Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak moi Drodzy..Cuda czasem sie zdarzają..
Dzisiaj musiałam zabrać Elzę ze szpitalika,bo jej miejsce zajął koszmarnie ranny Emir.I do głowy mi nie przyszło kiedy ja odbierałam,ze za kilka godzin zawioze ja do jej WŁASNEGO DOMU!
Pani Barbara i jej mąz nie otrząsnełi sie jeszcze po śmierci swojego 7 -mio letniego rottka,któremu rak płuc nie dał żadnych szans.Przez dwa tygodnie opłakiwali go codziennie.Nie planowali na razie psiaka,ale kiedy zobaczyli Elzę..
Decyzja była błyskawiczna,tak błyskawiczna,ze zawróciłam z drogi,bo juz wiozłam Elzę do DT.
Rodzina jest wspaniała,a warunki to psi raj:dom ,podwórze i duży ogród,a za płotem las..
Państwo świadomi byli stanu w jakim jest Elza,konieczności jej leczenia,długiego i kosztownego.Postanowili dać jej dom i wyleczyć.W ten własnie sposób chca uczcić pamieć swojego ukochanego rottka.

A na marginesie,Pani Barbara jest listonoszka w rejonie gdzie mieszkaja moi rodzice i znaja sie dobrze..:evil_lol:

Cała 3 osobowa rodzina zakochała sie w Elzie natychmiast..

Jeszcze nie moge ochłonąc z wrazenia..

Posted

Ja ciesze sie niesamowicie,a jednocześnie martwie,bo pozostały długi do zapłaty..Kto moze do kapelusika coś dorzucić na zapłącenie za leczenie Elzy?

Posted

Wspaniała wiadomość ! Jak dobrze, że wciąż są jeszcze ludzie o Wielkich sercach, na tym ( niestety) okrutnym świecie.
Edytko, pisz ile tych dlugów zostało. Przecież pomoże my je splacic, prawda dogomaniacy?:lol:

Posted

:-(:-(:-(:-(:-(....nim zacznę skakać zryczałam się jak bóbr!!!!
Elzunia...nie tylko uratowana,ale ma też swój dom...bezpieczny,cieplutki...z kochającymi ludźmi!!!! ...jeszcze se pobucze:-(:-(:-(:-(...tak się cieszę!

Dzięki...dzięki...

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:...Elzuniu,smakuj każdą chwilkę szczęścia!Jesteś bezpieczna!

Posted

bela51 napisał(a):
Wspaniała wiadomość ! Jak dobrze, że wciąż są jeszcze ludzie o Wielkich sercach, na tym ( niestety) okrutnym świecie.
Edytko, pisz ile tych dlugów zostało. Przecież pomoże my je splacic, prawda dogomaniacy?:lol:

Zgadzam się z Tobą Bela. Więc ile jeszcze zostało do zapłaty?
Bardzo się cieszę że Elza znalazła dom :multi:

Posted

:loveu::Rose::ylsuper:pieknie dziekujemy za ratowanie Elzuni:sweetCyb::ylsuper::Cool!: a nowy domek ...poprostu cuuudo , niechaj wam szczescie sprzyja zawsze :multi::loveu: Elzuniu zdarzyl sie cud , zes na swej drodze Bajke spotkala :multi::loveu::loveu:

Posted

Wiesz Bajka Ty to tak trochę jak Czarodziejka jesteś, albo Czarownica:evil_lol: Nie dość, że Elza na Twój widok stanęła na własne łapy, to jeszcze tak szybko cudowny dom znalazłaś, dziękuję:loveu:

Posted

Dea napisał(a):
Wiesz Bajka Ty to tak trochę jak Czarodziejka jesteś, albo Czarownica:evil_lol: Nie dość, że Elza na Twój widok stanęła na własne łapy, to jeszcze tak szybko cudowny dom znalazłaś, dziękuję:loveu:

Dea,to Ty jeszcze nie wiedziałaś,ze ja Czarownica to na pewno jestem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Niektórzy to alergii dostaja na mój widok:evil_lol::evil_lol:
No ale przede wszystkim pamiętaj,ze ja mam w domu prywatnego Psiego Anioła(Brajla) i za jego sprawa dzieją sie cuda:loveu:
Rozmawiałam wczoraj z Panią Basia.Zgodnie z przykazaniami byli w klinice na zmianie opatrunku i będa codziennie jeździć.Elza za basia chodzi krok w krok,a pani Basia to najchętniej by teraz pracę porzuciła zeby byc z Elzą..No tylko za co by wtedy dziewuszkę stawiała na łapy?:evil_lol:

Posted

Cudownie, że są ludzie, którzy zakochują się w dorosłych dużych i nieszczęśliwych psach, że mają odwagę i chęć zabrać do siebie schorowanego onka i zapewnić mu miłość, opiekę i dach nad głową. Trzymanie kciuków za Elzę przyniosło efekty...no i to czarownie Bajki ;)
Jutro postaram się wysłać resztę bazarkowych rzeczy i najpóźniej w czwartek przeleję ok 150 zł na Elzę.

Posted

Cioteczko A...Hopam:multi::multi::multi: ze szczęścia Elzy...
i mimo złych doświadczeń nadal...
wierzę,że dobrych ludzi jest bardzo wielu!Każda taka historia przekonuje mnie o tym!Pozwala nie opuszczać rąk.

Wszystkie dobre duchy Elzuni pozdrawiam i dziękuję!:loveu::loveu::loveu::loveu:

...no,a teraz do innych psiaków...może one też swoje dobre duchy spotkają:oops:

Posted

Przelałam przed chwilą 200 zł z bazarku dla Elzy. Sunia znalazła dom ale dług po leczeniu pewnie pozostał.
Czy wiadomo co u szczęściary słychać i jak się w nowym domku zachowuje?

Posted

Oj dzieje sie,dzieje:shake:Elzie dupsko odżywa i rozrabia :evil_lol:
Przedwczoraj została sama w domu na jakiś czas i prawie przemeblowała mieszkanie:roll:W każdym razie na parapetach nie moze być zadnej dekoracji:evil_lol: