kmonika Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 postaram się zebrać jakieś rzeczy na bazarek trochę grosza też rzucę:eviltong: Quote
kmonika Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 cos z tym dogo nie jest tak znowu wywaliło mi wszystkie linki ogłoszeń z pierwszego postu:angryy: Quote
kmonika Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 JUTRO MNIE NIE BEDZIE na dogo:p w razie co moj tel 692 246 844 zbieramy na sterylkę dla Puni, pomożesz? Quote
jotka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Pies musi mieć imię, więc nazwałam ją Inga. Po kilku godzinach u mnie w domu - już reagowała. Inga jest spokojna, jak potrzebuje wyjść, to piszczy. Na smyczy nie ciągnie. Szczeka, ale nie nadmiernie. Ona może by się z moimi psami dogadywała, ale moja dobka nie ma na to ochoty. Na mojego domowego kota od razu naszczekała, a le na Brynowie w poczekalni, koty nie budziły jej zainteresowania. Wieści od weta: stan ogólny niezły, wiek 7-9 lat. Oczy podrażnione kołtunami, krwawe wycieki. Po wycięciu kołtunów, dostała krople, zobaczymy. Dzisiaj będzie robione usg w poszukiwaniu jajników, zeby sprawdzic, czy sunia nie była sterylizowana. Jeśli nie, postarają sie zrobić sterylke razem z usunięciem guzów, ale nie ma pewności czy wszystko się da. Od wczoraj Inga jest w szpitalu, zostanie tam tez po sterylce kilka dni. Na tymczas pojedzie z końcem tygodnia. Przypuszczalne koszty weta ze szpitalikiem włącznie - ok. 500zł. jesli uda sie obydwa zabiegi przeprowadzic przy jednym znieczuleniu, jeśli nie to jeszcze jakieś 200 dodatkowo, ale to później. W schronie jest jeszcze jedna pudelka - biała. Na razie na kwarantannie, ale warto juz rozgladać się za domem. Zdjęcia z wczorajszych zabiegów "fryzjerskich" później wkleję. W okolicy nie było żadnego fryzjera na juz, to sama ja wykapałam i obsmyczyłam. Quote
Daria_13 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Super, że Inga jest już pod dobrą opieką. Teraz musi być już tylko lepiej. Czekamy na fotki ;). A co do finansów mam nadzieje, że także osoby z forum pudlowego pomogą, zaraz dam tam wątek Quote
__Lara Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Super, ze Inga jest już w dobrych rękach :) jak pisałam, będzie mój bazarek wkrótce na małą, więc myślę, że coś się uzbiera :) Trzymaj się Inguś!!! Quote
Lucy* Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Bardzo fajne wiadomości :p Niestety w schronisku jest jeszcze biała pudelka - prześliczna drobniutka, beżowa pudelka - trochę większa ale przekochana i mały czarny pudel - zadziorek ale nie groźny z fajnym charakterem. Mam zdjęcia i wieczorem będę wstawiać na stronę. Czy możecie też jakoś im pomóc ? Quote
Daria_13 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Lucy* czekam na fotki i info na stronie schroniska i wrzucę info na pudlowe forum Quote
monika55 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 A moze wspolnie w totka zagramy?:cool3: Tyle potrzeb,a kasy brak.Ale trzeba cos wymyslec. Wazne, ze mala juz bezpieczna. Quote
Daria_13 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ja taka zakochana w seterach a tu zabieram się za pudle hehe. Fajne z nich psiaki ;):lol:. Oby Inga szybko powróciła do zdrowia. Poinformowałam osoby pomagające pudlom, pewnie zajrzą na wątek Quote
__Lara Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 monika55 napisał(a):A moze wspolnie w totka zagramy?:cool3: Tyle potrzeb,a kasy brak.Ale trzeba cos wymyslec. Wazne, ze mala juz bezpieczna. Monika55 - popieram :cool3: Quote
monika55 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Skoro nam te biedki przybywaja to moze taki mini watek pudelkowy? Quote
Erazm Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Dorzuce pare zloty po powrocie, czyli w przyszlym tygodniu Quote
Energy Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Tyle pudliszonów w schroniskach, co się dzieje? Do góry malutka:lol: Quote
__Lara Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizuteria-na-pudliczke-wyrwana-ze-schronu-do-4-04-2009-godz-22-00-a-134368/#post12027908 Quote
Daria_13 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Inga jest w szpitaliku na Brynowie. Postaram się czegoś na dniach dowiedzieć i czekamy na fotki ;) Quote
Daria_13 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ale z tego co wiem w tym schronie są jeszcze 2 pudelki tak? musimy im pomóc tylko, że o DT trudno... popytajcie znajomych, może ktoś by wziął chociaż na DT jednego pudelka. Boję się, że trafią w nieodpowiednie rączki :shake::placz: Quote
Energy Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Do góry Ingunia:lol: Jak mała, czy ma mieć strerylkę czy okazało się po usg, że już miała? Quote
jotka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Inga jest po sterylizacji i usunięciu guzów. Wycinki zostały wysłane do badania histopatologicznego. Jutro Inga pojedzie do domu tymczasowego. Proszę o ogłaszanie Ingi, bo na to już nie mam czasu. Wklejam jej zdjęcia, ale fotograf ze mnie nietęgi. Poproszę osobę, która będzie wiozła jutro Ingę, zeby zrobiła jej bardziej portretowe zdjęcia. Quote
Recommended Posts