ASICAiBREGO Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Kopiuje z allegro: "Dnia 16.03.09 znalazłem psa rasy husky lub bardzo do husky'ego podobnego. Psa oddam TYLKO osobie, której on uciekł. Kontakt - gg 3091232" Z rozmowy z dziewczyną, która znalazła psa: - nie da zdjęcia, bo ma dla niego dom, i nie chce go nikomu oddać tylko właścicielowi, a uważa że własciciel powinien psa sam opisać - pies drobnej budowy - chudy, wystraszony, wygłodzony - czarna sierść, przechodząca w rudą, a nastepnie w biel - nie ma czipa Może ktoś szuka takiego?? Quote
ASICAiBREGO Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Z tego co mi wiadomo, dziołcha już śpi, napisałam do niej, mam nadzieje, że jutro mi odpowie, + to że cały czas męczę ją o zdjęcie, ale się uparła.... a ja wiem z doświadczenia, że nawet jak właściciel nie zobaczy ogłoszenia, to może jakis dobry duszek skojaży fotę i da znać właścicielowi.... no ale cóż... Quote
jolek68 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 fakt Częstochowa jest dość daleko :shake: ale nasz "trójkąt" już dosyć długo szuka swoich psów :shake: może jak ma dostęp do netu to niech zajrzy na dogo i zobaczy nasze wątki :p może zmieni zdanie i da foto:mad: Quote
ASICAiBREGO Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 No ja już wszelakie argumenty wyciągałam żeby ta fote dała..... Jak się uprze i nie da, to najwyżej wszystkie trzy sie do niej odezwijcie. Quote
14ankaaaa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Mój chyba odpada, bo ''drobna budowa", no chociaż ciężko stwierdzić co ma na myśli... No i "sierść przechodząca w rudą" też raczej nie. Chociaż chyba warto sprawdzić bo skoro sama nie chce za dużo powiedzieć... Swoją drogą troche dziwne. Nie dając zdjęcia psa odbiera mu szansę na to że ktoś go skojarzy i da znać właścicielowi:shake:. Quote
agata_lodz Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Dziewczyna ma swoje racje - nie chce oddać psa byle komu tylko właścicielowi a ew. ma dla niego dobry dom. Pies pewnie ma jakieś znaki szczególne, które tylko właściciel rozpozna, a patrząc na zdjęcie każdy może może bezczelnie skłamać "tak, tak ależ oczywiście że to mój" (o co broń boże żadnej z was nie podejrzewam) :) Na pewno psa odda jeśli znajdzie się właściciel i na pewno skrupulatnie sprawdzi wszystko co do niej napiszecie. Gdyby nie chciał zwrócić psa to nie ogłaszałaby że go znalazła. Przecież tak naprawdę to sobie robi dodatkową pracę, bo teraz będzie musiała sprawdzać każde przesłane przez was zgłoszenie zaginionego psiaka, porównywać zdjęcia i oceniać czy to ten czy nie ten. A przecież mogłaby siedzieć na tyłku i czekać aż ktoś sam się zgłosi... Z jednej strony więc utrudnia, a z drugiej dba o dobro psa. Quote
marcysia51 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Ja tez ją meczę o zdjecie ale nic. W końcu wysłałam jej zdjecia swojego aby porównała z tamtym.Może tez tak zróbcie,jak będzie miała chociaz cień wątpliwości to może prześle zdjecie :) Quote
marcysia51 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 No i po ptakach,pies uciekł od tej kobitki :( Quote
ASICAiBREGO Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 No mi tez napisala, ze pies uciekł jej z podwórka.... o tyle dziwne, że ona ,ma na tym samym podwórku swojego huskiego, zastanawiam się dlaczego oba nie uciekły, choć z drugiej strony wcześniej mówiła, że się gryzły.... Tak czy inaczej odnośnie oczu- brązowe ma Quote
jolek68 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 jak uciekł to jest nadzieja że ktoś go może znowu ogłosi :p co za babol :mad: dziś dostałam info o innym znalezionym sh, zadzwoniłam i poprosiłam o zdjęcia, oczywiście opisałam swojego(raczej nie mój ale inni też szukają swoich psów) i nie było żadnego problemu, a tu :angryy: Quote
14ankaaaa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Ech, ja też pisałam, a w odpowiedzi otrzymałam prośbę żebyśmy wszyscy z tego forum dali sobie spokój i że psa już nie ma... Ale jak tutaj dać sobie spokój jak niewiadomo czy to nie był pies kogoś z nas:shake: Quote
Recommended Posts