Ewusek Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 dwa dni temu zdjełam Toli kubrak po sterylce i szczena mi opadla... zawsze miotałam ja po głowie, po bokach,,,, jak rozwiazywalam jej kubrak to przez przypadek dotnelam kregoslupa... przestraszylam sie... bo gdyby nie to futro, to moglabym sie na niej uczyc anatomii... To jest jedtny pies, ktory trafil do mnie na DT i na dzien dobry zapomnialam go pdrobaczyc... zrobilam to dopiero po 2 tygodniach jak byla u mnie... kup nie zlokalizowalam.... Jak w ciagu tygodnia nie zacznie przybierac na wadze to zaczne sie martwic.,,,, nawet nie wiem na co moglabym jej zrobic badania... nie wiem... moze USG jamt brzusznej ??? W sumie Tola ładnie je, ale tylko raz dziennie - wieczorem (rano nie chce jesc)... teraz daje jej pol na pol acane extreeme i brit adult breed. Szkoda mi dziewczyny... Dzisiaj ja ogladalam i w oczach ma ciemne bialka na samej gorze - czy to jest normalne u ONkow, czy pojechac do dr. Garncarza ? Quote
Beta&Czata Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Witaj, przeczytałam o tych ciemnych białkach i pooleciałam zajrzeć w oczy Czaty. Też ma ciemne od góry (13 lat) więc to chyba wiek. Moja druga psica, też ON-kowata (3 lata), ma czyste, jasne białka. A suńka - rewelacja. Gdybym ja ją znalazła, za nic bym nie oddała i TZ musiałby się wyprowadzić, bo przy dwóch ledwie się mieści :evil_lol: Quote
Ewusek Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 dzisiaj poszlismy na spacerek obfocić działeczke, ktora wstępnie zainteresowana jest jedna z molosomaniaczek ... super wyprawa :-) Tola skakała przez strumyk :-) Quote
Ewusek Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 i biegniemy a ogon szusuje jak wąż - niesamowity widok: Quote
Ewusek Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 skaczemy... najpierw niesmialo przechodziła, potem przeskakiwala takimi małymi skoczkami a potem... potem skakała w dal !!! Quote
bumel Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Prześliczna sunia, świetnie się komponuje z całą Twoją gromadą;), czy zostanie u Ciebie? Quote
ewa36 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Super sunieczka uśmiechnięta jak moja Bonusia ... Mocno trzymam kciuki za Opiekunkę i za mała :loveu: Quote
ewa36 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Sunia jest naprawde cudowna bardzo ujęła mnie za serce. Jest podobna do mojej Bonusi. A jak dostała na imię ? Quote
Ewusek Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 jest przekochana ;-) jadac z nia do lecznicy postanowiłam nazwać ja TOLA, zeby moj młodszy syn nie mial problemu z zawołaniem jej :-) Quote
ewa36 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Tola ładne miękkie imię, pasujące do uśmiechniętej sunieczki. Bardzo ładnie razem wyglądacie trochę Wam zazdroszczę ;) Quote
wandula Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Tolu jesteś przepięknym psem!!! W górę dziewczyno! Quote
Ewusek Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 dzisiaj dziewczyne wykąpałam, bo TZ narzekał, że śmierdzi i nie chciał sie do niej przytulać, a on prawie wchodziła mu na kolana... nie wiem co robic... tyle dredow ma pod spodem, ze chyba bede musiala ja ogoloc... szczotkowanie nie wiele pomaga, bo to tak sfilcowany jest podszerstek... Łazienka pływa, bo dwa razy wyskoczyła z wanny... Ale teraz spi sobie spokojnie, pachnąca i suchutka :-) :loveu: Quote
ewa36 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Zbitą, sfilcowaną sierśc rzeczywiście najlepiej jest wyciąć tym bardziej, że może ugniatać (na brzuszku podczas leżenia) albo prowadzić do odparzeń. Przy zbitej sierści może nie sprawdzić się trymer i jako jedyne na placu boju pozostają nożyczki :cool3: Mojej Bonusi sierstka na brzuszku też się zbijała i najlepiej sprawdzało się wycinanie dredzików. Dobrze, że dziewczynka już po kąpieli, dla niej to też lepsze samopoczucie :loveu: Quote
Ewusek Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 mysza 1 napisał(a):Świetna jest:loveu: to wsiadaj w samochod i przyjedz wymiziać :-) Quote
mysza 1 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ewusek napisał(a):to wsiadaj w samochod i przyjedz wymiziać :-) Chora jestem:shake: Quote
ewa36 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Pozdrawiamy śliczną uśmiechniętą kosmatkę razem z Tanieczką :loveu: Quote
ewa36 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 A zdjęcia super tak jak i suczynka też bym takiej kosmatki nie oddała :loveu: Quote
Recommended Posts