Pipi Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Nie wiem co powiedziec? uparlas sie z ta paczką. No to bede tesknic do niej. Quote
Pipi Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Patmol, tu przyszlam z watku Bety, bo moze tam zasmiecamy niepotrzebnie. Moze na pierwszej stronie tam gdzie sa psy i opisy, po prostu dopisze, ze oglaszana/y przez. . . .wstawie kogo. Bedzie szybciej. Moze z zakladaniem watka zbyt duzo roboty bedzie. Ja na glownym watku postaram sie zrobic porzadek. Tylko np. ktoregos dnia do pierwszego postu nawklejalam kilka psow i opisy, a jak zatwierdz kliknelam, to mi wszystko wywalilo, bo pewnie juz za duzo bylo tego. Pokazalo cos po angielsku, ale ja niedouczona jestem niestety. Jest jeszcze jeden gdzies watek, taki zbiorczy psow i kotow u mnie, ale jakos sie nie przyjął. Mial byc wlasnie informacyjny. Mysle, ze jak za duzo watkow, to nie za dobrze, bo i tak wszyscy tu na moim ogolnym jestesmy. Quote
Patmol Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 ale tamten byłby tylko informacyjny, żeby były aktualne informacje - taki do sprawdzenia; nie do pisania w pierwsze posty dużo nie wpiszesz -no i to wtedy musisz Ty wpisywać ja mogę założyć i aktualizować - to nie jest problem na głównym lepiej nie rób porządku - on i tak jest długi; jak zaczniesz edytować posty -to się bałagan zrobi Quote
Pipi Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Ok, ok, nie chcialam Ci roboty przysparzac, ale jak to nie jest problem, to ja chyba tylko moge sie cieszyc i podziekowac Ci pieknie. Quote
Patmol Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 no to wieczorem albo jutro założę i wpisze to co wiem a resztę -posprawdzam po wątku i popytam Quote
Randa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Evelin']Enia- pomóż. Bo, ja to chyba nie powinnam.... Wszystko u Pipi zajęte tzw moimi (?????) psami...Te mają być kolejne moje????? Dla Twojej informacji : tzw moja jest Tajga. [COLOR=red][B] Dla mnie wszystkie psy są nasze [COLOR=black]Odpapierkuj się i daj na luz...... Może dołącz się do paczki świątecznej dla PIpi. w sumie to święta się zbliżają....czas pokoju. [/COLOR][/B][/COLOR][/QUOTE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sorry, ale też muszę coś dodać. Od jakiegoś czasu Enia na wątkach, a przede wszystkim za plecami obsmarowuje Pipi, mnie i Evelin sugerując, że Pipi bierze psy wyłącznie od nas. Miej odwagę kobieto pisać wprost – bo obsmarowywanie za plecami robi szkodę przede wszystkim Pipi i jej zwierzakom.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Do wiadomości wszystkich: poszło o to, że ośmieliłam się wysłać do Enii PW, że to nie fair pisać na oficjalnym wątku, żeby konkretnego psa (chodziło o Kaję) umieścić u Pipi, zanim z Pipi tego nikt nie uzgodnił, bo stawia to Pipi w sytuacji, że musi się przed wszystkimi tłumaczyć, czy może czy nie może wziąć psa. Zasugerowałam też Enii, żeby wzięła psa do siebie jak to nie problem. Enia swój post wykasowała i zaczęła siać kwas…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie podlega chyba dyskusji, że Pipi decyduje kiedy i ile może wziąć psów, i ile kiedy da radę. Enię najwyraźniej ubodło…najlepiej jedno jej słowo z W-awy i wszyscy na baczność, a jak nie to obraza majestatu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Powiem jeszcze raz Enia: MOJE psy są u mnie w domu ( i nie tylko moje), a te, co zawiozłam do Pipi są bezdomne. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Enia zapraszam do dyskusji oficjalnie, żeby wszystko wyjaśnić i żeby wszyscy czytali i mogli sobie wyrobić zdanie. Każda bowiem próba rozmowy z Tobą na PW kończy się histerycznym ,,Bez odbioru”.[/SIZE][/FONT] Quote
Evelin Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Patmol-dasz link do tego nowego wątku?? :):):) Quote
Evelin Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Patmol-dasz link do tego nowego wątku?? :):):) Quote
Patmol Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-w??tek-informacyjny-%28cz????ciowo-w-budowie%29?p=18151003#post18151003[/url] to nie jest skończone -ale myślę że z wasza pomocą uda się to ogarnąc w zarezerwowane posty wstawiłam smalijki Quote
emilia2280 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 o matko, jak Kusy wlazl pod autobus? uciekl? :( Pipi, a skád Ty masz taká piékná kavalisié? [URL]http://www.empikfoto.pl/628612/rita_i_jej_dzieciaczki/45725822/[/URL] Quote
Pipi Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='emilia2280']o matko, jak Kusy wlazl pod autobus? uciekl? :( Pipi, a skád Ty masz taká piékná kavalisié? [URL]http://www.empikfoto.pl/628612/rita_i_jej_dzieciaczki/45725822/[/URL][/QUOTE] To jest Viki, sunia naszej dogomaniaczki [B]Vicky62[/B] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy28/628612/1361874/45725822_pb211101.jpg[/IMG] i ma jeszcze jedną Sonię, cudną, kochana kluseczkę. . .mniammmm [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy28/628612/1361874/45725798_pb211096.jpg[/IMG] Obie takie kochane, a rozpieszczoneeeee????!!!! Jak bylam ostatnio, to cyknelam im kilka fotek, bo zawsze chcialam Wam je pokazac, tylko ciagle jakos tak, cos innego. A skoro zapytałaś, to juz ok, pokazalam. Fane co? Quote
emilia2280 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 no przepiékne. w Polsce chyba malo popularne, ale u mnie to takich najwiécej widac :p czésto sá rudo - biale, ale tricolorki tez. Quote
Pipi Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='kaszanka']Zdaje mi sie - że Pipi ma już swój wątek na dziale ogólnym ???[/QUOTE] dobrze ci sie zdaje, ale Patmol zalozyla osobny, informacyjny, zeby jak na przyklad bys zechciala pomoc w oglaszaniu, to nie musiala sie przebijac przez watek i szukać, ktory pies oglaszany, a ktory nie. Chyba tez chodzi o to zeby tam nikt nic nie pisał, to jesli mozna Cie prosic, zebys przeniosła swoj post tutaj, ok? byloby fajnie. Tamten zebys usunela. Chyba, ze mozna na nim dyskutowac, to co innego. Patmol powiedz jak to ma byc? Quote
Vicky62 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='emilia2280']no przepiékne. w Polsce chyba malo popularne, ale u mnie to takich najwiécej widac :p czésto sá rudo - biale, ale tricolorki tez.[/QUOTE] W Polsce sa bardzo mało popularne,a juz w naszych regionach to prawie wcale...ludzie często zaczepiają mnie jak idę z nimi i pytają co to za rasa, jak odpowiadam widzę zdziwienie na twarzy....:roll: Quote
Nevada Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [B]Vicky[/B], a wzorzec Cawisia posiadasz? bo ja mam bardzo fajny :-) Quote
Pipi Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Małgosiu, ta sunia na fotelu jest wzorcowa. Tak mowila Vicky62. Tak czy inaczej pokaz nam. Quote
Evelin Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Chciałam powiedzieć,że już nie zbieram na paczkę dla Pipi....nazbierałam 320 zl plus książki od Pucatej Pucki.... Z każdej złotówki dokladnie sie wyliczę dla zainteresowanych...Myślę Pipi,ze bedziesz zadowolona... Miałaś dowiedzieć się o nazwę tego środka do odkażania podłóg...i mi powiedzieć... Wszystkim ofiarodawcom- wielkie,wielkiie dziękuję :) na razie tylko ode mnie... Quote
Vicky62 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Nevada'][B]Vicky[/B], a wzorzec Cawisia posiadasz? bo ja mam bardzo fajny :-)[/QUOTE] Tak Sonia jest wzorcowa,ale niestety wysterylizowana (ropomacicze).Vicky jest z pseudo hodowli odebrana wraz z innymi psiakami interwencyjnie. Znam tez kilka super wzorców pięknych bo ta rasą swego czasu byłam bardziej zainteresowana,ale z chęcią obejrzę Twojego wybrańca:lol: Quote
Pipi Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 :oops::oops::oops: nie wiem co powiedziec:oops: dziekuje:loveu: [SIZE="1"]nazwe srodka podam jutro/zapominam kurka no;)[/SIZE] Quote
Patmol Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Pipi']dobrze ci sie zdaje, ale Patmol zalozyla osobny, informacyjny, zeby jak na przyklad bys zechciala pomoc w oglaszaniu, to nie musiala sie przebijac przez watek i szukać, ktory pies oglaszany, a ktory nie. [B]Chyba tez chodzi o to zeby tam nikt nic nie pisał, to jesli mozna Cie prosic, zebys przeniosła swoj post tutaj, ok?[/B] byloby fajnie. Tamten zebys usunela. Chyba, ze mozna na nim dyskutowac, to co innego. Patmol powiedz jak to ma byc?[/QUOTE] [url=http://smajliki.ru/smilie-817337991.html][img]http://s12.rimg.info/baf6c3d2c337d7db8bb8dc4093fc6f8b.gif[/img][/url] jak najbardziej można pisać -ja mam z przodu zarezerwowane smalijkami posty i tam będę uzupełniać pieski do adopcji Quote
Pipi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Nie wtracam sie jak tak i dziekuje;):loveu: [B]Bardzo prosze o rade co mam zrobic w sprawie bociana, ktory juz drugi rok nie odlatuje? Zadzwonila do mnie kobieta ([SIZE="1"]ktos dal numer, tak powiedziala)[/SIZE] i prosi mnie o pomoc, bo u niej we wsi jest bocian i robi sie co raz zimniej. Czlowiek zawsze ma ten pierwszy raz, wiec i mnie sie przyszlo zmierzyc. Poradzilam zeby zadzwonila do ZOO bialostockiego, ale dziwna to byla odpowiedz, bo "nie moge znalezc nr telefonu" . Czy jest gdzies w Polsce jakies przytulisko dla ptakow? Kiedys ogladalam w tvp reportaz o takim lekarzu weterynarii, ktory przygarnia i leczy zwierzeta z lasu i ptaki. Poradzcie, co moznazrobic? Jesli to prawda, a nie podpucha, to szkoda bociana, bo skoro byl tam juz jedna zime i przezyl, to widocznie teraz cos nie halo, skoro pani dzwoni i szuka dla niego miejsca. Mowi, ze chcieli go zamknac do jakiejs komorki, ale usadowil sie na szopie i nie chce zejsc.[/B] Nigdy nie mialam bocka na tym czasie:p edit: to co napisalam, to podtrzymuje oczywiscie, ze prosze o rade. Powiem tylko, ze kto che znalezc, to znajdzie. ZOO bialostockie nie podaje nr tel/dziwne?/, ale zadzwonilam do Urzedu Miejskiego i nakierowali mnie na pania, ktora zarzadza ogrodem zoologicznym. Tyle tylko, ze niestety nie ma tej pani, ale oddzwoni do mnie. Brobowala mnie sie pozbyc ta pani, ktora odebrala telefon, ale uparlam sie, wiec wziela ode mnie moj. Bede czekac, moze oddzwoni? A mnie juz w oczach stoi ten biedny bociek. Ciekawe, czy żabki jeszcze nie zapadly w sen zimowy. Moze on biedak glodny jest? ciekawe w jakim stanie? Ze tez ja zawsze musze kims sie martwic. Jeszcze bociana mi w glowe zaszczepili:mad::angryy: Quote
Patmol Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 W warszawskom zoo są (no -przynajmniej trzy lata temu jeszcze były) bociany, które z jakiegos powodu nie mogły odlatywac miały wybieg, gniazda i tam mieszkały Quote
Vicky62 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 w Białowieży jest ornitolog moze cos doradzi: tel.: 856812747 Quote
Pipi Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Ale jaja, mowie Wam. Wszedzie, gdzie nie zadzwonie, to odsylają, wymiguja sie. Mowia, ze jak sie przemieszcza, albo nawet lata, to nie ma takiej mozliwosci zeby go zlapac i przewiezc. Jedna madra pani z PTOP mowi, ze zostawic go, niech sobie zyje, ze poki nie ma mrozu i sniegu to znajdzie pokarm. Pytam, a co potem, a odpowiedz, ze "no, nie wiem, przeciez tam sa ludzie?". Znalazlam jeszcze Osrodek w Krynkach POCZOPEK [url]http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110407/REGION04/336872722[/url], ale niestety tam nikt nie odpowiada, pewnie sezon sie skonczyl i wroca na wiosnę. Patmol, jak w regionie podlaskim sie wymigują, to Warszawa watpie, czy by sie zajela. Poki co, to nadzwonilam juz sporowato i nic nie wskoralam. Ciekawe, kto dal do mnie telefon, a sam sie tym nie zajął. Vicky, dzieki, ale ja juz sie nadzwonilam. Podam ten nr pani, ktora do mnie zadzwonila. Zreszta podam jej wszystkie nr jakie mam. Tylko, ze nie wiadomo czy bedzie dzwonic, to inna sprawa. Quote
Patmol Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [B]Pipi[/B] Tora -do adopcji? Wilson? do adopcji ? on jest u Ciebie? Uszak -do adopcji? u Ciebie? Rudak do adopcji? u Ciebie Leda i Alma ? do adopcji? a Cezar? Quote
Recommended Posts