Kasia77 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/520/510cf5d7633472b6.jpg[/IMG][/URL] Wyniki z badania kontrolnego watroby(krew): ALT norma do 50, Zora ma 333, czyli 6ciokrotnie więcej. Dostała na kolejny m-c Essentiavet forte 500. koszt 40zł (przez internet są nieco tańsze-sprawdzałam, ale u weterynarza zapłaciłam okrągłe 40zł) Quote
lika1771 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Kasiu i jak skonczy sie opakowanie to znowu wyniki,czy te tabletki bede juz na stałe? Quote
Kasia77 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='lika1771']Kasiu i jak skonczy sie opakowanie to znowu wyniki,czy te tabletki bede juz na stałe?[/QUOTE] Tabletki potrzebne beda tylko do czasu,az watroba się nie zregeneruje przyzwoicie.Widać cieżko idzie ku dobremu z tą Zoruśkowa wątrobą,już przy tym badaniu było zakładane,ze wątroba będzie ok i nie będzie musiała więcej brac tabletek Quote
brazowa1 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Przytyła cos sunia? Kasiu,Twoi Tymczasowicze nie maja jakiegos zbiorczego watku? Quote
Betbet Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 O, brązowa podsunęła dobrą myśl...wątek zbiorczy Twoich tymczasów! Quote
Kasia77 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='brazowa1']Przytyła cos sunia? Kasiu,Twoi Tymczasowicze nie maja jakiegos zbiorczego watku?[/QUOTE] A no nie mają zbiorczego, będę musiała się zabrać za takowy, ale nic się mnie jakoś nie trzyma - Pinesia nie wychodzi mi z głowy:sad: Musze ją zważyć, ale przytyła na pewno-czuje jak ja noszę na dwór:) Dziś była z dziewczynkami(Misia i Pineską) na dłuuugim spacerze , pogoda dopisuje,trzeba korzystać :smile: Quote
brazowa1 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 tak jakby po malutku sunia zaczynała zbierac się w sobie? Strach sie ucieszyć. Quote
Kasia77 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='brazowa1']tak jakby po malutku sunia zaczynała zbierac się w sobie? Strach sie ucieszyć.[/QUOTE] pomalutku zaczyna, a jeśli moja waga nie kłamie, ciut się Zorce przytyło, niewiele ale zawsze- waży 19kg, czyli od operacji przytyła 1,5kg.Pomalutku idą Nam te wszystkie zmiany na lepsze,ale najważniejsze,ze idą :) Quote
lika1771 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Kasia77']pomalutku zaczyna, a jeśli moja waga nie kłamie, ciut się Zorce przytyło, niewiele ale zawsze- waży 19kg, czyli od operacji przytyła 1,5kg.Pomalutku idą Nam te wszystkie zmiany na lepsze,ale najważniejsze,ze idą :)[/QUOTE] Kasienko juz bedzie lepiej.Trzymam kciuki za Pineske Quote
brazowa1 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 19 kilo to juz bardzo niezle!!!! Quote
szuwar Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Kasiu, przesłałm dla Zorki 50 zł. Raczej w tym miesiąc unie uda mi się już więcej. Quote
brazowa1 Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Kasiu,czy ona juz ma tę zaskakująco miekka w dotyku sierść? Quote
danka1234 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 widziałam wczoraj Zorkę ,wygląda duzo lepiej. Quote
avii Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Przeczytałam . Cały. I wierzę że Zorce będzie teraz tylko lepiej . Nalezy się psicy. Podajcie proszę dane i konto -- tylko tak mogę pomóc. Na razie niewiele bo styczeń nieciekawy ale ciut więcej postaram sie wplacić w lutym .. Znalazły by się też ciekawe fanty kosmetyczne na bazarek .... Pogrzebole w pudłach [I][COLOR=silver]Brązowa podlinkowałabyś tę swoją sygnaturę bo zaciekawia , ale co sie naszukałam wątku to moje :mad:[/COLOR][/I] Quote
brazowa1 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Avii,dziękujemy z całego serca. Kasia77 to DT,którego na Dogo coraz mniej,pojedyncze osoby pomagaja jak Ona - z potrzeby serca. Dobrze podlinkuję,masz rację. Quote
brazowa1 Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 [quote name='evita2000']Właśnie przelałam 40 zł dla Zorki .[/QUOTE] Kochane jesteście dziewczyny Quote
Kasia77 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='szuwar']Kasiu, przesłałm dla Zorki 50 zł. Raczej w tym miesiąc unie uda mi się już więcej.[/QUOTE] dziękuje:), widziałam,ze mam jakies pieniazki na koncie, tylko nie wiedziałam od kogo:) Quote
Kasia77 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='evita2000']Właśnie przelałam 40 zł dla Zorki .[/QUOTE] Dziękuje:), Zorka bardzo dziękuje... Quote
Kasia77 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='brazowa1']Kasiu,czy ona juz ma tę zaskakująco miekka w dotyku sierść?[/QUOTE] Nie wiem jak jej jeszcze daleko do stanu w jakim była kiedyś,ale fakt-jest bardzo mięciutka w dotyku i strasznie delikatna, zupełnie różna od reszty futerek,trzeba by sprawdzić własnoręcznie :) Zora ogólnie ma się całkiem nieźle, zaczęła razem z resztą obszczekiwać na dworzu to co ich zdaniem wypada obszczekać(zwłaszcza to czego nie ma :lol:). Kiedy się cieszy-merda ogonem i podskakuje a jak chce zasypać za soba swoją kupe i nie wychodzi jej tylnymi łapinami, to zasypuje przednimi-pocieszny widok. Widze kiedy czuje się dobrze a kiedy coś mocniej boli- widać po oczach i wyrazie morduli, poza tym widać jak tabletki działają- ból znika i Zora robi sią wtedy znacznie "żywsza". Mieliśmy już dwa zgrzyty- Zorka potrafi walczyć o swoje :) Raz dopadły sie z Pineską, poszło o kilka kulek suchej karmy rozsypanej przypadkiem na podłodze,którą akurat musiały dojrzeć obie w tym samym czasie. Drugi raz zaczęły szarpać się na ogrodzie z Łatką, o co poszło nie mam pojęcia, zresztą Łatka nie potrzebuje powodów do bójki, to taki mały diabeł wcielony:cool3: Łatwo o niebezpieczna sytuację , Zorus nie może tak swobodnie chodzić po mieszkaniu jak by mogła i powinna, gdyby miała dom na wyłączność i maksymalną ilość uwagi, napewno dużo szybciej doszłaby do siebie. Jest baaardzo pocieszną, mocno przygłuchą, niedowidząca babulinką, tylko ją kochać... :loveu: Quote
avii Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Kasiu , dziękuję za pw przelew już gotowy z realizacja jutro po tych wszystkich okrucieństwach na dogo tak dobrze wpaść na wątek dobrego ludzia :loveu: Quote
lika1771 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Super wiesci oby tak dalej (oczywiscie bez zgrzytow) Quote
coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='lika1771']Super wiesci oby tak dalej (oczywiscie bez zgrzytow)[/QUOTE] Juz czytam, a zaproszona jestem przez Lilke 1771 Takich ludzi jak Kasia 77 ze swieca szukaj...super duze brawa... Quote
toyota Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Super , bardzo miło to czytać, że Zorka tak odżyła. Ale ona nie mieszka jednak w tej murowanej budzie :cool3: ? Quote
Recommended Posts