AlfaLS Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 I co tam u psiaków i kociaków? Jak oni sobie radzą w tą okropną zimę? Quote
szczecinianka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Do tej pory udało nam się zabrać Drogoradza 11 psów. Zostało 21... M. robi opory, ale dzięki ogromnej pracy wolontariuszek udaje im się namawiać go na oddawanie kolejnych psów. Zimą jak to zimą, niezbyt kolorowo... Przy takich opadach śniegu ciężko tam dojechać, ale według możliwości wolontariuszki starają się by psy jadały ciepłe posiłki Quote
AlfaLS Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='szczecinianka']Do tej pory udało nam się zabrać Drogoradza 11 psów. Zostało 21... M. robi opory, ale dzięki ogromnej pracy wolontariuszek udaje im się namawiać go na oddawanie kolejnych psów. Zimą jak to zimą, niezbyt kolorowo... Przy takich opadach śniegu ciężko tam dojechać, ale według możliwości wolontariuszki starają się by psy jadały ciepłe posiłki[/QUOTE] Dzięki za informacje;). Dopiero niedawno trafiłam na wątek i strasznie szkoda mi tych psiaków, kotków troszkę mniej bo one jednak w domu........... Quote
Villemo Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Dotarłam tu z miau... Najpierw obejrzałam reportaż. Ładny obrazek - dwoje schorowanych ludzi, którzy wszystko poświęcili, by pomóc bezbronnym zwierzętom. Szkoda, że niewielu ludzi zada sobie trud, by dostrzec jak jest naprawdę. Wolontariuszkom gratuluję skuteczności w działaniu i cierpliwości! Tak trzymać! Quote
szczecinianka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 http://www.allegro.pl/item922260089_chora_milosc_do_zwierzat_i_trudna_zima.html Quote
szczecinianka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Sprawa wygląda tak, że "dziadek" poczuł się gorzej, jest u kresu życia. Będziemy systematycznie zabierać psy - niestety w większości są starsze i duże - szanse adopcyjne są jakie są... Dzięki ogromnemu zaangażowaniu ekipy pomagającej psy można zabierać bez większego problemu, problemem w tej chwili jest miejsce a właściwie jego brak do ulokowania psów... http://picasaweb.google.com/brunoispolka - tu można zobaczyć zdjęcia. Teraz jest u nas około 5letnia Aza, cudowny pies ideał pod każdym względem. Jest też Piętaszek - pies ślepy na jedno oko, traci wzrok w drugim. Trafi do niemieckiego schroniska, gdzie będzie czekał na dom. Quote
Recommended Posts