Damciok Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Nie wiem totalnie czym wyścielić psu budę. Na razie ma chodnik i koc. Piesek ma alergię która objawia się zapaleniem ucha. Nie wiem na co jest oczulony. Słoma nie jest polecana alergikom bo pyli ( cokolwiek to znaczy ). Ale czy słoma owsiana o cudownych właściwościach zda egzamin ? Quote
Beatrx Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 słoma na pewno będzie lepszą opcją w przypadku deszczowej. mokrej pogody. a w jakich porach roku te zapalenie ucha się objawia? to podwórkowy pies? Quote
Damciok Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 Miał leczone prawe ucho tego lata, teraz nie jestem pewny czy wszystko ok, choć typowe objawy nie występują w takim nasileniu jak kiedyś, ostatnia wizyta była w lecie - weterynarka stwierdziła poprawę ale nie stuprocentową. piesek jest wprowadzany do domu ( na kanapę xd ) ale generalnie przebywa i śpi w bardzo kontrolowanych przeze mnie warunkach. chodzi mi tylko o to czy słoma mu nie pogorszy jago alergii( na co ją ma jest niewiadomą ) Quote
gojka Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Z tego co pamiętam masz jamnika. Chcesz by jamnik spał zimą w bardzo kontrolowanych przez Ciebie warunkach czyli- w budzie? Quote
Damciok Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Jak już to mieszańca jamnika. Nie nie będzie spał zimą w budzie. To jak z tą słomą ? Apropo jego alergii ( objawia się ona zapaleniem zewnętrznym ucha ) czy w takich przypadkach częściej występuje alergia wziewna czy pokarmowa ? Czy raczej nie da się tego powiedzieć ? Quote
Damciok Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Zewnętrznego , miał podawane krople aurizon ( leczenie infekcji ucha zewnętrznego ) Quote
gojka Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Zapalenie ucha zewnętrznego to typowy objaw alergii pokarmowej.Wet Ci o tym nie powiedział? Jak pies nie będzie spał zimą w budzie to po co mu ta słoma? 2 Quote
Damciok Posted October 30, 2016 Author Posted October 30, 2016 Powiedział że może mieć alergię na wszystko.. Zatem trzeba będzie kupić karmę hypoalergiczną ( brit care będzie dobra ? ) Bo jeszcze nie ma zimy. Quote
Recommended Posts