Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Renata5']Przynajmniej powinien byc domowy,bo w kojcu to ona siedzi:roll:[/quote]

Też tak myślę, tylko Gonia pisała, że Bobik do domowego miał iść, więc tylko się upewniam, że to ten sam.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek jest pewny- tan hotelik domowy. Kladeczka będzie u Morii w Elblągu. To jest wiadomość od Ihabe- ona rozmawiała i otrzymala zapewnienie. Do wtorku niestety Wioletka ma mnóstwo spraw ktore musi załatwic i wykończyć. Szykujcie więc Kładeczkę mam nadzieję ze pod koniec przyszlego tygodnia- o dokladnym terminie napisze.
Co do kosztów też napiszę, mam nadzieję, że będzie 250 bo ladeczka nie jest duża.
Wstępnie cieszmy sie, że domek jest a teraz zbierajmy deklaracje:))JA mogę 15 zł niestety- nie więcej...:roll:

Posted

super,ze u Morii jest miejsce:p
czy ona sama przyjedzie po Kładeczkę?czy bedzie kontaktowała się ze schroniskiem-bo zapewne umowa adopcyjna zostanie spisana na nią. dajcie znac bo jak nie to trzeba bedzie coś mysleć jak to zorganizować.;)

Kładka szanse adopcyjne ma bardzo małe-czy u Morii jakby co to hotelik jest dożywotni?To się bidulka niedługo wybiega!!:multi:

ps. transport pod elbląg by był:cool3:

Posted

Jestem po rozmowie z Morią. Kłdka, tak jak pisalam będzie w domku, a cena jest 10 zł za dobę(pies średni), czyli musimy miec 300zł(za Alfika płacimy 250, ale to "jamnikowaty" potworek jest:roll:)...
Jeśli chodzi o transport- i o resztę spraw adopcyjnych, umówiłam sie z Wioletką na wtorek- bede dzwoniła...do tego czasu musi pozalatwiac mnostwo swoich bardzo ważnych spraw, teraz tez nie mogla rozmawiac- szła akurat na przedstawienie do swojego dziecka.
Moria oczywiście zdaje sobie sprawę, że Kladeczka to prawdopodobnie u Nije zostanie na zawsze....ale Moria to nie problem- musimy pamiętać skladając deklaracje, ze to może potrwać...więc miejmy to na uwadze zapraszając ludzi i prosząc o fundusze.
Na teraz uważam, że każda z nas powinna przede wszystkim rozsyłac watek gdzie się da i błagac chociaż o 5 zł stalych deklaracji...wstępnie ponad 100 zł już mamy, wiec jeszcze "tylko" 40 cioteczek po 5 zł i wszystko gra.
Myślę, że teraz to jest najważniejsze...beż pelnej deklaracji- nie możemy ruszac z miejsca- to będzie prawdopodobnie dożywotni DT- wiec sprawa finansów musi być dopięta na ostatni guzik i pewna na 100%:roll:
To jak../??? zaczynamy dzialanie cioteczki???

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']

ps. transport pod elbląg by był:cool3:[/quote]
Pod Elbląg??Jak to rozumieć??Kto by mógł jechać i jakie ewentualne koszty wchodzą w gre???

Posted

Pod Elbląg bo osoba boi się jechać przez miasto- mała wprawa w prowadzeniu auta w wielkich miastach;) Osoba ta to Sonia 1-zna Kładkę i schron, także nie powinno być problemów z wydaniem i przewiezieniem.
Transport jest za darmo!

Ja stałej kwoty zdeklarować nie mogę- będę jednak wpłacać na ile będę mogła kwoty jednorazowe, albo wspomagać wysłaniem karmy , bądz robic bazarki.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Pod Elbląg bo osoba boi sie jechac przez miasto- mała wprawa w prowadzeniu auta w wielkich miastach;) Osoba ta to Sonia 1-zna Kładkę i schron, także nie powinno być problemów z wydaniem i przewiezieniem.
Transport jest za darmo![/quote]:multi::multi::multi:To byłoby superaśno!!!!:multi::multi:Pod Elbląg to juz Moria na pewno wyjedzie po sunie- z tym nie będzie problemu. No, a że transport gratis- to juz w ogóle czadowo:lol::lol::lol:
No...rzadko się tak dzieje, ze jako pierwszy- gotowy jest transport- ale to mam nadzieje dobrze wróży dla Suni. Teraz cioteczki rozsyłajmywątek gdzie sie da i prośmy nawet blagajmy kogo sie da o pomoc....musi sie udać....zaraz zrobię wstęopne podsumowanie deklaracji stałych.

Posted

[U]Deklaracje stałe na dziś:[/U]
[B]Ihabe- 50 zł
Renata5- 15 zł
Sosnikowa- 20 zł
Gonia66- 15 zł[/B]
NA dziś mamy więc równą stówkę....mało...stanowczo za mało....cioteczki...ratunku!!!!!!

Posted

Napisałam do dziewczyn w Niemczech. One mają tam taka instytucję "ojca chrzesteng" czyli po prostu wirtualnego opiekuna. Poprosiłam, żeby spróbowały znaleźć kogoś dla Kładki. MOże się uda, to nam trochę finansowo ulży, choć cała kwota to nie będzie..

Posted

kurcze stałej deklaracji na razie nie mogę obiecać:oops: -mam już kilka a własnie straciłam pracę i byłoby to z mojej strony wielkie świństwo nie wywiazywac sie z deklaracji. Narazie mam zas. pielęgnacyjny to choć mi na leki i tamte psy starczy:oops:
Od czasu do czasu coś dorzucę:roll:

Posted

Dopiero trafiłam na wątek Kładki. Bardzo wzruszająca jest historia jej i Bobika:placz:
Szkoda tylko, że nie było szczęśliwego zakończenia.Teraz jestem bez grosza i nie mogę wspomóc suni , ale wątek zapisuje.

Posted

Znalazłam cioteczkę (na razie nie piszę którą, bo nie mam oficjalnej zgody- pewnie sama napisze), która może płacić 100zł, ale od lipca- bo do tego czasu płaci na jednego pieska, ktorego zabiera w lipcu do siebie aż 250 zł(a jest to kropla w morzu Jej zobowiązań). Tak więc gdyby jakieś cioteczki bały sie stałej deklaracji na dożywocie, może wesprą Kładeczkę przez 2 miesiące (czyli deklaracje na dwie wpłaty- tak "zastepczo")..???Prosimy...bardzo....:loveu::loveu::loveu:

Posted

szef ( Gonia66) wydał rozkaz a ja jako zdyscyplinowany szeregowiec natychmiast go wykonuje :evil_lol::evil_lol: zapisuje sie na listę ciotek ale wątek przeczytam sobie jutro :diabloti:

Posted

[quote name='marysia55']szef ( Gonia66) wydał rozkaz a ja jako zdyscyplinowany szeregowiec natychmiast go wykonuje :evil_lol::evil_lol: zapisuje sie na listę ciotek ale wątek przeczytam sobie jutro :diabloti:[/quote]
Ech..Marysiu...Ty nasza kochana cioteczko....dziękuję, że jesteś z nami i z Kladeczką:loveu::loveu:

Posted

I ja się melduję. Poproszę o nr konta. Wyślę 50zł. Wieźcie sunię jak najszybciej, bo będzie za późno.

Tu jest wątek podobnej psiej miłości:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dygus-nie-zyje-blagamy-o-pomoc-dla-dygusiowej-razem-odmienmy-jej-los-pomocy-104533/index33.html[/URL]

Posted

Zaglądnijcie też do Trusi-od 12 lat w tym samym schronisku co Kładka:-(

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/trusia-w-schronisku-12-lat-133964/#post12293994[/URL]

Posted

[quote name='agata51']I ja się melduję. Poproszę o nr konta. Wyślę 50zł. Wieźcie sunię jak najszybciej, bo będzie za późno.

Tu jest wątek podobnej psiej miłości:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dygus-nie-zyje-blagamy-o-pomoc-dla-dygusiowej-razem-odmienmy-jej-los-pomocy-104533/index33.html[/URL][/quote]
Witamy citeczkę Agatkę- również niezawodną w pogotowiu SOS:loveu::loveu::loveu:BArdzo już dziękujemy:loveu::loveu:- tylko napisz nam prosze Agatko, czy to deklaracja stala, czy jednorazowa ( a może dwumiesięczna- bo takie też nam potrzebne na 100zł:oops::oops:)...???:lol::lol:
A jeśli chodzi o numer konta to jeszcze nie ustaliłyśmy kto będzie zbierał kaskę- musimy najpierw zebrać deklaracje:lol::lol:Ale jakby co- będę pamiętała:loveu::loveu:
ps. Dobrze, że wczoraj ucieklam spac- po kilku miłych wątkach- wreszcie w lepszym niz ostatnio nastroju..gdybym jeszcze trochę posiedziala i weszla na ten wątek..potem na wątej Dygusiowej....:-(:-(Jeszcze tam nie bylam ale już mi smutno.....

Posted

[quote name='gonia66']Witamy citeczkę Agatkę- również niezawodną w pogotowiu SOS:loveu::loveu::loveu:BArdzo już dziękujemy:loveu::loveu:- tylko napisz nam prosze Agatko, czy to deklaracja stala, czy jednorazowa ( a może dwumiesięczna- bo takie też nam potrzebne na 100zł:oops::oops:)...???:lol::lol:
A jeśli chodzi o numer konta to jeszcze nie ustaliłyśmy kto będzie zbierał kaskę- musimy najpierw zebrać deklaracje:lol::lol:Ale jakby co- będę pamiętała:loveu::loveu:
ps. Dobrze, że wczoraj ucieklam spac- po kilku miłych wątkach- wreszcie w lepszym niz ostatnio nastroju..gdybym jeszcze trochę posiedziala i weszla na ten wątek..potem na wątej Dygusiowej....:-(:-(Jeszcze tam nie bylam ale już mi smutno.....[/quote]

A mnie to nikt tak ładnie nie powitał :mad: :evil_lol::eviltong:

Posted

Gonia66 co do wątku Trusi. Trusia w schronie jest od 1996 roku i znów płaczę... bo jest to bardzo podobna para do Bobika i Kładki. Trusia ieszka w boksie ze swoim 'mężem' Sznubusiem... Cudowne psiaki. A wątek założyła im Asia... nasza wolontariuszka, która nie zagląda już tu chyba. Ja chciałam im założyć wspólny wątek, ale zobaczyłam, że Aśka już coś napisała... Czy można coś zrobić, żeby zrobić z tego wątku Trusi zrobić wątek jej i Sznubusia ? Jest taki problem, że asia pewnie nie wie jak zmienić tutuł, a ja nie znam jej hasła ni nic...

Tytuł wątku... mogę zmienić. Tylko Goniu, na jaki ??

Pozdrawiam.