dorcia2 Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 ano tak, za bazarek muszę się zabrać ale czasu muszę trochę wygospodarować Quote
Olena84 Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 Zapraszam na bazarek - 15% na Ralfika: http://www.dogomania.com/forum/topic/345094-ubraniowo-ksiązkowo-misiowo-szkatułkowo-posłankowy-na-6-celów-do-2404/ 1 Quote
dorcia2 Posted May 5, 2018 Author Posted May 5, 2018 Kochani mamy kolejne wpłaty , za które niezmiernie dziękujemy z Ralfikiem Elwira D - 20 zł-04/04 Milagros - 5 zł-06/04 Mama Oleny84 - 30 zł-06/04 Yucca - 20 zł-09/04 Elypsa - 20 zł-11/04 Livka - 20 zł-12/04 Jaguska - 20 zł-16/03 Quote
dorcia2 Posted May 5, 2018 Author Posted May 5, 2018 I Kochani następne wpłaty , pięknie dziękuję w imieniu Ralfika Anna GR - 30 zł-23/04 Bakusiowa - 80 zł-23/04 stala + jednorazowa Mdk8 - 20 zł-26/04 jednorazowa Yolanovi - 20zł-04/05 Milagros - 5zł-04/05 i ja Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 Arthroflex zakupiony dla Ralfa i Dieselka - następny zakup będzie z puli Dieselka starczy dla obu na ponad 3 miesiące po 2,5 ml 1 sztuka - 134,73 (druga butelka jest dla mnie) Forma dostawy: DHL Paczka - standard Numer przesyłki: DHL Paczka - standard:1943478 Śledzenie przesyłki: strona przewoźnika Przesyłka wysłana: 2018-04-19 16:58 Przewidywana data doręczenia: 2018-04-20 Gratis! ZAMÓWIONE PRODUKTY Ilość Wartość Arthroflex 500ml 2 szt. 269,46 zł Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 zdjęcie z ostatniej wizyty przy okazji wyjazdu z Dieselkiem do lekarza Ralfik jak zwykle wesoły , nieustannie zajęty był zakopywaniem i odgrzebywaniem piłeczki z piasku w zabawie towarzyszył mu TinTinek , starowinka Golden , stał za Ralfem i lizał mu miejsce w okolicy ogona, w którym miał Hot-spota i Ralf z obślinionym tyłkiem chodził ostatnio miał wyciskane gruczoły przyodbytnicze , trzeba to raz na jakiś czas robić 1 Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 no i Ralfik na mega minusie -1897,32 z bazarku ciasteczkowego Beat 2010 będzie jeszcze ok 180 zł no i ja muszę zrobić bazarek ale czasu ciężko mi wyskrobać Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 nie wiem czemu nie słyszę dźwięku na tym filmiku na dogo, poniżej link do tego filmu na FB tam dźwiek jest i na dodatek taki wielgaśny obraz ale ciągle coś z tym dogo https://www.facebook.com/jolanta.bielicka.18/videos/809979495870321/ 1 Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 a na tym filmiku widać jak Tin Tinek zawzięcie asystuje Ralfikowi , na czubku piaskownicy siedzi labradorka i zawzięcie dyskutuje https://www.facebook.com/jolanta.bielicka.18/videos/810005515867719/ 1 Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 34 minuty temu, Olena84 napisał: Ode mnie będzie jakieś 50zł tylko:( dziękujemy z Ralfikiem, dla nas to dużo Quote
dorcia2 Posted May 6, 2018 Author Posted May 6, 2018 Kochania , skorzystam z wątku Ralfika z prośbą o radę Jak wcześniej pisałam podjęłam się leczenia działkowego psiaka Dino ok 13 lat 37 kg , w typie owczarka kauk. Jak pierwszy raz do niego poszłam na działki (dostałam sygnał że jest tam pies w złym stanie ) Dino miał problem żeby wyjść z pomieszczenie w którym śpi, opiekuna nie było , wezwałam straż miejską , powiedzieli że nic nie mogą zrobić i właściwie to są tu nielegalnie , później jeszcze rozmawiałam z policją w jego sprawie i nic, po dwóch dniach udało się ściągnąć na działkę prawnego opiekuna , niepełnosprawnego pana trochę nadużywającego Dino na działce mieszka całe życie i oprócz tego , że nie miał opieki weta ma tam dobrze , ogrodzona mała działka, mieszka w domku letniskowych , opiekun codziennie do niego przyjeżdża i karmi go i spędza z nim czas (pewnie niewystarczająco ale cóż poradzić ) , opiekun powiedział że kocha Dina i nie chce żeby go zabierać i koledzy pomogą w opiece nad nim a zreszta następny stary chory pies do schronu ? a w schronie co tęsknota i cierpienie za całym dotychczasowym życiem ? lepiej zadziałać jak można na miejscu niż powiększać schroniskowe statystyki pies bardzo dużo pił i bardzo dużo sikał, miał zrobione badanie krwi i moczu , jak na jego wiek nie są złe tylko niski ciężar właściwy moczu - odwodnienie przez to sikanie , dodatkowo ten palec , z którym problemy zaczęły się nie wiadomo kiedy , w weta dostał p.bólowe i 3 dniowy antybiotyk , miał zrobione rtg tego palca i to nadmierne sikanie i picie to reakcja na ból , opatrunek na łapkę który mu zmieniałam (trzeba go trzymać bo może dziabnąć z bólu) , po kontroli wprowadzono antybiotyk na 3 tygodnie "Dalacin" +psikanie 3x dziennie octeniseptem i zabezpieczanie łapki skarpetką ponowne RTG cyfrowe z opisem radiologa , niestety nie jest dobrze Niszczenie utkania kostnego, silne, nieregularne odczyny okostnowe paliczka dalszego i środkowego palca II kończyny miednicznej. Obraz rtg wskazuje na zmiany o charakterze nowotworowym lekarz wstępnie zapisał nas na 16 maja na usunięcie tego palca i muszę podjąć decyzję bo i później opieka nad nim , już "towarzystwo działkowe " zobowiązało się wysprzątać pokój Dina , żeby jako takie warunki miał , na wtorek umówiłam się na konsultację do "mojego psiego" ortopedy , dodatkowo czekam na info od innego lekarza , przesłałam mu wyniki Dina proszę Was o radę , podpowiedź bo sama nie wiem jaką decyzję podjąć , może znacie podobne przypadki dziękuję zdjęcie palca zrobione 4 dni temu , antybiotyk nic nie dała a jeszcze pazur się jakoś przekrzywił , wyłamał ( był przez cały czas leczenia taki ruchomy) Quote
Olena84 Posted May 7, 2018 Posted May 7, 2018 21 godzin temu, dorcia2 napisał: Niszczenie utkania kostnego, silne, nieregularne odczyny okostnowe paliczka dalszego i środkowego palca II kończyny miednicznej. Obraz rtg wskazuje na zmiany o charakterze nowotworowym lekarz wstępnie zapisał nas na 16 maja na usunięcie tego palca i muszę podjąć decyzję bo i później opieka nad nim , już "towarzystwo działkowe " zobowiązało się wysprzątać pokój Dina , żeby jako takie warunki miał , na wtorek umówiłam się na konsultację do "mojego psiego" ortopedy , dodatkowo czekam na info od innego lekarza , przesłałam mu wyniki Dina proszę Was o radę , podpowiedź bo sama nie wiem jaką decyzję podjąć , może znacie podobne przypadki dziękuję zdjęcie palca zrobione 4 dni temu , antybiotyk nic nie dała a jeszcze pazur się jakoś przekrzywił , wyłamał ( był przez cały czas leczenia taki ruchomy) Jeśli lekarz radzi usunięcie to trzeba zrobić, tylko czy są na to fundusze i czy będzie miał na pewno opiekę Quote
dorcia2 Posted May 7, 2018 Author Posted May 7, 2018 a tak Ralfik majówkę spędził , na ulubionym zajęciu 2 Quote
Beat2010 Posted May 24, 2018 Posted May 24, 2018 Ralfik wyjechał na Agrykolę na Warszawski Dzień Zwierząt. Jak zawsze grzeczny, pięknie chodził w tłumie na luźnej smyczy, bawił się pluszakiem. Generalnie dużo osób zwracało na niego uwagę, rozdałam sporo wizytówek Ralfa z naszymi telefonami. Zobaczymy. On był bardzo zadowolony z wyjazdu :0 1 1 Quote
Beat2010 Posted May 24, 2018 Posted May 24, 2018 Dnia 2018-05-07 o 08:28, Olena84 napisał: Jeśli lekarz radzi usunięcie to trzeba zrobić, tylko czy są na to fundusze i czy będzie miał na pewno opiekę po operacji, dorcia sama wszystko oplaca, na dodatek Dino wylądowal chwilowo u dorci u domu - do zagojenia rany Quote
Olena84 Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 Dnia 24.05.2018 o 03:07, Beat2010 napisał: po operacji, dorcia sama wszystko oplaca, na dodatek Dino wylądowal chwilowo u dorci u domu - do zagojenia rany U kurcze a jej psiak go zaakceptował? 1 Quote
bakusiowa Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 Diselek dostał dofinansowanie ze Skarpety im.Talcott. W czerwcu postaram się załatwić dla Ralfika. 1 1 Quote
dorcia2 Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 Kochani , uzupełnię później rozliczenie Ralfiatka naszego kochanego bo na sen czasu nie mam nawet , opieka nad Dinem zajmująca bardzo , operacja dwa tygodnie temu była, do drugi dzień kontrola u weta i trochę źle się rana goiła, weszła martwica i zapadła decyzja , że w kołnierzu ma chodzić z odkrytą raną (na spacer skarpetka i bucik ) , żeby powietrze zrobiło swoje , martwiłam się bardzo , ale po wczorajszej kontroli wet stwierdził , że jest ok , zrobił mu się taki wielgaśny strup, który został zdjęty bo nie wiadomo było co jest pod spodem a pod nim była ładna ziarnina acha, wycięłam z niego 3 reklamówki dredów , jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia 1 Quote
Olena84 Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 19 minut temu, dorcia2 napisał: Kochani , uzupełnię później rozliczenie Ralfiatka naszego kochanego bo na sen czasu nie mam nawet , opieka nad Dinem zajmująca bardzo , operacja dwa tygodnie temu była, do drugi dzień kontrola u weta i trochę źle się rana goiła, weszła martwica i zapadła decyzja , że w kołnierzu ma chodzić z odkrytą raną (na spacer skarpetka i bucik ) , żeby powietrze zrobiło swoje , martwiłam się bardzo , ale po wczorajszej kontroli wet stwierdził , że jest ok , zrobił mu się taki wielgaśny strup, który został zdjęty bo nie wiadomo było co jest pod spodem a pod nim była ładna ziarnina acha, wycięłam z niego 3 reklamówki dredów , jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia Jola podziwiam Cię! Quote
Beat2010 Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 Dnia 30.05.2018 o 12:21, Olena84 napisał: Jola podziwiam Cię! ja tez :) Quote
Nadziejka Posted June 20, 2018 Posted June 20, 2018 Smoku kokany sciskuniam serduchem Ralfiku dorciu a gdzie Dinus Dorciu nasza jak sobie radzicie Quote
Nadziejka Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Stokrosci za Dinunia za walke o zycie zdrowko sciskam sercem calem zapraszam na kramik Nadziejkowy dla Ralfika za chwil kilka wstawie jak juz wyczaruje calosci Quote
Recommended Posts