Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie po raz kolejny znaleźliśmy pieska więc w końcu przyszedł czas by założyć sobie konto i pisać o tym.
Pieska znaleźliśmy dzisiaj na spacerze ze swoim przypałętał się sierotka no i cóż nie można było go zostawić. Niestety z naszym psiakiem to on w ogóle się nie dogaduje więc szukamy mu domu jak najszybciej jest to możliwe. Psiak jest bardzo przyjazny i umie załatwiać się na dworze. boi się jeszcze wychodzić na smyczy ale jak się go wyniesie przed klatkę to się trzyma przy nodze. piesek ma ok 1-1,5 roku, ma czarną głowę i kilka czarnych łat a tak ogólnie to jest dropiaty. Wstawilibyśmy zdjęcia ale jeszcze nie umiemy. możemy za to wysłać na maila. Prosimy o szybki kontakt ponieważ piesek nie może u nas zostać. nr tel 792-656-676

Pozdrawiamy i czekamy na kontakt.

Posted

a tu zdjęcie
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/9895/kopiaimg0054.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img88/kopiaimg0054.jpg/1/][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/kopiaimg0054.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL][URL="http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=view&id=1153131"]
[/URL]

Posted

Piesek mega śliczny:loveu:
Ale kurcze pewnie ciężko będzie go tak na biegu wydać:shake:
nazwę miasta napisz drukowanymi literami na samym początku tytułu,wtedy bedzie bardziej widoczne miasto i ktoś z Lublina powinien sie wtedy odezwać

Posted

Witam wszystkich, melduję się z Lublina:lol:
[B]Prosimy o pomoc, o rozesłanie wątku do innych dogomaniaków i zaproszenie ich na watek, bo razem możemy więcej wymyślić i zdziałać![/B]

Pieska znaleźli moi znajomi, a raczej ona znalazł ich:cool3:, bo przez dwa osiedla przydreptał za nimi pod sama klatkę. Nie mogli mu odmówić pomocy, bo oni nigdy nie odmawiają podania pomocnej dłoni, czy to ludziom czy zwierzakom:loveu:
niestety piesek znajomych nie toleruje nowego przybysza, broni swego terytorium dość zaciekle:roll::placz:
[B]
Musimy mu znaleźć DT lub DS jak najszybciej:roll: Jeśli to się nie uda, psiaka czeka schron[/B]:-(:-(:-(

Byliśmy z Dropkiem-Kropkiem na spacerku, jest grzeczny w stosunku do innych psów, pilnuje się nogi, umie się załatwiać na dworze. Na razie jest troszeczkę przestraszony ale powoli się ośmiela, to na pewno będzie dobry towarzysz i pojętny uczeń:cool3: dla kogoś, kto da mu szansę na normalne życie, bez tkwienia w piekle schronu:-(:-(:-( to młody psiak ok 1-1,5 roku, jest wesoły, towarzyski..."jedyne" czego nie ma to swojego pana i kochającego domu:-(:placz::-(

Prosimy o pomoc i rozesłanie wątku do swych znajomych!
Liczy się każda pomocna dłoń, inaczej Kropka czeka schron!:-(:-(:-(

Posted

Hej hej witam:lol:
Witaj bico otrzymałam zaproszenie więc jestem:p, ale mogę tylko podnosić i pytać znajomych:roll:
Ten psiak nie wygląda na zabiedzonego, może się zgubił?
Zgłosiliście do schronisk? Może ktoś go szuka(czasami jeszcze mam nadzieję).
Można by porozwieszać ogłoszenia w okolicy tak na wszelki wypadek.

Posted

Hej,

psiak jest uroczy i faktycznie nie wygląda na takiego, co by się długo błąkał...może jednak komuś uciekł? Gdybym mieszkała w Lublinie, pomogłabym z ogłoszeniami..., a tak przyszło mi do głowy, zeby napisać o nim na Homerowym wątku, tam jest parę osób z Lublina...

Posted

Trzeba powiadomić schronisko o znalezieniu psa i przesłać zdjęcie , albo zawieźć wydrukowane zdjęcie z opisem miejsca znalezienia. Już są pierwsze cieczki - coraz więcej będzie takich lovelasów.

Nie wygląda na porzuconego... raczej skoro nie za bardzo na smyczy chodzi i po schodach nie umie, to zwiał z posesji, gdzie luźno biegał . Moze pójść z nim na spacer w okolicę gdzie się przybłąkał i sam do domu trafi , albo przepytywać czy w którymś domostwie takiego nie było... właściciele pewnie na razie nie szukają bo myślą że wróci... zaniepokoją się za kilka dni i będą ogłaszać... to standard...

Posted

[quote name='Energy']Gdzie on się błąkał? Zawiadomiliście schronisko? Może jednak ktoś go szuka.[/quote]

[B]Dziękuję wszystkim cioteczkom za zajrzenie na wątek Kropka-Dropka:Rose:[/B]
Każda pomoc, nawet zwyczajne podnoszenie, też się przyda:roll:
zaraz wysyłam fotki Kropka i info o nim do schroniska

przed chwilą widziałam się z moimi znajomymi i Kropkiem na krótkim spacerku. Najnowsze wiadomości o Kropku są takie, przy dziennym świetle lepiej widać: Kropek jest już trochę wychudzony, widać zarys żeberek, jadł łapczywie, psina jest okropnie brudna:roll: czyli tułał się już trochę po dworze. Moi znajomi opiekujący się Kropkiem to studenci weterynarii, ale byli też u swych profesorów z Kropkiem, bo miał rankę na łapie i ropiejące oczy. Na oczka dostał gentamecynę do wkraplnia. Na łapce przedniej lewej jest jakaś ranka, weci mówią, że to nie jest nowa, tylko starsza rana, została oczyszczona i zdezynfekowana, a na dworek musi Kropek wychodzić w opatrunku. Kropek ma trochę kłopot z chodzeniem na smyczy, ale znajomi założyli mu szelki i chodzi już bez żadnych oporów.
Kropek przydreptał za moimi znajomymi z lubelskiej dzielnicy Węglin na Porębę. I na razie u nich zostaje, izolowany od drugiego psa, bo stały domator broni swego terenu:diabloti: no ale ta sytuacja nie może trwać, znajomi nie będą mogli go zatrzymać. Jeśli do poniedziałku coś się nie znajdzie, to psinka trafi do schronu:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Energy']Gdzie on się błąkał? Zawiadomiliście schronisko? Może jednak ktoś go szuka.[/quote]

Tak jak napisałam psina przeszedł za moimi znajomymi z lubelskiego osiedla Węglin na Porębę.
Do lubelskiego schronu wysłałam już o nim maila z info o psie i jego fotki

Teresz10 - dzięki za maila schronu:modla::modla::modla:

Raz jeszcze dziękuję wszystkim cioteczkom za pojawienie się na wątku, pomoc, rady i wskazówki:Rose::Rose::Rose: - nie zapominajcie o nas:oops:

Posted

[quote name='bumel']Hej,
a tak przyszło mi do głowy, zeby napisać o nim na Homerowym wątku, tam jest parę osób z Lublina...[/quote]

[B]Bumel,[/B] jeśli możesz zgłoś Kropka na wątek Homera, skoro są tam lubliniacy:roll:
z góry dzięki:modla::modla::modla:

Posted

[quote name='Brysio']melduję się z nagonki urządzonej przez bico:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote]

Cioteczki, nagonka być musi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
sprawa jest pilna, jeśli się DT lub DS nie znajdzie psinka czeka schron:-(:placz::-(

Posted

[quote name='Olena84']Melduje się na wątku, chociaż podnosić będę:oops:.[/quote]

Olenka, dzięki za zajrzenie, podnoś kochana tego bidulkę:modla::modla::modla:
ile razy na dogo wejdziesz, zajrzyj do nas:evil_lol:

Posted

Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Piesek przywędrował z węglina dokładnie ze os. Świt. Dzisiaj nie ma już żadnych oporów przed wchodzeniem na klatkę i do domu. Zaczyna się dobrze czuć w mieszkaniu. Podczas jazdy samochodem początkowo nie czuł się pewnie ale pod koniec jazda samochodem nie sprawiała mu problemu. Pies jest podatny na naukę. Już prawie umie "siad" :] .

Posted

[quote name='Energy']I ja zaglądam :pmoże jakieś ogłoszenia w okolicy znalezienia psiaka?
A do schronu to myślę, że trzeba też zadzwonić.[/quote]

dziękuję za "zameldowanie się" na wątku:loveu:

do schronu dzwoniłam, ale nikt tam nie odbiera...jak zwykle:angryy::-(
ponowią więc próbę jutro:cool1: