Jump to content
Dogomania

Piekna psia dusza odeszła w ramionach swojej Pani. Do zobaczenia Zorko!

Recommended Posts

• Replies 788
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/943/d65e8a43de7bb587.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/943/973567f23ef1916a.jpg[/IMG][/URL]

[B]Wyniki Zory: [/B]

wątroba rozsypana , parametery strasznie zawyżone- bez zmian do podawania Hepatiale
chora tarczyca - przepisany i wykupiony lek z paragonu
reszta - ogólnie rzecz biorąc organizm słaby ,
jak to weterynarz powiedział - organizm Zory "jedzie na rezerwie"

Dziś w lecznicy klasycznie - zastrzyki , do domu zastrzyki (co dzień do podawania) i tak na razie do czwartku - do kontroli .
Pytałam o kwas hialuronowy - czy mógłby Zorze pomóc, więc wet. dla przykładu pokazał mi RTG 12to letniego psa z silnym zwyrodnieniem stawu biodrowego,
pies ma wstrzykiwany kwas i skutki są zadowalajace, ale w przypadku Zory do nic nie da, bo Zora ma prócz rozsypanych stawów tą ogromną spondyloze ,
więc mozna jedynie wzmacniać, podawać wszelakie preparaty na stawy
i nic więcej nie można...

Kupiłam jej dzis Iskial na wzmocnienie (na paragonie) , chciałabym kupić chrząstke z rekina bo podobno fajnie wzmacnia stawy między innymi,
i kilka innych specyfików, które mam nadzieje, że jeszcze pomogą Zorze jakkolwiek...

Może macie jakieś doswiadczenie z kwasem hialuronowym ludzkim podawanym psom? albo kwasem hial. w ogóle, wiem że
niektórzy podają psom np. ludzki "OLIMP Hialumax Duo" w zwiększonej dawce,
z kolei wetwrynarz Zory uważa że kupowanie ludzkiego kwasu w kapsułkach nie ma żadnego sensu, bo ludzki różni sie znacznie od weterynaryjnego i psi organizm nie wchłania go w ogóle, czyli podawanie ludzkiego nie ma sensu - co Wy na to?

Posted

Nie wiem nic na ten temat, a strasznie chciałabym pomóc. Mam w tej chwili debet na koncie, ale jak tylko coś mi wpłynie to prześlę na Zorkę. Mam głupią nadzieję, że ona mimo bólu jest teraz najszczęśliwsza w swoim życiu i dla mnie każdy dzień jej życia jest cenny. Kasiu, jeszcze raz dziękuję, że o nią walczysz...

Posted

koleżanka z lecznicy Zory , wczoraj sie dziewczyny poznały :

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210511-Niczyja-Sara-[/url]....

Szuwarku, dziękuje że jesteś na wątku.

Zorka ma ból wymalowany w całej sobie, czasami jej odpuszcza i widać ze czuje sie normalnie - natychmiast zmienia sie wyraz pyska,
oczy są radosne , niewiele jest takich chwil , ale wczoraj zjadła sama kolacje , z ręki dałam tylko kawałki w których były tabletki
zeby miec pewność że połknęła, bo ona strasznie dokładnie wszystko rozdłubuje i nie nie lada sztuka wcisnąć w nią co dzień leki,
reszte kolacji zjadła z miski sama a to w ostatnim czasie na prawdę powód do radości ...

Posted

Dawno nie zaglądalam na wątek , a tu takie niedobre wieści :shake:
Kasiu czy tych wetów jestes pewna ?
Przepisali chociaz takie środki by ulżyć Zorce ?
Rozumiem że ból łap związany jest ze stawami ?
Widzę że i tarczyca chora , Euthyrox 200 ?? duża dawka , ile jej podajesz dziennie pol czy calą ?
no i na wątrobę to jednak essentiale forte by sie przydal bo lepiej regeneruje wątrobe :roll:

Podaj mi proszę dane na pw -- prześle przelew
bede kupowala dla mojej essentaiale to i dla Zorki tez
poczytam również preparaty na stawy , dobrze by oprócz kwasu h. byly także przeciwzapalne ( kiedys taki namierzylam ale zapomnialam nazwy, ide poszperac w kompie , może sie coś znajdzie )

i pomysle o bazarku dla Zorki
oby jej sie troche polepszylo , by chociaz ból ustal

Posted

[quote name='avii']Dawno nie zaglądalam na wątek , a tu takie niedobre wieści :shake:
Kasiu czy tych wetów jestes pewna ?
Przepisali chociaz takie środki by ulżyć Zorce ?
Rozumiem że ból łap związany jest ze stawami ?
Widzę że i tarczyca chora , Euthyrox 200 ?? duża dawka , ile jej podajesz dziennie pol czy calą ?
no i na wątrobę to jednak essentiale forte by sie przydal bo lepiej regeneruje wątrobe :roll:

Podaj mi proszę dane na pw -- prześle przelew
bede kupowala dla mojej essentaiale to i dla Zorki tez
poczytam również preparaty na stawy , dobrze by oprócz kwasu h. byly także przeciwzapalne ( kiedys taki namierzylam ale zapomnialam nazwy, ide poszperac w kompie , może sie coś znajdzie )
i pomysle o bazarku dla Zorki
oby jej sie troche polepszylo , by chociaz ból ustal[/QUOTE]

Zora ma rozsypane stawy , praktycznie kompletny zanik mięśni i ogromną spondyloze - ta "wiązanka" daje nam silny ból,
jest na zastrzykach przeciwbólowych , w ostatnim czasie kiedy mocno podupadła na łapy , tabletki przeciwbólowe nie pomagały,
zastrzyki pomagają - ból ustępuje, tyle ze jest i sutek uboczny- Zorka sika , czasem nie nadążam prać i suszyć tego co zasikane.
Na wątrobe brała odkąd przyszła do mnie i bierze bezustannie Hepatiale Forte weterynaryjne , na stawy wspomagająco ArthroVet Complex i chce koniecznie dawać jej jeszcze ten kwas hialuronowy dlatego pytałam o ludzki (jest o niebo tańszy),
wzmacniająco daje jej Iskial i spiruline, mam nadzieje ze uda mi sie kupic to co jeszcze bym chciała zeby brała.
Z kliniki jestem zadowolona (mam przerobione wszystkie miejscowe) , wypytuje o wszystko co wyczytam na forach - co moze pomóc , co ma sens a co nie,
tłumaczą długo i cierpliwie ( a mnie na prawde ciężko przekonać... ;) )

Posted

[quote name='hebanowa']Ja mam sprawdzone leki homeopatyczne na zmiany zwyrodnieniowo- stawowe.
Traumel S w połączeniu z Zeel T. W zastrzykach oczywiście.[/QUOTE]

Mamy "przerobione " różne leki w tym w zastrzykach , ale i te będe miała w pamięci, przy okazji spytam weterynarza

Posted

[quote name='avii']Kasiu >> podaj dane do przelewu na pw
będziesz miala chociaz trochę na weta
nad reszta myslę[/QUOTE]

dziękuje , jestem wdzięczna za każdy grosz

Znalazłam psi preparat z kwasem hialuronowym , pytałam o niego wetki, mówiła ze dla zory byłby dobry a najlepiej byłoby
podawać mocno zwiększona dawkę przez jakis czas,
ale tanie to nie jest, dlatego myslałam nad ludzkim zamiennikiem, no ale jesli ludzki sie nie wchłania to nie ma sensu...

[url]http://cortaflex.pl/index.php?page=4[/url]

Posted

Zora czuje sie lepiej, to znaczy nie chodzi tyle co wcześniej, ale jest znacznie lepiej niż ostatnio ,pewnie mogłoby być jeszcze lepiej, gdybym mogła kupić jej te dodatkowe potrzebne preparaty
W poniedziałek jedziemy na kontrol i po cos przeciwbólowego na kolejne dni , bo przeciwbólowe bierze co dzień

[B][COLOR="red"][SIZE="3"]Wydatki[/SIZE][/COLOR][/B]
[B][B]
Rachunek w lecznicy 85zł - zapłacony
recepta z zastrzykami 47zł
ArthroVet Ha Complex 62zł
recepta z iskialem i lekiem tarczycowym 42,78zł
badania krwi 57zł[/B]

ostatnie rachunki -jeden regulowany w lecznicy za X zastrzyków i wizyty
drugi paragon- wykupione w aptece leki
trzeci - ostatnia wizyta weterynarza u Zorki... (opłacałam dwa dni później) :

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/1014/3932c7f0dc87da01.jpg[/IMG][/URL]

[SIZE="3"][B][COLOR="red"]RAZEM 751, 89zł[/COLOR][/B][/SIZE]

[B][COLOR="#ff8c00"][SIZE="3"]Wpłaty za Zorę :[/SIZE][/COLOR][/B]
[B]Szuwar - wpłata 50zł
od Miki 135zł
Szuwar 50zł
Koss 80zł
Avii 50zł[/B]

[COLOR="red"][B][SIZE="3"]RAZEM 365zł[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='lika1771']Kasiu jak bedziesz zamawiac karme dla Zorki to daj mi wczesniej znac ja zapłace[/QUOTE]

Lika, wtedy miałam akurat zamówioną i zapłaconą karmę, ale jeśli moge prosić teraz, to proszę o wsparcie dla Zory, bardzo potrzebujemy puszek - karmy w puszkach, bo
ona tylko to uznaje, nie chce jesć nic innego, a puszki je i jedynie w puszkach moge podac jej leki, inaczej nie ma szans ,
a to wszystko drogie nienormalnie , za drogie przy utrzymaniu ósemki , za hepatiale na watrobę tez będe wdzięczna, nie wyrabiam finansowo

Posted

Dzisiaj akurat byłyśmy z psem ze zwyrodnieniami u jednego z lepszych wetów śląskich i mówił ,że ma dobre efekty z ludzkim preparatem "Flexus".
A co do homeopatii w zastrzykach to o tyle to jest dobre ,że nie ma efektów ubocznych.
Są oczywiście równe zdania na temat skuteczności homeopatii ,ale niejednokrotnie spotkałam się z opiniami ,że zastrzyki dały widoczne efekty.

Posted

[quote name='hebanowa']Dzisiaj akurat byłyśmy z psem ze zwyrodnieniami u jednego z lepszych wetów śląskich i mówił ,że ma dobre efekty z ludzkim preparatem "Flexus".
A co do homeopatii w zastrzykach to o tyle to jest dobre ,że nie ma efektów ubocznych.
Są oczywiście równe zdania na temat skuteczności homeopatii ,ale niejednokrotnie spotkałam się z opiniami ,że zastrzyki dały widoczne efekty.[/QUOTE]

dziękuje :) zapytam dziś o ten preparat

[B]Dziękuje za wpłaty dla Zory:

Szuwar - 50zł
"Od Miki " - 135zł[/B]

Posted

[quote name='szuwar']Kasiu, jak tam Zorka? Trochę się boję pytać...[/QUOTE]

tak na zmiane , dzień lepszy, dzień gorszy albo całkiem zły , ale ogólnie jest "jakoś"...
W lepsze dni "lecimy" na tabletkach w gorsze kłujemy , a ona tak nie chce tych zastrzyków , bywa że piszczy na widok strzykawki ,
ciesze sie jeśli czuje sie na tyle dobrze ze wystarczają tabletki

Dziękuje za pomoc dla Zory...

• 2 weeks later...
Posted

Zora czuje się źle, bardzo źle, cały czas pada, jest mokro,ona od dawna praktycznie w ogóle nie chodzi, tylko leży, a obecna pogoda sprawia ze
Zora cierpi , nie opowiem Wam tego bo sie nie da opowiedzieć, filmik to tylko filmik- krótka straszna chwila ,ale zobaczcie... -

[B][url]http://www.youtube.com/watch?v=RlVvIUKE9go[/url]
[/B]
nie pomagają nawet zastrzyki, dostała dziś podwójną dawkę i nic nie pomogły, jedyne co bym mogła jej jeszcze podać prócz zastrzyków
to czopki pyralginy (po konsultacji z weterynarzem) ale nie mam, nie ma nikt kogo pytałam, nie ma w aptekach do których dzwoniłam, a ona
skowycze, patrzy błagalnym wzrokiem a ja nic nie mogę zrobić, nic nie moge, po ludzku z bezsilności wyje razem z psem
Jeśli taki stan będzie sie utrzymywał...ona nie moze tak cierpieć. To jest straszne, pies do połowy całkiem zdrowy,żebyscie widzieli jej oczy, jak patrzy...

Posted

[quote name='hebanowa']A na jakich jest ona zastrzykach przeciwbólowych?//[/QUOTE]

nie pamietam w tej chwili nazw, ale próbowane były rózne zastrzyki, te które brała ostatnio pomagały z nich wszystkich najskuteczniej, ale przestały,
jeśli znacie cos co pomoze, to podajcie nazwe

Zora ma w tej chwili jakby zupełnie niewładne tylne łapy, całkiem wiotkie

Posted

:shake:Wiesz....chyba z tymi wetami gdzie chodzisz to coś nie bardzo .....
Jak można powiedzieć ,żeby podać w takim stanie czopek pyralginy....
Nie można by znaleźć jakiejś lepszej lecznicy>?

Posted

[quote name='hebanowa']:shake:Wiesz....chyba z tymi wetami gdzie chodzisz to coś nie bardzo .....
Jak można powiedzieć ,żeby podać w takim stanie czopek pyralginy....
Nie można by znaleźć jakiejś lepszej lecznicy>?[/QUOTE]

nie wiem co bardzo a co nie bardzo,
czopek miał byc dodatkowym ratunkiem gdyby zastrzyki nie pomogły, kiedy dzwoniłam do lecznicy o porade - spytać co moge jeszcze zrobic jesli zastrzyki nie pomogą(tego sie bałam), było juz zamknięte ,nie zdażyłabym dojechać choćbym nie wiem jak chciała, mieszkam kawał poza miastem, Zora była juz po dwóch przeciwbólowych zastrzykach a tu nie ma całodobowych klinik, wiec co jej miałam dodatkowo i wzglednie bezpiecznie podac sama w domu ?

Niunia teraz śpi, zasnęła na szczescie.....

Na filmiku chciałam pokazać jak to jest kiedy stan Zory sie załamuje,
dziś mielismy własnie taki dzień. A zaczęło sie dziać źle od połowy czerwca -pisałam o tym 16go .06 , poprzednimi razy kiedy sie pogarszało i łapały ją takie nerwobóle dostawała zastrzyki i pomagało, bywały lepsze i gorsze dni ale jakoś mijały na tych zastrzykach i tabletkach(w zaleznosci od nasilenia bólu) dzis nie pomogło, jutro oczywiscie stawiamy sie w klinice i zobaczymy co dostanie...
W tej chwili śpi spokojnie.