Murka Posted January 14, 2018 Author Posted January 14, 2018 Niestety cisza jak makiem zasiał... Rozliczenie: Stan konta na 11 grudnia wynosił -483,90 zł +50 zł Sylwester G. +20 zł Ewelina B. +10 zł Grażyna D. +30 zł Diana K. +250 zł Ra_dunia +30 zł Marta P. +50 zł Sylwester G. +50 zł Anna H. -360 zł hotelowanie 12.12-10.01 Stan konta na 10 styczeń wynosi -353,90 zł. Quote
Murka Posted February 12, 2018 Author Posted February 12, 2018 I rozliczenie: Stan konta na 10 stycznia wynosił -353,90 zł +300 zł jess +20 zł Ewelina B. +10 zł Grażyna D. +30 zł Diana K. +30 zł Marta P. +50 zł Anna H. +50 zł Marzanna K. -360 zł hotelowanie 11.01-09.02 -7,50 zł odrobaczenie Stan konta na 9 luty wynosi -231,40 zł. Quote
uxmal Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 wyróżniłam Dżekiego + odświeżanie + strona główna. Powodzenia piesku. Quote
Murka Posted February 12, 2018 Author Posted February 12, 2018 2 godziny temu, uxmal napisał: wyróżniłam Dżekiego + odświeżanie + strona główna. Powodzenia piesku. Jeju, dzięki wielkie! Quote
Tyśka) Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 O proszę, jak wejdę na laptopa to dodam zdjęcia do ogłoszeń :) Quote
Tyśka) Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Jakaś Piękna Dusza wykupiła pakiet Dżekusiowi... nie wiem kto to... więc dziękuję publicznie :) Może się ujawni! https://www.olx.pl/oferta/cudowny-rodzinny-grzeczniutki-piesek-CID103-IDq2KMt.html Quote
Murka Posted March 1, 2018 Author Posted March 1, 2018 21 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jakaś Piękna Dusza wykupiła pakiet Dżekusiowi... nie wiem kto to... więc dziękuję publicznie :) Może się ujawni! https://www.olx.pl/oferta/cudowny-rodzinny-grzeczniutki-piesek-CID103-IDq2KMt.html Tyśka, spójrz 4 posty wyżej:) Quote
Tyśka) Posted March 1, 2018 Posted March 1, 2018 Przed chwilą, Murka napisał: Tyśka, spójrz 4 posty wyżej:) Zakręcona jestem ;) :)) Quote
Tyśka) Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 Dostałam dzisiaj zapytanie o Dżekusia :)Dzień dobry, Ja jestem zainteresowany psiakiem :-) Pozdrawiam Odpisałam, żeby zadzwonił do murki :) Quote
Murka Posted March 9, 2018 Author Posted March 9, 2018 Dnia 8.03.2018 o 11:42, Tyś(ka) napisał: Dostałam dzisiaj zapytanie o Dżekusia :)Dzień dobry, Ja jestem zainteresowany psiakiem :-) Pozdrawiam Odpisałam, żeby zadzwonił do murki :) Tak "zadzwonił", że napisał SMSa o takiej samej treści. Odpisałam WCZORAJ z pytaniem o jakiego psiaka chodzi, żeby podał imię. Odpisał mi DZISIAJ w południe dosłownie tak: "Dzeki". Quote
Tyśka) Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 9 godzin temu, Murka napisał: Tak "zadzwonił", że napisał SMSa o takiej samej treści. Odpisałam WCZORAJ z pytaniem o jakiego psiaka chodzi, żeby podał imię. Odpisał mi DZISIAJ w południe dosłownie tak: "Dzeki". O rany, jaki niewypał :/ Ale dobrze, że Dżeki jednak nie jest niewidzialny... Quote
Murka Posted March 10, 2018 Author Posted March 10, 2018 Zadzwoniłam dla spokojności sumienia, bo jeszcze parę SMSów wymieniliśmy (w dużych odstępach czasowych i jednozdaniowe). Odebrało dziecko.. Miało mi SMSem wysłać tel. do rodziców i adres, ale - tak jak przypuszczałam - cisza zapadła. Quote
Murka Posted March 11, 2018 Author Posted March 11, 2018 Rozliczenie: Stan konta na 9 luty wynosił -231,40 zł +20 zł Iwona K. +30 zł Diana K. +10 zł Grażyna D. +20 zł Ewelina B. +30 zł Marta P. -360 zł hotelowanie 10.02-11.03 -8 zł Fiprex Stan konta na 11 marzec wynosi -489,40 zł. Quote
Murka Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 Będziemy musieli zdiagnozować Dżekiego w Lublinie. Na pewno echo serca, może RTG. Pokasływał od początku, ale wcześniej było to sporadyczne, teraz ten kaszel towarzyszy już niemal każdemu wysiłkowi, a ostatnio późnym wieczorem zdarzają ataki kaszlu bez powodu. Nasz wet osłuchiwał go kiedyś, ale nic nie wykrył niepokojącego, jednakże z opisu kaszlu i tego kiedy się pojawia powiedział, że wygląda to na kaszel sercowy. Ja jeszcze chciałabym wykluczyć zapadniętą tchawicę (kaszel pojawia się często przy napięciu/szarpnięciu smyczy). Dżeki jest wciąż na minusie, więc gdyby ktoś mógł wesprzeć jego badania będę bardzo wdzięczna, bo będą to na pewno niemałe koszty:( Quote
Tyśka) Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 O rany, niewesołe wieści :( A o Dżekusia też nikt nie pyta :( Quote
Murka Posted March 19, 2018 Author Posted March 19, 2018 9 godzin temu, helli napisał: cos poszlo na konto hoteliku (250) Dzięki Ci serdeczne! Znajomy kardiolog jest na urlopie do 25-ego, umówimy się po tym terminie na obadanie Dżekiego. Quote
Murka Posted March 25, 2018 Author Posted March 25, 2018 Miałam w sobotę tel. w sprawie adopcji Dżekiego z miejscowości Gorce, ale nie brzmiał zbyt przekonywująco... w każdym razie obiecałam pani, że zadzwonię jak już Dżeki będzie po konsultacji weterynaryjnej (wstępnie umówieni jesteśmy na badania na wtorek, ale jutro jeszcze mam potwierdzić). Quote
Murka Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 Dzisiaj Dżeki był w Lublinie, ma niestety zapadniętą tchawicę:( Rachunek, opis itd. napiszę jutro, poniżej fotki z echa serca - Dżeki był mega grzeczny:) Quote
helli Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 Ale z zapadnięta tchawicą chyba nic się nie robi, moja suka to miała, ponoć, tyle diagnoz, co wetow bylo. (Już pisałam, że kaszlała 4 mies. na antybio.aż zdiagnozowano powiększone migdałki i wymrozono, była mloda) tu może być zupełnie co innego, serce? Quote
Murka Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Dżeki serce ma zdrowe. Na RTG wyszło co prawda zaokrąglone, ale kardiolog dwa razy robił echo serca i wszystko jest w całkowitym porządku. Dżeki ma spore zwężenie tchawicy. Dodatkowo na RTG pojawił się śrut pod pachą przedniej łapki. Wymacaliśmy go, jest tuż pod skórą... masakra:( My już mieliśmy psa z zapadniętą tchawicą. Ten akurat miał już problem z oddychaniem, podduszał się i musiał mieć zabieg chirurgiczny. Do nas trafił zaraz po operacji w wieku 10 lat. Miał dodatkowo ciężko chore serce, ale żył u nas jeszcze 8 lat:) Póki pies się nie poddusza, to nie robi się żadnych operacji (są ryzykowne i najczęściej pomagają na krótko), podaje się natomiast leki przeciwkaszlowe i rozszerzające oskrzela. Może być tak, że Dżeki nigdy nie będzie potrzebował ingerencji chirurgicznej, oby. Natomiast leki trzeba wprowadzić, bo kaszel oraz ataki kaszlu mogą powodować różnego rodzaju komplikacje (np. przy wirusie kaszlaku parę miesięcy temu Dżeki przeszedł go najciężej i najdłużej był leczony). Na RTG wyszedł jakiś cień w płucach i dlatego dr zdecydował podać mu antybiotyk. Tutaj opis echa serca i RTG: Tutaj zalecone leki: Theovent oraz Unidox mam. Bioprotect dr doliczył do faktury, a Acodin dziś wykupiłam w aptece. No i ważna rzecz przy zapadniętej tchawicy - zmieniliśmy już obrożę na szelki. Dżeki trochę zdziwiony, ale mam nadzieję, że się szybko przyzwyczai:) Faktura za wizytę (echo serca, badanie kliniczne, rtg cyfrowe - kilka zdjęć, probiotyk) - 207 zł https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/69f5edbaece17116 Quote
Recommended Posts