Megula Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='Moonek'] Sammi zachowuje sie tak samo jak Megi :loveu: Nawet przy takim samym psie :lol:
aneczka__wwa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 moje stworki z moja mama:lol: a tu poczochrany Max i Max waleczny
aneczka__wwa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Milka i nogi moich dzieci Milka uwielbia siedziec na nogach:lol:
Nadia86 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Fajny kontrast psiakow...kurcze ja wlasnie chce kupic drugiego yorkusia tylko takiego ciemniutkiego dla kontrastu....po czym rozpoznac ze maluch sie nie wybarwi...czym sie kierowac??
aneczka__wwa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Max byl bardzo ciemny jako szczeniak jak znajde zdjecie to wstawie
Sylaaaa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Nadia86 napisał(a):Fajny kontrast psiakow...kurcze ja wlasnie chce kupic drugiego yorkusia tylko takiego ciemniutkiego dla kontrastu....po czym rozpoznac ze maluch sie nie wybarwi...czym sie kierowac?? Tego się nie da przewidziec. Mi tez zależało na ciemnym Yorasku. I udało się :) Mimo zapewnień hodowcy jak na razie jest ciemna :) I oby tak pozostało:)
Nadia86 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 No to ja czekam na zdjecie Maxa:)...no mnie tez teraz zalezy bo mialabym 2 rozne pchelki:) i to by tak fajnie wygladalo....i w ogole mnie sie strasznie podobaja takie czarnulki...zywe zrebro mam to teraz czas na czarnulka:) Sylaaaa mnie sie wydaje ze da sie jednak troche przewidziec w koncu wiadomo ze te nasze psiurki sa nie pzrewidywalne:D ale mniej wiecej sie da...nie wiem moze po ilosci podpalania po intensywnosci tego koloru i po tym ze np w wieku w ktorym odbieramy pieska nie ma takich odrostow jak te ktore zapowiadaja sie na jasne mi sie wydaje ze to jest do przewidzenia jednak tylko chcialam sie wlasnie upewnic jak inni wybierali czarnulka czym sie kierowali:)
Upiór Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Sylaaaa napisał(a):Tego się nie da przewidziec. Mi tez zależało na ciemnym Yorasku. I udało się :) Mimo zapewnień hodowcy jak na razie jest ciemna :) I oby tak pozostało:) wybaczcie, ale trochę jest smieszno to czytac:cool1: tak, rzeczywiscie, są ciemniejsze yorki, ale tylko trochę i to do czasu... ciemny kolor najdluzej moze trzymac się do 3 roku zycia, a potem kazdy york musi wybarwic się, bo jak nie- to po prostu jest nie york i tyle:cool1: moja tez nie jest jasna i pewnie nigdy bardzo jasna nie będzie, ale juz wciąz po trochę wyjasnia się, ma jeszcze czas do trzech lat, teraz ma 2,1 roku
Sylaaaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Vici i Jeannie napisał(a):wybaczcie, ale trochę jest smieszno to czytac:cool1: tak, rzeczywiscie, są ciemniejsze yorki, ale tylko trochę i to do czasu... ciemny kolor najdluzej moze trzymac się do 3 roku zycia, a potem kazdy york musi wybarwic się, bo jak nie- to po prostu jest nie york i tyle:cool1: moja tez nie jest jasna i pewnie nigdy bardzo jasna nie będzie, ale juz wciąz po trochę wyjasnia się, ma jeszcze czas do trzech lat, teraz ma 2,1 roku Tak, tak wiem, że do 3 roku życia. Ale narazie cieszę się jej ciemną barwą:)
Sylaaaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Sylaaaa mnie sie wydaje ze da sie jednak troche przewidziec w koncu wiadomo ze te nasze psiurki sa nie pzrewidywalne:D ale mniej wiecej sie da...nie wiem moze po ilosci podpalania po intensywnosci tego koloru i po tym ze np w wieku w ktorym odbieramy pieska nie ma takich odrostow jak te ktore zapowiadaja sie na jasne mi sie wydaje ze to jest do przewidzenia jednak tylko chcialam sie wlasnie upewnic jak inni wybierali czarnulka czym sie kierowali:)[/quote] Nie byłabym tego taka pewna:) Koleżanka kupiła najciemniejszego szczeniaka z miotu. Teraz sunia ma roczek i jest tlenioną blondynka :)
Nadia86 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 to tak jak moja byla najciemniejsza z miotu ale rodziocow miala jasnych wiec szanse ze bylaby czarnulka nie miala zbytnio.Ale np ktos mi powiedzial ze jak podpalanie lap jest tylko do kolanek a nie laczy sie pierisa to najprawdopodobniej bedzie ciemny zreszta nie zgodze sie ze nie ma czarnych yorkow bo sa.Poprostu maja wade i sie nie wybarwia ale sa nawet w internecie jest tego przyklad tylko nie wiem gdzie.Takze no nie kazdy sie wybarwi znam psa ktory ma rodowod wiec yorkiem niezaprzeczalnie jest akle jest ciemna jak nie wiem mimo ze ma 7 lat wiec niestety teoria nie raz upoada w koncu od kazdej reguly sa wyjjatki i ja chce taki wyjatek
Sylaaaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Nadia86 napisał(a):to tak jak moja byla najciemniejsza z miotu ale rodziocow miala jasnych wiec szanse ze bylaby czarnulka nie miala zbytnio.Ale np ktos mi powiedzial ze jak podpalanie lap jest tylko do kolanek a nie laczy sie pierisa to najprawdopodobniej bedzie ciemny zreszta nie zgodze sie ze nie ma czarnych yorkow bo sa.Poprostu maja wade i sie nie wybarwia ale sa nawet w internecie jest tego przyklad tylko nie wiem gdzie.Takze no nie kazdy sie wybarwi znam psa ktory ma rodowod wiec yorkiem niezaprzeczalnie jest akle jest ciemna jak nie wiem mimo ze ma 7 lat wiec niestety teoria nie raz upoada w koncu od kazdej reguly sa wyjjatki i ja chce taki wyjatek No nie jest jasna sprawa z tym wybarwianiem naszych maluszków. Ale wcale ich rodzice nie są odzwierciedleniem barwy ich włosa. Ma na to wpływ krzyżówka genów dziadków i pradziadków. Moja Amelia ma typowych stalowo-złotych rodziców, ma rodowód a jest naprawdę ciemna i jak narazie nie ma nawet jaśniejszych odrostów.
Magda Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Kochane proszę dokończyć rozmowę w tym temacie. Inni też będą mogli wziąć udział w rozmowie, ale niekoniecznie tutaj. Tytuł galerii mówi sam za siebie:p
Upiór Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Nadia86 napisał(a):to tak jak moja byla najciemniejsza z miotu ale rodziocow miala jasnych wiec szanse ze bylaby czarnulka nie miala zbytnio.Ale np ktos mi powiedzial ze jak podpalanie lap jest tylko do kolanek a nie laczy sie pierisa to najprawdopodobniej bedzie ciemny zreszta nie zgodze sie ze nie ma czarnych yorkow bo sa.Poprostu maja wade i sie nie wybarwia ale sa nawet w internecie jest tego przyklad tylko nie wiem gdzie.Takze no nie kazdy sie wybarwi znam psa ktory ma rodowod wiec yorkiem niezaprzeczalnie jest akle jest ciemna jak nie wiem mimo ze ma 7 lat wiec niestety teoria nie raz upoada w koncu od kazdej reguly sa wyjjatki i ja chce taki wyjatek bo są i prawdziwi hodowcy, ktorzy niezbyt znają się na to, co robią... kupią sobie jednegi psa z dokumentami i znajdują mu drugi z dokumentami i są po nich dzieci... ale to przeciez nie taka prasta sprawa, trza duzo wiedzy, trza znac się na liniach psow itd. Więc nawet pies z rodowodem czasami moze wyglądac fatalnie...
AmiX Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [FONT=Times New Roman]aneczka__wwa pieseczki są śliczne :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]madziasto4 [/FONT][FONT=Times New Roman]właśnie taka fryzurkę uwielbiam u Yorków. Wyglądają super:thumbs: [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pozdrawiam Ania[/FONT]
danani Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ależ Toro zmężniał :loveu: :loveu: :loveu: Postanowiłam, że jak będę podcinać Iwana, to będę zerkać na zdjęcie Masterka-zgadzasz się ? Obydwa pieski przekochane :loveu: :loveu: :loveu:
madziasto4 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='AmiX'] [FONT=Times New Roman]madziasto4 [/FONT][FONT=Times New Roman]właśnie taka fryzurkę uwielbiam u Yorków. Wyglądają super:thumbs: [/FONT] Dzięki :) [quote name='danani']Ależ Toro zmężniał :loveu: :loveu: :loveu: Postanowiłam, że jak będę podcinać Iwana, to będę zerkać na zdjęcie Masterka-zgadzasz się ? Obydwa pieski przekochane :loveu: :loveu: :loveu: Zmężniał, zmężniał, nawet nie wiem kiedy ;) Szczyl niedługo kończy 9 miesięcy ;) Pewnie, że się zgadzam :) Mastera muszę jeszcze poprawić, bo się skubaniec wiercił :lol: A i Torkowi chyba po prawej coś sterczy inaczej niż po lewej :lol: Także w najbliższym czasie muszę ich wyrównać :) Ale miło mi, że Wam się fryzury podobają :)
Magda Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 No to powracam do tematu i proszę o nie komentowanie zdjęć TUTAJ!! Zapraszam na OFF'a na yorkach
Recommended Posts