kobix Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 AZJA-nieplanowane psie dziecko-tak niewiele potrzebuje :budę i dach nad głową!Fundusze-please! Azja-nie był planowany, nie był chciany...bo gdzie go upchnąć?! był za to: -nachalny-skaka bez opamiętania, -maniakalnie kochający:crazyeye: -nie chciał zostawać na działce,wolał przechodzić pod siatką i lecieć za mną ... -nie pozwalał mi wychodzić na spacery z psami, -zrobił akcję okupacyjną pod moim blokiem(mam sąsiadów-sadystów-miłośników SWOICH yorków:mad:) -warował godzinami czekając aż "pańcia" do której się doczepił wyjdzie z domu -jak wsiadła do samochodu-należy biec za nim!:shake: a miało być tak normalnie-zabierająć sukę z ulicy (na sterylkę i do adopcji)nie przewidziałam że dostanę w pakiecie 2 w 1:p czyli adoratora wściekle zakochanego w suczce...który już nie opuści jej i ...mnie:evil_lol: I JAK TU MNIE NIE KOCHAĆ?:eviltong:-nie masz innego wyjścia! Problem w tym że Azja zajął kojec przeznaczony dla innego psa-a palącą potrzebą jest duża buda dla niego i dach nad głową-dosłownie! Kojce(2)są niezadaszone,psom leje sie woda na głowy...zadaszenie 1 (z blachy trapezowej) to koszt ok.300zł(!) nie wspominając o błotnistym podłożu-nie mają też podłogi. aby Azja mógł zostać -ciułam na dodatkowy 3 kojec...bo aktualnie 2 muszą starczyć na 5 dużych psów:( Bardzo proszę o konkretną pomoc: 1.szukanie Pilne! domu dla Azji 2.ufundowanie/pomoc w zrobieniu psiakowi własnej budy(teraz mieszka w 1 budzie z 2 samcem) 3.uciułanie funduszy na zadaszenie choć 1 kojca... 4.o finansach na zakup dodatkowego kojca/boksu już nawet nie marzę...lub nie śmiem kontakt: [email protected] tel.511-704-481 PKO BP 77 10202629 0000 9602 0168 3655 (dla potencjalnych darczyńców) koniecznie z dopiskiem "Azja-buda" lub "Azja-karma" itd. Pełne moje dane dostępne na pw:) Quote
kobix Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 wkrótce zaproszę na bazarek z wyprzedażą moich majtek :eviltong:celem utrzymania 10-tki psów:crazyeye: na poważnie:jeśli chce ktoś pomóc Azji,każda pomoc mile widziana:loveu:: -ogłaszanie Azji w necie-szukanie domu -psia karma, -grosze na szczepienia i leczenie, -grosze na budę dla Azji, -wpłaty na rzecz zadaszenia boksu Azji.(psiaki wyskakują i podkopują się -bez dachu ...sajgon:shake:) rozliczenia wszelkich darowizn (z ich przeznaczeniem)znajdą się w 1 poście jestem osobą prywatną...na ile wiarygodną ocenić musicie sami.nie mam fundacji-na własną rękę próbuję uratować choć kilka psów;) Quote
kika22 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Śliczny:loveu: Już się zakochałam;) P.S. Kobix jak coś mam obrożę po Haidi, mogę mu przekazać;) Mocna i wytrzymała firmy Karli. Quote
kobix Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 kika22 napisał(a):Śliczny:loveu: Już się zakochałam;) P.S. Kobix jak coś mam obrożę po Haidi, mogę mu przekazać;) Mocna i wytrzymała firmy Karli. Sylwia,jeśli zbędna...oczywiście że się przyda,bo Azja całkiem goły ...jeszcze.i muszę się dorwać do jakiegoś tartaku-buda,podłogi pod kojce.zakupu bud z allegro sobie nie wyobrażam,bo tam pieruńskie ceny... oczywiście wszystko muszę robić sama:p bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Azji-dom najbardziej potrzebny(kilka twarzowych ;)fotek już jest-resztę dorobię Quote
wanda szostek Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Mam kupę swoich psów i potrzeb podobnych jak Twoje. Na moje trzy kojce , ponieważ nie stać mnie na blachę wymyśliłam zadaszenie z plandeki samochodowej. PLANDEKI PLANDEKA 6x12 ZIELONA 2xGRUBSZA+ 4xGRATIS (570941568) - Aukcje internetowe Allegro Plandekę wybrałam grubszą, aby była wytrzymała 6x12 m, bo taki mam wymiar kojców. Wiem, że to nie to co blacha, ale od deszcze i słońca osłoni. Są one dość wytrzymałe a koszt 200 zł. Wyszłam z założenia, że lepszy rydz jak nic. Budy też sami robimy i ocieplamy albo styropianem, albo sieczką od sąsiadów. No, ale one jeszcze przed nami. Quote
kobix Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 wanda szostek napisał(a): Są one dość wytrzymałe a koszt 200 zł. Wyszłam z założenia, że lepszy rydz jak nic i tu się całkowicie zgadzamy tylko że u mnie problemem NR 1 nie jest nawet deszcz czy słońce...od czego są budy(jeśli są:p)tylko psiury wyskakujące z 2 m kojców i chodzące po siatkach. blacha jak sama wiesz jest cholernie droga-u mnie zadaszenie obu wyniosłoby w granicach 500-600zł(!)a gdzie 3?:cool1: wanda szostek napisał(a):Budy też sami robimy i ocieplamy albo styropianem, albo sieczką od sąsiadów. No, ale one jeszcze przed nami. albo się dogadam ze stolarzem za rozsądną cenę...albo zrobię sama...ale dechy i tak muszę wytrzasnąć:razz:styropian mam.pozostaje tartak obrabować słomę załatwia mi kumpela od rolników-jak się teraz uda to będzie leżakować cała bela w piwnicy na przyszły rok Quote
kobix Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 mówisz-masz,co prawda to nie bazarek z majtkami:evil_lol: na razie:p zapraszam na mój pierwszy bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/muza-czytadlo-dla-azji-koneckich-bid-do-10-04-a-134383/ z którego całkowity dochód zostanie przeznaczony na pomoc dla Azji i "dorobienie" kojcy,aby bezdomniaki miały godne warunki... Quote
wanda szostek Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Trochę mnie wystraszyłaś. Ja mam siatkę 1.80 + podmurówka a Plandeka będzie stykała się z siatką. Możliwe, że jakiś sprytny akrobata może sobie z tym poradzić.:-( Quote
kobix Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 hmmm...nie wyglada to najlepiej ,psy się podkopują i przełażą do siebie.do zagryzienie jeden krok:p Quote
wanda szostek Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Podkopać się nie podkopią, bo jest podmurówka i siatka wpuszczona w beton. No i byłam pewna, że siatki 180 nie sforsuje a tu zasiałaś ziarno niepokoju Quote
wanda szostek Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Tak to wygląda, bez bez zamontowania konstrukcji dachowej, która będzie dwu spadzista. No już sama nie wiem. Cieszyłam się z tych boksów a teraz wydaje mi się że nie bardzo jest z czego. Quote
kobix Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 no coś Ty;)boksy są super-duża przestrzeń,może "wleźć" 3 lub więcej (z wybieganiem oczywiscie)psów...tylko to zadaszyć-to wyzwanie... o podkopywaniu się-tyczy się moich kojców i Azji-przełazi podkopem z 1 do 2 :pboję sie żeby sie to nie skończyło tragicznie.i jak wsadzić tam nowego psa z ulicy?wykluczone:p ja kupiłam gotowe 2 kojce z ocynkowanych prętów(bo moje psiury łażą jak koty po siatkach,ale widać to też nie problem przeskoczyć 2 metry):diabloti:...tak więc nie ma podmurówki i musi być podest-drewniana podłoga by uniemożliwić podkopy Quote
wanda szostek Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Mnie się bardzo podobają te kupione. To nie to co moja siatka, takie byle co. Wkleję Ci zdjęcie jak już ten dach brezentowy będzie. Mam jeszcze jeden na siedlisku, bo te są w sadzie, ale tam zadaszenia nie potrafię wymyślić. Chociaż tam i nie potrzeba, bo to dla moich psów i drzwi maja zawsze otwarte. To miejsce na schowanie się do budy z kością. Drogi taki gotowy kojec? Quote
kika22 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Aby oddac głos trzeba sie zalogowac na forum krakvetu:lol: Quote
Ewa Marta Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ponieważ cisza tu jak makiem zasiał w kwestii pomocy dla Azji, wpłaciłam chwilę temu na konto kobix 200 złotych na budę. Mam nadzieję, że tak jak zakłada kobix, uda się za to wybudować podwójną budę dla dwóch psiaków. Trzymam kciuki za zabranie funduszy na podłogę i zadaszenie. Fajnie byłoby, żeby nie skończyć na półśrodkach. Buda jest potrzebna, ale co psom po budzie, jak zrobią podkop i zwieją? Czy znajdzie się jeszcze ktoś, kto dorzuci kobix do zrobienia podłogi? Wierzę, że tak;) Quote
kobix Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Ewa Marta napisał(a):Ponieważ cisza tu jak makiem zasiał w kwestii pomocy dla Azji, wpłaciłam chwilę temu na konto kobix 200 złotych na budę. Mam nadzieję, że tak jak zakłada kobix, uda się za to wybudować podwójną budę dla dwóch psiaków. Trzymam kciuki za zabranie funduszy na podłogę i zadaszenie. Fajnie byłoby, żeby nie skończyć na półśrodkach. Buda jest potrzebna, ale co psom po budzie, jak zrobią podkop i zwieją? Czy znajdzie się jeszcze ktoś, kto dorzuci kobix do zrobienia podłogi? Wierzę, że tak;) Ewa Marta jest "cichym" sponsorem budy dla Azji,jako rzeczy najpilniejszej-bardzo dziękujemy tzn.Azja i ja:loveu: dalej pójdzie robota podłóg...masakra przy tej pogodzie i dachów przy najbliższej sposobności,gdy obrabuję bank...dokupię 3 kojec.... Quote
kobix Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 dziś przyjechały dechy z tartaku-na podłogi(całość)i budę(jedną większą) jutro czeka mnie impregnowanie(2razy trza:p) dzisiejsze fotki z życia Azji.był ładny słoneczny,ciepły dzień... (schudł po bokach-widać,mimo że jeść dostaje solidnie co do swojej wagi)odrobaczymy i będziermy dawać jeszcze więcej jeść...zobaczymy:p na chwilę obecną Azja śpi w dużej budzie z tym osobnikiem płci męskiej... który go bardzo lubi,choć trochę...inaczej:evil_lol: Quote
Ewa Marta Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 No cóż, może wcale nie będzie się chciał przeprowadzać do swojej budy;) Może schudł, ale pięknie wygląda! Quote
kobix Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Sziwa -wybranka serca Azji,sterylka w nast.tygodniu. Do ludzi "miodzio":loveu: strasznie zabiega o względy,do psów zaborcza i wściekła przy karmieniu.Dziś zaatakowała Cobiego(towarzysz zabaw Azji)i to ona była bardziej zaciekła i nieustępliwa... Quote
Ewa Marta Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ma chłopak gust:lol: A jej agresja dp psów? Pewnie wiele przeszła i teraz walczy o swoje, o to, żeby nikt jej nie zdominował... Quote
kobix Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Ewa Marta napisał(a):Ma chłopak gust:lol: A jej agresja dp psów? Pewnie wiele przeszła i teraz walczy o swoje, o to, żeby nikt jej nie zdominował... z tą agresją może za dużo powiedziane:roll: nie akceptuje Cobiego i ścieła się z nim,ale to nie oznacza że jest agresywna do wszystkich samóców...wcześniej była w boksie z innym psem i było ok(nawet przy karmieniu) jest dominująca i zaborcza przy jedzeniu,nie chodzi nawet o jej michę(bo to normalne)tylko rzucanie się i odganianie psów od ich....dlatego dostaje jeść na ostatku.musi nauczyć się czekać na jedzenie. jest gruba,na jedzenie się rzuca w każdej ilości,wcale nie zdziwiłabym się gdyby była w ciaży. to nic nie zmienia,bo sterylkę i tak ma już zaklepaną:razz: Quote
Recommended Posts