Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A mnie nie dziwi to że tego psa nikt nie chce adoptować. Być może dlatego że od lat ma jedno ogłoszenie, niewyróżnione a miejscowość jest tak malutka że nikt w przeszukiwarkę jej nie wpisze.

Jedno zapytanie może i było bo w przeciągu tylu lat w końcu może ktoś z Byczyny lub 2 km dalej jednak znalazł tego psa. Nie mam złych zamiarów- zresztą pisałam to kilka zakładek dalej że te ogłoszenia mają zerowy zasięg.

• 4 months later...
Posted
Dnia 26.08.2022 o 20:20, jola&tina napisał:

I co z tymi ogłoszeniami? Sprawa utknęła w martwym punkcie?
A pies śliczny!

Trafiłam tu z bazarku.

Przed chwilką sprawdziłam olx. Nie ma Grońca. Nie ma też takiego psa w Byczynach w Polsce. Są króliki i rybki. Może źle szukam, może gdzieś jest pod innym imieniem ;/

• Like 1
Posted

Ja też nie chcę być posądzona o złą wolę i szukanie sensacji tam, gdzie jej nie ma, bo wierzę w uczciwość ludzi, którzy wkładają tyle serca i pracy w pomoc dla zwierząt tu na dogo i poza dogo też.
Ale dlaczego nikt nie odpowiedział tu na wątku na chęć pomocy w ogłaszaniu psa - również pomoc finansową?
Pies ma ok. 10 lat, może tam gdzie jest, jest mu dobrze, to jest jego dom i nie ma potrzeby, żeby go ogłaszać? Zmiana domu w tym wieku po 5 latach stabilizacji (??) nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.
A pomagać bazarkami dalej można, można pomagać fundacji, można pomagać konkretnie Grońcowi - tylko wtenczas wątek Grońca na dogo trzeba przenieść do działu "ma dom lecz potrzebuje pomocy".
I sprawa jasna.
A dla wujka Kmicic666 wielki szacunek za piękne bazarki.

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.08.2022 o 23:07, Tyśka) napisał:

Napisałam do Pocahontas na FB. Może wiadomość jej nie ucieknie.

Dostałam info dlatego się loguje a robię to tutaj rzadko 😕
Dziewczyny strasznie Was przepraszam za zaniedbanie wątku. Ogłoszenia są na olx https://www.olx.pl/d/oferta/groniec-miks-husky-do-adopcji-CID103-IDNONzk.html?bs=olx_pro_listing    oraz na fejsie na grupach dedykowanych psom do adopcji.
Groniec ma około 6-7 lat aktualnie.

Kiedyś na dogo można było wykupić pakiet ogłoszeń dla psa więc jeśli dalej jest taka możliwość chciałabym to zrobić-dajcie proszę znać.

Dnia 26.08.2022 o 22:17, jola&tina napisał:

A dla wujka Kmicic666 wielki szacunek za piękne bazarki.

Konrada poznałam wiele lat temu,zawsze się dziwił mojej "pasji" pomagania bezdomnym psom a robię to od 16 lat ale sam się wkręcił w pomaganie. Organizuje w swojej miejscowości szlachetną paczkę,jest wolo WOŚP i robi tutaj bazarki dla mnie 💖 Nie chwali się tym bo jest skromny.

Jeśli tylko ktoś z Was ma jakiś pomysł jak pomóc psu piszcie proszę tutaj lub na fejsie-jestem naprawdę otwarta na wszelkie propozycje. Groniec jest jedynym psem w mojej karierze który tak bardzo utknął 😞

• Like 1
Posted

Jedynie mogę potwierdzić, że Pocahontas nie od dziś siedzi w adopcjach. "Znam" ją (wirtualnie) z haszczych for Internetowych, zwłaszcza tych pomocowych. 

Pocahontas, jeśli masz jakieś inne zdjęcia niż te w ogłoszeniu to podeślij, dorobię mu ze swojego konta olxa na nieco większe miasto.

• Like 2
Posted

Cieszę się,że sprawa się wyjaśniła. Może teraz wątek się rozrusza.

Dnia 27.08.2022 o 07:43, Tyśka) napisał:

Jedynie mogę potwierdzić, że Pocahontas nie od dziś siedzi w adopcjach. "Znam" ją (wirtualnie) z haszczych for Internetowych, zwłaszcza tych pomocowych. 

Pocahontas, jeśli masz jakieś inne zdjęcia niż te w ogłoszeniu to podeślij, dorobię mu ze swojego konta olxa na nieco większe miasto.

Brawo! Jeżeli będą jakieś koszty w związku z ogłoszeniami, pisz tutaj.