Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zuzka2']Źle zrozumiałaś-miałam na myśli wzrost spaniela.A o mieszankach spanieli wiem jakie są.Rasowe są super,a mieszańce-odwrotnie.Choć mój mix był rodzinny;-)

jeśli chcą psiaka rodzinnego, przytulaśnego do dzieci, a mają miejsce na większego psa ( tak wnioskuje skoro szukali bernardyna ) to u mnie w schronisku jest mix Samojeda - troche ponad kolano , łagodny jak Baranek - tuta jego wątek : http://www.dogomania.pl/threads/201581

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nescca']Mam nastepny przypadek umęczonego Benia. Zamknięty w ciemnej komórce i bity za każde szczeknięcie popada w apatię. Ja jutro wyjeżdżam ,ale moi inspektorzy idą jutro na akcję. Mam nadzieję ,że to będzie albo zrzeczenie albo odebranie. Ale psiaka tam nie zostawimy. Ponoć wcześniej był to miły i radosny pies....trzymany w domku. Mam nadzieję,że pomożecie znaleźć Mu dom....[/QUOTE]
Na pewno Go ogłosimy. Daj tylko znać.

Posted

[quote name='Malwi']jeśli chcą psiaka rodzinnego, przytulaśnego do dzieci, a mają miejsce na większego psa ( tak wnioskuje skoro szukali bernardyna ) to u mnie w schronisku jest mix Samojeda - troche ponad kolano , łagodny jak Baranek - tuta jego wątek : http://www.dogomania.pl/threads/201581

Piękny pies...ale tak się zastanawiałam i szczerze mówiąc chyba trzeba Pani uswiadomić jeszcze,że nie tylko wielkość może być problemem...jednak przy tak małych dzieciach,które w tym wieku jednak na poziomie podłogi są,trzeba pamiętać,że czystość i sterylność tych podłóg będzie trudna do utrzymania,a sierść, kłaki, piasek...będą codziennością...nie wiem,na ile Pani sobie zdaje z tego sprawę...
Dobrze by było gdyby podejmując decyzję,brała i to pod uwagę...a psiak też bez wzgędu na wielkość i sierść może zaniemóc...czy wystarczy czasu wtedy by nim sie zająć?
...jest trochę spraw,które osobom niedoświadczonym jednak chyba trzeba podrzucić...Być może to wszystko nie jest problemem,ale podejmując decyzję niech mają świadomość tych sytuacji...

Posted

[quote name='nescca']Mam nastepny przypadek umęczonego Benia. Zamknięty w ciemnej komórce i bity za każde szczeknięcie popada w apatię. Ja jutro wyjeżdżam ,ale moi inspektorzy idą jutro na akcję. Mam nadzieję ,że to będzie albo zrzeczenie albo odebranie. Ale psiaka tam nie zostawimy. Ponoć wcześniej był to miły i radosny pies....trzymany w domku. Mam nadzieję,że pomożecie znaleźć Mu dom....[/QUOTE]

...czekamy na informacje...

Posted

[quote name='zuzlikowa']Piękny pies...ale tak się zastanawiałam i szczerze mówiąc chyba trzeba Pani uswiadomić jeszcze,że nie tylko wielkość może być problemem...jednak przy tak małych dzieciach,które w tym wieku jednak na poziomie podłogi są,trzeba pamiętać,że czystość i sterylność tych podłóg będzie trudna do utrzymania,a sierść, kłaki, piasek...będą codziennością...nie wiem,na ile Pani sobie zdaje z tego sprawę...
Dobrze by było gdyby podejmując decyzję,brała i to pod uwagę...a psiak też bez wzgędu na wielkość i sierść może zaniemóc...czy wystarczy czasu wtedy by nim sie zająć?
...jest trochę spraw,które osobom niedoświadczonym jednak chyba trzeba podrzucić...Być może to wszystko nie jest problemem,ale podejmując decyzję niech mają świadomość tych sytuacji...[/QUOTE]

Faktycznie sporo trzeba powiedzieć,ale ja odsyłam do doświadczonych osób wysyłając linki z namiarami na tzw.stare wygi;-)od adopcji.Tylko szukam domów i chętnych,a sprawy decyzyjne i ostateczne ustalenia to nie moja rola;-)Pewnie bym jej mogła gadać i gadać,ale niech rozmawia z konkretną osobą o konkretnym psie:-)

Posted

czekamy na wiesci ...plis i pomozemy

Posted

poprzednie |następne

Osoby na tym zdjęciu:
Osoby, które dodały pinezki:

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenia: tak

Niezwykle łagodna i ułożona sunia , nadaje się dla rodziny z dziećmi.
Lubi towarzystwo innych psów.
Umie chodzić na smyczy, uwielbia spacery i zabawy.
Jest niebywale sympatyczna i grzeczna.
Jeśli szukasz dużej grzecznej bernardynki to właśnie ją znalazłeś!!!

kontakt w sprawie adopcji:
tel: 500 782 089
e-mail: [email protected]

Posted

[quote name='ANETTTA']poprzednie |następne

Osoby na tym zdjęciu:
Osoby, które dodały pinezki:

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenia: tak

Niezwykle łagodna i ułożona sunia , nadaje się dla rodziny z dziećmi.
Lubi towarzystwo innych psów.
Umie chodzić na smyczy, uwielbia spacery i zabawy.
Jest niebywale sympatyczna i grzeczna.
Jeśli szukasz dużej grzecznej bernardynki to właśnie ją znalazłeś!!!

kontakt w sprawie adopcji:
tel: 500 782 089
e-mail: [email protected]

Anettta,o co tu chodzi?...skąd ten tekst i kogo dotyczy?

Posted

ANETTTA napisał(a):
skopiowany z NK

ogłoszenia mają byc robione w takeij formie jak tu pisze i z takimi namiarami

sunia przebywa w schronisku

inf gdzie nie wolno podawac

Bez zdjęć i choć orientacyjnego wskazania w którym rejonie kraju?

Posted

[quote name='qeram']W schronisku w Białej podlaskiej jest suka mix benka. Podobno łagodna, przytulasta. Czekam na wiecej informacji.

...jak dostaniesz info,wstawiaj,ja na razie wstawiam na stronę adopcyjną benków nie ma co czekać...podam na razie namiary mailowe na siebie,jakby co pytaj też o kontakt...ok?

Posted

jestem zaszczycona......
na kogo namiary? wstawie panne w takim razie u siebie na fb

a jak bedzie jakies info to wyslijcie mi na pw-a co:)jak mnie taki zaszczyt b kopnął to dostanie 20 ogloszen w prezencie od cioci wilczki,tylko musze miec cos zeby wpisac w ogloszenia

Posted

Kochana wilczko...dałam namiary na kierownika schroniska nic nie pisząc o tym,które to schronisko...martwi mnie ten brak sterylki...zerknij w treść folderu SABA_MAMA Niedźwiedzica...czy nie trzeba czegoś poprawić...ogromnie dziękuję za SABCIĘ_Mamę Niedźwiedzicę...:loveu::loveu::loveu:

A...łatwo możesz rozsyłać foldery z tej strony
http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744

..to folder Niedźwiedzicy ślicznej!
http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/album.php?aid=24044&id=122870101115744

...jeśli się mądrzę...sorry,ale niedawno się nauczyłam,to teraz wszystkim te informacje wciskam-chcą,czy nie:evil_lol:...sorry!