Vicky62 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Trzeba dokładnie zapytać sie kogoś, kto sie zna na tym. Obecnie nie ma TZ w domu, pewnie by sie orientował, czy można tak jak piszesz Asiaczku. Dowiem sie wszystkiego wieczorem i napiszę...takasobieagatka jak mozesz też zorientuj sie co do kosztów. Quote
Pipi Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 [quote name='takasobieagatka']Nie wiem czy tak sie da..bo to najpierw zalewasz betonem gołe slupki i murek,dopiero potem naciągasz siatke. No chyba ze najpierw same slupki w dolkach,po paru dniach naciągnac siatke i zalac murek.To tak na moj babski rozum,wieczorem popytam męza.[/QUOTE] Tam gdzie jest juz siatka, to robi sie tzw koryta i zalewa sie po siatce. Murek nie ma racji bytu jak siatka bylaby naciagnieta nad murkiem. Ludzie nawet jakby ktos przyszedl do tej roboty, to trzeba placic. Teraz zaczynaja sie roboty w polu i nikt nie ma czasu. Nie takie to proste. Pomyslalam, ze podzwonie po firmach i zapytam moze powiedza ile potrzeba cementu na metr biezacy, albo na ile metrow wystarczy worek cementu. Potrzebny jest tez żwir,piasek i kamienie. Kamienie zaczne zbierac na polu i nawoze taczka ile sie da. Jeszcze trzeba wykopac pod siatka row na jakies choc 20 - 30 cm zeby sie nie podkopywali pod murkiem. No i zlikwidowac moje "zabezpieczenia". Quote
takasobieagatka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Pipi,jak maz wroci to ja sie dowiem ,ile czego trzeba.Grodzil u nas ze 2 lata temu to pewnie pamieta,ile cementu poszlo. Wiecej kamieni to mniej cementu,ale na Boga,jak Ty to taczka powozisz??toz to cięzar taki.Moze gdzies masz niedaleko pole,gdzie kombajnem zbierali ziemniaki? to tam powinny byc kanienie w jednym miejscu..wtedy jakaś fura,przyczepą przywiezc za jednym razem. Quote
Asiaczek Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Dziewczyny, super! Popytajcie swoich TZ'ów i napiszcie, co pamiętając, co wiedza i jak to sobie wyobrazaja... Może jakos wespół w zespół damy rade?:) [B]Pipi,[/B] jak dasz rade, to te kamienie to juz byłoby coś:) Pzdr. Quote
jaanna019 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Na 1m3 betonu potrzeba ok.: - 1,5t kruszywa (żwiru) - 0,6t piasku - 0,25t cementu - 0,125l wody Zakładając, że podmurówka ma przekrój 0,5x0,2m to z 1m3 betonu można zrobić 10mb podmurówki. Czyli na 1 mb podmurówki potrzeba: - 0,15t kruszywa (żwiru) - 0,06t piasku - 0,025t cementu - 0,0125l wody Quote
Vicky62 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 O proszę jaką znawczynię mamy...jeszcze tylko koszty wyliczyć, no i zbierać kasę. Quote
3 x Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 dziewczyny, mam wykupiony pakiet ogłoszeń mojej brzyduli na tymczasie dostaną się ogłoszenia gratis podrzuccie jakiegoś psiaka do ogłoszeń to podrzuce na bazarek w miejsce mojej paskudy Quote
jaanna019 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Teraz jest promocja na cement II w leroy merlin, worek 25kg kosztuje 7,69zł. Nie wiem jak w okolicy Pipi wygląda sprawa z piaskiem i żwirem, czy jest gdzieś żwirownia? Byłoby taniej jakby na miejscu dało się coś ukopać, bo żwir i piasek dużo kosztują. Generalnie na 1mb potrzeba worek cementu, ale do tego jeszcze żwir i piasek no i deski na deskowanie. Myślę, że to będzie ok. 20zl za metr. Może zrobić bazarek ze sprzedażą wirtualnych metrów bieżących podmurówki? Każdy będzie mógł pokryć koszt wykonania dowolnej liczby metrów. Jakby jeszcze zrobić coś na kształt obrazka z puzzli z wyrysem ogrodzenia tak żeby było widać ile jest jeszcze do kupienia. umie ktoś coś takiego wyprodukować? Quote
Randa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='3 x']dziewczyny, mam wykupiony pakiet ogłoszeń mojej brzyduli na tymczasie dostaną się ogłoszenia gratis podrzuccie jakiegoś psiaka do ogłoszeń to podrzuce na bazarek w miejsce mojej paskudy[/QUOTE] podaj na pw maila, to prześlę zdjęcia i opis, Myszki, która przebywa u Ronji, potrzebne też ogłoszenia Milvie i Gabi, która sa u Murki i Sarze, która jest u Gajowej....pomóżcie ciotki ogłaszać, to wszystkie psiaki od Pipi i ,,blokują" miejsca w hotelikach dla następnych Quote
3 x Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Randa']podaj na pw maila, to prześlę zdjęcia i opis, Myszki, która przebywa u Ronji, potrzebne też ogłoszenia Milvie i Gabi, która sa u Murki i Sarze, która jest u Gajowej....pomóżcie ciotki ogłaszać, to wszystkie psiaki od Pipi i ,,blokują" miejsca w hotelikach dla następnych[/QUOTE] [email][email protected][/email] [COLOR=#ffffff]i brakujace znaki [/COLOR] Quote
coronaaj Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Nevada']Witajcie! Artukuł bardzo fajnie napisany i zdjęcia piękne :lol: żeby samo dobre i w dużych ilościach z tego wynikło :kciuki:[/QUOTE] Takich artykulow wiecej by sie przydalo...sliczne zdjecia....dzieki za link.Pipi czy konto nie zmienilo sie. Moze przyslij na pw.... Quote
beka Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Pipi']Vicky62, chotelik? nie ma szans. ONka z chorym okiem Dona/Sara, z mojej wsi, u *Gajowa*, nie ma deklaracji. Juz tydzien po terminie i trzeba placic. Czarne chmury nad nami zawisły. Nie ma jej. U nas deszcz leje, a jej nie ma. Przed chwila sprawdzałam.[/QUOTE] Irenko Sarę biorę na siebie. Nie martw sie o nią. Trzeba o Siwą zadbać. Quote
beka Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Irenko możesz też palety położyć przy ogrodzeniu, ale nie pionowo do siatki tylko poziomo. Musiały by tulel pod paletą wykopac żeby dość do ogrodzenia. Tak na szybko Quote
Pipi Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 [quote name='beka']Irenko Sarę biorę na siebie. Nie martw sie o nią. Trzeba o Siwą zadbać.[/QUOTE] Jejku:crazyeye: :multi:, [B]D Z I E K U J E [/B]:buzi::sweetCyb::angel::Rose:. To wspaniała wiadomosc. Kamien z serca mi spadł, dzieki. Jesli chodzi o palety w poziomie, to sprobuje, masz racje. Bede musiala tylko drutem do siatki "przyszyć" zeby pazurami do siebie nie wciagali. Jaanna019, dziekuje pieknie za to wyliczenie. Inżynierska robota. Teraz tylko kupowac i ludzia znalezc by trzebabyło do zrobienia. Żwir jest niedaleko wsi. Zapytam faceta ile by wziął i czy by przywiozl. Pomierze tez metry. Z bazarkiem tez extra pomysł. Moze by sie udalo? Tylko kto moglby go poprowadzic? Prosze moze sie ktoras z dobrych Pań Cioć zlituje? Byla dzisiaj u nas Randa. Choc niedziela, to ciocia ciezko pracowala. Kilka godzin robila foty kotom. I pod sufitem i na podlodze. Leżala, kucala, jak guma sie wykręcała :lol:. Potem psom, ale juz mniej, bo bateria padla. Ja w tym czasie posprzatalam kupy na podworzu, nakarmilam, napoilam, po drewno chodzilam, w piecach napalilam, zjadlam. . . . a Randy jakby nie bylo. Az zagladalam do kociarni, bo pomyslalam, ze cos sie stalo:crazyeye:, albo juz pojechala:evil_lol:? Kobieto, mowie, juz dosyc, ale skad? dalej cyk, cyk. [B]Randa, bardzo dziekuje[/B]:calus:. Quote
Evelin Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 A kto to jest? Wie ktoś??? :):):) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images42.fotosik.pl/259/8b399c95848a73cbmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images46.fotosik.pl/1430/95d50392bf56940dmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1465/2478c126daf6b7acmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1482/5403eebeacc7f03cmed.jpg[/IMG][/URL] Ostatnio jakoś tak podly humor mam,ale te zdjęcia znacznie poprawiłi mi nastrój....No Pipi wiesz kto to??? Poznajesz??? Wklejam jako dobrą wróżbę,żeby adopcje ruszyły... To jest Aria w nowym domu :):):) Quote
Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='jaanna019']Na 1m3 betonu potrzeba ok.: - 1,5t kruszywa (żwiru) - 0,6t piasku - 0,25t cementu - 0,125l wody Zakładając, że podmurówka ma przekrój 0,5x0,2m to z 1m3 betonu można zrobić 10mb podmurówki. Czyli na 1 mb podmurówki potrzeba: - 0,15t kruszywa (żwiru) - 0,06t piasku - 0,025t cementu - 0,0125l wody[/QUOTE] O, super wyliczenia... [quote name='jaanna019']Teraz jest promocja na cement II w leroy merlin, worek 25kg kosztuje 7,69zł. Nie wiem jak w okolicy Pipi wygląda sprawa z piaskiem i żwirem, czy jest gdzieś żwirownia? Byłoby taniej jakby na miejscu dało się coś ukopać, bo żwir i piasek dużo kosztują. Generalnie na 1mb potrzeba worek cementu, ale do tego jeszcze żwir i piasek no i deski na deskowanie. Myślę, że to będzie ok. 20zl za metr. Może zrobić bazarek ze sprzedażą wirtualnych metrów bieżących podmurówki? Każdy będzie mógł pokryć koszt wykonania dowolnej liczby metrów. Jakby jeszcze zrobić coś na kształt obrazka z puzzli z wyrysem ogrodzenia tak żeby było widać ile jest jeszcze do kupienia. umie ktoś coś takiego wyprodukować?[/QUOTE] 20 zł za metr ogrodzenia to nie duzo. Fakt, Metr to tez nie dużo;) Ale juz wiemy, na czym stoimy:) Jak ktoś kumaty w grafice komputerowej, to można ruszyc z takim bazarkiem - fajny pomysł> Jak bazarek nie wypali, to ja moge dac na zachęte 20 zł na pierwszy metr ogrodzenia:) Pzdr. [quote name='beka']Irenko możesz też palety położyć przy ogrodzeniu, ale nie pionowo do siatki tylko poziomo. Musiały by tulel pod paletą wykopac żeby dość do ogrodzenia. Tak na szybko[/QUOTE] O, dobry pomysł! Quote
Pipi Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Kurcze, poznalam od razu. Aria, o matko jaki łowcarek niemiecki. Faaaajna niunia, nawet ucholki stają. Jesli masz kontakt z ludzmi Arii, prosze podziekuj im ode mnie. Ciesze sie, ze ja zobaczylam, dziekuje. Quote
Vicky62 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Nigdy bym nie poznała małej Arii...cudna dziewczynka owczarkowata. Super,że ciotki schodzą sie na wątek i cos rusza w sprawie ogrodzenia u Pipi. No niestety z bazarkiem nie pomogę nie jestem w tym mocna.Zapytam syna może coś poradzi... A ja daję 20zł na drugi metr ogrodzenia...kto da na trzeci? Quote
Pipi Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225536-To-ja-mały-GACUŚ-moze-mnie-pokochasz-nie-mam-juz-siły-mieszkac-na-ulicy?p=18935493#post18935493[/url] [B]przyjdzcie, zapraszam do pieska.[/B] Quote
cisowianka Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Pipi'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225536-To-ja-ma%C5%82y-GACU%C5%9A-moze-mnie-pokochasz-nie-mam-juz-si%C5%82y-mieszkac-na-ulicy?p=18935493#post18935493"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225536-To-ja-mały-GACUŚ-moze-mnie-pokochasz-nie-mam-juz-siły-mieszkac-na-ulicy?p=18935493#post18935493[/URL] [B]przyjdzcie, zapraszam do pieska.[/B][/QUOTE] Gacuś - fajny psiak , kurcze ja mogę tylko przeglądać wątki, podnosić bazarki, jestem na totalnym minusie, muszę jeszcze uregulować 1 deklaracje, ale solidnym płocie nie zapomnę. Jak tylko będę miała kasę dorzucę - to na razie moja deklaracja - nie wiem tylko kiedy będę mogła się z tego zobowiązania wywiązać.Dziewczyny Pipi - trzymajcie mnie za słowo (pisane) ;) Quote
Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Hura!!! Mamy juz 2 metry płota!!!! Kto się jeszcze dołozy? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='takasobieagatka']No ja dam na trzeci metr :cool3:[/QUOTE] Jeeeeee! Super!!!! Pipi, co Ty na to? Już masz 3 metry ogrodzenia z podmurówką:) pzdr. Quote
Evelin Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 A mozna kupić 95 cm???? hahahaha.... Dobra 1m poproszę ( dokładnie 100cm :)) PS Aria zawdzięcza dom pewnemu człowiekowi z wielkim serduchem...Ale Jej się udało :) Quote
Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Noooo, dziewczyny, mamy 4 metry ogrodzenia!!!!!!! [B]Pipi,[/B] dawaj nr konta, trzeba to wykorzystac;) pzdr. Quote
Recommended Posts