wollygator Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 (edited) W Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie przebywa około 170 psów, dlatego zamieszczam fotki wyjątkowo urodziwych psiaków z Konina w nadziei, że szybko znajdą domy. Jeśli któryś z psów, którego tu zobaczysz spełnia oczekiwania osoby, o której wiesz, że szuka czworonoga, to przeklej proszę jego fotkę tam gdzie potrzeba, daj namiary na schronisko i trzymaj kciuki :) Niech psiaki, tak samo jak ich fotki idą w świat... Poznajcie je: Samuel - dla znajomej osoby jest oddany i przesympatyczny, uwielbia się bawić i wtulać :) Ma około 7 lat. Snoopy urodzony w lipcu 2009r. ma około 40cm w kłębie, jest przyjazny,łagodny i spokojny Samara - trafiła do schroniska prosto ze studni, z której wyciągnęli ją strażacy! ma 6 lat, jest po sterylizacji, łagodna i spokojna Szaman - duży, przyjazny, łagodny, posłuszny na spacerach psiak. Młody, ma około 4 lat. Pełny pozytywnej energii :) Sonik - dość duży, masywny, szorstkowłosy psiak. Łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Ma około 8 lat. Alpen - trafił do schroniska 20.01.2014 z ul. Spółdzielców. Piękny i łagodny piesek. Urodzony ok. 01.2012r. Przeszedł zabieg kastracji. Wacuś - trafił do schroniska 13.02.2014 ponieważ zmarł jego właściciel. Urodzony ok. 02.2013. Łagodny, przyjazny, mały psiak. Delmar trafił do schroniska 18.10.2012r. Urodzony 10.2007r. Przyjazny, towarzyski piesek, spragniony pieszczot z człowiekiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia aportować patyki. Ashen - trafił do schroniska 23.01.2014. Żyje w zgodzie z innymi psami. Jest spokojny i opanowany. Na razie trudno go wyciągnąć na spacer, jest nadal zestresowany gdy ktoś próbuje wyciągnąć go z wybiegu. Niektóre psiaki, które tutaj widzicie są młode, dlatego przyszły domek musi liczyć się z tym, że trzeba będzie nauczyć je czystości, zostawania w domu, posłuszeństwa, chodzenia na smyczy itp. Dom musi mieć świadomość, że szczeniak może w mieszkaniu coś pogryźć i zniszczyć. W przypadku suczek przed sterylką dom powinien się zobowiązać do wykonania tego zabiegu. Domek wyraża zgodę na wizytę przed i po adopcji. Schronisko pomaga w miarę możliwości w kwestii transportu. Psiaki przebywają tutaj: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolska) 0-63 243 80 38 Edited February 27, 2014 by wollygator 1 Quote
martka1982 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 (edited) Chanel - suczka szczeniak, wiek nieznany Merfi urodzony w lipcu 2007r. jest łagodnym i spokojnym psem, lubi wodę, ma około 35 cm w kłębie Szogun urodzony w styczniu 2011r. łagodny, spokojny i przyjazny Wadim - bardzo przyjazny i wesoły psiak, ur 06.2011r. Magnuś - ur w maju 2009r. duży przystojniak, lubi kontakt z człowiekiem, jest łagodnym, towarzyskim psem Edited August 20, 2012 by martka1982 Quote
maarit Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Marta dla mnie liczy się to, że to pies - żywy - czujący -kochający . Nieważne ładny czy mniej ładny (nie powiem brzydki bo takich psów dla mnie nie ma). Quote
ala Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Co jeden to ładniejszy:loveu:.Szkoda że zamiast beztrosko szaleć ze swoim Panem, muszą spędzać dzieciństwo w schronisku:-( Martwią mnie te dwie siostrzyczki,bo im dłużej będą razem to tym bardziej się do siebie przywiążą.Mam mamę i jej dwoje dzieci,są tak bardzo przywiązane do siebie że nie wyobrażam sobie ,co by się stało gdyby musiały zostać rozdzielone.:shake:Zdarzają się czasami cuda i ludzie adoptują dwa pieski na raz,może i tym suczkom się poszczęści:-) Quote
martka1982 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 (edited) Dla mnie też nie ma brzydkich psów, zdaję sobie jednak sprawę z tego,że duża część osób szuka młodych i zdrowych psiaków, a na tym wątku właśnie takie są prezentowane. Cieszy mnie każda jedna adopcja i trzymam kciuki za wszystkie psiuty. Kilka kolejnych: Snoopy - urodzony w lipcu 2009r. ma około 40cm w kłębie, jest przyjazny,łagodny i spokojny August zameldował się w schronisku 1 sierpnia 2011 roku. August jest psem łagodnym, przyjaznym i wesołym. Ładnie chodzi na smyczy. Ma około 2 lata (ur. lipiec 2009 r.) Chila - urodzona w połowie czerwca 2009 r średniej wielkości suczka. jest po sterylizacji. przyjazna, łagodna, bardzo pozytywnie zachowuje się na spacerach Winia - duża,młoda (ur. początek 2011r) piękność po sterylizacji. Jest bardzo łagodna, energiczna, przyjazna i wesoła Samara - trafiła do schroniska prosto ze studni, z której wyciągnęli ją strażacy! ma 6 lat, jest po sterylizacji, łagodna i spokojna Edited August 5, 2012 by martka1982 Quote
ala Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Tymczasowy banerek,jutro zrobię coś lepszego bo niestety wcześnie rano muszę wyjść do pracy:) Quote
silke Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Bardzo urokliwe psy... Trzymam za nie kciuki! Quote
Maszaberla Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ło Boziu Martka nie rob mi tego;) skad Ty bierzesz takie cuda? Quote
Sabina02 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Martka1982, nie wiem czy wyrobilbym czasowo z ogloszeniami dla kazdego z tych pieknosci z osobna, ale zrobie jutro im Allegro zbiorowe...Napisze w tytule cos w stylu, mlode piekne pieski / szczeniaki do adopcji... ;) Quote
martka1982 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Sabina02 napisał(a):Martka1982, nie wiem czy wyrobilbym czasowo z ogloszeniami dla kazdego z tych pieknosci z osobna, ale zrobie jutro im Allegro zbiorowe...Napisze w tytule cos w stylu, mlode piekne pieski / szczeniaki do adopcji... ;) Ojej Sabina, nawet by mi do głowy nie przyszło,żebym miała Cię prosić o allegro dla każdego psiuta z osobna....dostałabyś chyba oczopląsu i bólu głowy... Dziękuję,że zrobisz allegro zbiorowe. Ono w zupełności wystarczy. Tymbardziej,że wszystkie te pieski są młode i mają podobne usposobienie, a jak ktoś będzie chciał dowiedzieć się o którymś czegoś więcej, to skontaktuje się ze schroniskiem:) Dzięki Sabina, zawsze mogę na Ciebie liczyć:):loveu: Quote
stokrotka Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Skąd wy tam macie takie cuda? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
Sabina02 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Zbiorowe Allegro pieseczkow - wyroznione! ;) Allegro Quote
stokrotka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Hopać na pierwszą. :multi: :multi: :multi: Quote
zulugula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Aki już w nowym domku: "Pani Ewo, piesek już w domu. Wszystko przebiega pomyślnie. Suczka ujęła wszystkich, jest słodka, chociaż wciąż jeszcze zestresowana. Widać jednak, że dosłownie z godziny na godzinę coraz lepiej się oswaja. Jest ciekawa świata, zapoznaje się z domem, wszystko ją interesuje, a szczególnie TV. Może jednak bardziej kuchnia i wszystko co tam się robi. Apetyt ma przy tym wielki, musimy nad tym czuwać. Grzecznie spała w nocy przy moim łóżku i nie zostawiła po nocy żadnego prezenciku. Towarzyszy mi wszędzie, chociaż z sympatią odnosi się też do reszty domowników. Wie już, że toaleta jest w ogródku, chociaż wczoraj do późnej nocy ze stresu nic nie robiła. Zaczyna do mnie po psiemu przemawiać, a niedawno wydała z siebie pierwsze szczeknięcia słysząc kogoś obcego za ogrodzeniem. Mam nadzieję, że to pierwszy przejaw zadomowienia. Dostała już środek na pchły i rano tabletkę na odrobaczenie. Dziś ją obejrzy weterynarz, bo oczka trochę łzawią. A więc jest dobrze, dalej może być już tylko lepiej. Raz jeszcze serdecznie dziękuję Pani za pomoc, bez Pani i osoby, która zgłosiła Aki, nie znaleźlibyśmy jej." Zdjęcia ze schronu: [quote name='Natussiaa']Aki jest bardzo łagodna i sympatyczna.Bardzo lubi zarówno psy jak i koty. Ma około 2 lat.Jest po sterylizacji. Przebywa w schronisku w Koninie(wielkopolska) Natussiaa, wielkie dzięki w imieniu tej Pani :lol: Quote
Karolcia_ko5 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Łoooooooooooooooo Akula w domku!!!! nic nie wiedziałam !! Superr.. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
stokrotka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 :sweetCyb: :cunao: :sweetCyb: :drink1::painting: :bye: :hand: Quote
silke Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Niech to będzie początek dobrej passy dla tych maluchów. :lol: Quote
Sabina02 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Martka1982, dostalam e-maila z Allegro w sprawie Szymka. Przeslalam go na skrzynke schroniska. Wysle Ci tez ta informacje na PM... :lol: Quote
Recommended Posts