Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Kochani mamy  kolejne wpłaty , za które niezmiernie dziękujemy z Ralfikiem milosc-ruchomy-obrazek-0227

0heart.gifElwira D  - 20 zł-04/04

0heart.gifMilagros  - 5 zł-06/04

0heart.gifMama Oleny84  - 30 zł-06/04

0heart.gifYucca  - 20 zł-09/04

0heart.gifElypsa  - 20 zł-11/04

0heart.gifLivka  - 20 zł-12/04

0heart.gifJaguska  - 20 zł-16/03

Posted

I Kochani następne wpłaty , pięknie dziękuję w imieniu Ralfika milosc-ruchomy-obrazek-0122

0heart.gifAnna GR  - 30 zł-23/04

0heart.gifBakusiowa  - 80 zł-23/04  stala + jednorazowa

0heart.gifMdk8  - 20 zł-26/04 jednorazowa

0heart.gifYolanovi  - 20zł-04/05

0heart.gifMilagros  - 5zł-04/05

i ja 

Posted

Arthroflex  zakupiony dla Ralfa i Dieselka - następny zakup będzie  z puli Dieselka 

starczy dla obu na ponad 3 miesiące po 2,5 ml 

1 sztuka - 134,73 (druga butelka jest dla mnie) 

DHL Paczka - standard

Forma dostawy: DHL Paczka - standard
  • Numer przesyłki: DHL Paczka - standard:1943478
  • Śledzenie przesyłki: strona przewoźnika
  • Przesyłka wysłana: 2018-04-19 16:58
  • Przewidywana data doręczenia: 2018-04-20
Gratis!

ZAMÓWIONE PRODUKTY

Ilość Wartość
Arthroflex 500ml Arthroflex 500ml 2 szt. 269,46 zł
Posted

zdjęcie  z ostatniej wizyty przy okazji wyjazdu z Dieselkiem do lekarza 

Ralfik jak zwykle wesoły , nieustannie zajęty był zakopywaniem i odgrzebywaniem piłeczki z  piasku 

w zabawie towarzyszył mu TinTinek , starowinka Golden , stał za Ralfem i lizał mu miejsce w okolicy ogona,   w którym miał Hot-spota i Ralf z obślinionym tyłkiem chodził 

ostatnio miał wyciskane gruczoły przyodbytnicze , trzeba to raz na jakiś czas robić 

IMG_20140819_215149.jpg

• Like 1
Posted

no i Ralfik na mega minusie -1897,32

z bazarku ciasteczkowego Beat 2010 będzie jeszcze ok 180 zł  no i ja muszę zrobić  bazarek ale czasu  ciężko mi wyskrobać 

Posted

Kochania , skorzystam z wątku Ralfika z prośbą o radę 

Jak wcześniej pisałam podjęłam się leczenia działkowego psiaka Dino ok 13 lat 37 kg , w typie owczarka kauk.
Jak pierwszy raz do niego poszłam na działki (dostałam sygnał że jest tam pies w złym stanie )  Dino miał problem żeby wyjść z pomieszczenie w którym śpi, opiekuna nie było , wezwałam straż miejską , powiedzieli że nic nie mogą zrobić i właściwie to są tu nielegalnie , później jeszcze rozmawiałam z policją w jego sprawie i nic,  po dwóch dniach udało się ściągnąć na działkę prawnego opiekuna  ,  niepełnosprawnego pana trochę nadużywającego 
Dino na działce mieszka całe życie i oprócz tego , że nie miał opieki weta ma tam dobrze , ogrodzona mała działka, mieszka w domku letniskowych , opiekun codziennie do niego przyjeżdża  i karmi go i spędza z nim czas (pewnie niewystarczająco ale cóż poradzić ) ,  opiekun powiedział że kocha Dina i nie chce żeby go zabierać i koledzy pomogą w opiece nad nim  a zreszta następny stary chory pies do schronu ? a w schronie co tęsknota i cierpienie  za całym dotychczasowym życiem ?  lepiej zadziałać jak można  na miejscu niż powiększać schroniskowe statystyki

pies  bardzo dużo pił i bardzo dużo sikał,  miał zrobione badanie krwi i moczu , jak na jego wiek nie są złe tylko niski ciężar właściwy moczu - odwodnienie przez to sikanie , dodatkowo ten palec , z którym problemy zaczęły się nie wiadomo kiedy ,  w weta dostał p.bólowe i 3 dniowy antybiotyk , 
miał zrobione rtg tego palca i  to nadmierne sikanie i picie to reakcja na ból , opatrunek na łapkę który mu zmieniałam (trzeba go trzymać bo może dziabnąć z bólu) ,  po kontroli wprowadzono antybiotyk na 3 tygodnie  "Dalacin" +psikanie 3x dziennie octeniseptem i zabezpieczanie łapki skarpetką 
ponowne RTG cyfrowe z opisem radiologa , niestety  nie jest dobrze 

Niszczenie utkania kostnego,

silne, nieregularne odczyny okostnowe paliczka

dalszego i środkowego palca II kończyny miednicznej.

Obraz rtg wskazuje na zmiany o charakterze nowotworowym

lekarz  wstępnie zapisał nas na 16 maja na usunięcie tego palca i muszę podjąć decyzję bo i później opieka nad nim , już  "towarzystwo działkowe " zobowiązało się wysprzątać pokój Dina , żeby jako takie warunki miał ,

na wtorek umówiłam się na konsultację do "mojego psiego" ortopedy  , dodatkowo czekam na info od innego lekarza , przesłałam mu wyniki Dina 

proszę Was o radę , podpowiedź bo sama nie wiem jaką decyzję podjąć ,  może znacie podobne przypadki 

dziękuję 

zdjęcie palca zrobione 4 dni temu , antybiotyk nic nie dała a jeszcze pazur się jakoś przekrzywił , wyłamał ( był przez cały czas leczenia taki ruchomy)

43336992_Dinopalec.jpg.56b3de495e3e8d950acf2ff79ffc9d99.jpg4.jpg.0ae72c80268e52a3ee90a62953c3e080.jpg3.jpg.02f410e506626a521559631bc5291be0.jpg

Posted
21 godzin temu, dorcia2 napisał:

Niszczenie utkania kostnego,

silne, nieregularne odczyny okostnowe paliczka

dalszego i środkowego palca II kończyny miednicznej.

Obraz rtg wskazuje na zmiany o charakterze nowotworowym

lekarz  wstępnie zapisał nas na 16 maja na usunięcie tego palca i muszę podjąć decyzję bo i później opieka nad nim , już  "towarzystwo działkowe " zobowiązało się wysprzątać pokój Dina , żeby jako takie warunki miał ,

na wtorek umówiłam się na konsultację do "mojego psiego" ortopedy  , dodatkowo czekam na info od innego lekarza , przesłałam mu wyniki Dina 

proszę Was o radę , podpowiedź bo sama nie wiem jaką decyzję podjąć ,  może znacie podobne przypadki 

dziękuję 

zdjęcie palca zrobione 4 dni temu , antybiotyk nic nie dała a jeszcze pazur się jakoś przekrzywił , wyłamał ( był przez cały czas leczenia taki ruchomy)

Jeśli lekarz radzi usunięcie to trzeba zrobić, tylko czy są na to fundusze i czy będzie miał na pewno opiekę

• 2 weeks later...
Posted

Ralfik wyjechał na Agrykolę na Warszawski Dzień Zwierząt. Jak zawsze grzeczny, pięknie chodził w tłumie na luźnej smyczy, bawił się pluszakiem. Generalnie dużo osób zwracało na niego uwagę, rozdałam sporo wizytówek Ralfa z naszymi telefonami. Zobaczymy.

On był bardzo zadowolony z wyjazdu :032959173_2007078026220549_2268799702264709120_n.jpg.2be5b0316ee81333ef8695f63792c160.jpg

32967682_2007078356220516_4513927172586471424_n.jpg.1c5c9ccc3928dbf645efc6bf8f1c71ed.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia ‎2018‎-‎05‎-‎07 o 08:28, Olena84 napisał:

Jeśli lekarz radzi usunięcie to trzeba zrobić, tylko czy są na to fundusze i czy będzie miał na pewno opiekę

po operacji, dorcia sama wszystko oplaca, na dodatek Dino wylądowal chwilowo u dorci u domu - do zagojenia rany

Posted
Dnia 24.05.2018 o 03:07, Beat2010 napisał:

po operacji, dorcia sama wszystko oplaca, na dodatek Dino wylądowal chwilowo u dorci u domu - do zagojenia rany

U kurcze a jej psiak go zaakceptował?

• Upvote 1
Posted

Kochani , uzupełnię później  rozliczenie Ralfiatka naszego kochanego bo na sen czasu nie mam nawet , opieka nad Dinem  zajmująca bardzo , operacja dwa tygodnie temu była, do drugi dzień kontrola u weta   i trochę źle się rana goiła, weszła martwica i  zapadła decyzja , że w kołnierzu ma chodzić z odkrytą raną  (na spacer skarpetka i bucik ) , żeby powietrze zrobiło swoje , martwiłam się bardzo , ale po wczorajszej kontroli  wet stwierdził , że jest ok ,  zrobił mu się taki wielgaśny strup, który został zdjęty bo nie wiadomo było co jest pod spodem  a pod nim była ładna ziarnina 

acha, wycięłam z niego 3 reklamówki dredów , jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia 

• Upvote 1
Posted
19 minut temu, dorcia2 napisał:

Kochani , uzupełnię później  rozliczenie Ralfiatka naszego kochanego bo na sen czasu nie mam nawet , opieka nad Dinem  zajmująca bardzo , operacja dwa tygodnie temu była, do drugi dzień kontrola u weta   i trochę źle się rana goiła, weszła martwica i  zapadła decyzja , że w kołnierzu ma chodzić z odkrytą raną  (na spacer skarpetka i bucik ) , żeby powietrze zrobiło swoje , martwiłam się bardzo , ale po wczorajszej kontroli  wet stwierdził , że jest ok ,  zrobił mu się taki wielgaśny strup, który został zdjęty bo nie wiadomo było co jest pod spodem  a pod nim była ładna ziarnina 

acha, wycięłam z niego 3 reklamówki dredów , jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia 

Jola podziwiam Cię!

• 3 weeks later...
Posted

Stokrosci za Dinunia

za walke o zycie zdrowko

Podobny obraz

sciskam sercem calem

zapraszam na kramik Nadziejkowy dla Ralfika

za chwil kilka wstawie jak juz wyczaruje calosci