Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie przebywa około 170 psów, dlatego zamieszczam fotki wyjątkowo urodziwych psiaków z Konina w nadziei, że szybko znajdą domy. Jeśli któryś z psów, którego tu zobaczysz spełnia oczekiwania osoby, o której wiesz, że szuka czworonoga, to przeklej proszę jego fotkę tam gdzie potrzeba, daj namiary na schronisko i trzymaj kciuki :)
Niech psiaki, tak samo jak ich fotki idą w świat...

Poznajcie je:

Samuel - dla znajomej osoby jest oddany i przesympatyczny, uwielbia się bawić i wtulać :) Ma około 7 lat.

Snoopy urodzony w lipcu 2009r. ma około 40cm w kłębie, jest przyjazny,łagodny i spokojny

Samara - trafiła do schroniska prosto ze studni, z której wyciągnęli ją strażacy! ma 6 lat, jest po sterylizacji, łagodna i spokojna

Szaman - duży, przyjazny, łagodny, posłuszny na spacerach psiak. Młody, ma około 4 lat. Pełny pozytywnej energii :)

Sonik - dość duży, masywny, szorstkowłosy psiak. Łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Ma około 8 lat.

Alpen - trafił do schroniska 20.01.2014 z ul. Spółdzielców. Piękny i łagodny piesek. Urodzony ok. 01.2012r. Przeszedł zabieg kastracji.

Wacuś - trafił do schroniska 13.02.2014 ponieważ zmarł jego właściciel. Urodzony ok. 02.2013. Łagodny, przyjazny, mały psiak.

Delmar trafił do schroniska 18.10.2012r. Urodzony 10.2007r. Przyjazny, towarzyski piesek, spragniony pieszczot z człowiekiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia aportować patyki.

Ashen - trafił do schroniska 23.01.2014. Żyje w zgodzie z innymi psami. Jest spokojny i opanowany. Na razie trudno go wyciągnąć na spacer, jest nadal zestresowany gdy ktoś próbuje wyciągnąć go z wybiegu.

Niektóre psiaki, które tutaj widzicie są młode, dlatego przyszły domek musi liczyć się z tym, że trzeba będzie nauczyć je czystości, zostawania w domu, posłuszeństwa, chodzenia na smyczy itp.
Dom musi mieć świadomość, że szczeniak może w mieszkaniu coś pogryźć i zniszczyć.

W przypadku suczek przed sterylką dom powinien się zobowiązać do wykonania tego zabiegu. Domek wyraża zgodę na wizytę przed i po adopcji. Schronisko pomaga w miarę możliwości w kwestii transportu.

Psiaki przebywają tutaj:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolska)
0-63 243 80 38

Edited by wollygator
  • Downvote 1
Posted (edited)

Chanel - suczka szczeniak, wiek nieznany

Merfi urodzony w lipcu 2007r. jest łagodnym i spokojnym psem, lubi wodę, ma około 35 cm w kłębie

Szogun urodzony w styczniu 2011r. łagodny, spokojny i przyjazny

Wadim - bardzo przyjazny i wesoły psiak, ur 06.2011r.

Magnuś - ur w maju 2009r. duży przystojniak, lubi kontakt z człowiekiem, jest łagodnym, towarzyskim psem

Edited by martka1982
Posted

Marta dla mnie liczy się to, że to pies - żywy - czujący -kochający . Nieważne ładny czy mniej ładny (nie powiem brzydki bo takich psów dla mnie nie ma).

Posted

Co jeden to ładniejszy:loveu:.Szkoda że zamiast beztrosko szaleć ze swoim Panem, muszą spędzać dzieciństwo w schronisku:-( Martwią mnie te dwie siostrzyczki,bo im dłużej będą razem to tym bardziej się do siebie przywiążą.Mam mamę i jej dwoje dzieci,są tak bardzo przywiązane do siebie że nie wyobrażam sobie ,co by się stało gdyby musiały zostać rozdzielone.:shake:Zdarzają się czasami cuda i ludzie adoptują dwa pieski na raz,może i tym suczkom się poszczęści:-)

Posted (edited)

Dla mnie też nie ma brzydkich psów, zdaję sobie jednak sprawę z tego,że duża część osób szuka młodych i zdrowych psiaków, a na tym wątku właśnie takie są prezentowane. Cieszy mnie każda jedna adopcja i trzymam kciuki za wszystkie psiuty.
Kilka kolejnych:

Snoopy - urodzony w lipcu 2009r. ma około 40cm w kłębie, jest przyjazny,łagodny i spokojny

August zameldował się w schronisku 1 sierpnia 2011 roku. August jest psem łagodnym, przyjaznym i wesołym. Ładnie chodzi na smyczy. Ma około 2 lata (ur. lipiec 2009 r.)

Chila - urodzona w połowie czerwca 2009 r średniej wielkości suczka. jest po sterylizacji. przyjazna, łagodna, bardzo pozytywnie zachowuje się na spacerach

Winia - duża,młoda (ur. początek 2011r) piękność po sterylizacji. Jest bardzo łagodna, energiczna, przyjazna i wesoła

Samara - trafiła do schroniska prosto ze studni, z której wyciągnęli ją strażacy! ma 6 lat, jest po sterylizacji, łagodna i spokojna

Edited by martka1982
Posted

Martka1982, nie wiem czy wyrobilbym czasowo z ogloszeniami dla kazdego z tych pieknosci z osobna, ale zrobie jutro im Allegro zbiorowe...Napisze w tytule cos w stylu, mlode piekne pieski / szczeniaki do adopcji... ;)

Posted

Sabina02 napisał(a):
Martka1982, nie wiem czy wyrobilbym czasowo z ogloszeniami dla kazdego z tych pieknosci z osobna, ale zrobie jutro im Allegro zbiorowe...Napisze w tytule cos w stylu, mlode piekne pieski / szczeniaki do adopcji... ;)

Ojej Sabina, nawet by mi do głowy nie przyszło,żebym miała Cię prosić o allegro dla każdego psiuta z osobna....dostałabyś chyba oczopląsu i bólu głowy...
Dziękuję,że zrobisz allegro zbiorowe. Ono w zupełności wystarczy. Tymbardziej,że wszystkie te pieski są młode i mają podobne usposobienie, a jak ktoś będzie chciał dowiedzieć się o którymś czegoś więcej, to skontaktuje się ze schroniskiem:)
Dzięki Sabina, zawsze mogę na Ciebie liczyć:):loveu:

Posted

Aki już w nowym domku:

"Pani Ewo, piesek już w domu. Wszystko przebiega pomyślnie. Suczka ujęła wszystkich, jest słodka, chociaż wciąż jeszcze zestresowana. Widać jednak, że dosłownie z godziny na godzinę coraz lepiej się oswaja. Jest ciekawa świata, zapoznaje się z domem, wszystko ją interesuje, a szczególnie TV. Może jednak bardziej kuchnia i wszystko co tam się robi. Apetyt ma przy tym wielki, musimy nad tym czuwać. Grzecznie spała w nocy przy moim łóżku i nie zostawiła po nocy żadnego prezenciku. Towarzyszy mi wszędzie, chociaż z sympatią odnosi się też do reszty domowników. Wie już, że toaleta jest w ogródku, chociaż wczoraj do późnej nocy ze stresu nic nie robiła. Zaczyna do mnie po psiemu przemawiać, a niedawno wydała z siebie pierwsze szczeknięcia słysząc kogoś obcego za ogrodzeniem. Mam nadzieję, że to pierwszy przejaw zadomowienia. Dostała już środek na pchły i rano tabletkę na odrobaczenie. Dziś ją obejrzy weterynarz, bo oczka trochę łzawią. A więc jest dobrze, dalej może być już tylko lepiej. Raz jeszcze serdecznie dziękuję Pani za pomoc, bez Pani i osoby, która zgłosiła Aki, nie znaleźlibyśmy jej."

Zdjęcia ze schronu:

[quote name='Natussiaa']Aki jest bardzo łagodna i sympatyczna.Bardzo lubi zarówno psy jak i koty.
Ma około 2 lat.Jest po sterylizacji.

Przebywa w schronisku w Koninie(wielkopolska)

Natussiaa, wielkie dzięki w imieniu tej Pani :lol:

Posted

Łoooooooooooooooo Akula w domku!!!! nic nie wiedziałam !!
Superr..

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: