Jump to content
Dogomania

Wystraszona ,smutna PUDELKA INGA,DŁUG ZA STERYLKE POMOCY! MA DOM!!!POWODZENIA INGA

Recommended Posts

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies musi mieć imię, więc nazwałam ją Inga. Po kilku godzinach u mnie w domu - już reagowała. Inga jest spokojna, jak potrzebuje wyjść, to piszczy. Na smyczy nie ciągnie. Szczeka, ale nie nadmiernie. Ona może by się z moimi psami dogadywała, ale moja dobka nie ma na to ochoty. Na mojego domowego kota od razu naszczekała, a le na Brynowie w poczekalni, koty nie budziły jej zainteresowania. Wieści od weta: stan ogólny niezły, wiek 7-9 lat. Oczy podrażnione kołtunami, krwawe wycieki. Po wycięciu kołtunów, dostała krople, zobaczymy. Dzisiaj będzie robione usg w poszukiwaniu jajników, zeby sprawdzic, czy sunia nie była sterylizowana. Jeśli nie, postarają sie zrobić sterylke razem z usunięciem guzów, ale nie ma pewności czy wszystko się da. Od wczoraj Inga jest w szpitalu, zostanie tam tez po sterylce kilka dni. Na tymczas pojedzie z końcem tygodnia. Przypuszczalne koszty weta ze szpitalikiem włącznie - ok. 500zł. jesli uda sie obydwa zabiegi przeprowadzic przy jednym znieczuleniu, jeśli nie to jeszcze jakieś 200 dodatkowo, ale to później. W schronie jest jeszcze jedna pudelka - biała. Na razie na kwarantannie, ale warto juz rozgladać się za domem. Zdjęcia z wczorajszych zabiegów "fryzjerskich" później wkleję. W okolicy nie było żadnego fryzjera na juz, to sama ja wykapałam i obsmyczyłam.

Posted

Super, że Inga jest już pod dobrą opieką. Teraz musi być już tylko lepiej. Czekamy na fotki ;). A co do finansów mam nadzieje, że także osoby z forum pudlowego pomogą, zaraz dam tam wątek

Posted

Super, ze Inga jest już w dobrych rękach :) jak pisałam, będzie mój bazarek wkrótce na małą, więc myślę, że coś się uzbiera :)

Trzymaj się Inguś!!!

Posted

Bardzo fajne wiadomości :p

Niestety w schronisku jest jeszcze biała pudelka - prześliczna drobniutka, beżowa pudelka - trochę większa ale przekochana i mały czarny pudel - zadziorek ale nie groźny z fajnym charakterem.
Mam zdjęcia i wieczorem będę wstawiać na stronę.

Czy możecie też jakoś im pomóc ?

Posted

Ja taka zakochana w seterach a tu zabieram się za pudle hehe. Fajne z nich psiaki ;):lol:. Oby Inga szybko powróciła do zdrowia. Poinformowałam osoby pomagające pudlom, pewnie zajrzą na wątek

Posted

monika55 napisał(a):
A moze wspolnie w totka zagramy?:cool3: Tyle potrzeb,a kasy brak.Ale trzeba cos wymyslec. Wazne, ze mala juz bezpieczna.

Monika55 - popieram :cool3:

Posted

Ale z tego co wiem w tym schronie są jeszcze 2 pudelki tak? musimy im pomóc tylko, że o DT trudno... popytajcie znajomych, może ktoś by wziął chociaż na DT jednego pudelka. Boję się, że trafią w nieodpowiednie rączki :shake::placz:

Posted

Inga jest po sterylizacji i usunięciu guzów. Wycinki zostały wysłane do badania histopatologicznego. Jutro Inga pojedzie do domu tymczasowego. Proszę o ogłaszanie Ingi, bo na to już nie mam czasu.
Wklejam jej zdjęcia, ale fotograf ze mnie nietęgi. Poproszę osobę, która będzie wiozła jutro Ingę, zeby zrobiła jej bardziej portretowe zdjęcia.