Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goniu ale co to znaczy "swoje wirtualne" pieski?
Kładka nim nie jest?:roll:
To Ty zabiegałaś o to aby ją wyciąganc do hotelu i dzięki Tobie jest u Morii- na szczęście!!...dlatego nas po prostu zdziwiła Twoja nieobecność na wątku,ze zapomniałaś o Kładzi..a przecież im więcej nas tu tym lepiej;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Goniu ale co to znaczy "swoje wirtualne" pieski?
Kładka nim nie jest?:roll:
To Ty zabiegałaś o to aby ją wyciąganc do hotelu i dzięki Tobie jest u Morii- na szczęście!!...dlatego nas po prostu zdziwiła Twoja nieobecność na wątku,ze zapomniałaś o Kładzi..a przecież im więcej nas tu tym lepiej;)[/quote]
taK...masz racje.ale zrobiłam, co mogłam i zostawiłam Kładzie z Wami- pod dobrą opieką...tego jestem pewna...pisząc "swoje wirtualne" mam na myśli te konkretnie, ktorych finanse prowadzę- bo tam tez musze pilnowac i przypominać...tak robie i sie na nikogo nie wkurzam...bo znam zycie..ale też sie nie wyrabiam, bo w miedzyczasie gdzieś, ktos mnie prosi o pomoc- to tam biegne....pomagam jak umiem...a poniewaz o Kladeczke byłam po protu spokojna- to nie zagladalam tam(zwlaszcza widząc tytul watku- wiedzialam, ze ma sie dobrze)..wiedzialam , ze gdzies powinnam jeszcze wplacic kasę..i nawet w zeszlym miesiacu wplacilam- tylko na sunie ktora dawno jest w domku...o wpłatach dla Kladeczki po prostu zapomnialam zupełnie...ale też dlatego, że prosząc o przypomnienia- nie staram sie nawet zapamietywać....bo i tak mam głowę jak balon nie raz....teraz juz mozecie byc pewne, ze o wpłatach dla Kladzi to nie zapomnę....:razz:

Posted

Gonia, nie dlatego Kładka ma dlug, że zapomniałas wpłacić, Nikt tego nie napisał. I nie chodzi o deklaracje czy 'naciaganie"... Chodzi o odcinanie się od psa, za którego jakąś odpowiedzialnośc ponosisz. Tak samo jak Ania zastanawiłam się co masz na myśli pisząc o 'swoich wirtualnych" pieskach... Nie napisałas na wątku - dziewczyny, ja znikam, a wy się z Kładką bawcie.. Co to znaczy " pod waszą opieką"? Moją, Ani, Ihabe, kamilawy? Każda z nas ma wiele psiaków, i ciągle dostaje pw z prośbami o pomoc, ale czy to znaczy, że Kładką mamy się już nei zajmować?? Mnie nie chodzi o deklaracje, ale własnie o brak zainteresowania jej losem. Nawet jak pies jest w DS, to zwykle co jakiś czas jego dawny opiekun sie nim interesuje.
Kładka jest u Morii dobrych parę miesięcy, nie bylo żadnego zapytania o nią, deklaracje się wykruszają, to wszystko nie budzi w tobie niepokoju?? jak długo Ihabe da radę wyrównywać dług - nie wiesz o tym, że tak się dzieje?
Mnie by nerwy zeżarły, jakby Ogryzek, którego wyciągałam do hotelu miał taką sytaucję finasową.. Co będzie jak kolejne osoby sie wycofają?

Co do pw, to nie pisałam o deklaracjach, Po wakacjach prosiłam, żebyś się Kładką zainteresowala. Dobrze, że Renata ma większa moc przekonywania.

Mam nadzieję, że po tym przykrosciach - bo dla mnie też nie jest to komfortowa sytuacja, przez całe ostatnie tygodnie nie jest - można sie konstruktywnie zastanowić do dalej z sunią. Nie chodzi o to, żeby sie kłócić, ale pewne rzeczy trzeba też wyjasniac, naprawdę.

Posted

Ale to, ze janie zagladam do Kladeczki- to nie znaczy, ze mam ja gdzieś...pomogłam jak umialam- inacej nie potrafię..mam ja hopać i na tym ma polegać moja pomoc????Nie umiem robic ogloszeń....po prostu nie jest realne zajmowac sie na raz kilkunastoma psami i byc w gotowosci dla nich wszystkich- zawsze bedzie tak, ze jakiego sie zaniedba- zwlaszzca, jesli ma sie 3 dzieci i pracę....ja wiem ze nie ja pierwsza i nie ostatnia tak mam i się nie żalę....moze inne dziewczyny sobie radzą- ja nie umiem....ale nie zostawilam Kladki na pastwe losu- Kladki na oczy nie widzialam- zostalam poproszona o pomoc dla niej i to zrobilam- tak jak umialam- nie zakladalam Jej wątku....moze faktycznie owinnam tu czesciej zajrzec- przyznaje, ale bylam sokojna o Jej los...kilak razy rozmawialam z Morią telefonicznie- o Kladeczce tez- wiedzialam ze u Niej wszystko w porządku, że jest zdrowa i ma sie dobrze..i przyznam szczerze- ze liczylam sie od poczatku- i licze się dalej z tym, że Kladeczka jest na dożywotnim tymczasie.....moze rzeczywiscie dla mnie to nauczka, że nie mozna na siebie zbyt duzo nabrac- bo oprócz tego, że sie z niczym nie nadąża-można dostać po nosie...tak jak pisalam wczesniej- wszystkich ktorych zawiodlam swoja postawą- przepraszam....

Posted

To teraz odetchnijmy głęboko i zróbmy nowy początek.
Co z Kładką?

1.Ogłoszenia - wykupiłam pakiet ogłoszniowy, po 15 poprosiłam Anie o zrobienei wyróżnionego allegro.
2.Gazeta -- dzięki Kamilawa, ze się udalo.
3.Nowe deklaracje -- Gonia, może spróbuj parę osób jeszcze zaprosić, nawet bez deklaracji, potrzena trochę innych ciotek
4.Pokrycie długu - bazarki

Jeszcze jakieś pomysly? Proszę, zastanowcie się.

Posted

[quote name='sonikowa']To teraz odetchnijmy głęboko i zróbmy nowy początek.
Co z Kładką?

1.Ogłoszenia - wykupiłam pakiet ogłoszniowy, po 15 poprosiłam Anie o zrobienei wyróżnionego allegro.
2.Gazeta -- dzięki Kamilawa, ze się udalo.
3.Nowe deklaracje -- Gonia, może spróbuj parę osób jeszcze zaprosić, nawet bez deklaracji, potrzena trochę innych ciotek
4.Pokrycie długu - bazarki

Jeszcze jakieś pomysly? Proszę, zastanowcie się.[/quote]JA mam kilka rzeczy po swojej córeczce..mogłabym odac je komus, kto umie bazarki robić...jeśli to mozliwe- prosze napisac jak to zrobic...

Posted

Ciotki! Spokojnie, nie chciałabym, by ktoś na tym wątku czuł się źle, wręcz przeciwnie. Kładka to radosna dziewczyna, nie kłóci się więc i my się nie kłóćmy, nie krzyczmy! :diabloti:

Sonikowa- jeśli mogłabyś bardzo proszę, napisz, gdzie Kładeczka ma ogłoszenia, bądź gdzie będzie miała. Ja porobię więcej, na innych portalach.

Tytuł już zmieniam. Czy ktoś mógłby porozsyłać zaproszenia do innych cioteczek na wątek? Nie zawsze ktoś może pomóc z kasą, ale więcej ciotek= większy ruch i nikt o dziewczynie nie zapomni. Wręcz przeciwnie, dziewucha będzie ciągle na górze i może akurat ktoś zajrzy i pomoże ;)

Niech ten watek nie umiera, Kładzia ma około 10 latek, ale gdy się postaramy ma szansę na dom! Potrzeba wielu ogłoszeń, poproszę raz jeszcze Kamilę (kierowniczkę) o to by Kładka była w gazecie, ale na razie nasze schroniskowe niunie, Kładzia jest bezpieczna. :razz:

Bazarki, bazarki i jeszcze raz bazarki! Które też muszą być ciągle podnoszone! :diabloti: Więc jeśli ktoś zrobi to szybciutko wkleja link i my lecimy. :eviltong: jak na razie mamy zapowiedziane bazarki z moimi rzeczami, Gonia też ma rzeczy, Ihabe jak się nie mylę coś o bazarku mówiła i... i jeszcze jedna cioteczka, której nicku nie pamiętam :oops: Także na upartego można powoli dług wyrównać...

Ale weźmy się w garść! nie poddawajmy... niech Kładka się za bardzo nie przywiązuje do hoteliku :diabloti:

Posted

Dziewczyny, ten dług znowu nie jest taki duży, kochane moje, poczułam dreszczyk. Przecież ja nie żalę się Wam , że dokładam. Ja dla niej i dla wielu innych wszystko coi mam bym oddała.:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Kochana, być może dług aż tak wielki nie jest... ale w tytule to lepiej wygląda. Przyciąga to ludzi z chęcią pomocy, no przynajmniej mnie, jak widzę takie tytuły :eviltong:
i oczywiście dziękuję ci Iwonko :loveu::loveu: Za to, że jesteś i cały czas pomagasz :calus:

Posted

cioteczki, na Kładkę zbieramy tak troche nietypowo od 20-ego do 20-ego, więc na pewno jeszcze parę wpłat dojdzie. Ja mam deklarację na Kładke ustawioną na 10 każdego m-ca. Powinna juz być (może dzisiaj doszła). Ponieważ w pierwszym poście nie ma zestawienia stałych deklaracji to może przy wpłatach zaznaczać które są jednorazowe. Bo wydaje mi się , że jest więcej osób które deklarowały i zapomniały.
Na wątku Vertera pisałam do osób , które swoje deklarowane kwoty nie płaciły i okazało się że faktycznie zapomniały lub wyjeżdżając na dłuższy urlop nie uprzedziły na wątku.
Inna sprawa , że [B]komputer to dobra rzecz zwłaszcza excel [/B]:diabloti:. Ja mam zasadę, że jak się deklaruję na nowego psiaka to od razu wpisuje go na długą listę moich tymczasowiczów ( nie licząc na moją juz z lekka uwiędniętą pamięć :evil_lol:) z danymi typu; imie psa,jaka kwota, komu płacę i kiedy. To na prawdę ułatwia zycie :lol:

Posted

[quote name='marysia55'] Ja mam zasadę, że jak się deklaruję na nowego psiaka to od razu wpisuje go na długą listę moich tymczasowiczów ( nie licząc na moją juz z lekka uwiędniętą pamięć :evil_lol:) z danymi typu; imie psa,jaka kwota, komu płacę i kiedy. To na prawdę ułatwia zycie :lol:[/quote]
A ja kupiłam SE zeszycik i tam mam różne psie notatki,bo pamięć ma świetna,aczkolwiek cholernie krótka:roll:

Posted

[quote name='agata51']Dopiero teraz zajrzałam na 1 stronę i zobaczyłam, że w rozliczeniu nie ma moich wpłat z sierpnia i września. 2 x 20zł.[/quote]

a powinny być? Zaraz kochana sprawdzę na wyciągu i jeśli to moja wina to ja już na kolanach Cię przepraszam:loveu:

Post 708 updated
dotarły :

od Bjuty dodatkowe 10 zł w tym miesiacu :loveu::loveu::loveu: i od
Marysi 20 zł :loveu::loveu::loveu::loveu:

i og Goni66 25 zł ( buziaków 1000)

Posted

Ogłoszenia:

Czeka na: adopcje.org, ojej.pl, sprzedasz.pl

[url=http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,7860,Lw==.html]Wiele osób marzy o psie gadatliwym, któr / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa[/url]

[url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2297021_kladka_starsza_urocza_sunia_szuka_domu.html]Kładka, starsza urocza sunia szuka domu[/url]

[url=http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=161910222&Guid=124527f5-3db0-a20b-26b5-f325fffe7a13]Kładka, wdzięczna starsza suczka szuka domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa[/url]

[url=http://elblag.olx.pl/item_page.php?Id=50641931&g=6]Kładka, miła starsza sunia szuka domu - Elbląg - Zwierzęta[/url]

[url=http://ogloszenia.adverts.pl/pokaz.php?id=567227]Prev[/url]

[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=780591004]Kładka, starsza gadatliwa sunia szuka domu (780591004) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

[url=http://www.adin.pl/ogloszenia/71368.html]Kładka, urocza starsza sunia szuka domu Elbląg - Adin.pl[/url]