Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jednym z gospodarstw pod Siedlcami przebywają dwa piękne psy - na moje oko mają 5-6 miesięcy.

Psy są piękne, czarne, podpalane, wielkości ok. 50 cm. Bardzo zgrabne, pięknie zbudowane. 

Przyjazne do człowieka, łaszą się i przymilają. Wyglądają na zdrowe.  

Nic im nie brakuje za wyjątkiem domu - kobieta u której są nie chce ich u siebie, nie karmi ich, psy są zagłodzone, maja wystające żebra.

Grozi im niebezpieczeństwo w postaci jezdni - był jeszcze trzeci pies, ale zginął pod kołami - furtka jest stale otwarta, psy wybiegają prosto na jezdnię.  

Bardzo trudno zrobić im zdjęcia - skaczą ciągle żeby dostać coś do jedzenia, z kolei jak mają jedzenie to wyrywają sobie wzajemnie. 

Jutro podjadę i chyba dam im coś dużego do jedzenia żeby się zajęły, może w ten sposób uda mi się zrobić lepsze zdjecia. 

Zrobiłam im ogłoszenie na olx http://olx.pl/oferta/piekny-czarny-podpalany-sredniej-wielkosci-szczeniak-szuka-domu-pilnie-CID103-IDecou7.html

Jeżeli ktoś chciałby dać im DT, dowiozę w ramach możliwości. 

35870d46cec62db8med.jpg

d390277fba679a75med.jpg

fc2bf747f160b725med.jpg

0507c52d1b8beba4med.jpg

• 2 months later...
Posted

Dla informacji - obydwa słodziaki znalazły cudowne domki.

Sunię wysterylizowałam, znalazła domek bardzo szybko, jeszcze w marcu. Zamieszkała w domu z ogrodem, u dziewczyny, która ma też konia do bryczki a sunia śpi w łóżku z pańcią. 

Tydzień po tym, jak pojechała do domku, wpadła w oko panu z pseudohodowli, który nie mógł odżałować, że się spóźnił, bo taka śliczna. Nie zauważył informacji o sterylizacji a ja cieszyłam się, że już nikt nie będzie jej rozmnażał. 

Pies sporo przeszedł - zachorował na babeszję, na szczęście od razu pierwszego dnia zawiozłam go do lecznicy gdzie spędził 1.5 tygodnia. Prawdopodobnie miał w tym czasie również łagodną formę parwo, bo w lecznicy zrobił pomidorową qpę a po powrocie jeszcze przez jakieś 1.5 tygodnia musiał brać antybiotyk, miewał gorączkę 40 stopni i nie miał siły ani apetytu. 

Wydobrzał całkowicie, jest radosny, pełen energii i kochany.

Tydzień temu pojechał do domu z ogrodem. W nowym domku wszyscy się w nim z miejsca zakochali. Pan domu ze łzami w oczach powiedział, że "lepszego psa nie mógł sobie wymarzyć". 

Obydwa psy są nie tylko śliczne ale i kochane, łagodne, po prostu cudowne. 

Długich lat w zdrowiu i miłości ze swoimi rodzinami!