystko wie, a ja niby napisalam parę postow i juz chcę komus doradzac...
nie, nu naprawdę... kobieto... brak mi slow... szkoda mi ciebie... od serca mowię... co się stalo, dlaczego jestes taka nieszczęsliwa? moze mogę ci w czyms pomoc?

Posted

Czy Ty po polsku nie rozumiesz?! Idź sobie snuć swoje fantasmagorie gdzie indziej, przestań zaśmiecać połowę tematów na forum bzdurami i ODWAL SIĘ WRESZCIE!

To już nawet nie jest śmieszne.

Twoje porady są durne same z siebie, nie z faktu Twojej krótkiej obecności na forum, o której jak dotychczas w ogóle z Tobą nie rozmawiałam. Pisałam do Duszka, a nie do Ciebie, w innym kontekście - czy ty w ogóle znasz pojęcie "kontekst"?

Posted

[quote name='owczarnia']Czy Ty po polsku nie rozumiesz?! Idź sobie snuć swoje fantasmagorie gdzie indziej, przestań zaśmiecać połowę tematów na forum bzdurami i ODWAL SIĘ WRESZCIE!

To już nawet nie jest śmieszne.

Twoje porady są durne same z siebie, nie z faktu Twojej krótkiej obecności na forum, o której jak dotychczas w ogóle z Tobą nie rozmawiałam. Pisałam do Duszka, a nie do Ciebie, w innym kontekście - czy ty w ogóle znasz pojęcie "kontekst"?[/quote]
najlepsza obrona to atak, co?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: juz się nie obronisz, slowo się rzeklo:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='owczarnia']Chciałam powiedzieć, że uważam tę "dyskusję" za skończoną. Napisałam do Wind i nie mam zamiaru więcej się wypowiadać.[/quote]
nareszcie zmądrzalasz:lol: tak trzymac!!!!!!!!

Posted

Uffff.....ale tu goraco:diabloti:
Ja tylko powiem, ze sunia jest sliczna i ma bardzo ladna szate (kolor i jakosc). Rzeczywiscie jej bedzie najlepiej z dlugimi wloskami:loveu:

Posted

[quote name='owczarnia']Wiesz Duszku, jest tylko jeden problem :lol:. Ja się tu pojawiłam prawie cztery lata temu, jakbyś nie zauważyła i po prostu nie będę tolerować głupoty oraz rozpieprzania forum, które lubię i na którym bywam tak długo.

A na przyszłość, słońce - mniej buziek i capslocka, a więcej sensu :roll:.[/quote]

Mnie nie sprowokujesz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Te buźki mi sie bardzo podobają:lol:

Posted

[quote name='Magda_Miki']Uffff.....ale tu goraco:diabloti:
Ja tylko powiem, ze sunia jest sliczna i ma bardzo ladna szate (kolor i jakosc). Rzeczywiscie jej bedzie najlepiej z dlugimi wloskami:loveu:[/quote]
dziękuję, nawet nie mam zamiaru ostrzygac

Posted

[quote name='Magda_Miki']Uffff.....ale tu goraco:diabloti:
Ja tylko powiem, ze sunia jest sliczna i ma bardzo ladna szate (kolor i jakosc). Rzeczywiscie jej bedzie najlepiej z dlugimi wloskami:loveu:[/quote]
podwojna wiadomosc...

Posted

[B]Jak śpiące aniołki, to śpiące aniołki, a nie kłutnie...:roll: [/B]
[B]Może nie śpiący,a le odpoczywający Tofficzuś[/B]

[B][IMG]http://img164.imageshack.us/img164/2959/1vc3.jpg[/IMG][/B]

[IMG]http://img234.imageshack.us/img234/8623/2xy0.jpg[/IMG]

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]To ja pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze a cio :evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Kilka słów napiszę o obciętych Yorkach, które w niezbyt miły sposób zostały nazwane kundelkami :shake: :placz: i na pewno niektórym osobą z tego względu zrobiło się przykro. Ja rozumiem, ze każdy ma prawo do swojej opini, każdy ma swoje gusta i o nich nie powinno się dyskutować, a jak już się zaczyna to powinno się o tym pisać bardzo delikatnie, żeby nikogo tym nie urazić :roll: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Ja na forum jestem już trochę czasu i co poniektórzy znają mnie i z forum i osobiście. Niestety większość osób już tu nie zagląda z wiadomych przyczyn, chociażby takich jakie wystąpiły kilka stron temu :shake: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]One wiedzą, że ja byłam bardzo przeciwna obcięciu Oskarkowi kudełków bo starałam się zapuścić je do ziemi, gdyż takie Yorki wówczas bardzo mi się podobały, jak i podobają mi się dotychcasz. Jednak stwierdziłam, że włos nie rośnie tak szybko jak bym tego chciała, a że nie jeździliśmy na wystawy więc papilotowanie odpadało, bo w naszej sytuacji było zbędę. Kolejną sprawą decydującą o ścięciu włosków Oskarka było i jest dosyć mocny, intensywny kolor szaty, latem piesek bardzo szybko się męczył, jesienią przynosił z dworu wszytsko do domu, a zimą walczyliśmy ze śnieżnymi kulkami (mimo kubraczka). Kiedy go obcięliśmy poraz pierwszy, zakochałam się w nim ponownie i stwierdziłam, że nie wyobrażam już sobie Go w dlugich wlosach. Na ulicach zaczepiało Nas tyle osób zachwycając się fryzurką Oskarka, pytając gdzie obcinalismy etc duzo mozna by tu pisac. Nie spotkałam się jeszcze z opinią: boze co pani zrobila z tym Yorkiem, przeciez one powinny miec dlugie wlosy, on wyglada fatalnie, teraz to nie jest York, a kundelek,a tak własnie poczulam sie po Twoim poscie Vici i zrobiło mi się naprawde przykro :-( [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]To, ze York ma obciętę włosy nie oznacza od razu, ze źle o niego dbamy. Ja uzywam takich samych kosmetykow jakich uzywaja wystawcy, dbam o niego najlepiej jak tylko potrafie i ciesze sie, jak inni to doceniaja. Będąc z nim kilka razy na wystawie mialam nawet propozycje, aby pokrył suczke a juz nie zlicze ile razy pytano sie mnie czy będą po nim szczeniaczki etc [/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Wstawiam tutaj jego zdjęcie, mojej śpiącej obciętek kuleczki i czy naprawdę uważasz, ze wygląda jak kundelek :roll: ? Więcej zdjęć znajduję się w galerii Oskarka, wejdziesz na nią klikając w bannerek tam możesz zobaczyć go w całej okazałości[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/876da75bd534f9c4.html"][IMG]http://images3.fotosik.pl/178/876da75bd534f9c4.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ee28f00fff14d0a4.html"][IMG]http://images4.fotosik.pl/141/ee28f00fff14d0a4.jpg[/IMG][/URL]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Edytko, dziewczyny mają rację Miameczka jest udowna, ale bez względu na fryzurke bedzie wyglądała cudownie i przeciez zawsze zostanie tą kochaną, amalutką Miamką i nie wierzę, że przez fryzurkę spadnie jej grono wielbicieli :loveu: :loveu: :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[B]Oskarek[/B] [B]jest śliczny[/B] :loveu: A ja ostatnio byłam na spacerze z jedna dziewczyną, która powiedziala ze chce aby jej yorczek nie wygladał calkiem jak york, tylko troche jak kundelek :lol: Zaczeło sie to chyba od tego, ze uszka jej suni nie stanęły, ale musze Wam powiedziec ze mimo wszystko widac ze to [B]york[/B] i jest piękna! :loveu:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]To ja pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze a cio :evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Kilka słów napiszę o obciętych Yorkach, które w niezbyt miły sposób zostały nazwane kundelkami :shake: :placz: i na pewno niektórym osobą z tego względu zrobiło się przykro. Ja rozumiem, ze każdy ma prawo do swojej opini, każdy ma swoje gusta i o nich nie powinno się dyskutować, a jak już się zaczyna to powinno się o tym pisać bardzo delikatnie, żeby nikogo tym nie urazić :roll: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Ja na forum jestem już trochę czasu i co poniektórzy znają mnie i z forum i osobiście. Niestety większość osób już tu nie zagląda z wiadomych przyczyn, chociażby takich jakie wystąpiły kilka stron temu :shake: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]One wiedzą, że ja byłam bardzo przeciwna obcięciu Oskarkowi kudełków bo starałam się zapuścić je do ziemi, gdyż takie Yorki wówczas bardzo mi się podobały, jak i podobają mi się dotychcasz. Jednak stwierdziłam, że włos nie rośnie tak szybko jak bym tego chciała, a że nie jeździliśmy na wystawy więc papilotowanie odpadało, bo w naszej sytuacji było zbędę. Kolejną sprawą decydującą o ścięciu włosków Oskarka było i jest dosyć mocny, intensywny kolor szaty, latem piesek bardzo szybko się męczył, jesienią przynosił z dworu wszytsko do domu, a zimą walczyliśmy ze śnieżnymi kulkami (mimo kubraczka). Kiedy go obcięliśmy poraz pierwszy, zakochałam się w nim ponownie i stwierdziłam, że nie wyobrażam już sobie Go w dlugich wlosach. Na ulicach zaczepiało Nas tyle osób zachwycając się fryzurką Oskarka, pytając gdzie obcinalismy etc duzo mozna by tu pisac. Nie spotkałam się jeszcze z opinią: boze co pani zrobila z tym Yorkiem, przeciez one powinny miec dlugie wlosy, on wyglada fatalnie, teraz to nie jest York, a kundelek,a tak własnie poczulam sie po Twoim poscie Vici i zrobiło mi się naprawde przykro :-( [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]To, ze York ma obciętę włosy nie oznacza od razu, ze źle o niego dbamy. Ja uzywam takich samych kosmetykow jakich uzywaja wystawcy, dbam o niego najlepiej jak tylko potrafie i ciesze sie, jak inni to doceniaja. Będąc z nim kilka razy na wystawie mialam nawet propozycje, aby pokrył suczke a juz nie zlicze ile razy pytano sie mnie czy będą po nim szczeniaczki etc [/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Wstawiam tutaj jego zdjęcie, mojej śpiącej obciętek kuleczki i czy naprawdę uważasz, ze wygląda jak kundelek :roll: ? Więcej zdjęć znajduję się w galerii Oskarka, wejdziesz na nią klikając w bannerek tam możesz zobaczyć go w całej okazałości[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/876da75bd534f9c4.html"][IMG]http://images3.fotosik.pl/178/876da75bd534f9c4.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ee28f00fff14d0a4.html"][IMG]http://images4.fotosik.pl/141/ee28f00fff14d0a4.jpg[/IMG][/URL]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Edytko, dziewczyny mają rację Miameczka jest udowna, ale bez względu na fryzurke bedzie wyglądała cudownie i przeciez zawsze zostanie tą kochaną, amalutką Miamką i nie wierzę, że przez fryzurkę spadnie jej grono wielbicieli :loveu: :loveu: :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
przepraszam cię i innych gospodarzy obciętych yorkow:oops: Oskarek naprawdę nie wygląda jak kundelek, jest super yorek:multi: po prostu pewna osoba tu u was na forum potrafi czlowieka wywiesc z rownowagi i to dlatego tak napisalam:oops: jest jeszcze jedna rzecz... u nas na Litwię bardzo i to bardzo rzadko spotkasz obciętego yorka i dlatego jest mi po prostu dziwnie ze wy tak ich ostrzygacie:roll: i u nas naprawdę jest taka jakby tu lepiej powiedziec - gorsza opinia o ostrzygniętych... wtedy ci ludzie są osypane pytaniami: czemu kupiles yorka a nie toyterriera czy cos w tym rodzaju. My myslimy, ze cala uroda yorka jest w jego wlosie, a ostrzygnięty tą urodę albo duzą jej częsc traci i po prostu wygląda jak kazdy piesek nie wyrozniający się... jeszcze raz powtarzam, u nas prawie wszyscy bardzo dbają o dlugą siersc:lol: to byloby tyle;)

Posted

Sęk w tym, że niektórzy kupują yorka głównie albo tylko dla wyglądu, inni dla charakteru. I tym, którzy kupują dla charakteru, długi włos może się nie podobać lub po prostu przeszkadzać. Psu na pewno jest wygodniej ostrzyżonemu i może sobie latać do woli, całkiem jak najprawdziwszy kundel ;).

PS
Postaram się nie być odpowiedzialna za trzęsienia ziemi i powodzie w Burkina Faso :lol:.

Posted

Moje Yorczki nosily dlugie wloski,tylko do czasu,gdy byly wystawiane.Teraz sa obciete,jest to dlaniech wygodniejsze,tymbardziej ze uwielbiaja szalec po lesie,plywac kopac,W koncu to temperament teriera.
Natomiast moja 10 miesieczna MESCALINA ma wlosek dlugi,bardzo gesty,i ciagle rosnie.Taki wlosek bedzie miala do czasu wystawiania.Ale aby wlos byl piekny musi byc natlusczany.

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img427.imageshack.us/img427/1630/imm03232um5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='owczarnia']Sęk w tym, że niektórzy kupują yorka głównie albo tylko dla wyglądu, inni dla charakteru. I tym, którzy kupują dla charakteru, długi włos może się nie podobać lub po prostu przeszkadzać. Psu na pewno jest wygodniej ostrzyżonemu i może sobie latać do woli, całkiem jak najprawdziwszy kundel ;).

PS
Postaram się nie być odpowiedzialna za trzęsienia ziemi i powodzie w Burkina Faso :lol:.[/quote]
a nie sądzisz ze mozna kupowac yorka i z powodu fajnego charakteru, i dlatego ze to jest najpiękniejszy piesek na swiecie?:cool3: najwięcej osob wlasnie tak i myszlą, dlatego starają się dbac o jego wlosy;) a do zabaw wloski nie przeszkadzają:shake: my po prostu splatamy swoim pieskom duzo ladnych warkoczykow i niech szaleją do smierci:lol: ;) mozna znalezc wyjscie z kazdej sytuacji: i piesku dobrze, i gospodarz szczęsliwy kiedy patrzy na przepiękny wlos swojego pieska:p

Posted

my po prostu splatamy swoim pieskom duzo ladnych warkoczykow i niech szaleją do smierci

To chcialbys widziec YORKA po spacerku,po lesie i taplaniu w stawie bagnie itp
Ja mieszkam prawie w lesie,za domem mam piekne tereny spacerowe,stawy,laki,wiec moje psy tam dokazuja ile moga.To wkoncu terriery ,tylko wlos i malutkie rozmiary robia znich lalkowate cudenka.Moja Meskalinka na takie spacery chodzi tylko noszona na raczkach,a z warkoczykami biega po trawce i alejkach w parku.

Posted

[quote name='Mona4']my po prostu splatamy swoim pieskom duzo ladnych warkoczykow i niech szaleją do smierci

To chcialbys widziec YORKA po spacerku,po lesie i taplaniu w stawie bagnie itp
Ja mieszkam prawie w lesie,za domem mam piekne tereny spacerowe,stawy,laki,wiec moje psy tam dokazuja ile moga.To wkoncu terriery ,tylko wlos i malutkie rozmiary robia znich lalkowate cudenka.Moja Meskalinka na takie spacery chodzi tylko noszona na raczkach,a z warkoczykami biega po trawce i alejkach w parku.[/quote]
my do lasu chodzimy tylko zimą, wtedy ona bywa jeszcze i ubrana, a tak to chodzimy po parkach, chodnikami itp. i wloski namnie przeszkadzają i rosną bardzo piękne:p