BARADA9528 Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Witam. Mela ma 7,5lat. Jest naszym KOCHANYM PRZYJACIELEM,niesttey nie stac mnie na leczenie Meluni :-( Bardzo prosimy o udostępnienie linka z prośbą o pomoc dla Meli,która bez pomocy osób o WIELKIM SERCU ,którzy wpłacą choc 1zł lub udostępnią linka .Bez Waszej pomocy Melunia może wyruszyć za Tęczowy Most...;-( https://zrzutka.pl/9bssm8 Quote
Sowa Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 A jakie wyniki rentgena płuc? Przerzuty wykluczone? Quote
bou Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 "Witam serdecznie. Mam CUDOWNĄ sunię Leonbergerke,która ma 7,5 latek. Niedawno u Meluni zdiagnozowano kostniakomięsaka.Melcia się męczy,ledwo chodzi ( kuleje ). Mieszkamy na 2 piętrze w kamienicy i schodzenie czy wchodzenie po schodach jest bardzo trudne ;-( We środę 14.02 idziemy na RTG klatki piersiowej sprawdzić czy sa przerzuty. Nie wiem jak mam Meli pomóc ;-( ,co mogę zrobić aby ulżyć Meli w bólu??? Czy jest szansa aby wyleczyć Melunię??? Jakie są rokowania???" To Twój post z ub.niedzieli. =========================================================================================================================== Twardo chodzę po ziemi więc pozwól,że podzielę się refleksjami. * Sunia choruje na jeden z najagresywniejszych i sprawiających najwięcej cierpienia nowotwór.("męczy się,kuleje..") * Rokowania - z pewnościa wet poinformował Cię,jakie są rokowania (bardzo złe,nawet wysoka amputacja łapy nic nie da,to za ciężki pies,zeby sobie poradził) * ze zdjęcia wynika,że to bardzo zaawansowane stadium choroby (a co RTG klatki piersiowej?co z ewentualnymi przerzutami?) * żeby ulżyć psu w bólu - nie wolno do niego dopuszczać,więc jeśli reaguje na mocne leki p/bólowe,to podawać je w najwyższych dopuszczalnych dawkach.Trzeba też Ci wiedzieć,że najtrudniejszy do opanowania - zarówno u ludzi jak i u psów - jest nowotworowy ból kości. * szansa na wyleczenie...a wet dał psu taka szansę?powiedział Ci,że można sunię wyleczyć?Z pewnością - NIE. I na koniec...Mela towarzyszyła Ci wiele lat,była Twoim przyjacielem,ufa Ci...nie zawiedź tego zaufania,nie zgadzaj się na cierpienie,którego pies nie chce pokazywać,więc jesli je dostrzegasz,to znaczy,że jej cierpienie jest w tym momencie ogromne...Dostrzeżesz - mam nadzieję moment,kiedy trzeba je będzie zakończyć.. (lepiej godzinę za wcześnie,niż 5 minut za póxno).Żadne żywe stworzenie nie powinno cierpieć bólu w skali niewyobrażalnej..Dla ludzi są hospicja,rózne kombinacje leków p/bólowych etc...A dla naszych przyjaciół?Ich los jest w naszych rękach... I jeszcze jedno:na co właściwie chcesz zebrać pieniądzę?Siedem tysięcy?Na jakie leczenie taka gigantyczna kwota??Nie widzę żadnej dokumentacji lekarskiej z konkretnymi propozycjami leczenia. BARADO9528...Mela już kroczy w kierunku TM. Przykro mi.Naprawdę. Quote
elik Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 20 godzin temu, bou napisał: . . . Twardo chodzę po ziemi więc pozwól,że podzielę się refleksjami. . . . BARADO9528...Mela już kroczy w kierunku TM. Przykro mi.Naprawdę. Nie można nic ująć, ale można, a nawet trzeba dodać. Bou była bardzo subtelna w swojej wypowiedzi. Cytat Mela już kroczy w kierunku TM. A kroczy wielkimi krokami w ogromnym bólu. Jeśli masz choć trochu uczucia dla tej biednej suni, to skrócisz jej cierpienie. Nie będziesz zarabiać na jej bólu. Quote
bou Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 6 godzin temu, elik napisał: Nie będziesz zarabiać na jej bólu. ech...elik...na wszystkim można zarobić,każdego naiwnego wykorzystać...Albo ktoś jest tu bezmózgiem,albo potworem,wybór jest trudny. Quote
elik Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 Ja jednak mam nadzieję, że BARADA9528 ulituje się nad sunią i nie pozwoli jej cierpieć. Sunia cierpi ogromny ból i ratunku dla niej nie ma innego, jak tylko skrócić jej męki. Quote
Nadziejka Posted April 27, 2018 Posted April 27, 2018 Meluniu cudna zajrze chociaz obys nie cierpala serdunko cudna sciskam tulinkam ciezkie wszytko ciezkie ... Quote
Recommended Posts