free Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 MIiejsce zapomniane przez Boga !Zaineresowałysmy się przerażoną sunią ze starym złamaniem łapki,Zbliżajac się do Niej...robiła ze starchu pod siebie ;(Pytajac o Nia gospodarza ..zawsze to samo;'' Pani Ona nie do oddania,Ona dzika,agresywana,ze złamana łapą ,na widok człowiekia robi ze strachu pod siebie,trzęsie sie przy tym jak durna.Trzeba ja uspic,ale brak odważnego''Czego doznała od człowieka,jak bardzo była skrzywdzona..?Psy miały tam właściwie wszystko,ale czasami...Jedzenie czasem,budy,ale bez siany i ściółki,woda czasem w...hym...nie wiem nawet jak to nazawac..blacha?Szczepienia ...jak sie komuś przypomniało,a i w budzie widziałam kości szczęki...?Minał miesiąc suni nie chciało sie nikomu uśpić by nie cierpiała... Postanowiłyśmy Ja zabrac !!! Mineły 3 tyg,sunia pozwoliła sobie załozyc obrożę ;) Od dziś przebywa w hotelu pod fachowym okiem.Postanowiłam dac Jej szanse kilka miesięcy,ale wierzę,że u Agnieszki otworzy sie szybciutko ... 1 1 Quote
bou Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 co dalej?jakie masz propozycje,co zamierzasz,jaki masz plan?Jak jest po tych 3 tygodniach?...Piękny,nieszczęsny pies.... Quote
Nadziejka Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Witaj Beatko matko jedyno ludu moj .... :( :( serce placze .... ale cud cud ze zabralas za sie udalo zabrac to biedactwo Quote
zachary Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Wiemy, że od kogoś zabrana a jak ma na imię ta przerażona sunia?. Jak się teraz miewa i czy masz inne fotki sunieczki?. Quote
free Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 witam cioteczki . na fb jest Jej wydareznie ;https://www.facebook.com/events/1731514673738946/ Nie moge mówic skad Ja zabralam,Ja i inna sunie z rozszczepiona łapka w takim samym stanie psychicznym. Nadi obecnie 4 dzień przebywa w hoteliku u kolezanki,za jakiś czas gdy nabierze zaufania bedzie miała konsultacje lekarską i bedzie wiadomo czy uda sie uratowac łapkę. Robie bazarki dla trojlapków,ale nie mogłam przejsc obojetnie na kwarantannie obok suni ,wiem ze ma jeszcze 4 łapki[oby tak zostało] jak tez Hirek ma łapke..w kiepskim stanie ale ma. Na wyd,było jak zwykle wiele okrzyków ,hejtowania i zapewnień o pomocy...oczywiscie jak zwykle tylko nieliczni,a za miesiąc zapewne zostane sama,ale to juz norma. Obecnie za hotele 4 kalekich futrzakow potzrbuje miesiecznie 1150 i w 3 przypadkach +karma,ale Irysek ma ciut deklaracji, Leczenie Nadi bedzie zapewnione ze strony Zwierzyńca Św.Franciszka działajacego przy naszym schronisku ;) Tu jest wydarzenie podwojnie skrzywdzonych ..zapraszam serdecznie ;) Dziękuję,ze jesteście nawet swoją obecnościa.Cudnie jest wiedziec,ze ktos obok slyszy moje wołanie.... Quote
asiuniab Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 melduję się u Nadii; widziałam dziewczynę na fb, dobrze, że otworzyły się drzwi do świata "normalności" 1 Quote
asiuniab Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 rozliczenie Nadii: Nadia dostał spadek po Hope w wysokości : 818,13 zł 18-10-2015 r Quote
zachary Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 free, nie chodziło mi o jakieś konkretne dane a tylko o imię suni. Napisałaś, że odebrana od "ludzi" ale nie było jej imienia i stąd moje pytanie.Weszłam na fb przez podany link, bo ja nie jestem fejsbukowa i poczytałam o Nadii i zobaczyłam fotki. Dzięki,że się odezwałaś. Quote
Nadziejka Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Nadienko serce kochane zagladam choc czy Nadinka jest czy uciekla? boc sie tam doczytac nie moge ech ... :(w tych oczkach wszystko cierpienie wypisane miejmy nadzieje ze juz nigdy nie wroci do koszmaru Quote
zachary Posted October 23, 2015 Posted October 23, 2015 Wygląda na to,że uciekła....i bardzo ciężko będzie ją złapać, jeśli ktoś ją gdzieś zobaczy...Ech....ludzie....Teraz to już wiadomo,że hotelik niezbyt fachowym okiem potraktował Nadi. Psa tak nieufnego, przerażonego nie puszcza się nawet na siusiu bez smyczy, linki jesli ogrodzenie to zwykła siatka...Szkoda suni, szkoda free która o nią walczy....Trzymam kciuki za sunię aby się jak najszybciej odnalazła! Quote
zachary Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Zgroza bou, i to straszna. Noce mroźne a sunia kulejąca na przednią łapę albo i biegająca na trzech łapach...Głodna, przerażona, nieznany teren, lasy...myśliwi, wnyki, kleszcze...czyli dużo zagrożeń... Quote
free Posted October 30, 2015 Author Posted October 30, 2015 dziś jedziemy wiekszą ekipa,sa w tamtej olkolicy wsie w ktorych nie ma ogloszen...chyba zaczynam tracić nadzieje;( Quote
zachary Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 free, nie możesz tracić nadziei na odnalezienie suni! Nadzieja umiera ostatnia...A wersja,że poszła z powrotem do swojego "domu" jest możliwa?... Quote
free Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 niby cuda sie zdarzają,ale w tym wypadku raczej nie... Quote
free Posted October 31, 2015 Author Posted October 31, 2015 moze ktos podpowie...czy skarbonke Nadi bo jest zamrozona mozna wziazc dla ; https://www.facebook.com/events/1655270831387409/ chce Go wyciagnąc i ulokowac razem z Iryskiem u Szafirki podpowiecie mi? Quote
zachary Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 free, głód powinien sunię gdzieś zaprowadzić do ludzi...tylko pewnie do takich,co ogłoszenia na oczy nie widzieli, na wieś np..... Quote
free Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Ona nie pojdzie do ludzi...;( wiem,że zyje..krąży po lasach,zaglada do wsi...śniła mi sie dziś,że ja odnalazałm i mialam dzis tel,ze byla widziana...szybka akcja,ale nie znalazłysmy Jej ;( 1 Quote
asiuniab Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 moze ktos podpowie...czy skarbonke Nadi bo jest zamrozona mozna wziazc dla ; https://www.facebook.com/events/1655270831387409/ chce Go wyciagnąc i ulokowac razem z Iryskiem u Szafirki podpowiecie mi? free moim zdaniem można skarbonkę rozdysponować wedle uznania darczyńców, a jedyną osobą która włożyła do skarbonki jesteś Ty, więc uważam, że pieniądze nie powinny leżeć, bo są potrzeby i bidy na każdym kroku; za to jak się Nadia znajdzie, to Jej nie zostawimy; Quote
Nadziejka Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Serdunko zagladam z kciukami obys kochana sie odnalazla Quote
asiuniab Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 zapraszam do wspólnego wątku trójłapków: http://www.dogomania.com/forum/topic/333916-trzy-%C5%82apki-i-bezdomno%C5%9B%C4%87/ Nadia, również tam będzie rozliczana, niech tylko da się złapać:) Quote
zachary Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 asiuniab, na fb wypatrzyłam info,że dziewczyny biegały już za sunią i gdzieś, w czyjejś stodole, na sianie nocuje uciekinierka...Mówiłam,że nie wolno tracić nadziei! Dalej trzymam kciuki!!! 1 Quote
asiuniab Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 asiuniab, na fb wypatrzyłam info,że dziewczyny biegały już za sunią i gdzieś, w czyjejś stodole, na sianie nocuje uciekinierka...Mówiłam,że nie wolno tracić nadziei! Dalej trzymam kciuki!!! wiem,wiem:) to dobre wieści, ale to niestety może potrwać, bo to dzikusek jest:( Quote
zachary Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Zgadza się! Łatwo nie będzie...... raczej.....ale iskra nadziei jest! Po tym jak pisano,że zniknęła jak kamien w wodę to już COŚ! 1 Quote
Recommended Posts