Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dzisiaj obejrzeć czarnego spaniela "zadziorę", a natknęłam się na tę smutną piękność:

Serce się kaje na sam widok:

Psina jest PRZESMUTNA :placz::placz: Stoi i patrzy. Obserwuje spokojnie...tymi swoimi oczami. Nieśmiało łapie kontakt wzrokowy, ale nawet zawołany nie przepycha się przez inne psy, tylko delikatnie próbuje się zbliżyć. Jest bardzo spokojny i jakiś taki...zrerygnowany. Niepewny. Nie szczeka. Nie dopomina się...Ale jak tylko go dotknęłam

wtulił pychol w moją rękę...Tak bardzo się wtulał :placz::placz: I patrzył mi w oczy...
Kiedy trzeci raz podchodziłam do jego boksu, już sam mnie wypatrzył i zamerdał na przywitanie ogonem... No serce mi się ściska... On tam nie może pozostać:

On tak bardzo chce wyjść...
Pomóżmy mu się wydostać!!!
Rozmawiałam z pracownikami schroniska - wszyscy zgodnie twierdzą, że psiaczek jest kochany. Ostrożny, delikatny, spokojny, przyjazny, bardzo chętny do pieszczot. Zasługuje na bardzo dobry domek. I to szybko! Zanim zupełnie straci nadzieję...
Niestety o jego przeszłości nie wiemy nic - rudy został znaleziony. I nikt się po niego nie zgłosił. A to taki piękny pies:

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie potrzebny chociaż DT. Cokolwiek byleby go tylko wyciągnąć ze schronu!!! I dać nam czas na znalezienie nowego Dobrego Domku

Posted

Jejku, ale fajnie, że ktoś już Rudego zauważył! Dzięki dziewczyny!!
A oto jego banerek:

Jakby ktoś chciał wrzucić do swojego podpisu...

Posted

boże jaka bida... serce mi wyje jak widze takiego psiaka!!!próbuje sobie wyobrazić co taki piesek może myśleć???nagle jest gdzieś gdzie jest mnóstwo psów, nie ma swojego czlowieka... masakra!!!trzymam kciuki za szybkie znalezienie domku...tylko tyle moge zrobić...

Posted

Gos on jest przesliczny!!!
Czy jest kastrowany??A jak nie to czy bedzie?

No i tak sobie mysle ze moze allegro mu ktos zrobi?? Ja niestety nie umiem :oops:
I w naszej lokalnej prasie moze go oglosic po takiego ladnego pieska napewno ktos by przyjechal tylko ludziom trzeba go pokazac bo jakos mamy srednio rozgarniete spoleczenstwo tzn wiekszosci sie wydaje ze w schrona to sa tylko stare brzydkie kundle i nic innego.

Czytac nie umiem pytalam o wiek a jest nawet w naglowku ze 3 lata :oops:

Posted

emilia2280 napisał(a):

Musimy zdázyc go wykastrowac zanim jakis pseudo polozy na nim lapy. Zaplacé za kastracjé psiaka.

Emilia oska jestes jezli mowisz powaznie i mozesz wylozyc kase na kastracje. Napewno sie przyda i zostanie zrobiona. Masz racje pies jest piekny i mlody i moga sie z pseudo na niego polakomic!!!!!
Rozglosilam go na paru watkach i powklejalam na watki gdzie szukaja malych i srednich pieskow. Moze sie jkis domek skusi :)

Posted

[quote name='graynew']Emilia oska jestes jezli mowisz powaznie i mozesz wylozyc kase na kastracje. Napewno sie przyda i zostanie zrobiona. Masz racje pies jest piekny i mlody i moga sie z pseudo na niego polakomic!!!!!
Rozglosilam go na paru watkach i powklejalam na watki gdzie szukaja malych i srednich pieskow. Moze sie jkis domek skusi :)

W takich sprawach nigdy nie zartujé :razz:

Wyjezdzam na tydzien w ten weekend, wiéc jesli mam komus przeslac kasé na odjajczenie, to jutro jest ostatnia szansa przed wyjazdem, potem po 28-ym marca.

Posted

Już jestem.
emilia2280 nie wiem jak Ci dziękować!!! :loveu: Jeszcze dzisiaj wyślę Ci nr konta na priva...tylko trochę później, bo zaraz muszę lecieć...:oops:

Obetniemy mu jajeczka... Pogadam ze schronem... Bo rzeczywiście jakoś o pseudo nie pomyślała...nie wiem czemu :oops: I teraz się jeszcze bardziej zmartwiłam....

graynew allegro, to ja mu dzisiaj zrobię... Jakby ktoś mógł go porozgłaszać gdzie indziej...gumtree i takie tam.
Gazeta to świetny pomysł. Załatwię.
Porobię też ogłoszenia, żeby porozwieszać w klinikach i sklepach zoo...

Bardzo chciałabym go też na DT wyciągnąć, bo trochę się boję, że jako taki śliczny spaniel może trafić do niewłaściwych ludzi (już pomijam nawet pseudo), jako pies maskotka. A spaniela łatwo zepsuć i, żeby później nie wrócił do schronu, bo sprawia problemy...

Posted

Prawde mowiac nie wiem jak sie skontaktowac z metrem :( ani z Echem bo to chyba najbardziej poczytne gazety bo darmowe.

Co do numeru konta to super ze sie odezwalas i skontaktujesz sie z Emilia bo juz sie balam ze ona wyjedzie zanim Ty przeczytasz :)

Powklejalam go gdzie moglam dalam znac dziewczyna zeby podrzucaly watek. A co do DT to mysle,ze y sie przydal ale wkoncu normalni ludzie tez przychodza do schronu a tam chyba ma wieksze szanse na wypatrzenie niz u kogos w domu. No sama nie wiem.

Tak czy inaczej popisalam sobie i podrzucam mlodego na pierwsza strone :p

Posted

Tylko w sumie nie mamy pewności jak on się zachowa w domu...bo nic o nim nie wiadomo...

I tak się jeszcze zastanawiam...Czy ogłaszać go (chociażby czy robić allegro) przed kastracją. Bo sprawa wygląda ta:
-rozmawiałam z Ulv i uznałyśmy, że najlepiej będzie poprosić schronisko o kastrację osobiście
-Ulv jedzie tam w nd (ja dopiero we wtorek) więc ich o to zmolestuje
-{mam nadzieję, że do tego czasu go nie wydadzą!}
-na allegor napiszę, że piesek zostanie wyadoptowany już po kastracji, zeby odstraszyć potencjalnych pseudo
-co jeśli ktoś zadzwoni w jego sprawie do schronu(przed nd), a tam nawet nie będą wiedzieli, że mają go kastrować? :eviltong:
-no i nie mam jego numeru :oops: ale to chyba najmniejszy problem