zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]UWAGA![/B] [B] Z okolicy Kielc(najprawdopodobniej,ale niestety nie pewne na 100%!)[/B] Pani szuka psa bernardyna nie wykastrowanego "bo dzieci lubią malutkie bernardyny i jest piękny,a w okolicy nie ma bernardyna do zapłodnienia jej suki"..."wykastrowany mi nie potrzebny"... Przed Panią trzeba ostrzec innych od bernardynów lub bernardynopodobnych(szczeniaczki też wyglądają jak "słodkie kulki"-) będzie szukać psa nie wykastrowanego...nauczona doświadczeniem w przyszłości może kryć się z tym pomysłem... [B]tel. 60538..92[/B] ....niestety nie mam więcej informacji...zbyt szybko wypłynął temat kastracji i oczekiwań Pani. Quote
ANETTTA Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]torun ta pseudo [/B] akcja chyba rozpoczeta ponoc jest 17 owczarkow które maja trafic do schroniska schronisko tez ma ograniczone mozliwosci ... husky ..zabieraja dziewczyny od tej rasy nie wiem ile szt [B]kaukazy ...nie ma co z nimi zrobic ....potrzeba pomoc !!![/B] i [B]bernardyny potrzebna pomoc ile ich jest narazie nei wiem[/B] ponoc psy na metrowych łancuchach zaciązone maskara !!!!!!! porozsyłacie gdzie sie da moze ktos pomoże ..może ktoś przygranie jakas bide na dt ......dziewczyny czekaja na pomoc ja mam nr tel jakby co a do mnie 604-226-904 Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ANETTTA'][B]... ta pseudo [/B] akcja chyba rozpoczeta ponoc jest 17 owczarkow które maja trafic do schroniska schronisko tez ma ograniczone mozliwosci ... husky ..zabieraja dziewczyny od tej rasy nie wiem ile szt [B]kaukazy ...nie ma co z nimi zrobic ....potrzeba pomoc !!![/B] i [B]bernardyny potrzebna pomoc ile ich jest narazie nei wiem[/B] ponoc psy na metrowych łancuchach zaciązone maskara !!!!!!! porozsyłacie gdzie sie da moze ktos pomoże ..może ktoś przygranie jakas bide na dt ......dziewczyny czekaja na pomoc ja mam nr tel jakby co a do mnie 604-226-904[/QUOTE] Aneta...jakieś konkrety?...wątek?... rozesłałam na FB gdzie tylko mogłam...załóż wydarzenie i może na bieżąco potrzeby określaj... Quote
wilczka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ANETTTA'][B]torun ta pseudo [/B] akcja chyba rozpoczeta ponoc jest 17 owczarkow które maja trafic do schroniska schronisko tez ma ograniczone mozliwosci ... husky ..zabieraja dziewczyny od tej rasy nie wiem ile szt [B]kaukazy ...nie ma co z nimi zrobic ....potrzeba pomoc !!![/B] i [B]bernardyny potrzebna pomoc ile ich jest narazie nei wiem[/B] ponoc psy na metrowych łancuchach zaciązone maskara !!!!!!! porozsyłacie gdzie sie da moze ktos pomoże ..może ktoś przygranie jakas bide na dt ......dziewczyny czekaja na pomoc ja mam nr tel jakby co a do mnie 604-226-904[/QUOTE] jak by byl owczarek mlody-do roku/pies suka to weme.jak cos to fotki i info na pw. niestety tesc sie upier....lil na onkowate,benia slodka ale on chce onka. Quote
Malwi Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 zuzlikowa - mam prośbę .... jak nie chcesz z nami współpracować to przynajmniej nie pisz bzdur i nie obrabiaj nam dupy na FB ... bo to już jest przegięcie. Quote
ANETTTA Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='wilczka']jak by byl owczarek mlody-do roku/pies suka to weme.jak cos to fotki i info na pw. niestety tesc sie upier....lil na onkowate,benia slodka ale on chce onka.[/QUOTE] chyba rozmawiałysmy przez fon dzsiaj tak >>..??? dzwoniłas cos ie dowiedziałaś Quote
ANETTTA Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ANETTTA'][B]torun ta pseudo [/B] akcja chyba rozpoczeta ponoc jest 17 owczarkow które maja trafic do schroniska schronisko tez ma ograniczone mozliwosci ... husky ..zabieraja dziewczyny od tej rasy nie wiem ile szt [B]kaukazy ...nie ma co z nimi zrobic ....potrzeba pomoc !!![/B] i [B]bernardyny potrzebna pomoc ile ich jest narazie nei wiem[/B] ponoc psy na metrowych łancuchach zaciązone maskara !!!!!!! porozsyłacie gdzie sie da moze ktos pomoże ..może ktoś przygranie jakas bide na dt ......dziewczyny czekaja na pomoc ja mam nr tel jakby co a do mnie 604-226-904[/QUOTE] watek na dogo taki [url]http://www.dogomania.pl/threads/201148-FAM-Skatowane-szczeniaki-z-pseudohodowli-prosza-o-wsparcie-na-leczenie!?p=16242401#post16242401[/url] na FB jest wydarzenie nie ma linka i benek ponoc tylko 1 !!!!i oby tak było ponoć Fundacja Bernardyna ma go zabrac!!!! to on jakby bezpieczny ale mase ok 17 moze wiecej onków i tu jest najwieksza tragedia bo nimi nie ma sie kto zająć goldeny 1 kaukaz ponoć i nie wiadomo co jeszcze !!!!!! ponoc ok 60 psów ponoć !!! Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ANETTTA']watek na dogo taki [url]http://www.dogomania.pl/threads/201148-FAM-Skatowane-szczeniaki-z-pseudohodowli-prosza-o-wsparcie-na-leczenie!?p=16242401#post16242401[/url] na FB jest wydarzenie nie ma linka i benek ponoc tylko 1 !!!!i oby tak było ponoć Fundacja Bernardyna ma go zabrac!!!! to on jakby bezpieczny ale mase ok 17 moze wiecej onków i tu jest najwieksza tragedia bo nimi nie ma sie kto zająć goldeny 1 kaukaz ponoć i nie wiadomo co jeszcze !!!!!! ponoc ok 60 psów ponoć !!![/QUOTE] ...aż cierpnę,jak poradzą sobie z taką ilością psiaków... poszukam wydarzenia... Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='zuzlikowa']...aż cierpnę,jak poradzą sobie z taką ilością psiaków... poszukam wydarzenia...[/QUOTE] Anettta,czy tam sie już coś dzieje,czy dopiero jest planowane? ...bo jeśli planowane,to dobrze byłoby wyrzucać nazwę miejscowości,a tylko na pw przekazywać... Quote
wilczka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='ANETTTA']chyba rozmawiałysmy przez fon dzsiaj tak >>..??? dzwoniłas cos ie dowiedziałaś[/QUOTE] tak,tak-dziekuje dziewczyna ma byc dzisiaj na miejscu dowiedziec sie co i jak i ma byc nawet foto...czekam na dokladniejsze info od niej jak zbada stan na chile obecna Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jest chętny domek w Skarżysku na wielkiego psa,najlepiej benka.Dom sprawdzony-państwo już raz adoptowali psiaka od tej dogomaniaczki,która zgłasza zapotrzebowanie,z tym,że ona nie ma teraz żadnego do polecenia,bo nasz benek jest w trakcie leczenia. Benek by biegał luzem po podwórku-typowy stróż im potrzebny,żeby odstraszał.Wysyłam zuzlikowej e-mail dogomaniaczki,która szuka dla tych państwa benka lub innego niedźwiedzia;-) Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Nie wiem,nie pisali.Chodzi o to,żeby pilnował posesji i odstraszał. Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2']Nie wiem,nie pisali.Chodzi o to,żeby pilnował posesji i odstraszał.[/QUOTE] Zaraz napiszę do państwa...dzięki! Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [B]Dziewczyny,potrzebny pies niedźwiedź do bloku na Mazurach,do mieszkania z małymi dziećmi-wulkanami energii:1 i 4lata.Chodzi o to,żeby na 1000% był łagodny do dzieci,pięknie chodził na smyczy i ogólnie-nadawał się do mieszkania.Płeć nieważna[/B].Dom niesprawdzony,ale kobieta naprawdę wydaje się sensowna (pytała o naszego benka i były to pytania o dietę,niezbędne zabiegi itd.)Nasz benek z Wąchocka na razie nie jest do adopcji. Poleciłam jej niedźwiadka z wątku kieleckiego-typowo domowy (nie benek),waga ok.40kg,ale jest problem-pies bardzo agresywny do psów;raczej dom z ogrodem,bo w mieście nikt go na smyczy nie utrzyma jak zobaczy psa.Tzn.dziewczyny się upierają,że on się nadaje,ale ja jej uczciwie napisałam o jego wadzie,gdyż nie chcę zwrotu psa z Mazur;tym bardziej,że dopiero został porzucony przez właścicieli.Wg mnie taka cecha psa przy tej wadze wyklucza psa z miasta i spacerków na smyczy. Jak macie jakiegoś,to piszcie na pw.Jak babka nie adoptuje tego psiaka,to będę polecać inne. Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2'][B]Dziewczyny,potrzebny pies niedźwiedź do bloku na Mazurach,do mieszkania z małymi dziećmi-wulkanami energii:1 i 4lata.Chodzi o to,żeby na 1000% był łagodny do dzieci,pięknie chodził na smyczy i ogólnie-nadawał się do mieszkania.Płeć nieważna[/B].Dom niesprawdzony,ale kobieta naprawdę wydaje się sensowna (pytała o naszego benka i były to pytania o dietę,niezbędne zabiegi itd.)Nasz benek z Wąchocka na razie nie jest do adopcji. Poleciłam jej niedźwiadka z wątku kieleckiego-typowo domowy (nie benek),waga ok.40kg,ale jest problem-pies bardzo agresywny do psów;raczej dom z ogrodem,bo w mieście nikt go na smyczy nie utrzyma jak zobaczy psa.Tzn.dziewczyny się upierają,że on się nadaje,ale ja jej uczciwie napisałam o jego wadzie,gdyż nie chcę zwrotu psa z Mazur;tym bardziej,że dopiero został porzucony przez właścicieli.Wg mnie taka cecha psa przy tej wadze wyklucza psa z miasta i spacerków na smyczy. Jak macie jakiegoś,to piszcie na pw.Jak babka nie adoptuje tego psiaka,to będę polecać inne.[/QUOTE] Zuzka...podrzuć namiary ludzi (miałam z tamtych rejonów domy,które wylądowały na czarnych kwiatkach...i coś mnie niepokoi,więc chcę to sprawdzić)...a jeśli pojawią się następni chętni na ogromniaste psiaki podawaj im linka do strony adopcyjnej benków i benkopodobnych na FB- jest aktualizowana i są fotki ,namiary na opiekunów... [URL="http://www.facebook.com/home.php?sk=group_146526025402558&id=151589911562836#%21/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744"]http://www.facebook.com/home.php?sk=group_146526025402558&id=151589911562836#!/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744[/URL] Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2'][B]Dziewczyny,potrzebny pies niedźwiedź do bloku na Mazurach,do mieszkania z małymi dziećmi-wulkanami energii:1 i 4lata.Chodzi o to,żeby na 1000% był łagodny do dzieci,pięknie chodził na smyczy i ogólnie-nadawał się do mieszkania.Płeć nieważna[/B].Dom niesprawdzony,ale kobieta naprawdę wydaje się sensowna (pytała o naszego benka i były to pytania o dietę,niezbędne zabiegi itd.)Nasz benek z Wąchocka na razie nie jest do adopcji. Poleciłam jej niedźwiadka z wątku kieleckiego-typowo domowy (nie benek),waga ok.40kg,ale jest problem-pies bardzo agresywny do psów;raczej dom z ogrodem,bo w mieście nikt go na smyczy nie utrzyma jak zobaczy psa.Tzn.dziewczyny się upierają,że on się nadaje,ale ja jej uczciwie napisałam o jego wadzie,gdyż nie chcę zwrotu psa z Mazur;tym bardziej,że dopiero został porzucony przez właścicieli.Wg mnie taka cecha psa przy tej wadze wyklucza psa z miasta i spacerków na smyczy. Jak macie jakiegoś,to piszcie na pw.Jak babka nie adoptuje tego psiaka,to będę polecać inne.[/QUOTE] Zuzka...podrzuć namiary ludzi (miałam z tamtych rejonów domy,które wylądowały na czarnych kwiatkach...i coś mnie niepokoi,więc chcę to sprawdzić)...a jeśli pojawią się następni chętni na ogromniaste psiaki podawaj im linka do strony adopcyjnej benków i benkopodobnych na FB- jest aktualizowana i są fotki ,namiary na opiekunów...jest też ew. notatka,że nadają się do dzieci... [URL="http://www.facebook.com/home.php?sk=group_146526025402558&id=151589911562836#%21/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744"]http://www.facebook.com/home.php?sk=group_146526025402558&id=151589911562836#!/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744[/URL] Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ta kobieta jednak nie chce już takiego wielkoluda.Woli psa do kolan-średniaka.Link będę wysyłać. Quote
Rumi. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 A może zaraz będzie chciała Yorka? Złe mam podejrzenia jeśli się tak rozmyśla ciągle.... Ale może podsuń jej Kubę? jest trochę większy niż do kolana ale mniejszy niż benek :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/200641-POMOCY-dla-Kuby-od-9-lutego-traci-DT-nie-ma-gdzie-i%C5%9B%C4%87.-Pilnie-potrzebny-DT-lub-hotel.?highlight=Kuba[/url] Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Babka nie ma doświadczenia z psami i chyba szukała benka,myśląc,że każdy benek to rodzinny Bethowen.Pogadałam z nią i zrozumiała,że benek nie jest dla nich,że wolą mniejszego,ale nie małego,bo taki nie miałby szans na przeżycie w domu z małymi dziećmi.I to prawda-pies do domu z malcami,to spaniel lub większy,ale nie mniejszy. Quote
Rumi. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 tylko nie mów mi o spanielu błagam! Ludzie myślą że to taki piesek rodzinny, biorą spanielka z pseudo lub schroniska i oddają, bo spaniele z pseudohodowli najczęściej gryzą, bo mieszanki tam są wybuchowe(sama się w schronie zajmuję takimi spanielami). Poszukaj na dogo psiaków lub daj ogłoszenie grzecznościowe w dziele "przygarnę psa", będziesz miała trochę propozycji napewno Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ŻOJO...dzieciak bernardyna i leonbergera...?...w schronisku w ok.Częstochowy! 7...8 miesięcy max...pilnie potrezbuje domu! Pomóżcie...zajrzyjcie... [URL="http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#%21/album.php?aid=23887&id=122870101115744"]http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/album.php?aid=23887&id=122870101115744[/URL] [U]...nie udaje sie wstawić fotki...:shake:[/U][URL="http://img248.imageshack.us/i/dsc02483q.jpg/"] [/URL][URL="http://imageshack.us"][/URL] Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='greatmadwomen']tylko nie mów mi o spanielu błagam! Ludzie myślą że to taki piesek rodzinny, biorą spanielka z pseudo lub schroniska i oddają, bo spaniele z pseudohodowli najczęściej gryzą, bo mieszanki tam są wybuchowe(sama się w schronie zajmuję takimi spanielami). Poszukaj na dogo psiaków lub daj ogłoszenie grzecznościowe w dziele "przygarnę psa", będziesz miała trochę propozycji napewno[/QUOTE] Źle zrozumiałaś-miałam na myśli wzrost spaniela.A o mieszankach spanieli wiem jakie są.Rasowe są super,a mieszańce-odwrotnie.Choć mój mix był rodzinny;-) Quote
Rumi. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Wiem że chodziło o wzrost ale chciałam aby było jasne. Bardzo rzadko te w typie rasy są łagodne, ale się zdarzają :) Quote
nescca Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Mam nastepny przypadek umęczonego Benia. Zamknięty w ciemnej komórce i bity za każde szczeknięcie popada w apatię. Ja jutro wyjeżdżam ,ale moi inspektorzy idą jutro na akcję. Mam nadzieję ,że to będzie albo zrzeczenie albo odebranie. Ale psiaka tam nie zostawimy. Ponoć wcześniej był to miły i radosny pies....trzymany w domku. Mam nadzieję,że pomożecie znaleźć Mu dom.... Quote
Recommended Posts