Jump to content
Dogomania

przywiązana do drzewa babcia ONka (Chrcynno, Popowo Borowe) owczarek niemiecki

Recommended Posts

Posted

dwa dni temu zdjełam Toli kubrak po sterylce i szczena mi opadla...

zawsze miotałam ja po głowie, po bokach,,,, jak rozwiazywalam jej kubrak to przez przypadek dotnelam kregoslupa... przestraszylam sie... bo gdyby nie to futro, to moglabym sie na niej uczyc anatomii...

To jest jedtny pies, ktory trafil do mnie na DT i na dzien dobry zapomnialam go pdrobaczyc... zrobilam to dopiero po 2 tygodniach jak byla u mnie...
kup nie zlokalizowalam....

Jak w ciagu tygodnia nie zacznie przybierac na wadze to zaczne sie martwic.,,,,
nawet nie wiem na co moglabym jej zrobic badania... nie wiem...
moze USG jamt brzusznej ???

W sumie Tola ładnie je, ale tylko raz dziennie - wieczorem (rano nie chce jesc)... teraz daje jej pol na pol acane extreeme i brit adult breed.
Szkoda mi dziewczyny...

Dzisiaj ja ogladalam i w oczach ma ciemne bialka na samej gorze - czy to jest normalne u ONkow, czy pojechac do dr. Garncarza ?

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witaj, przeczytałam o tych ciemnych białkach i pooleciałam zajrzeć w oczy Czaty. Też ma ciemne od góry (13 lat) więc to chyba wiek. Moja druga psica, też ON-kowata (3 lata), ma czyste, jasne białka.

A suńka - rewelacja. Gdybym ja ją znalazła, za nic bym nie oddała i TZ musiałby się wyprowadzić, bo przy dwóch ledwie się mieści :evil_lol:

Posted

dzisiaj poszlismy na spacerek obfocić działeczke, ktora wstępnie zainteresowana jest jedna z molosomaniaczek ... super wyprawa :-)
Tola skakała przez strumyk :-)

Posted

dzisiaj dziewczyne wykąpałam, bo TZ narzekał, że śmierdzi i nie chciał sie do niej przytulać, a on prawie wchodziła mu na kolana...

nie wiem co robic... tyle dredow ma pod spodem, ze chyba bede musiala ja ogoloc... szczotkowanie nie wiele pomaga, bo to tak sfilcowany jest podszerstek...

Łazienka pływa, bo dwa razy wyskoczyła z wanny...

Ale teraz spi sobie spokojnie, pachnąca i suchutka :-)
:loveu:

Posted

Zbitą, sfilcowaną sierśc rzeczywiście najlepiej jest wyciąć tym bardziej, że może ugniatać (na brzuszku podczas leżenia) albo prowadzić do odparzeń. Przy zbitej sierści może nie sprawdzić się trymer i jako jedyne na placu boju pozostają nożyczki :cool3: Mojej Bonusi sierstka na brzuszku też się zbijała i najlepiej sprawdzało się wycinanie dredzików. Dobrze, że dziewczynka już po kąpieli, dla niej to też lepsze samopoczucie :loveu: